610

Mijn Verhaal

Hoi, dit is drs. Oscar Helm, bekend van o.a. Linda, VIVA, Telegraaf, Vriendin, Nouveau en Santé. Ik ben afgestudeerd van de Universiteit van Amsterdam (UvA) waarmee ik Master of Science ben (voorheen doctorandus).

Officieel heet ik Oscar Helmstäter maar dat heb ik afgekort, omdat mijn volledige naam lastig om te spellen en te onthouden is.

Je vindt hier mijn Linkedin profiel. Als je een vraag hebt over een product of de klantenservice wil benaderen, gebruik dan het contactformulier.

Voordat ik je mijn verhaal vertel, wil ik allereerst vertellen wat het doel is van deze site.

Doel van HappyHealthy

Het doel van HappyHealthy is om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Daarbij richt ik mij met name op overgewicht en bijbehorende afslankproces.

Op deze site wordt over het algemeen getracht de meest betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken te gebruiken namelijk meta-analyses (overzichtsartikelen/reviews) en RCT’s (gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken) via o.a. Pubmed en de Cochrane Library.

Vind hier meer informatie over hoe ons team te werk gaat.

Mijn vroegere jaren

In de tijd dat ik bij m’n ouders woonde at ik redelijk gezond. Er werd bijna iedere dag gekookt door mijn moeder.

We aten met name de standaard Nederlandse kost namelijk aardappelen, vlees en groente. Voor de rest had mijn moeder enkele voedingsregels opgesteld zoals alleen frisdrank in het weekend.

Maar toen ging het bergafwaarts…

Toen ik begon te studeren ging het bergafwaarts. Ik dronk veel frisdrank en bier. Daarnaast at ik geen fruit, vrijwel geen groente en kocht ik regelmatig de meest goedkope kant-en-klaar maaltijden. Ik kocht dan wél de kant-en-klaar maaltijden met groente, want ja… dat was gezond dacht ik!

Door mijn ongezonde eetpatroon had ik geregeld weinig energie, veel trek in zoet en viel ik zo nu en dan zelfs flauw. Ondertussen kwam ik aan in lichaamsgewicht, sportte ik vrijwel niet en had ik bij een tandarts controle afspraak maar liefst 8 gaatjes!

Ondertussen begon ik een hekel te krijgen aan mijn studie, want het was te moeilijk en het kostte me teveel uren.

Ik wou dat ik eerder de moed had gehad om mijn eigen weg te bepalen in plaats te willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Ik wilde namelijk helemaal niet 50 uur per week aan een studie bezig zijn, daar is het leven te kort voor.

Ik kwam met de gedachte: is dit het nou?

Hierna ben ik gelukkig overgestapt van studie en ben ik in Amsterdam gaan wonen.

Hier begon ook mijn weg naar een gezondere leefstijl. Ik kwam erachter dat veel dingen die ik at helemaal niet zo gezond waren als dat ik altijd dacht.

De ontdekking van de misleidende voedingsindustrie

Bij veel producten kwam ik er achter dat de voedingsindustrie mij vreselijk had misleid, met al hun veelbelovende gezondheidsclaims op de verpakkingen.

In deze wereld is zo veel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen.

Ik heb het niet zo met de voedingsindustrie die ons grotendeels sterk bewerkte producten probeert te verkopen. Ook vind ik dat de medicijnindustrie teveel macht aan het krijgen is.

Ik luister graag naar allerlei verschillende voedingsexperts- en instanties maar ik merk dat sommige alsnog belangen hebben en af en toe onbegrijpelijke adviezen geven die bijvoorbeeld haaks staan op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Ik ben helemaal van voor af aan gaan onderzoeken wat nou echt gezond is en wat ‘zogenaamd’ gezond is. Dit heeft me jaren gekost, omdat je eerst door een bos van onwaarheden moet komen.

Maar uiteindelijk heb ik mezelf van de klachten afgeholpen!

Nadat ik niet meer trapte in de trucjes van de voedingsindustrie en er achter kwam wat écht gezond was, kwamen de resultaten.

Deze resultaten waren:

  • Meer energie
  • Minder trek in zoet, vet of zout
  • Ik verloor gewicht en lichaamsvet
  • Ik kwam aan in spiermassa
  • Ik had geen gaatjes meer!

Dit alles behaalde ik met een gezonde leefstijl, iets dat in mijn visie de enige echte manier is om slank te worden en te blijven, veel energie te hebben en allerlei klachten te doen verminderen.

Mijn hobby’s?

Uiteraard behoort lezen en bloggen tot mijn hobby’s. Een andere hobby is om te boulderen. Dat is klimmen tot 4,5 meter zonder hulpmiddelen. Is tevens één van de meest effectieve sporten om vet te verliezen en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen.

Hier zie je me boulderen:

Daarnaast doe ik aan kickboksen, bootcamp en crossfit via groepstrainingen.

Oscar Helm kickboksen

Mijn diploma’s en opleidingen

Master of Science via de Universiteit van Amsterdam

Hieronder de uitreiking.

uva msc diploma uitreiking

Zie hier mijn diploma voor het behalen van het masterexamen in psychologie op de faculteit der maatschappij- en gedragswetenschappen van de UvA:

uva msc oscar helm diploma

Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur

Sinds april 2017 ben ik orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur.

Zie hier mijn diploma:

diploma-orthomoleculair-voedings-en-suppletieadviseur

Hierna heb ik nog de vervolgopleiding gedaan genaamd Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (1-jarige opleiding), een lastige term voor wat ik zelf zie als ‘leefstijltherapie’.

Je leert alle ins en outs om mensen te ondersteunen met (chronische) aandoeningen aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde leefstijladviezen, met name via voeding (waaronder voedingssupplementen), beweging en ontspanning.

Zie hier mijn diploma:

diploma OET scan

Wat maakt mij anders dan andere afslankcoaches?

Bezoekers en klanten vinden mijn informatie simpel en praktisch verpakt, zonder belangrijke details achterwege te laten.

Daarnaast zijn mijn adviezen wetenschappelijk onderbouwd, iets wat je in mijn optiek nog steeds te weinig ziet. Een aantal van de bekende dieet experts en gezondheidscoaches hebben het soms volledig mis.

In mijn boek de Afslank Receptenbijbel leer je hoe je kunt afslanken via een gezonde leefstijl, met meer dan 100 overheerlijke afslank recepten.

Dit boek is een bestseller geworden. Hieronder zie je de oplage van enkele maanden liggen in een PostNL opslagplaats:

De herziende editie van de Afslank Receptenbijbel ligt nu klaar! Het bevat 48 nieuwe recepten, zeer professionele foto's…

Geplaatst door HappyHealthy op Woensdag 29 november 2017

HappyHealthy.nl wordt op geen enkele manier gesponsord. De opbrengsten van deze site komen uitsluitend uit de verkoop van eigen boeken zoals de Afslank Receptenbijbel.