846

Vier kleine overwinningen

Inhoud van dit artikel

Is het je weleens opgevallen dat kinderen snel enthousiast raken over kleine dingen? Maar naarmate we ouder worden lijkt het alsof dat enthousiasme over kleine dingen steeds minder wordt.

Als we een kleine fout maken dan voelen we ons er vaak slecht over. Maar als we een kleine overwinning behalen dan voelen we ons er bijna nooit goed bij.

Is dat niet vreemd? Als mens zijn we eerder geneigd om onszelf te straffen voor slechte prestaties dan om een kleine overwinning te vieren. En dat gaat vanaf vandaag veranderen!

In dit artikel leer je waarom het streven van vooruitgang cruciaal is voor jouw succes op de lange termijn.

Kleine overwinningen vieren

We willen allemaal succesvol zijn in het behalen van onze doelen. En in dat groeiproces wil je kleine successen vieren. Beloon jezelf voor het harde werken!

Dit is een uitstekende manier om gemotiveerd te blijven tijdens het afvallen. Kleine overwinningen geven ons de kracht om verder te gaan. Ze houden je op de been.

Als je eindelijk in staat bent om iets te behalen waar je al heel lang mee worstelt, raak er dan enthousiast over! Vier deze kleine overwinning. En dat zeg ik niet alleen omdat je een goede prestatie hebt geleverd, je viert het ook omdat je met succes je gewoonten verandert.

Jezelf belonen na 5 kg gewichtsverlies kan een goed startpunt zijn. Het is een doel dat de nodige inspanning kost, maar niet onmogelijk is om op korte termijn te halen.

En als je afvalt, doe dat dan op een gezonde manier. Uiteindelijk willen we de acties vieren die tot gewichtsverlies hebben geleid. Als je bijvoorbeeld een bepaald vetpercentage hebt bereikt dan mag je dit vieren (maar overdrijf niet).

Waar denk je aan bij het vieren van kleine successen? Waarschijnlijk aan feestjes, alcohol, eten, drinken, snoepen, vrienden en muziek. Maar je hoeft niet altijd eten en drinken erbij te betrekken als je iets wil vieren.

We verwennen ons vaak met eten of alcohol. Ik adviseer je niet om alcohol en eten als beloning te gebruiken.

Natuurlijk mag je een keer gaan uit eten in je favoriete all you can eat restaurant, maar maak er geen gewoonte van om iedere keer je kleine successen te vieren met slechte gewoontes.

Verschillende manieren om je overwinning te vieren

Er zijn zoveel manieren om te vieren. Je kunt gaan winkelen, naar een pretpark of zwembad gaan. Koop nieuwe hardloopschoenen of neem een gezichtsbehandeling.

relax sauna

Of wacht dacht je ervan om je lichaam te verwennen met een ontspannende massage en een dagje sauna?

Ook weekendje weg of een luxe vakantie is een fantastische manier om te vieren dat je je streefgewicht hebt bereikt. Wees creatief!

Deel je succes met anderen!

uva msc diploma uitreiking

Wees ook niet te bescheiden om je succes met anderen te delen. Durf het te delen met je partner, familie en vrienden!

Je zult nog meer gemotiveerd zijn om door te gaan en je aan het nieuwe eetpatroon te houden. Ongeacht waar je vandaan komt, onthoud dat geen enkele prestatie te klein is.

Wees trots op je kleine overwinningen en bouw erop voort! Na verloop van tijd zullen deze kleine successen je wilskracht en zelfvertrouwen versterken. Probeer voldoening te halen uit elke overwinning die je boekt en wees volhardend. Elke kilo die je verliest brengt je stapsgewijs dichter bij je streefgewicht.

Array ( [0] => Male )