Nieuws? Lees Gratis Artikelen Over Nieuws

Onderzoek: smartphone binnen handbereik maakt je dommer

Het hebben van een smartphone binnen handbereik vermindert het denkvermogen, zelfs als de smartphone is uitgeschakeld. Dat is de conclusie van nieuw Amerikaans onderzoek. Het wegleggen van je smartphone in je tas of broekzak is niet voldoende om je goed te kunnen concentreren.
Doorgaan naar artikel »

Extra vierge olijfolie helpt in strijd tegen Alzheimer

De ontdekking wordt beschouwd als een spannende doorbraak in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. De olijfolie is een belangrijk bestanddeel van het mediterrane dieet, dat een grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen heeft, waaronder een vermindering van het risico op de ziekte van Alzheimer.
Doorgaan naar artikel »
caffeine koffie

Cafeïne Stimuleert Enzym dat zou Kunnen Beschermen tegen Dementie

Onderzoekers van een studie van de Indiana University hebben 24 verbindingen geïdentificeerd - waaronder cafeïne - met de potentie om een enzym in het brein te stimuleren die beschermd tegen dementie. Het beschermende effect van het enzym, NMNAT2, werd ontdekt door onderzoekers van IU Bloomington.
Doorgaan naar artikel »
blauwe bessen bosbessen

Blauwe Bessen Concentraat Verbetert Hersenwerking bij Ouderen

Het drinken van geconcentreerd bosbessensap verbetert de werking van de hersenen bij oudere mensen, blijkt uit onderzoek van de Uni van Exeter. Aan deze studie deden gezonde mensen mee in de leeftijd van 65 tot 77 die dagelijks bosbessensap dronken. Het gevolg was verbeteringen in cognitieve functies...
Doorgaan naar artikel »