100+ Simpele Dieet Tips en een Overzicht van Diëten & Schema's

Ontdek een scala aan artikelen die ieder gaan over een andere dieet met de voor- en nadelen benoemd.

Ik heb zelf een dieet ontwikkeld in mijn Afslank Receptenbijbel waarbij je tot 2 kilo lichaamsvet per week kunt afvallen. Nog sneller gewicht verliezen? Dat is vrijwel onmogelijk en ongezond!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Weten of je wel écht overgewicht hebt en op dieet moet? Bereken hier je BMI:

BMI berekenen

Voor kinderen onder de 2 jaar heeft de BMI bereken geen zin.
Geslacht:
Methode:
?
Onder-
gewicht

Gezond
Over-
gewicht

Obesitas
Morbide
obesitas

Helaas is het voor kinderen en volwassenen jonger dan 20 jaar niet mogelijk om de vernieuwde BMI berekening te gebruiken.

Jouw BMI uitslag

Je BMI:

Je hebt ondergewicht en bent dus te licht. Hierdoor heb je de weinig reserves in geval van ziektes. Start zo snel mogelijk met gewicht aankomen om je gezondheid te verbeteren. Je hebt een gezond gewicht dus je zit goed waar je nu zit. Bedenk je wel dat BMI een indicatie is van je gezondheid dus dat je niet per se gezond hoeft te zijn. Je hebt overgewicht en bent dus te zwaar. Hierdoor heb je een grotere kans op bepaalde ernstige ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Start zo snel mogelijk met afvallen om je gezondheid te verbeteren. Je hebt zwaar overgewicht (obesitas) en bent dus veel te zwaar. Hierdoor heb je een grotere kans op bepaalde ernstige ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Start zo snel mogelijk met afvallen om je gezondheid te verbeteren. Je hebt zwaar overgewicht (morbide obesitas) en bent dus veel te zwaar. Hierdoor heb je een grotere kans op bepaalde ernstige ziektes zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Start zo snel mogelijk met afvallen om je gezondheid te verbeteren.

Een gezond gewicht ligt tussen een BMI van en . Zie hieronder hoeveel kilo je moet verliezen om in deze categorie te komen.

Disclaimer: bij 70 jaar of ouder geeft BMI een vertekend beeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans op sterfte op 70 jarige leeftijd het laagst is in de categorie ‘overgewicht’ en niet in de categorie ‘normaal gewicht’ (bron).

Hoeveel levensjaren je met deze BMI kan verliezen

Uitslag: jaar

De berekening is gebaseerd op de data afkomstig uit een recent wetenschappelijk artikel waarbij 7.414 mensen langdurig zijn gevolgd (bron). Voor jou is de data gebruikt van de leeftijdsgroep van 30 jaar. Omdat je jonger bent dan 30 jaar, zou je nog meer levensjaren kunnen verliezen dan nu is ingeschat. Voor jou is de data gebruikt van de leeftijdsgroep van 50 jaar. Voor jou is de data gebruikt van de leeftijdsgroep van 70 jaar. Omdat je ouder bent dan 70 jaar, verlies je vermoedelijk minder levenjaren nu is ingeschat. Voor jou is de data van de leeftijdsgroepen van 30 en 50 jaar slim gecombineerd. Voor jou is de data van de leeftijdsgroepen van 50 en 70 jaar slim gecombineerd.

Misschien vraag je je af: verlies ik nu jaar? Het antwoord is: dat kunnen we niet weten. We weten wel dat dit gemiddeld genomen zo is bij mensen die niet roken met een vergelijkbare leeftijd en een vergelijkbaar BMI.

Let op: Bij deze inschatting gaan we ervan uit dat jouw BMI niet verandert. Je kunt er dus nog wat aan doen!

Aantal kilo's te verliezen

Hier vind je wat je maximaal aan kilo's moet verliezen voor een gezond gewicht zonder vervelende en gevaarlijke gezondheidsrisico's

Af te vallen (in kg)
kg
minimaal
kg
ideaal
kg
maximaal

Jouw ideale gewicht

Met jouw lengte heb je een gezond gewicht tussen de en kilo. Hieronder vind je exact waar je nu staat aan de hand van de BMI berekeningen.

hier sta je nu
ondergewicht
kg gezond gewicht
kg overgewicht
kg obesitas
kg morbide obesitas

Weten hoeveel calorieën je maximaal per dag mag eten voor een effectief dieet? Bereken hier je BMR:

Basaal metabolisme (BMR) berekenen

Geslacht:
* Methode die rekening houdt met je vetpercentage
Weet je je vetpercentage niet? Klik dan hier.

Jouw BMR uitslag

Je basaal metabolisme: kcal

Dit is een schatting van wat je dagelijks zou verbruiken als je helemaal niets zou doen (zelfs niet zou eten). Als je een realistische inschatting wilt hebben van je dagelijkse energieverbruik, vul dan je bewegingspatroon in:

Jouw dagelijkse energieverbruik

Dagelijks verbruik je: kcal

Voor het berekenen van jouw BMR en dagelijkse energieverbruik is gebruik gemaakt van de Cunningham formule. Harris Benedict formule. Herziende Harris Benedict formule. Katch-McArdle formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Mifflin St Jeor formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Oxford formule. Schofield formule.

Let op, de uitslag blijft slechts een benadering van jouw BMR.

Alcohol Drinken Bij een Koolhydraatarm Dieet: Goed of Slecht Idee?

Ben je onlangs met een koolhydraatarm dieet gestart? Dan kan het drinken van alcoholische drankjes een verwarrend punt voor je zijn. Is alcohol drinken uberhaupt toegestaan? En als je toch drinkt, welke koolhydraatarme drankjes kun je dan het beste kiezen? Dit artikel geeft antwoord op al je vragen.
Doorgaan naar artikel »

4 Voordelen en 8 Nadelen van een Vetarm Dieet + Dagmenu

Tientallen jaren hebben overheidsinstanties vetarme diëten aanbevolen als richtlijn voor een gezonde levensstijl. Het kan zijn dat een arts of diëtist jou heeft geadviseerd om een vetarm dieet te volgen. Leer hier wat je wel en niet bij een vetarm dieet mag eten en ontdek wat de wetenschap erover zegt.
Doorgaan naar artikel »

Pioppi Dieet: Uitleg, 3 Recepten (Ontbijt-Lunch-Diner) + Ervaringen

Het razend populaire Pioppi dieet is een leefstijl dat zich vooral concentreert op het verbeteren van je gezondheid dan gewichtsverlies. Het Pioppi dieet beveelt een koolhydraatarm dieet aan met veel vetten, groenten, fruit, vis, olijfolie en alcohol met mate. Gezondheidsorganisaties zijn minder enthousiast. In dit artikel leer je alles over het Pioppi dieet.
Doorgaan naar artikel »

Crash Dieet: 4 Voordelen, 6 Nadelen + Veilig 1 Week Voorbeeld Schema

Wil je snel afvallen? Dan heb je waarschijnlijk van het crash dieet gehoord. Crash-diëten zijn extreem caloriearme diëten die verschillende voordelen, nadelen en bijwerkingen hebben. Of een crash dieet voor jou het proberen waard is ontdek je in dit artikel.
Doorgaan naar artikel »

Is het Mediterraans Dieet Echt Zo Gezond? Ervaringen en 3 Recepten

De mensen rondom de Middellandse Zee houden er gezonde eetgewoonten op na. Dat is ook de reden waarom het mediterraanse dieet ontstaan is. Dit dieet verkleint namelijk de kans op overgewicht en vele welvaartsziekten. Maar hoe ziet dit dieet eruit en wat zijn de andere voordelen? Dat leer je in dit artikel.
Doorgaan naar artikel »

Werkt het Bloedgroepdieet? Ervaringen, Voorbeeldrecepten en Lijst

Mensen kennen vier verschillende bloedgroepen. Volgens het bloedgroepdieet bepaalt je bloedgroep welke voedingsmiddelen goed voor je zijn en welke je beter kunt vermijden. Het idee achter het dieet is dat het lichaam in balans wordt gebracht. Maar hoe goed werkt het dieet en wat zijn de voor- en nadelen?
Doorgaan naar artikel »

Grip Op Koolhydraten: Waardevol Receptenboek of Teleurstellend?

Koolhydraatarme diëten zijn helemaal hot en happening. Ook Yvonne Lemmers weet daar goed op in te spelen. Ze ontwikkelde een receptenboek.
Doorgaan naar artikel »

5:2 Dieet: 7 Voordelen, 5 Nadelen + Ervaringen en 3 Recepten

Het 5:2 dieet is een bijzonder dieet. Het legt de nadruk op het 'niet eten' aspect. Maar dit dieet doet het op een bijzondere manier waardoor het de laatste jaar populair is geworden. Maar wat zijn de voordelen en nadelen? Is het echt beter dan andere 'normale' diëten? Dat leer je allemaal in deze blog.
Doorgaan naar artikel »

Clean Eating: Uitleg, 10 Regels en 6 Recepten (Ontbijt-Lunch-Diner)

Clean eating is een verrassend eenvoudig concept en draait om het eten van natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen met zo weinig mogelijk toevoegingen. Lees hier de 10 belangrijkste regels van clean eating + 6 lekkere recepten.
Doorgaan naar artikel »

Afslanken met Gerlinea Producten: Waardevol of Teleurstellend?

Als je snel wilt afvallen dan kan het volgen van een dieet met maaltijdvervangers daarvoor zorgen. Deze producten zijn vaak caloriearm waardoor je eigenlijk een crashdieet volgt. Ditzelfde geldt voor de producten van Gerlinéa. Maar wat bevatten deze producten en hoe gezond zijn ze? Dat leer je hier.
Doorgaan naar artikel »