Gezond eten? Lees Gratis Artikelen Over Gezond eten

Is Verzadigd Vet Slecht en Onverzadigd Goed? Review + Lijst

Vet kan op veel manieren invloed hebben op onze gezondheid. Dit artikel neemt je mee naar de verschillende soorten vetten en legt je uit wat ze precies zijn en in welke voedingsmiddelen deze verschillende vetten te vinden zijn. Ten slotte bespreken we de risico’s en onderzoeken we welke vetten het meest bijdragen aan een goede gezondheid.
Doorgaan naar artikel »

Wat Is het Gezondst: Havermout, Haverzemelen of Havergrutten?

Haver is een product dat erg gezond is. Toch is brood hetgeen wat de meeste Nederlanders het liefst eten. En dat is jammer aangezien haver veel gezondheidsvoordelen kent. Haver komt in verschillen soorten zoals havermout, haverzemelen en havergrutten. Maar welke van deze varianten is nu het gezondst?
Doorgaan naar artikel »

Wat Is het Glycemische Index Dieet + Ultieme Voedingslijst

De glycemische index is een term die door veel dieetgoeroes wordt gebruikt. Nu is er zelfs een heel dieet op gebaseerd. Maar wat houdt de glycemische index precies in? En wat maakt producten met een lage glycemische index zo gezond? Dat leer je allemaal in dit artikel en je krijgt 5 voordelen van dit dieet.
Doorgaan naar artikel »

51 Snelle en Lekkere Koolhydraatarme Snacks / Tussendoortjes

Als je koolhydraatarm wilt eten dan is het belangrijk dat je snacks en tussendoortjes dat ook zijn. Door tussendoor eiwitten en vetten te eten voorkom je dat je trek krijgt en je heil zoekt bij een snelle en koolhydraatrijke snacks. In dit artikel vind je 51 snelle en smakelijke koolhydraatarme snacks.
Doorgaan naar artikel »

Waar Is Visolie Goed Voor? 15 Bewezen Voordelen + Koop Advies

Visolie supplementen zijn een mooie aanvulling op een gezond dieet. Dit vanwege de omega 3 vetzuren. De omega 3  vetzuren waar het bij visolie om draait zijn de EPA en DHA vetzuren. Deze vetzuren zijn niet essentieel maar desondanks toch extreem belangrijk voor de gezondheid. Ontdek hier waarom dit zo is.
Doorgaan naar artikel »

15 Gezondheidsvoordelen van Omega 3 + Ultieme Voedingslijst

Ik zocht uit welke gezondheidsclaims over omega 3 een bewezen wetenschappelijke basis hebben. Wat je in dit artikel gaat ontdekken is: waarom het ene omega 3 vetzuur niet het andere is, waarom vis zo belangrijk is, wat de gezondheidsvoordelen van omega 3 zijn en de top 30 - ultieme - omega 3 voeding
Doorgaan naar artikel »

29 Snelle & Simpele Ideeën voor Gezond Avondeten + 3 Recepten

Gezond avondeten begint bij het maken van gezonde keuzes. In dit artikel leer je een gezonde avondmaaltijd maken + 30 gezonde diner ideeën. De gouden principes voor een gezonde avondmaaltijd, het belang van voedingsvezels, welke vetzuren ik je aanraad om te eten en welke absoluut niet
Doorgaan naar artikel »

23 Snelle & Simpele Ideeën voor een Gezonde Lunch + 3 Recepten

In dit artikel vertel ik je waar een gezonde lunch uit zou moeten bestaan en geef ik je verschillende gezonde lunch tips. Wat je gaat leren is onder andere: wat je beslist NIET moet eten en drinken tijdens de middag, of een gezonde lunch kan helpen met afvallen en meer dan 10 ideeën voor een gezonde lunch
Doorgaan naar artikel »

15 Snelle & Simpele Ideeën voor een Gezond Ontbijt + 3 Recepten

Tegenwoordig gaan er steeds meer stemmen op dat het ontbijt helemaal niet zo belangrijk is als altijd wordt gezegd. Ook ik deel deze opvatting die ik in dit artikel zal nuanceren. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat een gezond ontbijt onbelangrijk is. Hoe dat nou met ontbijten precies zit lees je hier.
Doorgaan naar artikel »

Top 16 Leugens van Instanties en Reguliere Media over Voeding

Ondanks de wetenschappelijke vooruitgang die we boeken op het gebied van voeding en gezondheid, lijken sommige voedingsmythes maar niet weg te gaan. Er circuleren heel wat onwaarheden over voeding op het internet en op de televisie. De meeste mensen denken daardoor veel te weten over gezonde voeding.
Doorgaan naar artikel »