Meest Gestelde Vragen over Afvallen en Gezondheid

Vragen over producten

Waarop is de theorie uit het boek de Afslank Receptenbijbel gebaseerd?

De Afslank Receptenbijbel is gebaseerd op het koolhydraatarm dieet. In het boek staan ook veel tips en trucs over wat je wel en niet moet nemen. De basis van onze lifestyle ligt in de orthomoleculaire therapie en de recepten zijn voornamelijk koolhydraatarm.

Als je het boek aanschaft, krijg je meer dan 100 koolhydraatarme recepten inclusief 6 weekmenu’s in duidelijke schema’s.

Klik op deze link voor meer informatie >> 

Ik heb liever het fysieke boek in plaats van het  e-book. Kan ik jouw boeken in gedrukte vorm kopen?

Dat is zeker mogelijk. Op onze website heb je onderaan de pagina de optie om te kiezen welke versie je wilt: ‘Digitaal’ of ‘Fysiek + Digitaal’.

We bieden zowel de Afslank Receptenbijbel als de Strakke Buik Bijbel aan als een fysiek boek.

Klik op de onderstaande link voor de Afslank Receptenbijbel:

https://afslankreceptenbijbel.nl

Voor de Strakke Buik Bijbel kan dit hier:

https://strakkebuikbijbel.nl

Is het mogelijk om jouw boek in de Bruna of een andere boekenwinkel te kopen?

Nee, het boek de Afslank Receptenbijbel is alleen via de site https://afslankreceptenbijbel.nl/ te koop.

Deze is niet te koop bij de Bruna, Primavera, bol.com of welke andere boekenwinkel of site. Wij zijn namelijk onze eigen uitgever en willen het exclusief houden op onze site.

Mogen kinderen ook de gerechten uit de Afslank Receptenbijbel eten?

Kinderen kunnen gewoon mee eten met de maaltijden uit de Afslank Receptenbijbel. Dit is geen enkel probleem.

Zijn de recepten in de Afslank Receptenbijbel voor 1 of meerdere personen?

De recepten uit de Afslankreceptenbijbel zijn in principe voor 2 personen. In de meeste gevallen zal de portie genoeg zijn voor 2 gemiddelde eters. Kook je voor 4 dan verdubbel je de hoeveelheden en kook je voor 1 dan halveer je de portie.

Onze recepten zijn op basis van gezonde producten, dit betekent echter niet dat je er onbeperkt van kunt eten.

Ben je een grote eter dan zou je het gerecht met wat extra groente uit kunnen breiden. Groenten bevatten ook veel vezels die je een verzadigd gevoel geven en verder weinig calorieën, en kun je dus redelijk onbeperkt ophogen.

Een andere optie is om een gezond tussendoortje nemen net voordat je gaat eten. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes kun je terugvinden in het boek.

Staan er in de Afslank Receptenbijbel ook veganistische recepten?

In mijn boek staan vegetarische recepten die soms veganistisch zijn. Specifiek veganistische recepten niet, maar de vegetarische recepten zijn altijd zo aan te passen dat ze ook voor een veganist geschikt kunnen zijn.

Ik ben onlangs begonnen met diëten en barst soms van de honger. Wat kan ik hieraan doen?

Als je bent begonnen met een nieuw dieet, dan kan het zijn dat je lichaam de tijd nodig heeft om eraan te wennen. Met name als je in het verleden veel (toegevoegde) suikers hebt gegeten.

Als je echt barst van de honger dan mag je een gezond tussendoortje nemen. Een gezond tussendoortje dat je het liefst net vóór of net na een maaltijd nuttigt.

Bij het Afslank Receptenbijbel boek krijg je een bonus met 60 gezonde tussendoortjes die je kant en klaar in de winkel kunt kopen.

Wat moet ik doen voor strakkere benen en billen?

Voor strakke billen en benen is niet alleen een gezond voedingspatroon van belang, maar ook de juiste oefeningen die zorgen voor een slanker en strakker lichaam.

In mijn boek Strakke Buik Bijbel krijg je o.a. een aantal bonus hoofdstukken waarin goede oefeningen staan om strakke benen én bilspieren te krijgen.

Het boek richt zich voornamelijk op de buikstreek waarbij je niet alleen recepten krijgt, maar ook een uitleg van alle principes van een slanker lichaam + trainingsschema’s.

Wat is het verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en de Strakke Buik Bijbel?

Het belangrijkste verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en Strakke Buik Bijbel is dat Afslank Receptenbijbel gewoon afvallen is, terwijl Strakke Buik Bijbel wat strenger is en écht gaat voor die strakke buik.

De Strakke Buik Bijbel methode is uniek in alle opzichten. Je kunt er dus aan beginnen zonder dat je de Afslank Receptenbijbel hebt.

Ik zou graag willen beginnen met vasten. Hoe gaat het 16/8 en 24 uur vasten in zijn werk en is dit met de Afslank Receptenbijbel te combineren?

Periodiek vasten, ook wel intermittent fasting genoemd, is uitstekend te combineren met de Afslank Receptenbijbel. Vasten in combinatie met het receptenboek zorgt ervoor dat je razendsnel – en op een gezonde manier – vet verbrandt.

Het 16/8 schema is een populaire methode omdat het vrij eenvoudig is in te passen in  dagelijkse routines en je sociaal gezien meestal gewoon mee kan doen met anderen.

Bij deze methode vast je gedurende 16 aaneengesloten uren waarna je een tijdsbestek hebt van 8 uur waarin je mag eten.

Voor het 16/8 schema hoef je alleen maar het ontbijt over te slaan. De lunch kan je gewoon samen met je collega’s nuttigen en het avond eten doe je gewoon met de rest van het gezin.

Eet of vast je liever op andere tijden? Geen probleem. De basis is hoeveel en wat je eet en dat kan dus ook op andere tijden. Maar beste is wel om te eten in een window van 12.00  tot 20.00.

Een andere methode die je kunt volgen is het 24 uur vasten. Bij dit schema ga je één of tweemaal per week vasten voor een periode van 24 aaneengesloten uren.

Als je bijvoorbeeld maandagavond om 18 uur hebt gegeten dan is je volgende eetmoment dinsdagavond 18 uur.

Op de dagen dat je wel mag eten volg je de gezonde recepten van de Afslank Receptenbijbel.

Doe je aan sport of zwaar intensieve lichamelijke activiteit? Dan kun je op deze dagen een extra gezond tussendoortje pakken om je lichaam van energie te voorzien.

In de Afslank Receptenbijbel vind je meer dan 60 gezonde tussendoortjes waar je uit kunt kiezen.

Ik heb coeliakie en een koemelkeiwitallergie. Is jouw boek ook hierop afgestemd? Of kan ik de recepten aanpassen op mijn persoonlijke dieet?

De Afslank Receptenbijbel is niet volledig glutenvrij omdat er ook producten als haver worden gebruikt. Deze bevatten sporen gluten omdat ze besmet raken door gluten uit bijvoorbeeld tarwe, gerst en rogge.

Maar je kunt een glutenvrije haver kopen. Ook bij andere producten als boekweitpasta, Zonnatura Tuinkruiden bouillonblokjes etc. zou je een glutenvrije variant moeten vinden.

Koemelk wordt niet gebruikt, alleen plantaardige melk. Wel gebruik ik roomboter die sporen van gluten kan bevatten. Een product als ghee kun je als vervanger gebruiken omdat deze ontdaan is van melkeiwit.

Overigens kunnen sommige mensen alsnog last krijgen, dus probeer altijd een kleine portie om te kijken hoe je je voelt.

Kan ik dit dieet ook volgen met de ziekte van Hashimoto?

Hashimoto’s is een auto-immuunziekte en de grootste oorzaak van hypothyreoïdie, dat wil zeggen een trage of niet-werkende schildklier. Het immuunsysteem produceert dan antilichamen die het eigen gezonde weefsel aantasten. Hierdoor kan de schildklier het laten afweten.

Een dieet met weinig jodium en selenium verhoogt het risico op schildklieraandoeningen omdat de schildklier zowel selenium als jodium nodig heeft om voldoende schildklierhormonen te produceren.

Een tekort aan jodium zal je met de Afslank Receptenbijbel niet krijgen, omdat er voldoende recepten in staan met vette vis, die jodiumrijk zijn. De Afslank Receptenbijbel is dan ook geschikt voor de mensen met de ziekte van Hashimoto.

Ongeacht welk dieet je gebruikt, moet je oppassen met het eten van rauwe kruisbloemige groenten, het gebruik van koolzaadolie (canola-olie), flinke hoeveelheden omega 6 vetzuren en gluten.

Zorg ervoor dat je vitamine B12, vitamine D, selenium en zink in voldoende mate binnenkrijgt. Deze waarden zijn vaak lager bij mensen met de ziekte van Hashimoto. Deze vitamines en mineralen kun je ook aanvullen met supplementen.

Ik heb een ziekte of bepaalde aandoening. Is de Afslank Receptenbijbel ook voor mij geschikt?

Op basis van geringe informatie is deze vraag moeilijk te beantwoorden.  Over persoonlijke medische zaken kan ik helaas geen uitspraken doen. In dit soort gevallen kun je beter eerst contact opnemen met een huisarts, natuurarts en/of orthomoleculair therapeut.

Vragen over voedingsproducten

Ik las dat kokosolie niet zo gezond zou zijn. Hoe zit het nu precies met kokosolie?

Ik heb over kokosolie een aantal uitgebreide artikelen geschreven op mijn website.

Onder andere:

In deze artikelen leer je alles wat je moet weten over kokosolie.

Welke oliën en vetten kun je het beste gebruiken om mee te bakken en te braden?

Samenvattend is onderstaande tabel de top 4 oliën/vetten om mee te bakken en te braden:

Olie/vet
Dominante vetzuur
Rookpunt
Bakken?

Kokosolie
86% verzadigd
250 graden
hoog vuur

Ghee
62% verzadigd
250 graden
hoog vuur

Roomboter
53% verzadigd
180 graden
middel of laag vuur

Olijfolie
73% enkelvoudig onverzadigd
180 graden
laag vuur

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide lijst van alle oliën:

Wat heb je dagelijks nodig aan voedingsstoffen (o.a. vitamines en mineralen)?

De hoeveelheid die ieder mens nodig om gezond te functioneren verschilt nog al. Het hangt af van je leeftijd, lichaamssamenstelling, lichamelijke activiteiten en of je wilt afvallen, aankomen of op gezond gewicht wilt blijven. Ik kan hier geen eenduidig antwoord opgeven.

Als je het voor jezelf specifiek zou willen weten kun je het beste naar bijvoorbeeld een orthomoleculair therapeut bij je in de buurt gaan, die dat voor je kan uitrekenen en vaststellen.

Ik wil niet afvallen maar op gezonde wijze aankomen. Hoe doe ik dat?

Op een gezonde manier aankomen is zeker mogelijk. Probeer in dat geval altijd te kiezen voor gezonde en natuurlijke (ongeraffineerd) producten.

Wanneer je wilt aankomen in gewicht dan ben je gauw geneigd om naar ongezonde of gefabriceerde producten te grijpen die vol zitten met toegevoegde suikers. Zeer ongezond. Kies voor producten waar van nature veel calorieën inzitten. Voorbeelden zijn avocado’s en noten.

Daarnaast is krachttraining en fitness een goede manier om aan te komen (in spiermassa). Spieren wegen namelijk meer dan vet. Dit zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke lichaamsverhouding bij zowel mannen als vrouwen.

Meer hierover weten? Lees mijn boek Strakke Buik Bijbel.

Wat is jouw visie over dierlijke producten en een veganistische levensstijl?

Ik sta wel voor  minder dierlijke producten, maar niet per sé voor geen dierlijke producten. Vleesconsumptie ligt steeds meer onder vuur omdat de productie erg belastend is voor het milieu. Daarom raad ik je af om dagelijks vlees te eten, iets dat tevens vanuit gezondheidsoverwegingen niet aan te raden is.

Maar hoe je het ook wendt of keert, dierlijke producten leveren ons o.a. vitamine B12 (komt niet voor in plantaardige voeding) en belangrijke essentiële aminozuren. Aminozuren maken samen verschillende eiwitten. Essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken en deze moet je uit je voeding halen.

Wil je al je benodigde eiwitten uit plantaardig voedsel halen dan dien je daar een flinke studie van te maken. Je moet dan flink uitgebalanceerd gaan eten en bepaalde producten combineren om tot die eiwitten te komen.

Ik adviseer om daarom zo nu en dan dierlijke producten te eten en dat hoeft echt niet elke dag. Als je kiest voor biologische producten en grasgevoerd vlees doe je het zo goed mogelijk.

Overige vragen

Geef je ook coaching/begeleiding met 1-op-1 op advies?

Ik heb geen actieve praktijk, maar je kunt wel terecht bij mijn broer. Hij heeft een praktijk genaamd LeefPreventief en kan je helpen bij allerlei klachten.

Administratieve vragen

Waar vind ik het referentienummer van mijn bestelling?

Het referentienummer op het afmeldformulier is je aankoop nummer. Dit is een unieke code waarmee wij bestellingen kunnen terughalen. Het referentienummer begint met I- en heeft dan 6 of 7 cijfers.

Deze vind je in de aankoopmail, factuur en in geval van een afschrift is het vermeld als ‘Machtiging ID’ of ‘Kenmerk Machtiging’ (afhankelijk van bank).

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap/abonnement op?

Voor het afmelden van het lidmaatschap mag je je wenden tot de klantenservice. Dan komt je vraag bij de juiste persoon terecht.

Afmelden is in ieder geval vrij eenvoudig. Via de onderstaande link lees je precies hoe dat werkt:

Alleen de klantenservice kan de lidmaatschappen en bestellingen inzien. Op Facebook en op HappyHealthy.nl behandelen we alleen inhoudelijke vragen over gezondheid en afvallen.