
De oven leent zich uitstekend voor allerlei lekkere gerechten, zoals diverse ovenschotels. Het voordeel van een ovenschotel is dat er een hoop verschillende ingrediënten ingestopt kunnen worden.
Kies voor de voedingstoffen die jij nodig hebt in je dieet, en er is altijd wel een ovenschotel die daarbij aansluit. In dit recept maken we gebruik van witlof in combinatie met ham en kaas. Een machtig hoofdgerecht waarvan je gegarandeerd geniet.
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Witlof als snack
Witlof is één van de meest gezonde groenten als je wilt afvallen. Witlof bevat weinig calorieën en bestaat voornamelijk uit water.
Een heel geschikte snack, want witlof vult wel. Als je tussendoor honger hebt, kun je dus het best witlof – of een andere groente – eten, in plaats van snoep of chips.
Daarnaast leent witlof zich uiteraard ook uitstekend voor het avondeten, zoals in deze overheerlijke ovenschotel.
Witlof bevat veel vitamine C en is dan ook een belangrijke bron om te zorgen dat je genoeg vitamine C in je lichaam hebt. De ham en de kaas in deze ovenschotel maken het tot een machtig recept dat goed zal vullen, waardoor je ’s avonds minder honger hebt om te snacken.
Wat heb je nodig:
- 350 g witlof
- 2 el kokosolie
- 15 g bloem
- 150 ml amandelmelk
- 150 g Parmezaanse kaas (48+)
- 200 g gekookte ham (plakjes)
- Snufje gemalen zwarte peper
- Snufje nootmuskaat
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de bittere stronk uit het midden.
- Laat 1 el kokosolie in een pan smelten en bak de witlof hier 5 minuten in aan. Haal de witlof vervolgens uit de pan en leg de gehalveerde stronkjes even apart.
- Laat nog 1 el kokosolie smelten en meng de bloem hierdoor. Voeg vervolgens beetje bij beetje de amandelmelk toe. Roer voortdurend met een garde het mengsel door elkaar. Laat dit al roerend ongeveer 5 minuten sudderen.
- Roer de helft van de Parmezaanse kaas door het mengsel en laat dit smelten. Breng dit op smaak met een snufje gemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat. Roer nogmaals goed door elkaar.
- Wikkel iedere helft witlof in een plakje ham en leg deze in een enkele laag in een ovenschaal.
- Bestrooi de hamrolletjes met de overige Parmezaanse kaas.
- Giet de saus over de witlof en bak het geheel in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen