846

Veelgestelde vragen over onze boeken en adviezen

Inhoudsopgave

Vragen en antwoorden over HappyHealthy producten

Wat is HappyHealthy Premium precies en hoe krijg ik toegang / kan ik inloggen?

HappyHealthy Premium is een programma dat te bereiken is via het afgeschermde ledengedeelte op happyhealthy.nl.

Nadat je dit programma hebt gekocht krijg je een mail met inloggegevens. De inlogpagina hiervoor is altijd happyhealthy.nl/inloggen/.

Na inloggen ga je naar de inhoudsopgave van het programma, waar video’s staan, weekmenu’s, recepten, calculators en meer.

Klik op deze link voor meer informatie of HappyHealthy Premium >> 

Zijn de Afslank Receptenbijbel en andere receptenboeken gebaseerd op het koolhydraatarm dieet, keto(geen) dieet of eiwitdieet?

macronutrienten verhoudingen

Het is met name minder geraffineerde (bewerkte) koolhydraten, waardoor het meer eiwitrijk is (meer verzadiging) en vetrijk is (ketogeen dieet).

Het is een gebalanceerd dieet wat eigenlijk niet in één van de categorieën te pakken is, maar het lijkt het meest op een koolhydraatarm dieet.

Waarop is de theorie uit de receptenboeken als de Afslank Receptenbijbel op gebaseerd?

De Afslank Receptenbijbel is een gebalanceerd dieet dat het meeste weg heeft van een koolhydraatarm dieet. In het boek staan ook veel tips en trucs over wat je wel en niet moet nemen.

De basis van onze lifestyle ligt in de orthomoleculaire therapie en de recepten zijn voornamelijk koolhydraatarm. Als je het boek aanschaft, krijg je meer dan 140 koolhydraatarme recepten inclusief 6 weekmenu’s in duidelijke schema’s.

Klik op deze link voor meer informatie >> 

Ik heb liever het fysieke boek in plaats van het e-book. Kan ik jouw boeken in gedrukte vorm kopen?

Dat is zeker mogelijk. Op onze website heb je onderaan de pagina de optie om te kiezen welk pakket je wilt: ‘Digitaal’ of ‘Fysiek + Digitaal’.

Voor al onze boeken geldt dat we deze zowel fysiek als digitaal aanbieden. Hier de boeken op een rij:

Wat is het handigst om te downloaden voor mijn toestel? EPUB of PDF?

  • Voor een Windows PC > gebruik de PDF versie
  • Voor een Apple computer > gebruik de EPUB versie
  • Voor een Android telefoon of Aldiko > gebruik de PDF versie
  • Voor een Apple telefoon > gebruik de EPUB versie
  • Voor een Kobo reader > gebruik de PDF versie

Voor mobiel of e-reader: het ebook is niet responsive want het is een receptenboek met veel plaatjes.

Zijn de recepten in de boeken zoals de Afslank Receptenbijbel bedoeld voor 1 of 2 personen?

De recepten uit de Afslankreceptenbijbel zijn in principe voor 2 personen. In de meeste gevallen zal de portie genoeg zijn voor 2 gemiddelde eters. Kook je voor 4, dan verdubbel je de hoeveelheden en kook je voor 1, dan halveer je de portie.

Onze recepten zijn op basis van gezonde producten, dit betekent echter niet dat je er onbeperkt van kunt eten.

Ben je een grote eter dan zou je het gerecht met wat extra groente uit kunnen breiden. Groenten bevatten nl. veel vezels die je een verzadigd gevoel geven en verder weinig calorieën bevatten, en deze kun je dus redelijk onbeperkt ophogen.

Een andere optie is om een gezond tussendoortje nemen net voordat je gaat eten. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes kun je terugvinden in het boek.

Zijn het aantal calorieën in de boeken zoals de Afslank Receptenbijbel bedoeld voor 1 of 2 personen?

Voor alle boeken geldt dat het aantal calorieën per recept voor 2 personen is. Als je het dus voor jezelf wilt uitrekenen, moet je het delen door 2.

Is het mogelijk om jouw boek in de Bruna of een andere boekenwinkel te kopen?

Nee, het boek de Afslank Receptenbijbel is alleen via de site https://afslankreceptenbijbel.nl/ te koop.

Deze is niet te koop bij de Bruna, Primavera, bol.com of welke andere boekenwinkel of site dan ook. Wij zijn namelijk onze eigen uitgever en willen het exclusief houden op onze site.

Mogen kinderen ook de gerechten uit de Afslank Receptenbijbel eten?

Kinderen kunnen gewoon mee eten met de maaltijden uit de Afslank Receptenbijbel. Dit is geen enkel probleem.

Kun je de Afslank Receptenbijbel volgen als je vegetarisch bent?

De Afslank Receptenbijbel is niet 100% vegetarisch, maar wel geschikt voor vegetariërs. Veel recepten zijn namelijk vegetarisch. Om precies te zijn staan in mijn boek meer dan 70 gerechten die geen vlees of vis bevatten.

Zoek je naar oplossingen of vervangingen voor vis of vlees? Die vind je in de Afslank Receptenbijbel volop. Zie je een lekker gerecht staan met vlees of vis, dan kun je deze producten simpelweg vervangen door voedingsmiddelen uit mijn lijst.

Deze vervangende producten smaken heerlijk, bieden voldoende voedingsstoffen en zijn ontzettend vindingrijk.

Kun je de Afslank Receptenbijbel volgen als je veganistisch bent?

In mijn boek staan vegetarische recepten die soms veganistisch zijn. Specifiek veganistische recepten zijn er niet, maar de vegetarische recepten zijn altijd zo aan te passen dat ze ook voor een veganist geschikt kunnen zijn.

Zijn het recepten met eenvoudige ingrediënten of zijn het vaak aparte ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn?

De recepten zijn niet duur en erg toegankelijk.  Alle ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen bij de grote supermarkten (Albert Heijn, Jumbo, etc.).

Ik ben onlangs begonnen met diëten en barst soms van de honger. Wat kan ik hieraan doen?

Als je bent begonnen met een nieuw dieet, dan kan het zijn dat je lichaam de tijd nodig heeft om eraan te wennen. Met name als je in het verleden veel (toegevoegde) suikers hebt gegeten.

Als je echt barst van de honger dan mag je een gezond tussendoortje nemen. Een gezond tussendoortje dat je het liefst net vóór of net na een maaltijd nuttigt.

Bij het Afslank Receptenbijbel boek krijg je een bonus met 84 gezonde tussendoortjes die je makkelijk snel kunt klaarmaken.

Wat moet ik doen voor strakkere benen en billen?

Voor strakke billen en benen is niet alleen een gezond voedingspatroon van belang, maar ook de juiste oefeningen die zorgen voor een slanker en strakker lichaam.

In mijn boek Strakke Buik Bijbel krijg je o.a. een aantal bonus hoofdstukken waarin goede oefeningen staan om strakke benen én bilspieren te krijgen.

Het boek richt zich voornamelijk op de buikstreek waarbij je niet alleen recepten krijgt, maar ook een uitleg over alle principes voor een slanker lichaam + trainingsschema’s.

Wat is het verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en de Strakke Buik Bijbel?

Het belangrijkste verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en Strakke Buik Bijbel is dat de Afslank Receptenbijbel gewoon afvallen is, terwijl de Strakke Buik Bijbel wat strenger is en écht gaat voor die strakke buik.

De Strakke Buik Bijbel methode is uniek in alle opzichten. Je kunt er dus aan beginnen zonder dat je de Afslank Receptenbijbel hebt.

Wat is het verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en Slank in 15 Minuten?

Slank in 15 Minuten is net zoals de Afslank Receptenbijbel een boek vol met gevarieerde afslankrecepten. Het enige verschil is dat alle recepten in dit boek allemaal binnen 15 minuten klaar zijn. Alle gerechten van Slank in 15 Minuten zijn snel en gemakkelijk te bereiden.

Dus wil je graag afvallen en lekker eten, maar heb je geen tijd of zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit boek perfect voor jou.

Wat is het verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en Slank met 5 Ingrediënten?

De kracht van het Slank met 5 Ingrediënten receptenboek is zijn simpliciteit en normale ingrediënten. In tegenstelling tot de Afslank Receptenbijbel zijn alle 140 recepten in dit boek gebaseerd op 5 ingrediënten per recept.

Ondanks dat je maar 5 ingrediënten gebruikt, zijn deze ingrediënten zo gekozen dat ze het gerecht perfect op smaak brengen en elkaar subtiel aanvullen. De recepten zijn dus eenvoudig maar niet té simpel. Ideaal als je geld en tijd wilt besparen in de keuken, zonder in te hoeven leveren op de smaak van lekker eten.

Wat is het verschil tussen de Afslank Receptenbijbel en de Smoothie Afslankbijbel?

De Smoothie Afslankbijbel bestaat volledig uit gezonde smoothies inclusief kant-en-klare weekmenu’s. Het receptenboek bevat meer dan 100 overheerlijke (groene) smoothie recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn. Het betekent afvallen op een leuke manier die makkelijk vol te houden is, blijvend resultaat geeft en waar het hele gezin van kan mee genieten.

Ik zou graag willen beginnen met vasten. Hoe gaat het 16/8 en 24 uur vasten in zijn werk en is dit met de Afslank Receptenbijbel te combineren?

Periodiek vasten, ook wel intermittent fasting genoemd, is uitstekend te combineren met de Afslank Receptenbijbel. Vasten in combinatie met het receptenboek zorgt ervoor dat je razendsnel – en op een gezonde manier – vet verbrandt.

Het 16/8 schema is een populaire methode omdat het vrij eenvoudig is in te passen in je dagelijkse routines en je sociaal gezien meestal gewoon mee kan doen met anderen.

Bij deze methode vast je gedurende 16 aaneengesloten uren waarna je een tijdsbestek hebt van 8 uur waarin je mag eten.

Voor het 16/8 schema hoef je alleen maar het ontbijt over te slaan. De lunch kan je gewoon samen met je collega’s nuttigen en het avond eten doe je gewoon met de rest van het gezin.

Eet of vast je liever op andere tijden? Geen probleem. De basis is hoeveel en wat je eet en dat kan dus ook op andere tijden. Maar het beste is wel om te eten in een venster van 12.00 tot 20.00 uur.

Een andere methode die je kunt volgen is het 24-uur vasten. Bij dit schema ga je één of tweemaal per week vasten voor een periode van 24 aaneengesloten uren.

Als je bijvoorbeeld maandagavond om 18 uur hebt gegeten dan is je volgende eetmoment dinsdagavond 18 uur.

Op de dagen dat je wel mag eten, volg je de gezonde recepten van de Afslank Receptenbijbel.

Doe je aan sport of zwaar intensieve lichamelijke activiteit? Dan kun je op deze dagen een extra gezond tussendoortje pakken om je lichaam van energie te voorzien.

In de Afslank Receptenbijbel vind je meer dan 60 gezonde tussendoortjes waar je uit kunt kiezen.

Met welk trainingsschema moet ik in de Strakke Buik Bijbel beginnen en kan ik een combinatie doen met intervaltrainingen (HIIT)?

Alle schema’s zijn gebaseerd op de effectieve buikspier- en samengestelde oefeningen die in de Strakke Buik Bijbel staan beschreven. Als je nog nooit hebt gesport of er een lange tijd uit bent geweest, raad ik je aan om te starten met het beginnersschema.

Als beginner, intermediate en gevorderde heb je 2 schema’s waar je uit kunt kiezen. Deze schema’s per niveau kun je na 6-8 weken met elkaar afwisselen (of je gaat door naar een hoger niveau als je denkt dat je dat aankan).

Het is zeker mogelijk om het trainingsschema te combineren met een HIIT-schema (je hebt de keuze uit 2 intervaltrainingen). In dat geval doe je drie keer in de week het normale trainingsschema en ga je op de vierde trainingsdag aan de slag met het HIIT-schema.

Rustperiode, hoeveelheid sets en herhalingen in de Strakke Buik Bijbel

Boven ieder schema zie je de frequentie staan van het aantal keren per week dat je dit trainingsschema uitvoert. Dus bij 3 keer in de week sport je op bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag.

Naast de oefening staat het aantal sets. Een set is een reeks van herhalingen die je doet om de oefening uit te voeren. Dus bij 3 sets en 12 herhalingen betekent het dat je 3 sets doet van elk 12 herhalingen. Tussen elke set neem je een rustperiode van 60 seconden en ga je door naar de tweede set, enzovoorts.

Voorbeeld: je begint met de eerste oefening burpees. Set 1 van 12 herhalingen, rustpauze van 60 seconden, set 2 van 12 herhalingen, rustpauze van 60 seconden, set 3 van 12 herhalingen, 90 seconden rustpauze en door naar de volgende oefening.

Opmerking: bij sommige oefeningen (zoals side plank en planking) werk je niet met het uitvoeren van een aantal herhalingen maar met een bepaalde tijdsperiode waarin je het uitvoeren van deze oefening probeert vol te houden.

Ben je klaar met het doen van alle sets voor een bepaalde oefening? Dan ga je door naar de volgende oefening. Voordat je begint met de volgende oefening neem je een rustpauze van 90 seconden (zoals aangegeven bij ‘rustperiode’ boven het schema). Zodra je alle oefeningen hebt gedaan ben je klaar met het trainingsschema voor die dag.

Ik heb coeliakie en een koemelkeiwitallergie. Is jouw boek ook hierop afgestemd? Of kan ik de recepten aanpassen op mijn persoonlijke dieet?

De Afslank Receptenbijbel is niet volledig glutenvrij omdat er ook producten als haver worden gebruikt. Deze bevatten sporen gluten omdat ze besmet raken door gluten uit bijvoorbeeld tarwe, gerst en rogge.

Maar je kunt een glutenvrije haver kopen. Ook bij andere producten als boekweitpasta, Zonnatura Tuinkruiden bouillonblokjes etc. zou je een glutenvrije variant moeten vinden.

Koemelk wordt niet gebruikt, alleen plantaardige melk. Wel gebruik ik roomboter die sporen van gluten kan bevatten. Een product als ghee kun je als vervanger gebruiken omdat deze ontdaan is van melkeiwit.

Overigens kunnen sommige mensen alsnog last krijgen, dus probeer altijd een kleine portie om te kijken hoe je je voelt.

Kan ik dit dieet ook volgen met de ziekte van Hashimoto?

Hashimoto’s is een auto-immuunziekte en de grootste oorzaak van hypothyreoïdie, dat wil zeggen een trage of niet-werkende schildklier. Het immuunsysteem produceert dan antilichamen die het eigen gezonde weefsel aantasten. Hierdoor kan de schildklier het laten afweten.

Een dieet met weinig jodium en selenium verhoogt het risico op schildklieraandoeningen omdat de schildklier zowel selenium als jodium nodig heeft om voldoende schildklierhormonen te produceren.

Een tekort aan jodium zal je met de Afslank Receptenbijbel niet krijgen, omdat er voldoende recepten in staan met vette vis, die jodiumrijk zijn. De Afslank Receptenbijbel is dan ook geschikt voor de mensen met de ziekte van Hashimoto.

Ongeacht welk dieet je gebruikt, moet je oppassen met het eten van rauwe kruisbloemige groenten, het gebruik van koolzaadolie (canola-olie), flinke hoeveelheden omega 6 vetzuren en gluten.

Zorg ervoor dat je vitamine B12, vitamine D, selenium en zink in voldoende mate binnenkrijgt. Deze waarden zijn vaak lager bij mensen met de ziekte van Hashimoto. Deze vitamines en mineralen kun je ook aanvullen met supplementen.

Mag ik beginnen met je adviezen als ik ziek ben of medicijnen gebruik?

Over persoonlijke medische zaken kan en mag ik geen uitspraken doen. Raadpleeg in geval van twijfel eerst je arts, apotheker of specialist om mijn adviezen (zoals van de site, YouTube video’s, Facebook pagina, boeken, supplementen etc.). In geval je wilt stoppen bepaalde medicatie, doe dit dan altijd eerst in overleg met je arts, apotheker of specialist. 

Vragen over voedingsproducten

Ik las dat kokosolie niet zo gezond zou zijn. Hoe zit het nu precies met kokosolie?

Ik heb over kokosolie een aantal uitgebreide artikelen geschreven op mijn website.

Onder andere:

In deze artikelen leer je alles wat je moet weten over kokosolie.

Welke oliën en vetten kun je het beste gebruiken om mee te bakken en te braden?

Samenvattend is onderstaande tabel de top 4 oliën/vetten om mee te bakken en te braden:

Olie/vet Dominante vetzuur Rookpunt Bakken?
Kokosolie 86% verzadigd 250 graden hoog vuur
Ghee 62% verzadigd 250 graden hoog vuur
Roomboter 53% verzadigd 180 graden middel of laag vuur
Olijfolie 73% enkelvoudig onverzadigd 180 graden laag vuur

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide lijst van alle oliën:

Moet ik magere of volvette zuivel gebruiken?

In de regel ben ik voor volvette zuivel omdat magere producten minder verzadiging geven en (gedeeltelijke) ontdaan zijn van de vetoplosbare vitamine A, D, E en K.

Klik op onderstaande link meer informatie over zuivel:

Wat heb je dagelijks nodig aan voedingsstoffen (o.a. vitamines en mineralen)?

De hoeveelheid die ieder mens nodig om gezond te functioneren verschilt nog al. Het hangt af van je leeftijd, lichaamssamenstelling, lichamelijke activiteiten en of je wilt afvallen, aankomen of op gezond gewicht wilt blijven. Ik kan hier geen eenduidig antwoord opgeven.

Als je het voor jezelf specifiek zou willen weten kun je het beste naar bijvoorbeeld een orthomoleculair therapeut bij je in de buurt gaan, die dat voor je kan uitrekenen en vaststellen.

Ik wil niet afvallen maar op gezonde wijze aankomen. Hoe doe ik dat?

Op een gezonde manier aankomen is zeker mogelijk. Probeer in dat geval altijd te kiezen voor gezonde en natuurlijke (ongeraffineerd) producten.

Wanneer je wilt aankomen in gewicht dan ben je gauw geneigd om naar ongezonde of gefabriceerde producten te grijpen die vol zitten met toegevoegde suikers. Zeer ongezond. Kies voor producten waar van nature veel calorieën inzitten. Voorbeelden zijn avocado’s en noten.

Daarnaast is krachttraining en fitness een goede manier om aan te komen (in spiermassa). Spieren wegen namelijk meer dan vet. Dit zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke lichaamsverhouding bij zowel mannen als vrouwen.

Meer hierover weten? Lees mijn boek Strakke Buik Bijbel.

Wat is jouw visie over dierlijke producten en een veganistische levensstijl?

Ik sta wel voor  minder dierlijke producten, maar niet per sé voor geen dierlijke producten. Vleesconsumptie ligt steeds meer onder vuur omdat de productie erg belastend is voor het milieu. Daarom raad ik je af om dagelijks vlees te eten, iets dat tevens vanuit gezondheidsoverwegingen niet aan te raden is.

Maar hoe je het ook wendt of keert, dierlijke producten leveren ons o.a. vitamine B12 (komt niet voor in plantaardige voeding) en belangrijke essentiële aminozuren. Aminozuren maken samen verschillende eiwitten. Essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken en deze moet je uit je voeding halen.

Wil je al je benodigde eiwitten uit plantaardig voedsel halen dan dien je daar een flinke studie van te maken. Je moet dan flink uitgebalanceerd gaan eten en bepaalde producten combineren om tot die eiwitten te komen.

Ik adviseer om daarom zo nu en dan dierlijke producten te eten en dat hoeft echt niet elke dag. Als je kiest voor biologische producten en grasgevoerd vlees doe je het zo goed mogelijk.

Overige vragen

Geef je ook coaching/begeleiding met 1-op-1 op advies?

Ik heb geen actieve praktijk, maar je kunt wel terecht bij mijn broer. Hij heeft een praktijk genaamd LeefPreventief en kan je helpen bij allerlei klachten.

Administratieve vragen

Waar vind ik het referentienummer van mijn bestelling?

Het referentienummer op het afmeldformulier is je aankoop nummer. Dit is een unieke code waarmee wij bestellingen kunnen terughalen. Het referentienummer begint met I- en heeft dan 6 of 7 cijfers.

Deze vind je in de aankoopmail, factuur en in geval van een afschrift is het vermeld als ‘Machtiging ID’ of ‘Kenmerk Machtiging’ (afhankelijk van bank).

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap/abonnement op?

Voor het afmelden van het lidmaatschap mag je je wenden tot de klantenservice. Dan komt je vraag bij de juiste persoon terecht.

Afmelden is in ieder geval vrij eenvoudig. Via de onderstaande link lees je precies hoe dat werkt:

Alleen de klantenservice kan de lidmaatschappen en bestellingen inzien. Op Facebook en op HappyHealthy.nl behandelen we alleen inhoudelijke vragen over gezondheid en afvallen.

Array ( [0] => Male )