Gezond eten? Lees Gratis Artikelen Over Gezond eten

29 Snelle & Simpele Ideeën voor Gezond Avondeten + 3 Recepten

Gezond avondeten begint bij het maken van gezonde keuzes. In dit artikel leer je een gezonde avondmaaltijd maken + 30 gezonde diner ideeën. De gouden principes voor een gezonde avondmaaltijd, het belang van voedingsvezels, welke vetzuren ik je aanraad om te eten en welke absoluut niet
Doorgaan naar artikel »

23 Snelle & Simpele Ideeën voor een Gezonde Lunch + 3 Recepten

In dit artikel vertel ik je waar een gezonde lunch uit zou moeten bestaan en geef ik je verschillende gezonde lunch tips. Wat je gaat leren is onder andere: wat je beslist NIET moet eten en drinken tijdens de middag, of een gezonde lunch kan helpen met afvallen en meer dan 10 ideeën voor een gezonde lunch
Doorgaan naar artikel »

15 Snelle & Simpele Ideeën voor een Gezond Ontbijt + 3 Recepten

Tegenwoordig gaan er steeds meer stemmen op dat het ontbijt helemaal niet zo belangrijk is als altijd wordt gezegd. Ook ik deel deze opvatting die ik in dit artikel zal nuanceren. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat een gezond ontbijt onbelangrijk is. Hoe dat nou met ontbijten precies zit lees je hier.
Doorgaan naar artikel »

Top 16 Leugens van Instanties en Reguliere Media over Voeding

Ondanks de wetenschappelijke vooruitgang die we boeken op het gebied van voeding en gezondheid, lijken sommige voedingsmythes maar niet weg te gaan. Er circuleren heel wat onwaarheden over voeding op het internet en op de televisie. De meeste mensen denken daardoor veel te weten over gezonde voeding.
Doorgaan naar artikel »
foodwatch healthy people

“Healthy People Blauwe bosbes en framboos” meest misleidende product 2016

Foodwatch heeft bekend gemaakt dat 'Healthy People Blauwe bosbes en framboos' het Gouden Windei heeft gewonnen. Dit is de prijs voor het meest misleidende product. Healthy People won deze omdat ze de meeste stemmen kregen. Van de 24.000 stemmen ging 36% naar Healthy People Blauwe bosbes en framboos.
Doorgaan naar artikel »

4 Meest Belachelijke Voedingsproducten die Je Niet Moet Eten

Dit is geen grap, de 4 producten in dit artikel bestaan serieus en mensen eten ze! Ik kwam zaterdagavond in een video het eerste genoemde product tegen en ik wist dat ik dit artikel moest schrijven. Het lijkt me overbodig om te zeggen waarom deze producten ongezond zijn. Op nummer 1: gefrituurd boter...
Doorgaan naar artikel »
gezonde tussendoortjes

60 Gezonde Tussendoortjes + 10 Dikmakende Snacks

Op zoek naar gezonde tussendoortjes en snacks? Ontdek hier de grootste lijst van Nederland met 60 snacks in 14 categorieën. Ontdek de meest gezonde tussendoortjes die óók lekker zijn. Waarom tussendoortjes de vetverbranding blokkeren en hoe je dit oplost. Gratis download recepten gezonde tussendoortjes.
Doorgaan naar artikel »
the green happiness

Wat ik Vind van The Green Happiness Discussie

Ik kreeg de vraag wat ik van de The Green Happiness Discussie vind en ik zal het kort houden... Het Voedingscentrum heeft twee kritiekpunten op The Green Happiness, namelijk 1. Een tekort aan calcium dat kan leiden tot botontkalking. 2. Een tekort aan vitamine B12 dat kan leiden tot bloedarmoede...
Doorgaan naar artikel »

Het Blauwe “Ik Kies Bewust” Vinkje Verdwijnt (pfff, eindelijk!)

Al jaren irriteer ik mij aan misleidende marketing trucs. Zo is het blauwe vinkje op duizenden ongezonde supermarkt producten te vinden. Het staat namelijk ook op producten als frisdrank, chips, friet, pizza's, knakworstjes, limonadesiroop en noem maar op. Goed nieuws: het blauwe vinkje gaat verdwijnen!
Doorgaan naar artikel »
Glycemische Index

De Zin en Onzin van Glycemische Index & Lading + Lijst

Er wordt veel gesproken over de Glycemische Index en de Glycemische Lading. Heeft het nut om deze te gebruiken? Ik leg het je uit! In dit artikel leer je: hoe je lichaam koolhydraten verteerd, wat er met je bloedsuiker gebeurt nadat je hebt gegeten, dat niet alle voedingsmiddelen hetzelfde effect hebben.
Doorgaan naar artikel »