shopify site analytics

Is het 7×7 Afslank Receptenboek Echt de Moeite Waard? Mijn Review

Jasper Alblas is de maker van het 7×7 Afslank Receptenboek (origineel én album 1). In dit verslag zal ik je alles vertellen over de auteur en zijn afslank methode.

Hierdoor kun je aan het eind van dit artikel een weloverwogen beslissing maken om het product wel, dan wel niet te kopen/aan te schaffen.

Wat je in dit artikel te weten gaat komen:

 • Alles over het 7×7 Afslank Receptenboek
 • Wie de man achter het 7×7 Afslank Receptenboek is
 • Wat de mening van deskundigen over het 7×7 Afslank Receptenboek
 • De ervaringen van consumenten

Wil je de maximale korting op zijn product? Klik dan op de onderstaande oranje knop:

Wat is het 7×7 Afslank Receptenboek precies?

Op de eerste bladzijde van het boek van Jasper staat:

De snelste en makkelijkste methode voor een mooi & slank lichaam.

Met de subtitel:

De exacte recepten voor gemakkelijk & blijvend gewichtsverlies.

Wat veel mensen het hoofd zien, is dat 7×7 uiteraard staat voor 7 maaltijden per dag en dit 7 dagen van de week. Uiteraard hebben we het dan niet over 7 grote maaltijden maar ook lekkere tussendoortjes.

In het begin van het boek staat een kopje met ‘Lees dit eerst’. Hieronder legt Jasper uit wat precies het doel is van het boek. Hierbij benadrukt hij als je direct begint met de recepten je deze week al kilo’s kunt verliezen.

Hij maakt je ook duidelijk dat het niet de bedoeling is om elke week alle recepten in dezelfde volgorde te eten. Sommige recepten zal jij bijvoorbeeld minder lekker vinden maar dat is ook onontkoombaar. Uiteraard bestaat er geen receptenboek waarin iedereen alles lekker vindt. Het doel van het boek, volgens Jasper, is dat je nieuwe dingen probeert en snel, gezond en blijven kilo’s verliest!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Album 1 versus originele versie

Jasper heeft sinds de zomer van 2015 een nieuwe versie van zijn boek gelanceerd genaamd het 7×7 Afslank Receptenboek Album 1. Deze bestaat uit compleet nieuwe recepten ten opzichte van de originele versie. In oktober 2015 werd het 7×7 Afslank Receptenboek origineel ook fysiek verkocht.

Album 2 en 3 moeten nog volgen.

Levertijd fysieke boeken

De levertijd van de fysieke boeken van Jasper zijn zeer rap. Toen wij een bestelling plaatste voor 17:00 uur was het de volgende dag in huis. Bij veel webshops als bol.com is dit vaak niet het geval. Dit is dus goed geregeld door Jasper.

Wie is Jasper Alblas precies?

Jasper Alblas is één van de bekendste autoriteiten als het gaat om snel en gezond afvallen. Zijn boek is onderhand bijna een bestseller met 5000 verkochte kopieën.

Jasper is geboren op 02-09-1987 in ‘s-Gravenhage. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in Software Engineering. Hij is dus wel een beetje een computer geek (niet mis mee natuurlijk!), aangezien hij vaardigheden heeft als Java, C#, Eclipse, PHP etc. welke allen programmeertalen zijn en vermeld staan op zijn LinkdIn profiel.

Maar uiteraard staan er ook vaardigheden rond voeding en afvallen op zoals ‘weight loss coaching’, ‘health’, ‘superfoods‘ en ‘anti-aging’.

Na zijn studie heeft hij eerst gewerkt bij Collis als software developer, heeft daarna een ‘master graduation research’ gedaan, daarna gewerkt bij Deloitte als consultant en is in december 2012 de site jasperalblas.nl gestart.

Bron: LinkedIn profiel

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Jasper Alblas op social media

Jasper Alblas is ook aanwezig op alle social media. Het is wel opvallend dat hij zijn kanalen niet bijhoudt en zelfs tot op zekere hoogte verwaarloosd met uitzondering van Facebook. Wij vermoeden dat hij zich met name wilt focussen op zijn blog.

Zie:

Overigens had Jasper Alblas ook een Engelstalig blog op www.jasperalblas.com maar dit blog werd niet bijgehouden en is nu ook offline.

Tot slot had Jasper Alblas een aantal YouTube video’s, maar die heeft hij verwijderd. Toch is er nog één video van hem online met een klant ervaring:

Wat is het bedrijf achter Jasper Alblas?

Het bedrijf achter jasperalblas.nl is niet direct te ontdekken. Het staat namelijk nergens op de site. Op het factuur van het aangeschafte product staat het uiteraard wel, wat wettelijk ook vereist is.

De bedrijfsnaam is DSG software met kvk-nummer 51636220. Het bedrijfsadres is wel anders dan het adres wat op jasperalblas.nl staat, namelijk Haagsestraat 97, 2587TH, ‘s-Gravenhage. Misschien is dit een oud adres en moet dit geüpdatet worden.

De rechtsvorm van zijn bedrijf is een eenmanszaak met de startdatum onderneming van 03-01-2011. Op dezelfde bedrijfsnaam staan ook andere activiteiten namelijk:

 • Advisering op het gebied van informatietechnologie
 • Detailhandel via postorder en internet in boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s
 • Overige paramedische praktijken (geen fysiotherapie en psychologie) en alternatieve genezers

Dit zijn geen opmerkelijk aanvullende activiteiten, eerder activiteiten die raakvlakken hebben met gezondheid en de verkoop van digitale, dan wel fysieke producten via internet.

Contact met Jasper

Als je contact zoekt met Jasper kan je beter de gegevens gebruik die op zijn site vermeld staan:

Utrechtsedwarsstraat 133 1017WE Amsterdam

Telefoon: 06-21353897 Email: [email protected]

Je kunt ook zijn contactformulier bekijken.

Hier kan je ook een vraag stellen en laten weten of je interesse hebt in een persoonlijk consult, workshop, lezing of adviesgesprek. Je kunt ook een vrijblijvend (telefoon)gesprek aangaan om te bepalen of de methode van Jasper iets voor jou is.

Is 7×7 een overgehypte marketingstunt?

Op internet zien we steeds vaker methodes die geen enkele wetenschappelijk basis hebben. Dit soort producten zorgen er vaker voor dat je verder van je doel komt dan er naartoe.

Dit zijn vaak overgehypte diëten die voornamelijk bedoeld zijn om zoveel mogelijk winst te boeken.

De vraag is nu: behoort Jasper hier ook tot?

Als we eerlijk zijn is zijn marketing sterk, erg sterk maar dat wil niet zeggen dat het inhoudelijk tekort schiet. Jasper heeft wel degelijk verstand van zaken. Zo is hij een voorstander van kokosolie en dat is logisch.

De margarine, zonnebloemolie en zelfs de olijfolie staan tegenwoordig onder vuur. De reden bij margarine is het feit dat dit product slechts één verbinding afwijkt van plastic en volledig fabrieksmatig is.

Bij de oliën is er ook een probleem. Bijna alle oliën, zoals zonnebloemolie en olijfolie zetten zich namelijk gedeeltelijk om in transvetten nadat een hoge temperatuur wordt bereikt. Deze temperatuur bereikt men als zeer snel bij het koken/bakken.

Transvetten brengt zeer hoge gezondheidsrisico’s op zoals obesitas, kanker, dichtslibben van de aderen, geboorte afwijkingen, diabetes type 2 etc. Het is een hele waslijsten landen als Amerika en Canada hebben deze voedingsstoffen al grotendeels aan banden gelegd.

Het grote voordeel van een olie als kokosolie is dat dit een extreem hoog kookpunt heeft waardoor de omzetting tot transvetten in een normale keuken praktisch onmogelijk is.

(overigens is er ook volledige geurloze kokosolie dus maak je niet druk dat de geur van kokos in je eten komt)

Kortom, met dit soort punten laten zien dat Jasper Alblas verstand van zaken heeft en niet achterloopt op de moderne wetenschappelijke studies rond gezonde voeding.

Op welk soort dieet is 7×7 gebaseerd?

We onderscheiden een heel aantal diëten zoals:

In het bonus hoofdstuk van het 7×7 Afslank Receptenboek kunnen we mooi achterhalen wat de basis ideeën van Jasper zijn. Voor belangrijke producten wordt hier namelijk aangegeven hoe hij hier tegenover staat.

Als we de lijst afgaan is Jasper zo’n beetje van alle belangrijke voeding- en afslankadviezen op de hoogte. Zo zegt hij dat sporten en hardlopen niet zo’n belangrijke factor is voor het proces van afvallen. De voeding is een doorslaggevende factor, wat ook blijkt uit talloze studies.

Volgens hem kun je beter korte en intense krachttraining doen en sprint intervallen. Hier sluiten we ons volledig bij aan.

Het lijkt er op dat zijn methode niet in een hokje van een dieet methode is te stoppen. Het komt het dichts bij een koolhydraatarm dieet, maar dan wel gematigd.

In werkelijkheid kunnen we ook stellen dat een dieet methode als een eiwitrijk dieet vaak niet het hele verhaal vertelt. Wij zijn meer een voorstander van een methode dat op lange termijn vol te houden is en resultaten geeft, wat vaak een gematigd dieet is. Jasper’s methode sluit daar op aan.

Aanvullende tips van Jasper in 7×7

In 7×7 staan ook een heel aantal goede tips wat betreft goedkoop en lekker eten, biologisch eten en welke keukenapparatuur en keukenaccessoires in je keuken nodig hebt om alle gerechten te bereiden.

Ook is er een lang houdbare boodschappenlijst met allerlei smaakmakers, kruiden en oliën, en is er een boodschappenlijst met een tientallen producten die je volgens hem zo veel kunt eten als je maar wilt! Ook is er een lijst met producten die je met mate moet consumeren.

Tot slot bevat ieder recept ook één of meerdere tips om het nog lekkerder te maken of een variatie te maken.

“2 kilo per week afvallen met 7×7, is dat echt mogelijk?”

Op de site van Jasper staat een grafiek met de vergelijking van het dieet van Jasper en normale diëten:

7x7 Afslank Receptenboek resultaten grafiek

Het is niet helemaal duidelijk wat Jasper met ‘Normaal dieet’ bedoeld. Over het algemeen klopt de grafiek wel, aangezien bij veel diëten een jojo-effect ontstaat.

Volgens Jasper gebeurd dit niet bij 7×7 omdat het veel makkelijker is vol te houden dan normale diëten. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de persoon die het koopt, want er zijn altijd mensen die snel opgeven (helaas).

Toch is de methode van Jasper beter dan een crashdieet. Bij een crashdieet val je snel af maar je lichaam komt in een staat van vetopslag omdat je zo weinig voedsel binnen krijgt. Als je daarna weer meer gaat eten (wat sowieso een keer gaat gebeuren) komen de kilo’s zeer snel terug.

De methode van Jasper is meer iets voor de wat slimmere mensen die weten dat je streefgewicht behalen niet binnen één week gebeurd maar langer kan duren. Voordeel is dan wel dat je ook op je streefgewicht blijft zitten, wat je meer zelfvertrouwen zal geven en waar bijvoorbeeld je partner blij mee zal zijn.

Wat zeggen bestaande klanten over 7×7?

Er staan een aantal reviews op de 7×7 Afslank Receptenboek pagina. Uiteraard zijn deze positief. Op de informatie pagina van je product ga je uiteraard geen negatieve ervaringen plaatsen. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar reacties van mensen op blogs en forums. Deze zijn voor zeker 95% positief. Hier een aantal reacties die we gevonden hebben:

Na enige twijfel ben ik een week geleden begonnen aan het 7×7 afslank receptenboek. Nu al bijna 4 kilo kwijt en het is ook nog eens lekker ook. Heel erg bedankt voor deze super tip Lisette!

Van Lisanna op www.toegangtotinzicht.nl

Ik heb de 7×7 cursus online gevolgd. Het is een goed onderbouwd verhaal dat me goed op weg heeft geholpen. Ook de recepten heb ik en het helpt me echt om mijn streefgewicht te bereiken. Ik wil graag weten of er meer recepten of lessen beschikbaar zijn / komen.

Van Cindy op www.vetvrij.com

Hey.ik ben en tijdje geleden begonnen met dit dieet en ben 10kg afgevallen waar ik supper gelukkig mee ben.het is ook de inege dieet die bij mij echt werkt maar nu ben ik de motivatie kwijt en ik zou nog graag 5k kwijt willen. ik val terug in mijn oude gewoonte hoe kan ik de draad terug oppikken. vgrt

Van najat op ervaringenloket.nl

Een maandje geleden het 7×7 afslank receptenboek in huis gehaald. Beste keuze ooit :P. Jasper (schrijver en bedenker van dit concept) zegt dat je tot 2 kilo per week afvalt, maar ik ben in de afgelopen maand zelfs bijna 11 kilo afgevallen. Had dit nooit verwacht. bedankt allemaal . Ben erg blij dat ik na het lezen van deze recensie direct de keuze heb gemaakt om te beginnen. ik ga lekker slank de zomer door nu

Van Hermelijn op www.dieetforum.nl

Wat zeggen andere websites over 7×7?

Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen. Hier is een rijtje:

Inmiddels heeft Jasper al meer dan 10.000 mensen geholpen aan een gezonder en slanker lichaam. Ik hoop dat ook jij gaat profiteren van al het moois waartoe het 7×7 Afslank Receptenboek kan leiden.

Bron: www.onderwijsachterstanden.nl

De exceptioneel lage vergoeding die Jasper vraagt voor al het werk en de kennis die hij in het 7×7 Afslank receptenboek heeft gestopt (minder dan € 30), vinden wij bijzonder schappelijk en is bijna vrijgevig te noemen als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt.

Bron: toegangtotinzicht.nl

De 27,95 euro voor het boek was het dubbel de dwars waard. Met andere afslankprogramma’s ben je vaak veel duurder uit. En zijn de resultaten (zeker op de lange termijn) lang niet zo goed.

Bron: www.vetvrij.com

Van ons krijgt het Jasper Alblas 7×7 afslank receptenboek een mooi score van 9/10, ons advies is dan ook als je echt gezond wil afvallen kan je terecht bij dit ebook, de nodige kilo’s zie je per week verdwijnen zonder al te veel moeite te doen, het enige wat je strict dient te volgen zijn de lekkere recepten van Jasper Alblas.

Bron: www.platte-buik.nl

De recepten staan allemaal duidelijk beschreven. Het grote voordeel is dat de recepten echt makkelijk en snel te bereiden zijn en dat je er dus geen keukenprins(es) voor hoeft te zijn.

Bron: ervaringenloket.nl

Conclusie: is 7×7 de moeite waard om te kopen?

De dieet methode van Jasper is een gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Als we recepten en de ingrediënten bekijken, zien we dat hij grondig onderzoek heeft gedaan over wat er nu en niet gezond is.

Als je zijn recepten praktiseert, kan het bijna niet anders dat je kilo’s gaat verliezen. De recepten bevatten namelijk weinig tot geen verkeerde vetten en suikers, maar toch zijn deze smaakvol door alle smaakmakers en kruiden die Jasper voorstelt.

Tot slot, wat ons keer op keer opvalt in alles wat Jasper doet is dat hij een zeer persoonlijke aanpak heeft. Zo sluit hij zijn boek af met:

Het is altijd moeilijk om via een boek een band op te bouwen. Ik hoop dat mijn boodschap overgekomen is en dat het voor jou effect heeft. En ik kijk ernaar uit je persoonlijk eens te ontmoeten.

Heel veel succes toegewenst en hopelijk tot gauw!

Jasper Alblas

En hiermee sluiten we ook de deze review af (nouja, bijna dan). We wensen je succes met het 7×7 Afslank Receptenboek. Klik onderaan deze pagina op de oranje knop voor de maximale korting.

Waar is 7×7 te koop en hoe kan ik het downloaden?

Dit ebook is alleen te koop op de site van Jasper Alblas, niet op bol.com, marktplaats of andere sites. Ik raad overigens ook zeker niet aan om het te kopen op tweedehands sites want dat zijn regelmatig oplichters die je het product niet leveren nadat je betaald hebt.

Om te kopen ga daarom je naar de informatiepagina van het 7×7 Afslank Receptenboek. Hier kun je op de bestelknop klikken en betalen (met iDeal, PayPal, Creditcard (via PayPal), MisterCash of eenmalige incasso).

Na aankoop kan je direct het product downloaden en lezen. Het formaat van het ebook is een pdf bestand, welke je kunt openen met Acrobat Reader. Dit is gratis software en hebben de meeste computers al geïnstalleerd.

Ga direct aan de slag met 7×7 en raak makkelijk die laatste kilo’s kwijt!

Wij van HappyHealthy.nl zijn positief over de methode van Jasper Alblas. Hij heeft een totaal aanpak voor mensen die kilo’s willen verliezen en dat samengesteld op en zeer concrete en praktische manier.

Ook kun je 7x per dag iets eten!! Dat is waar de 7×7 ook voor staat namelijk 7x per dag eten 7 dagen in de week.

Bestel hier het boek met de hoogste korting:

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

20 Reacties op "Is het 7×7 Afslank Receptenboek Echt de Moeite Waard? Mijn Review"

 1. Marjolein says:

  Bedankt voor deze review, het heeft mij meer op weg geholpen. Zo te zien is de methode degelijk goed onderbouwd en makkelijk toe te passen. Ik ga ermee aan de slag!

 2. Klaas says:

  Hallo, ik ben klaas en wil al tijden lang afvallen. Het lukt maar niet, ik vraag me af of dit product me kan helpen. Recepten maken is altijd wel mijn ding geweest en ook die van me vrouw. ik hoop dat ik snel kan afvallen met de methode van jasper, mijn vrouw zal er ook blij mee wezen. Bedankt voor de review. Ik ga er mee beginnen want ik heb er nu wel hoop op. wanneer ik bezig ben met zijn recepten voor een tijdje zal ik mijn resultaten nog wel laten weten

 3. Corine says:

  Ik heb net het product aangeschaft maar ik kan het niet downloaden. Hoe los ik dit op?

 4. jolie says:

  ik heb een zeer goede ervaring met jasper gehad. ik ben jarenlang te dik geweest en had zeker 8 kilo teveel. Jasper heeft me op de goede weg geleid, waardoor ik nu de helft daarvan al kwijt ben, demeeste recepten zijn makkelijk klaar te maken en zijn zeer smakelijk, enkele andere sla ik over omdat ze me iets te veel tijd kost. Al met al is het 7×7 dieet een aanrader.

  ik hoop dat meer mensen er succes mee krijgen!

  • Jannete Klopmans says:

   Hoi Jolie, Goed om te horen dat het voor jou zo goed werkt! En bedankt dat je jouw ervaringe wilde delen. ik denk dat ik Jaspers methode en tips ook maar eens ga gebruiken om van die laatste paar overtollige kilo’s af te komen.. Nogmaals bedankt! Groetjes, Janette

 5. Jaqueline says:

  Fantastisch dieet! Ik ben reeds 4,5 kilo afgevallen terwijl ik met kerst niet eens zo heb moeten opletten. Op naar de 10 kilo…

  • Iris says:

   Super! Dat klinkt veelbelovend voor de aankomende periode, vol feestdagen en bergen eten 🙂

 6. Marina says:

  Ik ben nu 1 week het recepten boeken aan het volgen en ben al 4 kg kwijt. Heb geen honger gevoel en de recepten vind ik erg lekker. Ben er echt zo blij mee ?

 7. Fiona de Graaf says:

  Heb enige tijd geleden het boek cadeau gekregen van een vriendin van mij (geen zorgen, ik had zelf om een dergelijk boek gevraagd! :)) en ik moet zeggen dat ik er echt heel erg tevreden over ben! Ik ben inmiddels 45 jaar oud en ik merk dat ik de laatste jaren iets teveel kilo’s ben aangekomen, ik heb wel eens wat andere diëten geprobeerd (Sonja Bakker bv.), maar deze wilden niet echt helpen. Maar sinds ik dit boek heb, ben ik al 4 kilo kwij en zit ik zoveel lekkerder in mijn vel. Zeker een aanrader dus dit boek! Gr Fiona

 8. Rianne vd Wetering says:

  het boek klinkt heel veelbelovend, maar ik wil toch zeker weten dat ik een methode kies om af te vallen die echt het beste bij mij past. Is dit echt het juiste boek voor een vrouw vn 46, 1.71 cm lang en 74 kilo zwaar? Graag hoor ik je antwoord! Groet, Rianne

  • Sylvana Koopmans says:

   ik ben ook ong zo lang en weeg zoveel en voor mij heb het gewoon gewerkt!! Raad het je echt aan zie er nu veel beter uit ,iedereen zegt het! groeten, Sylvana

 9. Dionne says:

  Dag Oscar,

  Ik ben al een paar weken op zoek naar de juiste methode om af te vallen. Want ik probeer het wel zelf. Oefeningen en diëten en alles. maar zonder goede begeleiding verlies ik toch telkens de motivatie en dan komen de vetjes er snel weer bij. Dus dat schiet niet echt op voor mij. Nou heb ik ook een heleboel boeken gezien en dat mensen daarmee opgelicht zijn. Zo ook mijn vriendin Gemma. Maar dat boek heb ik dan ook niet gekocht.

  Ik kwam dinsdag terecht bij 7×7 van Jasper Alblas. Dat zag er wel goed uit leek me. Dus ik ging een beetje rond neuzen op internet (daar ben ik ook goed in geworden de laatste tijd hh) en nou ben ik dus hier. En ik moet zeggen ik ben wel te spreken over dat boek door jouw review. Ik ga het denk ik kopen. Via jouw link want daar heb jij vast ook wat aan 😉

  Gr Dionne

  • Drs. Oscar Helm says:

   Fijn om te horen Dionne! Dit dieet heeft inderdaad als grote voordeel dat het makkelijk vol te houden is. Veel succes ermee!

 10. Stefje says:

  De recepten die ik zag staan hebben soms wat “aparte” producten, ik heb een gezin waarvan alleen mijn man en ik willen afvallen, maar niet de kinderen, mijn vraag is dus: moet ik nu apart gaan staan koken? En wat je op een dag eet bij dit dieet/aanpassing is best veel, ik krijg dat niet op op 1 dag. En nu?

  Alvast bedankt

 11. Julius says:

  Goede review zoals die zou moeten zijn. Voor en nadelen belichten en wat informatie over de auteur opzoeken. Ik ga nog even overwegen dit boek te kopen.

  Mvg Julius

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *