Visie

HappyHealthy.nl zet zich in voor eerlijke communicatie naar consumenten over gezond afvallen en gezonde voeding. Hierbij trachten we een zo’n onafhankelijk mogelijk beeld te scheppen.

Onze visie baseert zich op 5 elementen, namelijk ervaring, logica, oermens, wetenschap en culturen. Hierin proberen we een balans en middenweg in te vinden. Per aspect lichten wij dit kort toe:

  • Ervaring: iemand kan je vertellen dat uit wetenschap een bepaalde conclusie is gekomen maar als jij dat niet ervaart, heeft het voor jou geen waarde. Wetenschap benadert vaak vanuit het gemiddelde en een individu zelf is nooit ‘gemiddeld’.
  • Logica: iets wetenschappelijk bewijzen is een hele opgave, maar soms hoeft dat ook niet want sommige zaken kun je beredeneren. Het is bijvoorbeeld logisch dat een stuk groente of fruit wat rechtstreeks uit de natuur komt gezonder is dan een bewerkt fastfood product.
  • Oermens: hetgeen wat de oermens al honderdduizenden jaren eet, is in de meeste gevallen hetgeen wat ook geschikt en gezond is voor ons als moderne mens. Er zijn verschillende visies over wat mensen aten, maar naar mijn idee dat met name (zee)groenten, fruit, noten, zaden, vis en soms wat vlees.
  • Wetenschap: als er een grootschalig onderzoek is gedaan naar een bepaald voedingsmiddel met duidelijk significante resultaten door een onafhankelijke partij kunnen we daarvan leren. Toch is wetenschap niet zaligmakend, en moeten we ons er niet op blindstaren. Ze geven ons richting, geen ultieme waarheden.
  • Culturen: in andere culturen wordt vaak heel anders gegeten en geleefd dan in Nederland of België. Het is dan interessant om te zien in welke mate mensen in deze culturen slank, gezond en gelukkig zijn.

5 elementen

HappyHealthy.nl wordt op geen enkele manier gesponsord. De opbrengsten van deze site komen uitsluitend uit de verkoop van eigen boeken zoals de Afslank Receptenbijbel.