100+ Simpele Dieet Tips en een Overzicht van Diëten & Schema's

Ontdek een scala aan artikelen die ieder gaan over een andere dieet met de voor- en nadelen benoemd.

Ik heb zelf een dieet ontwikkeld in mijn Afslank Receptenbijbel waarbij je tot 2 kilo lichaamsvet per week kunt afvallen. Nog sneller gewicht verliezen? Dat is vrijwel onmogelijk en ongezond!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Weten of je wel écht overgewicht hebt en op dieet moet? Bereken hier je BMI:

BMI berekenen

Voor kinderen onder de 2 jaar heeft de BMI bereken geen zin.
Geslacht:
Methode:
?
Onder-
gewicht

Gezond
Over-
gewicht

Obesitas
Morbide
obesitas

Helaas is het voor kinderen en volwassenen jonger dan 20 jaar niet mogelijk om de vernieuwde BMI berekening te gebruiken.

Jouw BMI uitslag

Je BMI:

Je hebt ondergewicht en bent dus te licht. Hierdoor heb je de weinig reserves in geval van ziektes. Start zo snel mogelijk met gewicht aankomen om je gezondheid te verbeteren. Je hebt een gezond gewicht dus je zit goed waar je nu zit. Bedenk je wel dat BMI een indicatie is van je gezondheid dus dat je niet per se gezond hoeft te zijn. Je hebt overgewicht en bent dus te zwaar. Hierdoor heb je een grotere kans op bepaalde ernstige ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Start zo snel mogelijk met afvallen om je gezondheid te verbeteren. Je hebt zwaar overgewicht (obesitas) en bent dus veel te zwaar. Hierdoor heb je een grotere kans op bepaalde ernstige ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Start zo snel mogelijk met afvallen om je gezondheid te verbeteren. Je hebt zwaar overgewicht (morbide obesitas) en bent dus veel te zwaar. Hierdoor heb je een grotere kans op bepaalde ernstige ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Start zo snel mogelijk met afvallen om je gezondheid te verbeteren.

Een gezond gewicht ligt tussen een BMI van en . Zie hieronder hoeveel kilo je moet verliezen om in deze categorie te komen.

Disclaimer: bij 70 jaar of ouder geeft BMI een vertekend beeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans op sterfte op 70 jarige leeftijd het laagst is in de categorie ‘overgewicht’ en niet in de categorie ‘normaal gewicht’ (bron).

Hoeveel levensjaren je met deze BMI kan verliezen

Uitslag: jaar

De berekening is gebaseerd op de data afkomstig uit een recent wetenschappelijk artikel waarbij 7.414 mensen langdurig zijn gevolgd (bron). Voor jou is de data gebruikt van de leeftijdsgroep van 30 jaar. Omdat je jonger bent dan 30 jaar, zou je nog meer levensjaren kunnen verliezen dan nu is ingeschat. Voor jou is de data gebruikt van de leeftijdsgroep van 50 jaar. Voor jou is de data gebruikt van de leeftijdsgroep van 70 jaar. Omdat je ouder bent dan 70 jaar, verlies je vermoedelijk minder levenjaren nu is ingeschat. Voor jou is de data van de leeftijdsgroepen van 30 en 50 jaar slim gecombineerd. Voor jou is de data van de leeftijdsgroepen van 50 en 70 jaar slim gecombineerd.

Misschien vraag je je af: verlies ik nu jaar? Het antwoord is: dat kunnen we niet weten. We weten wel dat dit gemiddeld genomen zo is bij mensen die niet roken met een vergelijkbare leeftijd en een vergelijkbaar BMI.

Let op: Bij deze inschatting gaan we ervan uit dat jouw BMI niet verandert. Je kunt er dus nog wat aan doen!

Aantal kilo's te verliezen

Hier vind je wat je maximaal aan kilo's moet verliezen voor een gezond gewicht zonder vervelende en gevaarlijke gezondheidsrisico's

Af te vallen (in kg)
kg
minimaal
kg
ideaal
kg
maximaal

Jouw ideale gewicht

Met jouw lengte heb je een gezond gewicht tussen de en kilo. Hieronder vind je exact waar je nu staat aan de hand van de BMI berekeningen.

hier sta je nu
ondergewicht
kg gezond gewicht
kg overgewicht
kg obesitas
kg morbide obesitas

Weten hoeveel calorieën je maximaal per dag mag eten voor een effectief dieet? Bereken hier je BMR:

Basaal metabolisme (BMR) berekenen

Geslacht:
* Methode die rekening houdt met je vetpercentage
Weet je je vetpercentage niet? Klik dan hier.

Jouw BMR uitslag

Je basaal metabolisme: kcal

Dit is een schatting van wat je dagelijks zou verbruiken als je helemaal niets zou doen (zelfs niet zou eten). Als je een realistische inschatting wilt hebben van je dagelijkse energieverbruik, vul dan je bewegingspatroon in:

Jouw dagelijkse energieverbruik

Dagelijks verbruik je: kcal

Voor het berekenen van jouw BMR en dagelijkse energieverbruik is gebruik gemaakt van de Cunningham formule. Harris Benedict formule. Herziende Harris Benedict formule. Katch-McArdle formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Mifflin St Jeor formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Oxford formule. Schofield formule.

Let op, de uitslag blijft slechts een benadering van jouw BMR.

Werkt het Powerslim Dieet? + Producten Overzicht & Ervaringen

Overgewicht in Nederland is een steeds groter wordend probleem. Powerslim biedt een definitieve oplossing voor overgewicht. Onder begeleiding van een voedingscoach volg je een traject om je afslankdoelen te behalen. Is Powerslim de moeite waard om te proberen? Je ontdekt het hier.
Doorgaan naar artikel »

Dash Dieet: 6 Voordelen, 1 Nadeel, Ervaringen en Voedingsschema

Het Dash dieet komt uit de Verenigde Staten en was in eerste instantie bedoeld om mensen van hun hoge bloeddruk af te helpen. Het dieet is zelfs samengesteld door een aantal artsen. Maar wat zijn precies de voordelen van het Dashdieet? En kleven er ook nadelen aan? Dat leer je allemaal in dit artikel.
Doorgaan naar artikel »

Werkt de Montignac Methode? + Ervaringen en Weekmenu

De maker van het Montignac dieet, Michel Montignac, was een van de eersten die de glycemische index introduceerde als een manier om af te vallen. In dit artikel leer je of deze afslankmethode kan waarmaken wat het belooft en wat de grootste voor- en nadelen van het dieet zijn.
Doorgaan naar artikel »

Koolsoepdieet: Een Gezond en Effectief Dieet of Gevaarlijk?

Op de dieetmarkt zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel diëten die je proberen de droom te verkopen. Één daarvan is het koolsoepdieet. Hierbij is het de bedoeling dat je 7 dagen lang enkel soep, groenten en fruit eet. In dit artikel vertel ik je alles wat je over dit dieet moet weten.
Doorgaan naar artikel »

Werkt het Ziekenhuisdieet? + Ervaringen & Boodschappenlijst

Het ziekenhuisdieet was oorspronkelijk bedoeld om obese patiënten snel te laten afvallen voor hun operatie. Tegenwoordig heeft het ook zijn populariteit bereikt buiten het ziekenhuis. Leer in dit artikel hoe het ziekenhuisdieet precies werkt en wat je zeker moet weten voordat je aan het dieet begint.
Doorgaan naar artikel »

Werkt het Natman Dieet Echt Zo Goed? Review + Ervaringen

Het Natman dieet duurt slechts 4 dagen en belooft dat je tot wel 4 kilo kunt verliezen in deze korte tijd. Dat klinkt drastisch en veelbelovend. Maar kan het deze prachtige resultaten ook waarmaken? In dit artikel leer je hoe het Natman dieet werkt en wat de ervaringen van anderen zijn.
Doorgaan naar artikel »

Werkt het Thonon Dieet Echt Zo Goed? Review + Ervaringen

Het Thonon dieet is een populair caloriearm dieet en richt zich op iedereen die in korte tijd veel wilt afvallen. De resultaten die worden beloofd zijn aanzienlijk. Maar is het dieet ook veilig? En kan het blijvend gewichtsverlies waarmaken? Je ontdekt het hier!
Doorgaan naar artikel »

Croq Kilo’s: Een Gezond en Effectief Dieet of Gevaarlijk?

Het Croq'kilos dieet is een populair afslankprogramma dat is ontwikkeld voor iedereen die meer dan een paar kilo wilt afvallen. Het Croq'kilos dieet is caloriearm en ook niet voor iedereen geschikt. Leer hier alles over de voor- en nadelen van dit afslankoprogramma en ontdek of het dieet iets voor jou is.
Doorgaan naar artikel »

Dukan Dieet: 5 Nadelen, Ervaringen, Recepten en Weekmenu

Het Dukan dieet is bedacht door Dr. Pierre Dukan. Het is een populair koolhydraatarm, eiwitrijk dieet dat vergelijkbaar is met het Atkins dieet. Ondanks de populariteit is het dieet ook controversieel. Wat houdt het dieet precies in? En is het een veilige manier om kilo's kwijt te raken? Ontdek het hier!
Doorgaan naar artikel »

7 Redenen om Nooit aan Comme J’Aime te Beginnen

Afvallen met Comme J’aime? Comme J’aime is een caloriearme afslankmethode op basis van kant-en-klare afslankmaaltijden die rechtstreeks aan je huis worden bezorgd. Lijkt ideaal, maar schijn bedriegt. Ontdek hier 7 redenen waarom ik het Comme J’aime dieet ten zeerste afraad.
Doorgaan naar artikel »