Mijn Verhaal

Hoi, dit is drs. Oscar Helm. Officieel heet ik Oscar Helmstäter (Oscar Helmstater) maar dat heb ik afgekort, omdat mijn volledige naam lastig is om te spellen en te onthouden voor mensen.

Je vindt hier mijn Facebook profiel en hier mijn Linkedin profiel.

Mijn vroegere jaren

In de tijd dat ik bij m’n ouders woonde at ik redelijk gezond. Er werd bijna iedere dag wel gekookt.

Toen ik 10 jaar was gingen mijn ouders scheiden, mogelijk wel hetgeen dat het slechtste is voor je gezondheid door alle stress en onzekerheid. Hierdoor ging ik sneller over op emotioneel eten.

Ik ging bij mijn moeder wonen die gelukkig  iedere dag voor mij kookte. Dat was dan vaak een maaltijd met aardappelen, vlees en groente. Voor de rest had mijn moeder wat voedingsregels opgesteld zoals alleen frisdrank in het weekend.

oscar helm achter pc

Maar toen ging het bergafwaarts…

Toen ik begon te studeren ging het bergafwaarts. Ik dronk veel  frisdrank en regelmatig bier. Daarnaast at ik geen fruit, weinig groente en kocht ik regelmatig de meest goedkope kant-en-klaar maaltijden. Ik kocht dan wél de kant-en-klaar maaltijden met groente, want ja… dat was gezond dacht ik!

Door mijn ongezonde eetpatroon had ik geregeld weinig energie, veel trek in zoet en viel ik zo nu en dan zelfs flauw. Ondertussen kwam ik aan in lichaamsgewicht, sportte ik totaal niet meer en had ik bij een tandarts controle afspraak maar liefst 8 gaatjes!

Ondertussen begon ik een hekel te krijgen aan mijn studie, want het was te moeilijk en kostte me te veel uren.

Ik wou dat ik eerder de moed had gehad om mijn eigen weg te bepalen in plaats te willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Ik wilde namelijk helemaal niet 50 uur per week aan een studie bezig zijn, daar is het leven te kort voor.

Ik kwam ook met de gedachte: is dit het nou?

Hierna ben ik gelukkig overgestapt van studie en ben ik in Amsterdam gaan wonen.

Hier begon ook mijn weg naar een gezondere leefstijl. Ik kwam erachter dat veel dingen die ik at helemaal niet zo gezond waren als dat ik altijd dacht.

De ontdekking van de misleidende voedingsindustrie

Bij veel producten kwam ik er achter dat de voedingsindustrie mij vreselijk had misleid, met al hun veel belovende gezondheidsclaims op de verpakkingen.

In deze wereld is zo veel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen.

Ik heb het niet zo met de voedingsindustrie, net als de medicijnenindustrie. Ook sta ik vaak niet achter de zogenaamde “onafhankelijke” voedingsexperts- en instanties.

Ik ben helemaal van voor af aan gaan onderzoeken wat nou echt gezond is en wat ‘verzonnen’ gezond is. Dit heeft me jaren gekost, omdat je eerst door een bos van onwaarheden moet komen.

oscar helm boek lezen

Uiteindelijk heb ik mezelf genezen.

Nadat ik niet meer trapte in de trucjes van de voedingsindustrie en er achter kwam wat écht gezond was, kwamen de resultaten.

Deze resultaten waren:

  • Meer energie
  • Minder trek in zoet, vet of zout
  • Ik viel af in gewicht, voornamelijk lichaamsvet
  • Ik kwam spiermassa aan
  • Ik had geen gaatjes meer!

Dit alles behaalde ik met een gezonde leefstijl, iets dat in mijn visie de enige echte manier is om slank te worden en te blijven, veel energie te hebben en allerlei klachten te doen verminderen.

Daarom ben ik anti tijdelijke diëten, ze zijn waardeloos en slecht voor je portemonnee!

Mijn hobby’s?

Uiteraard behoort lezen en bloggen tot mijn hobby’s. Een andere hobby is om te boulderen. Dat is klimmen tot 4,5 meter zonder hulpmiddelen. Is tevens één van de meest effectieve sporten om vet te verliezen en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen.

Hier zie je me boulderen:

Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur

Sinds april 2017 ben ik orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Zie hier mijn diploma:

diploma-orthomoleculair-voedings-en-suppletieadviseur

Wat maakt mij anders dan andere afslankcoaches?

Bezoekers en klanten vinden mijn informatie simpeler verpakt, zonder belangrijke details achterwegen te laten.

Daarnaast zijn mijn adviezen grotendeels wetenschappelijke onderbouwd, iets wat je toch nog steeds weinig ziet. De meeste zelf uitgeroepen diëtisten of gezondheidscoaches roepen maar wat als je het mij vraagt.

In mijn boek de Afslank Receptenbijbel leer je hoe je kunt afslanken via een gezonde leefstijl, met meer dan 100 overheerlijke afslank recepten.

Dit boek is een groot succes. Hieronder zie je de oplage van enkele maanden liggen:

HappyHealthy.nl wordt op geen enkele manier gesponsord. De opbrengsten van deze site komen uitsluitend uit de verkoop van eigen boeken zoals de Afslank Receptenbijbel.