943

De kunst van visualiseren

Wist je dat er één geheim hulpmiddel is die alle succesvolle mensen gebruiken om hun doelen te bereiken (hoewel de meeste mensen zich er niet bewust van zijn)?

Dit geheime hulpmiddel wordt gebruikt door sporters, succesvolle ondernemers en bestuurders. En het mooiste van alles? Het is helemaal gratis!

Tromgeroffel… waar ik het over heb? Visualiseren! Visualiseren is een geweldig hulpmiddel dat kan helpen bij het kwijtraken van overgewicht.

We maken ons dagelijks zorgen over van alles nog wat, denk aan je baan, relatie of toekomst. Je visualiseert of overtuigt jezelf ervan dat deze tijden slecht zullen zijn.

Zie je…je visualiseert iedere dag, dus je kunt het net zo goed op de juiste manier gebruiken! Hoe je dat doet? Door bewust te visualiseren over de toekomst die jij graag ziet. Gewicht verliezen door alleen je gedachten te veranderen? Het klinkt te mooi om waar te zijn… Toch is het dat niet!

De waarheid is dat we ons geluk in het leven tot op zekere hoogte kunnen bepalen.  Succesvolle mensen hebben een bepaalde mentaliteit die ervoor zorgt dat ze gemiddeld veel meer kansen creëren dan anderen. Je kunt je brein in feite trainen om een gelukkiger en slanker persoon te worden.

Vervang negatieve overtuigingen die je leven ernstig beperken door overtuigingen die je ondersteunen. Je brein is zo krachtig dat als je je voorstelt dat je bereikt wat je wil in je leven, je gedachten werkelijkheid kunnen worden.

Ik heb een eenvoudige visualisatietechniek voor je die je in de ochtend kunt gebruiken. Voordat je de deur uitgaat wil ik dat je even je rust neemt, je ogen sluit en diep ademhaalt.

Visualiseer dat je voor een spiegel staat en zie jezelf zoals je zou willen zijn. Een nieuwe IK die een stuk slanker is dan je nu bent! Je hebt eindelijk die platte of strakke buik waar je al jaren van droomt. Voel hoe je te grote broek nu los hangt en hoe blij je bent dat je zoveel gewicht bent kwijtgeraakt.

Door je levendig voor te stellen dat je binnen 4 weken 4 kg zult afvallen (een realistisch en haalbaar doel), ervaar je de motivatie en inzichten om op het juiste spoor te blijven. Vergeet mislukte afslankpogingen uit het verleden en verwerp negatieve gedachten en twijfels over jezelf.

Door een realistische vorm van visualisatie te gebruiken tijdens het afvallen, doe je jezelf een groot plezier. Negatieve gedachten en angsten worden vervangen door mogelijkheden en zelfvertrouwen. Je brein kan op sommige dagen protesteren en je voor de gek houden dat het afvallen je toch niet gaat lukken. Maar dat is je innerlijke criticus die naar een hoop smoesjes zoekt om je niet te laten inspannen.

Geef in elk geval nooit andere mensen of de omstandigheden de schuld van je overgewicht. Visualiseer je eigen kracht want jij hebt de macht om te veranderen. Hoe meer je visualiseert, des te beter je gefocust zult zijn om je doelen te verwezenlijken.

Tot slot wil ik benadrukken dat alleen visualiseren geen garantie is voor succes. Het zal nooit hard werken en discipline kunnen vervangen. Afvallen vereist de nodige inspanningen en doorzettingsvermogen, maar in combinatie met visualisatie kan het enorm effectief zijn om je droomfiguur te bereiken!

Array ( [0] => Male )