669

Over ons en colofon

Ons doel

Het doel van HappyHealthy is om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijlkeuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

De kwaliteit van je dagelijkse leven is in sterke mate afhankelijk van je fysieke en mentale gezondheid. Wij willen je meest betrouwbare bondgenoot zijn in je streven naar een optimale gezondheid zodat je maximaal van het leven kunt genieten.

Of je hier nu bent om overgewicht aan te pakken, fit te worden, lekkerder in je vel te zitten of omdat je een chronische ziekte hebt; op onze site vind je eerlijke informatie die goed te begrijpen is en je inspireert tot het maken van positieve leefstijl veranderingen. Onze artikelen zijn geschreven en gecontroleerd door een professioneel team van experts die oprecht om mensen geven en bevlogen zijn in wat ze doen.

Onze expertise

Ons vakkundige team streeft ernaar dat onze content juist, actueel, toegankelijk en betrouwbaar is. De artikelen zijn zo ontworpen dat het lezers in staat stelt om weloverwogen en geïnformeerde beslissingen, die betrekking hebben op hun gezondheid, te nemen.

Ons team van deskundigen heeft achtergrond en ervaring met onderzoeken, adviezen, voeding, supplementen, sport en psychologie.

MSc Oscar Helm

MSc Oscar Helm (officieel Oscar Helmstäter) is de oprichter van HappyHealthy. Hij is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Vind hier zijn Linkedin.

Janiek Vreeken profielfoto

Diëtist Janiek Vreeken

Janiek Vreeken is diëtist en aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast is ze actrice en geeft ze les in acteren. Vind hier haar Linkedin.

Bij het schrijven van artikelen wordt – waar mogelijk – gebruik gemaakt van wetenschappelijke publicaties. Hiervoor werken wij veelal met gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en meta-analyses uit medische databanken, wetenschappelijke artikelen en boeken. Denk hierbij met name aan:

Enkele andere betrouwbare sites die geregeld worden gebruikt voor onderzoeken of statistieken zijn:

Voor het schrijven van de artikelen op deze site zijn inmiddels al meer dan 10.000 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en meta-analyses geraadpleegd. Indien voor het maken van beweringen, claims, uitspraken of adviezen gebruik is gemaakt van een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek of meta-analyse dan is deze opvraagbaar via de hyperlink die hierbij als bron is opgenomen.

Website van het Jaar beste wellbeing fitness

Website van het Jaar

HappyHealthy.nl heeft in 2020 de prijs gewonnen voor de populairste en beste website in de categorie ‘Wellbeing & Fitness’. Vind hier de uitslag.

Persoonlijk advies

Ons deskundige team heeft jarenlange ervaring met het onderzoek en het schrijven van artikelen over voeding en diëten. Wij kunnen echter geen persoonlijk advies geven. De informatie op deze site is bedoeld om de relatie tussen een bezoeker van deze site en de behandelaar/arts/diëtist van de bezoeker van deze site te ondersteunen, niet te vervangen.

Bij een medisch noodgeval adviseren wij om contact op te nemen met je huisarts of centrale doktersdienst.

Onpartijdigheid

Wij zijn van mening dat het alleen mogelijk is om de meest betrouwbare bron van informatie te zijn indien onafhankelijkheid is gewaarborgd. Op Happyhealthy.nl zal je daarom geen advertenties of promoties vinden en artikelen worden op geen enkele wijze gesponsord. Hierdoor hebben wij volledige redactionele vrijheid bij het schrijven van onze artikelen en kunnen wij ons geheel richten op waarheidsvinding zonder rekening te hoeven houden met (commerciële) belangen van adverteerders of sponsors. Inkomsten van deze site zijn afkomstig uit de verkoop van eigen beproefde boeken en producten.

Contactgegevens

Uitgeverij HappyHealthy (onderdeel van S&H Uitgeverij B.V.)
Zekeringstraat 17A
1014BM Amsterdam

Kvk nummer 65955676
Btw-nummer: NL856332343B01
Contactformulier