1063

Over ons en colofon

Onze oprichting

In 2016 werd HappyHealthy opgericht door Oscar Helm. Dit begon allereerst met het bloggen over populaire onderwerpen rond afvallen en voeding. Daarna werden stappen gemaakt voor een boek.

Dit eerste boek werd de Afslank Receptenbijbel, die met een team van experts werd ontwikkeld. Denk aan een professionele kok die samen naar Oscar’s recept ideeën keek en een professionele fotograaf die het eindresultaat vastlegde.

Vanaf de lancering van de Afslank Receptenbijbel (en het gratis afslank weekmenu dat je op deze site kunt downloaden) ging het snel met de verkopen en de oplages.

In 2016 volgde het boek de Strakke Buik Bijbel, en in 2017 de Smoothie Afslankbijbel en Slank in 15 Minuten. In 2020 kwam het boek Eeuwig Energiek uit. Alle boeken zijn over tijd meerdere mailen geüpdatet.

Binnen enkele jaren is HappyHealthy een toonaangevend platform geworden dat in tientallen tijdschriften, kranten en programma’s is verschenen. Het platform trekt inmiddels al jarenlang meer dan 10.000 bezoekers per dag en de Afslank Receptenbijbel is een bestseller.

Ons doel

Het doel van HappyHealthy is om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijlkeuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

De kwaliteit van je dagelijkse leven is in sterke mate afhankelijk van je fysieke en mentale gezondheid. Wij willen je meest betrouwbare bondgenoot zijn in je streven naar een optimale gezondheid zodat je maximaal van het leven kunt genieten.

Of je hier nu bent om overgewicht aan te pakken, fit te worden, lekkerder in je vel te zitten of omdat je een chronische ziekte hebt; op onze site vind je eerlijke, onafhankelijke en onderbouwde informatie die goed te begrijpen is en je inspireert tot het maken van positieve leefstijl veranderingen. Onze artikelen zijn geschreven en gecontroleerd door een professioneel team van experts die oprecht om mensen geven en bevlogen zijn in wat ze doen.

Onze expertise

Ons vakkundige team streeft ernaar dat onze content juist, actueel, toegankelijk en betrouwbaar is. De artikelen zijn zo ontworpen dat het lezers in staat stelt om weloverwogen en geïnformeerde beslissingen, die betrekking hebben op hun gezondheid, te nemen.

Ons team van deskundigen heeft achtergrond en ervaring met onderzoeken, adviezen, voeding, supplementen, sport en psychologie.

Oscar Helm, MSc

Oscar Helm (officieel Oscar Helmstäter) is de oprichter van HappyHealthy. Hij is afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. In 2012 studeerde hij af van de Universiteit van Amsterdam als Master of Science in de Psychologie. In 2017 haalde hij zijn diploma als Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur en daarna in 2018 als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (soort ‘leefstijltherapie’). Oscar is bevlogen over afslanken, voeding en sport sinds 2010. Bekijk ook zijn Linkedin profiel.

Janiek Vreeken profielfoto

Janiek Vreeken, BSc

Janiek Vreeken is diëtist en maakt video’s voor HappyHealthy. In 2016 studeerde ze af van de Hogeschool van Amsterdam als Bachelor of Science in de Voeding en Diëtiek (Nutrition and Dietetics). Daarnaast is ze actrice. Bekijk ook haar Linkedin profiel.

Winnie Norval profielfoto

Winnie Norval, MSc

Winnie Norval (voorheen Winnie de Roover) is een digital nomad psycholoog. In 2000 studeerde ze af van de Universiteit van Gent als Master of Science in de Klinische Psychologie. In 2003 voegde ze daar een Master of Social Sciences (Research Psychology) aan toe via de Universiteit van Kaapstad. Winnie’s passie is een zo gezond mogelijke levensstijl vinden en anderen helpen in hun zoektocht. Ze heeft ervaring in onderzoek, psychotherapie, en het opstellen en verspreiden van correcte informatie over gezondheid en een gezonde leefstijl. Bekijk ook haar Linkedin profiel en haar Psychology Today profiel.

Puck Blom profielfoto

Puck Blom, MSc

Puck Blom is arts en BIG geregistreerd op BIG-nummer 69925598401 bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2019 studeerde zij af van de Universiteit van Amsterdam als Master of Science in de geneeskunde (medicine). Puck reviewt artikelen op deze site op medische correctheid. Bij de artikelen die ze gereviewd heeft, staat bovenaan het artikel de vermelding ‘Medisch gereviewd door Puck Blom, MSc’. Bekijk ook haar Linkedin profiel.

Christian Jacobs profielfoto

Christian Jacobs, MSc

Christian Jacobs is arts en BIG geregistreerd op BIG-nummer 09928191001 bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2020 studeerde hij af van de Universiteit van Maastricht als Master of Science in de geneeskunde (medicine). Op dit moment werkt hij als arts bij de cardiothoracale chirurgie. Christian reviewt artikelen op deze site op medische correctheid. Bij de artikelen die hij gereviewd heeft, staat bovenaan het artikel de vermelding ‘Medisch gereviewd door Christian Jacobs, MSc’. Bekijk ook zijn Linkedin profiel.

Wetenschappelijke onderbouwing

Bij het schrijven van artikelen wordt – waar mogelijk – gebruik gemaakt van wetenschappelijke publicaties. Hiervoor werken wij veelal met gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en meta-analyses uit medische databanken, wetenschappelijke artikelen en boeken. Denk hierbij met name aan:

Enkele andere betrouwbare sites die geregeld worden gebruikt voor onderzoeken of statistieken zijn:

Voor het schrijven van de artikelen op deze site zijn inmiddels al meer dan 10.000 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en meta-analyses geraadpleegd. Indien voor het maken van beweringen, claims, uitspraken of adviezen gebruik is gemaakt van een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek of meta-analyse dan is deze opvraagbaar via de hyperlink die hierbij als bron is opgenomen.

Website van het Jaar

Website van het Jaar beste wellbeing fitness 2022
Ieder jaar reikt het tijdschrift en weblog Emerce samen met het onafhankelijke online marktonderzoeksbureau Multiscope de grootste Nederlandse online publieksprijs uit, genaamd Website van het Jaar.

HappyHealthy.nl heeft in 2020 deze prijs voor Website van het Jaar gewonnen voor de populairste (meeste stemmen) en beste (hoogste kwaliteitsscore) website in de categorie ‘Wellbeing & Fitness’. Vind hier de uitslag.

In 2021 wonnen we opnieuw de Website van het Jaar als populairste website in de categorie ‘Wellbeing & Fitness’. Vind hier de oude uitslagen. Ook in 2022 wonnen we opnieuw de beste (hoogste kwaliteitsscore) website in de categorie ‘Wellbeing & Fitness’. In 2023 hebben we wederom beste website van het jaar gewonnen in de categorie wellbeing & fitness.  Vind hier de uitslag.

Persoonlijk advies

Ons deskundige team heeft jarenlange ervaring met het onderzoek en het schrijven van artikelen over voeding en diëten. Wij kunnen echter geen persoonlijk advies geven. De informatie op deze site is bedoeld om de relatie tussen een bezoeker van deze site en de behandelaar / arts / diëtist van de bezoeker van deze site te ondersteunen, niet te vervangen.

Bij een medisch noodgeval adviseren wij om contact op te nemen met je huisarts of centrale doktersdienst.

Onpartijdigheid

Wij zijn van mening dat het alleen mogelijk is om de meest betrouwbare bron van informatie te zijn indien onafhankelijkheid is gewaarborgd. Op Happyhealthy.nl zal je daarom geen advertenties vinden en artikelen worden op geen enkele wijze gesponsord. Wel promoten we in enkele artikelen specifieke supplementen en gezonde sapjes waar we volledig achter staan, zodat we de bezoeker op weg helpen.

Als gevolgd van de onpartijdigheid hebben wij volledige redactionele vrijheid bij het schrijven van onze artikelen en kunnen wij ons geheel richten op waarheidsvinding zonder rekening te hoeven houden met (commerciële) belangen van adverteerders of sponsors. Inkomsten van deze site zijn bijna volledig afkomstig uit de verkoop van eigen beproefde boeken en producten.

Onafhankelijke klantreviews

HappyHealthy heeft meer dan 100 positieve reviews online staan van echte klanten op onafhankelijk platformen. Denk aan Qshops en Google reviews. Ook het moederbedrijf heeft vele positieve klantervaringen zoals op Trustpilot en Google reviews.

Daarnaast zijn we trots op alle succesverhalen die we wekelijks in onze inbox ontvangen met klanten die ons vertellen dat ze positieve resultaten hebben geboekt ten aanzien van hun gewicht en/of gezondheid.

Contactgegevens

Uitgeverij HappyHealthy (onderdeel van S&H Uitgeverij B.V.)
Zekeringstraat 17A
1014BM Amsterdam

Kvk nummer 65955676
Btw-nummer: NL856332343B01
Contactformulier

Array ( [0] => Male )