Wetenschappelijk onderbouwde tips voor een slank en gezond lichaam

Praktische adviezen rondom afvallen, diëten en gezonde voeding voor een gezond lichaam en aantrekkelijk figuur, geschreven op een toegankelijke manier.

Crash Dieet: 4 Voordelen, 6 Nadelen + Veilig 1 Week Voorbeeld Schema

Wil je snel afvallen? Dan heb je waarschijnlijk van het crash dieet gehoord. Crash-diëten zijn extreem caloriearme diëten die verschillende voordelen, nadelen en bijwerkingen hebben. Of een crash dieet voor jou het proberen waard is ontdek je in dit artikel.
Doorgaan naar artikel »

Dinner Cancelling: Een Goede Methode om Af te Vallen? + Schema

Hypes in dieetland komen vanuit alle hoeken van de wereld. Hoewel het meeste vanuit Amerika komt, is dat dit keer niet het geval. Dinner Cancelling is vooral populair in Duitsland. Wat dit bijzondere eetpatroon is en waarom je het zou moeten volgen om af te vallen leer je hier. Ook krijg je een schema.
Doorgaan naar artikel »
cholesterol voeding

17 Tips om Snel Je Hoge Cholesterol te Verlagen Zonder Medicijnen

Heb je een te hoog cholesterol? En wil je deze op natuurlijke wijze verlagen? Ontdek hier 17 wetenschappelijk bewezen adviezen welke werken! Je leert o.a. wat artsen zeggen over cholesterol remmende medicijnen en de bewezen voedingsadviezen die goed zijn voor je cholesterol.
Doorgaan naar artikel »
That Sugar Film

Wat Is Er Waar en Onwaar in “That Sugar Film”? Kritische Review

In That Sugar Film staat suiker centraal. Australische acteur Damon Gameau neemt het op zich om te onderzoeken wat er allemaal 'waar' is over suiker. Waar zit het in? Wat doet het met je lichaam en hoe kun je het beste omgaan met verborgen suikers in producten waarvan je denkt dat ze gezond zijn? Dat ontdek je in deze blog.
Doorgaan naar artikel »

Is het Mediterraans Dieet Echt Zo Gezond? Ervaringen en 3 Recepten

De mensen rondom de Middellandse Zee houden er gezonde eetgewoonten op na. Dat is ook de reden waarom het mediterraanse dieet ontstaan is. Dit dieet verkleint namelijk de kans op overgewicht en vele welvaartsziekten. Maar hoe ziet dit dieet eruit en wat zijn de andere voordelen? Dat leer je in dit artikel.
Doorgaan naar artikel »

Werkt het Bloedgroepdieet? Ervaringen, Voorbeeldrecepten en Lijst

Mensen kennen vier verschillende bloedgroepen. Volgens het bloedgroepdieet bepaalt je bloedgroep welke voedingsmiddelen goed voor je zijn en welke je beter kunt vermijden. Het idee achter het dieet is dat het lichaam in balans wordt gebracht. Maar hoe goed werkt het dieet en wat zijn de voor- en nadelen?
Doorgaan naar artikel »

Wat Is het Gezondst: Havermout, Haverzemelen of Havergrutten?

Haver is een product dat erg gezond is. Toch is brood hetgeen wat de meeste Nederlanders het liefst eten. En dat is jammer aangezien haver veel gezondheidsvoordelen kent. Haver komt in verschillen soorten zoals havermout, haverzemelen en havergrutten. Maar welke van deze varianten is nu het gezondst?
Doorgaan naar artikel »

Grip Op Koolhydraten: Waardevol Receptenboek of Teleurstellend?

Koolhydraatarme diëten zijn helemaal hot en happening. Ook Yvonne Lemmers weet daar goed op in te spelen. Ze ontwikkelde een receptenboek.
Doorgaan naar artikel »

5:2 Dieet: 7 Voordelen, 5 Nadelen + Ervaringen en 3 Recepten

Het 5:2 dieet is een bijzonder dieet. Het legt de nadruk op het 'niet eten' aspect. Maar dit dieet doet het op een bijzondere manier waardoor het de laatste jaar populair is geworden. Maar wat zijn de voordelen en nadelen? Is het echt beter dan andere 'normale' diëten? Dat leer je allemaal in deze blog.
Doorgaan naar artikel »

Snelle vs. Langzame Koolhydraten: Wat Is het Verschil + Beste Soorten

Over koolhydraten is vaak veel ophef. Je moet ze niet eten, want anders word je dik. Maar zo zwart-wit ligt het niet. Je hebt namelijk snelle en langzame koolhydraten, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen. In dit artikel leer je het verschil in opname + de beste koolhydraten om te eten.
Doorgaan naar artikel »