853

Over oprichter Oscar Helm

Hoi, dit is Oscar, oprichter van HappyHealthy.nl en o.a. bekend van RTL4, AD, Telegraaf, Linda, Libelle, VIVA, Women’s Health, Vriendin, Nouveau en Santé en winnaar van Website van het Jaar 2020, 2021, 2022 én 2023 in de categorie ‘Wellbeing & Fitness’.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) in 2012 als Master of Science (voorheen doctorandus).

Officieel heet ik Oscar Helmstäter maar dat heb ik afgekort, omdat mijn volledige naam lastig om te spellen en te onthouden is.

Je vindt hier mijn Linkedin profiel. Als je een vraag hebt over een product of de klantenservice wil benaderen, gebruik dan het contactformulier.

Voordat ik je mijn verhaal vertel, wil ik allereerst vertellen wat het doel is van deze site.

Uitreiking ‘Website van het Jaar 2023’

Doel van HappyHealthy

Het doel van HappyHealthy is om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijlkeuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Daarbij richt ik mij met name op overgewicht en het bijbehorende afslankproces.

Op deze site wordt over het algemeen getracht de meest betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken te gebruiken namelijk meta-analyses (overzichtsartikelen/reviews) en RCT’s (gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken) via o.a. Pubmed en de Cochrane Library.

Vind hier meer informatie over hoe ons team te werk gaat.

Mijn vroegere jaren

In de tijd dat ik bij m’n ouders woonde, at ik redelijk gezond. Er werd bijna iedere dag gekookt door mijn moeder.

We aten met name de standaard Nederlandse kost namelijk aardappelen, vlees en groente. Voor de rest had mijn moeder enkele voedingsregels opgesteld zoals alleen frisdrank in het weekend.

Oscar Helm bureau

Maar toen ging het bergafwaarts…

Toen ik begon te studeren, veranderde mijn voedingspatroon. Ik dronk veel frisdrank en bier. Daarnaast at ik geen fruit, vrijwel geen groente en kocht ik regelmatig de meest goedkope kant-en-klaar maaltijden. Ik kocht dan wél de kant-en-klaar maaltijden met groente, want ja… dat was gezond dacht ik!

Door mijn ongezonde eetpatroon had ik geregeld weinig energie, veel trek in zoet en viel ik zo nu en dan zelfs flauw. Ondertussen kwam ik aan in lichaamsgewicht, sportte ik vrijwel niet en had ik bij een tandartscontrole maar liefst 8 gaatjes!

Ondertussen begon ik een hekel te krijgen aan mijn studie, want het was te moeilijk en het kostte me teveel uren.

Ik wou dat ik eerder de moed had gehad om mijn eigen weg te bepalen in plaats te willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Ik wilde namelijk helemaal niet 50 uur per week aan een studie bezig zijn, daar is het leven te kort voor.

Ik kwam met de gedachte: is dit het nou?

Hierna ben ik gelukkig overgestapt van studie en ben ik in Amsterdam gaan wonen.

Hier begon mijn zoektocht naar een gezondere leefstijl. Ik kwam erachter dat veel dingen die ik at helemaal niet zo gezond waren als ik dacht.

De ontdekking van de misleidende voedingsindustrie

Bij veel producten kwam ik erachter dat de voedingsindustrie mij vreselijk had misleid, met al hun veelbelovende gezondheidsclaims op de verpakkingen.

In deze wereld is zo veel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen.

Ik heb het niet zo met de voedingsindustrie die ons grotendeels sterk bewerkte producten probeert te verkopen. Ook vind ik dat de medicijnindustrie teveel macht aan het krijgen is.

Ik luister graag naar allerlei verschillende voedingsexperts- en instanties, maar ik merk dat sommige alsnog belangen hebben en af en toe onbegrijpelijke adviezen geven die bijvoorbeeld haaks staan op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Ik ben helemaal van voor af aan gaan onderzoeken wat nou echt gezond is en wat ‘zogenaamd’ gezond is. Dit heeft me jaren gekost, omdat je eerst door een bos van onwaarheden moet komen.

Oscar Helm boek lezen

Maar uiteindelijk heb ik mezelf van de klachten afgeholpen!

Nadat ik niet meer trapte in de trucjes van de voedingsindustrie en er achter kwam wat écht gezond is, kwamen de resultaten.

Deze resultaten waren:

  • Meer energie
  • Minder trek in zoet, vet of zout
  • Verlies in gewicht en lichaamsvet
  • Meer spiermassa
  • Geen gaatjes meer!

Dit alles behaalde ik met een gezonde leefstijl, iets dat in mijn visie de enige echte manier is om slank te worden en te blijven, veel energie te hebben en allerlei klachten te doen verminderen.

Mijn hobby’s?

Uiteraard behoren lezen en bloggen tot mijn hobby’s. Een andere hobby van mij is ‘boulderen’. Dat is klimmen tot 4,5 meter zonder hulpmiddelen. Dit is tevens een van de meest effectieve sporten om vet te verliezen en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen.

Hier zie je me ‘boulderen’:

Daarnaast doe ik aan kickboksen, bootcamp en crossfit via groepstrainingen.

Oscar Helm kickboksen

Mijn diploma’s en opleidingen

Master of Science via de Universiteit van Amsterdam

Hieronder de uitreiking.

UvA MSC diploma uitreiking

Zie hier mijn diploma voor het behalen van het masterexamen in psychologie op de faculteit der maatschappij- en gedragswetenschappen van de UvA in 2012:

UvA MSC Oscar Helm diploma

Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur

Sinds april 2017 ben ik ook Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur.

Zie hier mijn diploma:

diploma-orthomoleculair-voedings-en-suppletieadviseur

Hierna heb ik in 2018 de vervolgopleiding gedaan genaamd Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (1-jarige opleiding), een lastige term voor wat ik zelf zie als ‘leefstijltherapie’.

Je leert alle ins en outs om mensen te ondersteunen met (chronische) aandoeningen aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde leefstijladviezen, met name via voeding (waaronder voedingssupplementen), beweging en ontspanning.

Zie hier mijn diploma:

diploma OET scan

Wat maakt mij anders dan andere afslankcoaches?

Bezoekers en cliënten vinden mijn informatie simpel en praktisch verpakt, zonder belangrijke details achterwege te laten.

Daarnaast zijn mijn adviezen wetenschappelijk onderbouwd, iets wat je in mijn optiek nog steeds te weinig ziet.

Ook heb ik erg veel ervaring en kennis verkregen rond afslanken, voeding en sport want ik ben sinds 2010 bevlogen rond deze onderwerpen.

Mijn bestseller boek

In mijn boek de Afslank Receptenbijbel leer je hoe je kunt afslanken via een gezonde leefstijl, met meer dan 100 overheerlijke afslank recepten.

Dit boek is een bestseller geworden. Hieronder zie je de oplage van enkele maanden liggen in verschillende pallets in onze opslagplaats:

HappyHealthy.nl is onafhankelijk en wordt op geen enkele manier gesponsord. De opbrengsten van deze site komen vrijwel uitsluitend (op enkele affiliate links na) uit de verkoop van eigen boeken zoals de Afslank Receptenbijbel.

Array ( [0] => Male )