shopify site analytics

5 Redenen om Geen XLS Medical te Kopen (slechte ervaringen)

De afslankproducten van XLS Medical zouden het nieuwste wondermiddel zijn in de strijd tegen vetzucht.

Volgens de fabrikant van XLS Medical kan de gebruiker tot wel drie keer meer gewichtsverlies resultaten boeken dan wanneer alleen wordt afgevallen met beweging of een dieet.

In deze blog onderzoek ik de wonderclaims van de XLS medical pillen en bestudeer ik de wetenschappelijke studies die door XLS Medical worden aangehaald.

Ook ga ik dieper in op de XLS Medical bijwerkingen die zeker niet mogen worden onderschat.

Lees snel verder en kom erachter of afvallen met XLS Medical voor jou de moeite waard is!

Dit is wat je gaat ontdekken in deze blog:

 • Wat de rol is van de stof litramine in XLS Medical afslankproducten
 • Waarom je het ‘jojo-effect’ met XLS Medical niet kunt voorkomen
 • Hoe het komt dat 65% van alle afvallers binnen 3 jaar weer op hun oude gewicht is
 • Wat de meest onaangename bijwerkingen zijn waar XLS Medical niet mee adverteert
 • Waarom XLS Medical zo succesvol lijkt (het geheim is niet wat je denkt dat het is)
 • En nog veel en veel meer..

Wat is XLS Medical?

XLS Medical is gefabriceerd door het Belgische bedrijf Omega Pharma. Dit bedrijf heeft verschillende gewichtsverlies supplementen op de markt gebracht.

De 3 bestverkochte dieetproducten van XLS Medical zijn:

 • XLS Medical vetbinder
 • XLS Medical koolhydraten blokker
 • XLS Medical eetlustremmer

Deze afslankproducten worden verkocht in de vorm van pillen, wat de gebruiker moet innemen als onderdeel van zijn normale dieet.

Volgens de makers van XLS Medical zorgen hun afslankproducten ervoor dat mensen tot wel drie keer meer gewichtsverlies resultaten boeken dan wanneer alleen wordt afgevallen met een dieet.

Ondanks de populariteit van de XLS Medical vetbinder, is de effectiviteit ervan nooit wetenschappelijk bewezen. De studie waar XLS Medical zijn claims op baseert, heeft echter zo zijn haken en ogen.

Ook de nadelen voor je gezondheid van XLS Medical producten zijn niet goed onderzocht. Hier kom ik verderop in deze blog uitgebreid op terug.

Lees verder en kom erachter wat de ervaringen en bijwerkingen zijn van het gebruik van XLS Medical.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe XLS Medical werkt

XLS Medical heeft verschillende producten in omloop voor mensen die willen afvallen. Deze producten zouden de eetlust remmen, koolhydraten in het lichaam blokkeren en vetcellen aan zich moeten binden.

XLS Medical vetbinder

XLS Medical vetbinder is het meest populaire en duurste afslankproduct van XLS Medical en bestaat in de vorm van pillen die drie keer per dag door de gebruiker moeten worden ingenomen.

De primaire functie van XLS Medical vet binder is om de opname van vet het lichaam te beperken.

Het voedsel dat we dagelijks binnen krijgen bevat in de meeste gevallen verzadigde en onverzadigde vetten. Tijdens de vertering wordt het vet uit het voedsel afgebroken en geabsorbeerd in het lichaam. Hoe meer vet er wordt verteerd, des te groter is de kans op gewichtstoename.

Volgens de fabrikant voorkomt XLS Medical vetbinder dat een deel van dit vet wordt opgeslagen in het lichaam. In plaats daarvan worden de vetten door het product samengeklonterd waardoor ze te groot zijn om door het lichaam te worden geabsorbeerd.

Laten we nu eens kijken met welke ingrediënten de XLS Medical vetbinder dit denkt te kunnen bewerkstelligen.

Litramine

litramine-cactus

Het hoofdbestanddeel van XLS Medical vet binder is litramine. Dit is een vezelcomplex dat wordt gemaakt van gedroogde cactusbladeren.

Litramine is een gepatenteerd ingrediënt dat klinisch is bewezen dat dat het vet in voeding aan zich bindt, zonder dat het grote gevolgen heeft voor het menselijk lichaam (bron).

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Vitamines

XLS Medical vetbinder bevat ook vitamine A, D en E:

 • Vitamine A is belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem
 • Vitamine D is belangrijk voor je gewrichten en botten (calcium)
 • Vitamine E versterkt de celstructuur

Dit zijn belangrijke ingrediënten in de XLS Medical vetbinder, omdat ze helpen vitale voedingstoffen te vervangen die verloren zijn gegaan door het proces van vetbinding (litramine) en een het volgen van een strikt dieet.


Reden #1: Afvallen met XLS Medical is niet wetenschappelijk gegrond

wij-van-wc-eend

De officiële website van litramine, de enige actieve stof in XLS Medical vetbinder, geeft een aantal wetenschappelijke studies weer die moeten aantonen dat litramine zorgt voor gewichtsverlies en afvallen.

De waarheid is dat veel van de getoonde studies niet door onafhankelijke wetenschappers zijn uitgevoerd, maar door het bedrijf dat litramine produceert.

Dit roept natuurlijk vragen op over de betrouwbaarheid van deze proeven.

Het doet me denken aan de beroemde slagzin ‘wij van WC-eend adviseren WC-eend’.

Want hoe betrouwbaar is een deskundige nog als hij advies geeft waar hij zelf belang in heeft?

Desalniettemin zal ik een aantal van deze studies hier bespreken.

Feitelijk gezien zijn er slechts een handjevol relevante wetenschappelijke studies beschikbaar die het effect van litramine op gewichtsverlies hebben getest.

In een van deze studies werden 125 vrijwilligers getest, waarvan 123 het onderzoek hebben voltooid.

 • Deze studie werd uitgevoerd door werknemers van het productiebedrijf van litramine en kan daarom in mijn ogen met een korreltje zout worden genomen.

De eerste twee weken kregen de proefpersonen de tijd om te wennen aan het dieet en het lichaamsbeweging plan. Na deze fase kregen ze 3 gram litramine per dag of een placebo.

De proef duurde 12 weken en de resultaten impliceren dat de proefpersonen die litramine innamen, aanzienlijk meer gewicht verloren dan de placebogroep. Ze hadden een lager vetpercentage en een verminderde taille omtrek.

Geconcludeerd werd dat de ‘vet verbinding’ van litramine een effectief hulpmiddel was om af te vallen bij overgewicht en zwaarlijvige personen (bron).

Een andere studie waar XLS Medical haar claims op baseert, is een studie waarbij werd gekeken naar Opuntia ficus-indica, de belangrijkste vezel in Litramine.

 • In deze pilot-studie werden 24 proefpersonen getest, wat een zeer kleine steekproef is voor een wetenschappelijke studie.

De proefpersonen waren niet-obese mannen die last hadden van hyperlipidemie (te hoog bloedvetgehalte). De effecten van de vezel op glucose- en vetmetabolisme werden onderzocht.

Ze kregen eerst de tijd om 8 weken(!) te wennen aan het nieuwe dieetplan. Vervolgens moesten ze 8 weken lang 250g van Opuntia ficus-indica dagelijks innemen.

De resultaten suggereren dat de stof nuttig kan zijn bij het verlagen van cholesterol en een te hoog  insuline niveau. Maar de stof bleek geen enkele invloed te hebben op gewichtsverlies (bron).

Voordat met zekerheid kan worden gesteld dat litramine effectief is om af te vallen, zullen meer betrouwbare studies (met een veel grotere steekproefomvang) moeten worden uitgevoerd door onafhankelijke instanties.


Reden #2: XLS Medical ervaringen zijn slecht

De fabrikant van XLS Medical vetbinder beweert dat het product geen vervelende bijwerkingen kent.

De veelal negatieve reacties op het internet vertellen een heel ander verhaal.

Veel gebruikers ervaren onaangename bijwerkingen en fysieke ongemakken:

bijwerkingen-xls-medical

Andere bijwerkingen die geassocieerd worden met litramine zijn:

 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Hoofdpijn

Deze vervelende bijwerkingen zijn het gevolg van de grote hoeveelheden oplosbare vezels die de XLS Medical afslankproducten bevatten.


Reden #3: XLS Medical is belachelijk duur

Even zoeken op internet en je komt erachter dat XLS Medical vetbinder maar liefst 209,- euro kost voor drie maanden gebruik.

Dat maakt dit XLS Medical product tot de meest dure dieetpillen die er op de afslankmarkt beschikbaar zijn.

Dit is naar mijn mening een behoorlijk bedrag voor een product dat zijn dieet claims niet wetenschappelijk heeft kunnen bewijzen.

Hoewel dit product misschien op korte termijn enige resultaten kan bieden, zijn het niet de pillen die voor gewichtsverlies op de lange termijn zorgen.

De XLS Medical gewichtsverlies pillen zullen vooral het gewicht van één ding omlaag brengen en dat is het gewicht van je portemonnee.


Reden #4: XLS Medical resultaten zijn het gevolg van iets anders

xls-medical-afval-claims

De fabrikant van XLS Medical pronkt met studies die beweren dat de proefpersonen een aantal kilo’s verloren met behulp van de werkzame stof litramine.

Mensen zouden een lager vetpercentage hebben gekregen en een verminderde taille omtrek.

Maar de vraag is of dit komt door deze magische wonderpil of door het simpele feit dat de proefpersonen aan een dieet begonnen en een lichaamsbeweging plan moesten volgen.

Een studie waarbij vrouwen voor 7 dagen lang een dieet moesten volgen, laat zien dat hun gewichtsverlies vooral te danken was aan hun drastische caloriebeperking (bron).

Hun uitspraak ‘tot 3x meer gewichtsverlies dan alleen dieet’ slaat ook nergens op, want er wordt nergens iets gezegd over wat voor ‘dieet’ dat dan is

Het is dus niet zo dat je XLS Medical pillen slikt en verder nergens meer bij na hoeft te denken.

Integendeel, je zult alleen afvallen als je je voeding aanpast en meer gaat bewegen.


Reden #5: XLS Medical lange termijn gewichtsverlies onbekend

jojo-effect

Het is motiverend als je op korte termijn enorm veel kilo’s kwijtraakt maar uiteindelijk willen we natuurlijk voorgoed van die kilo’s afkomen.

Ben je met veel moeite en onthoudingen van die kilo’s afkomen, vliegen ze er binnen enkele maanden weer aan. Dat is voor iedereen die wilt afvallen enorm frustrerend.

Wetenschappers van de universiteit denken de oorzaak van het ‘jojo-effect’ te hebben gevonden. Uit wetenschappelijk onderzoek uit 2016 blijkt dat vetcellen gestrest raken door afvallen. Kort gezegd willen de vetcellen zich niet ontdoen van vet.

De vetcellen gaan de stress van afvallen tegen door opnieuw vet op te slaan in plaats van ze juist af te stoten. Dit betekent dat mensen op den duur weer kilo’s aankomen in plaats van afvallen (bron).

Kun je blijvend gewichtsverlies behouden met XLS Medical?

Dat is de belangrijkste vraag waarop de studies van XLS Medical geen antwoord op kunnen geven. De langste studie duurde enkele maanden en wat er daarna gebeurde met de proefpersonen is niet bekend.

Als we bestaand onderzoek erbij pakken dan mogen we vrezen voor het ergste. Maar liefst 65% van de mensen die lijnen en afvallen krijgen binnen 3 jaar hun oude gewicht terug (bron).

De reden?

De meeste mensen zijn  afgevallen met de hulp van een dieet dat enkel gericht is om op de korte termijn resultaten te boeken.

Wil je blijvend je streefgewicht behouden, dan is het volgens de onderzoekers van belang om permanente veranderingen in je levensstijl te maken.

 • Lees hier hoe je blijvend en verantwoord kan afvallen zonder dieet.


Is XLS Medical de moeite waard?

Er is zeer weinig bewijs dat de XLS Medical producten werkelijk doen wat ze volgens de fabrikant zouden moeten doen.

Nu is het wel zo dat XLS Medical onderdeel is van een groot dat bedrijf dat miljoenen dieetproducten wereldwijd heeft verkocht. Anderzijds is de populariteit van de producten en de beperkte wetenschappelijke onderzoeken waarop ze hun claims baseren opmerkelijk te noemen.

En zo gaat het altijd met ‘magische dieet pillen’. De fabrikant doet zeer kleine studies met weinig deelnemers en brengen daarna hun claims als de waarheid en verdienen er wereldwijd miljoenen mee.

De XLS Medical afslankproducten zijn ontzettend duur voor iets met wat je enkel door minder te eten en meer te bewegen ook kunt bereiken. Tel daarbij op dat XLS Medical voor onaangename bijwerkingen zorgt.

En zoals de fabrikant zelf ook duidelijk maakt, werkt het product niet op zijn eigen en zal je alleen gewicht verliezen als de pillen worden gebruikt in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Grote kans dat je dezelfde positieve gewichtsverlies resultaten zult boeken met afvallen zonder dat je daarvoor onnodig dure en vervelende pillen moet slikken!

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Summary
Reviewed Item
XLS Medical
Author Rating
21star1stargraygraygray

7 Reacties op "5 Redenen om Geen XLS Medical te Kopen (slechte ervaringen)"

 1. Petra

  says:

  Nou ik heb er slechte ervaring mee ik kwam alleen maar aan ipv afvallen, kwam in de eerste week 2kilo aan en de tweede week nog eens 2 kilo nu al 5 kilo in totaal aangekomen dus helpt niet.

 2. Leconte Karien

  says:

  Tegen beter weten in toch geprobeerd. Doet niet wat het beloofd. Ik had wel hevige buikpijn, opgeblazen gevoel, en last van winderigheid. Heel jammer van mijn geld. Het is trouwens veel te duur voor iets dat totaal niets uithaalde 😣

 3. schoiers luk

  says:

  Mijn vrouw 25 kilo op 7 maand en ik 5 kilo op 1 maand zonder op ons eten te letten .Dus ik denk dat dit van persoon tot persoon afhangt . mvg LUK

 4. marleen de winter

  says:

  ik vind de reclame op TV heel slecht gekozen.
  Het is gewoon zo ouderwets en die Dame met haar "kleedje" is wat mijzelf betreft zeer ouderwets.
  Simpel kan voor mij, zeker weten. maar op deze manier ..
  Bekijk het eens om daar iets aan te doen.
  Ik bestwist de doelstelling van het product niet.

  Groeten

 5. dirk

  says:

  troep
  2 capsules genomen en nu 2 weken continu buikkrampen zo erg dat ik morfine
  heb gebruikt tegen deze met ibobrufen niet te behandelen pijnscheuten
  darmontsteking met zelfs cortison tegen de darmontsteking
  4 jaar geleden dezelfde problemen die toen zelfs tot een ziekenhuisopname leiden
  grote troep dus afrader

 6. Karin

  says:

  Hallo iedereen!
  Mijn man en ik hebben het voor twee weken geprobeerd, toen zijn we ermee gestopt. We hadden beide last van een ontzettend opgeblazen gevoel en mijn man kreeg in eerste instantie hoofdpijn. Beide hadden we ook last van winderigheid. Iets wat onze kinderen niet echt konden waarderen haha. Ik zeg: koop het niet!! Het is het niet waard. Het beste is om gewoon door te gaan met een gezond dieet. Deze pillen helpen je helaas niet..hoe verleidelijk ze ook zijn om te proberen.

  • Sylwia

   says:

   Wat herkenbaar wat jullie schrijven! Ik had zelf ook iets nodig om wat extra gewicht kwijt te raken en mij aan te moedigen met afvallen. Ik dacht XLS medical daarvoor geschikt was. Ik heb trouwens niet enorm veel last van overgewicht, maar mijn buikvet had ik graag wat minder gewild. De reclame klonk als het ideale product wat ik nodig had. Na 2 weken woog ik mezelf en was ik verrassend genoeg zwaarder geworden?! Gelukkig raakte ik die week erna wel 2 kg kwijt. Maar het lukte me niet om het vol te houden. Ik snakte naar vast voedsel! Of het rommel is weet ik niet, maar voor mij persoonlijk was het in ieder geval geen succes....

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *