697

100+ Simpele Dieet Tips en een Overzicht van Diëten & Schema's

avatar blog author

Als je wilt afvallen moet je uiteraard het juiste dieet kiezen. Helaas bestaat er nog niet zoiets als een wonderdieet maar er zijn wel degelijk diëten die beter bij jou passen dan andere diëten.

Welk dieet het beste bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren zoals je dieet doelstellingen, je voedselvoorkeuren, voedselbeperkingen en eventuele (chronische) aandoeningen. Op deze pagina vind je informatie over de belangrijkste en meest populaire diëten. Je gaat ontdekken welk dieet voor jouw situatie het meest effectief is.

Al onze artikelen zijn wetenschappelijk onderbouwd en tonen altijd zowel voor- als nadelen, zodat je een weloverwogen keuze kunt nemen bij de keuze van een dieet.
72Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Video: De zin & onzin van het Cambridge Dieet

In deze video vertel ik je alles over de zin en onzin van het Cambridge Dieet en waarom ik dit dieet ten strengste afraad. Waarom crashdiëten niet werken: https://www.youtube.com/watch?v=XVDeV… Op het HappyHealthy YouTube kanaal vind je meer interessante video’s over voeding, gezondheid en afvallen.

Pioppi Dieet: Uitleg, 3 Recepten (Ontbijt-Lunch-Diner)

Wanneer mensen denken aan een dieet, is vaak de eerste gedachte dat we armzalige maaltijden op een minuscuul bord krijgen voorgeschoteld. We raken zelden verzadigd en gaan naar bed met een knorrende maag. Maar eigenlijk komt het woord ‘dieet’ voort uit het Griekse woord ‘diatia’, wat levensstijl of manier van leven betekent. En dat is..

Eiwit(rijk) Dieet: BasisInfo, Eetschema, 9 Recepten en 5 Gevaren

Eiwit is een belangrijke voedingstof voor gewichtsverlies en een aantrekkelijk lichaam. Een hoge eiwitinname verhoogt de stofwisseling, vermindert de eetlust en stimuleert de aanmaak van eetlustremmende hormonen. Maar hoeveel eiwitten hebben we eigenlijk nodig en wat zijn de mogelijke gevaren bij een extreem eiwitrijk dieet? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over..

Dieet Schema? Gratis eetschema om gezond en snel af te vallen

Als je goed wil beginnen met een dieet om snel af te vallen, moet je eerst een strak dieetschema samenstellen. Dit hoef je niet zelf te bedenken en samen te stellen. Op het internet zijn voldoende dieetschema’s te vinden, maar welke moet je kiezen? om gratis het complete afslank weekmenu inclusief alle recepten te downloaden. In dit artikel..

Werkt Afvallen met het 1000 Kcal Dieet? Review & Ervaringen

Wat is het 1000 kcal dieet? Het 1000 kcal dieet is een manier van eten die de dagelijkse hoeveelheid calorieën beperkt tot 1000 kcal per dag. Dit dieet wordt beschouwd als een extreem-caloriearm dieet (oftewel crash dieet) omdat je aanzienlijk minder calorieën per dag binnenkrijgt om op gewicht te blijven. Een dieet met zo weinig..

Candida Dieet: Uitleg, Voedingslijst, Ervaringen + 3 Recepten

Wat is het candida dieet? Het (anti-) candida dieet is een streng suikervrij, glutenvrij en gistvrij dieet dat is ontwikkeld om de overgroei van candida in het lichaam te stoppen. Het idee achter het Candida dieet is dat voedingsmiddelen worden uitgesloten die de groei van candida kunnen bevorderen. Dit anti-schimmel dieet wordt met name gevolgd..

Werkt Afvallen met het Fruitdieet? De Voor- en Nadelen

Wat is het fruitdieet? Het fruitdieet (ook bekend als fruitarisme of fruitarisch voedingspatroon) is een restrictief veganistisch dieet dat voornamelijk bestaat uit het eten van rauw fruit. Het fruitdieet sluit alle dierlijke producten uit, inclusief zuivelproducten. Er zijn veel verschillende interpretaties van het fruitdieet, maar over het algemeen zullen volgers voornamelijk een plantaardig dieet eten...