Gezond eten? Lees Gratis Artikelen Over Gezond eten

Wat Is het Glycemische Index Dieet + Ultieme Voedingslijst

De glycemische index is een term die door veel dieetgoeroes wordt gebruikt. Nu is er zelfs een heel dieet op gebaseerd. Maar wat houdt de glycemische index precies in? En wat maakt producten met een lage glycemische index zo gezond? Dat leer je allemaal in dit artikel en je krijgt 5 voordelen van dit dieet.
Doorgaan naar artikel »

51 Snelle en Lekkere Koolhydraatarme Snacks / Tussendoortjes

Als je koolhydraatarm wilt eten dan is het belangrijk dat je snacks en tussendoortjes dat ook zijn. Door tussendoor eiwitten en vetten te eten voorkom je dat je trek krijgt en je heil zoekt bij een snelle en koolhydraatrijke snacks. In dit artikel vind je 51 snelle en smakelijke koolhydraatarme snacks.
Doorgaan naar artikel »

Is Verzadigd Vet Slecht en Onverzadigd Goed? Review + Lijst

Verzadigde vetten hebben een slechte reputatie. Zo zouden ze hart- en vaatziekte veroorzaken. En als je daar over nadenkt dan is dat best raar. We eten al honderdduizenden jaren verzadigd vet (vlees, eieren) terwijl hart- en vaatziekten pas sinds een eeuw een epidemie zijn. Maar hoe verklaar je dat dan?
Doorgaan naar artikel »

Waar Is Visolie Goed Voor? 15 Bewezen Voordelen + Koop Advies

Visolie supplementen zijn een mooie aanvulling op een gezond dieet. Dit vanwege de omega 3 vetzuren. De omega 3  vetzuren waar het bij visolie om draait zijn de EPA en DHA vetzuren. Deze vetzuren zijn niet essentieel maar desondanks toch extreem belangrijk voor de gezondheid. Ontdek hier waarom dit zo is.
Doorgaan naar artikel »

15 Gezondheidsvoordelen van Omega 3 + Ultieme Voedingslijst

Ik zocht uit welke gezondheidsclaims over omega 3 een bewezen wetenschappelijke basis hebben. Wat je in dit artikel gaat ontdekken is: waarom het ene omega 3 vetzuur niet het andere is, waarom vis zo belangrijk is, wat de gezondheidsvoordelen van omega 3 zijn en de top 30 - ultieme - omega 3 voeding
Doorgaan naar artikel »

29 Snelle & Simpele Ideeën voor Gezond Avondeten + 3 Recepten

Gezond avondeten begint bij het maken van gezonde keuzes. In dit artikel leer je een gezonde avondmaaltijd maken + 30 gezonde diner ideeën. De gouden principes voor een gezonde avondmaaltijd, het belang van voedingsvezels, welke vetzuren ik je aanraad om te eten en welke absoluut niet
Doorgaan naar artikel »

23 Snelle & Simpele Ideeën voor een Gezonde Lunch + 3 Recepten

In dit artikel vertel ik je waar een gezonde lunch uit zou moeten bestaan en geef ik je verschillende gezonde lunch tips. Wat je gaat leren is onder andere: wat je beslist NIET moet eten en drinken tijdens de middag, of een gezonde lunch kan helpen met afvallen en meer dan 10 ideeën voor een gezonde lunch
Doorgaan naar artikel »

15 Snelle & Simpele Ideeën voor een Gezond Ontbijt + 3 Recepten

Tegenwoordig gaan er steeds meer stemmen op dat het ontbijt helemaal niet zo belangrijk is als altijd wordt gezegd. Ook ik deel deze opvatting die ik in dit artikel zal nuanceren. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat een gezond ontbijt onbelangrijk is. Hoe dat nou met ontbijten precies zit lees je hier.
Doorgaan naar artikel »

Top 16 Leugens van Instanties en Reguliere Media over Voeding

Ondanks de wetenschappelijke vooruitgang die we boeken op het gebied van voeding en gezondheid, lijken sommige voedingsmythes maar niet weg te gaan. Er circuleren heel wat onwaarheden over voeding op het internet en op de televisie. De meeste mensen denken daardoor veel te weten over gezonde voeding.
Doorgaan naar artikel »
foodwatch healthy people

“Healthy People Blauwe bosbes en framboos” meest misleidende product 2016

Foodwatch heeft bekend gemaakt dat 'Healthy People Blauwe bosbes en framboos' het Gouden Windei heeft gewonnen. Dit is de prijs voor het meest misleidende product. Healthy People won deze omdat ze de meeste stemmen kregen. Van de 24.000 stemmen ging 36% naar Healthy People Blauwe bosbes en framboos.
Doorgaan naar artikel »