706

Ontbijt

avatar blog author
Oscar Helm MSc is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring opgedaan over afslanken, voeding en sport en is o.a. bekend van RTL4, AD, Telegraaf, Linda, Libelle, VIVA, Women's Health, Vriendin, Margriet, Nouveau en Santé. In 2020 is hij winnaar geworden van de grootste Nederlandse online publieksprijs, genaamd Website van het Jaar, in de categorie 'Wellbeing & Fitness'.
10Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Omeletto: spinazie-omelet met Cherry’s

Een hartig ontbijt om je dag krachtig te beginnen, dat is de spinazie-omelet met cherrytomaatjes zeker. Een energiebom met een hoop groenten en eiwitten. Omeletten zoals je ze nog niet vaak zag. Snel klaar, makkelijk en goedkoop; verwen jezelf met een ontbijt waarop je kunt bouwen. Onderstaand recept is voor 2 personen. Je kunt de..

Stoplichtomelet met Paprika en Geraspte Kaas

Neem een momentje om van één van de eerste maaltijden van de dag te genieten. Schakel even terug en kijk naar het rood, geel en groen van de paprika. Een omelet gevuld met kaas is natuurlijk al heerlijk; lekker machtig en met een rijke smaak. Voeg daar drie verschillende smaaksensaties van deze veelzijdige groente aan toe,..

Gevulde Paprika’s met Hüttenkäse

Soms voldoet een licht ontbijtje niet. Heb je een drukke dag voor de boeg waarbij je waarschijnlijk pas laat aan lunchen toekomt? Of ben je juist laat wakker en wil je brunchen, zodat je tot het avondeten vooruit kunt? Dan is het tijd voor een machtig ontbijt. Groenten, kaas en hüttenkäse vormen een stevige basis..

Banaanpannenkoekjes met Blauwe Bessen

Ontbijten met pannenkoeken. We doen het allemaal wel eens, maar niet alle pannenkoeken zijn even gezond. Je moet er binnen een dieet dan ook goed op letten hoe je je pannenkoeken bereidt. Als je gebruikt maakt van de juiste ingrediënten – en dat kan echt heel simpel zijn – kun je hartstikke gezonde pannenkoeken maken...

Bazenbeschuit met Kipfilet en Banaan

Beschuitjes staan voornamelijk bekend als snack om een geboorte te vieren, maar ze zijn uiteraard ook uitermate geschikt als ontbijt. Zonder muisjes, die boordevol suiker zitten, en zorg ervoor dat je volkoren beschuit eet in plaats van de witte variant. Volkoren graanproducten zitten boordevol vezels, ijzer en B-vitamines. Er zitten echter ook koolhydraten in, dus..

Ontbijtspiesjes met Kipfilet en Avocado

Avocado is een erg geliefde groente binnen een eiwitdieet. Ook kip bevat een hoop eiwitten. Voeg deze twee ingrediënten samen en je hebt een overheerlijke combinatie die ook nog eens gezond is. Erg lekker en makkelijk te bereiden als ontbijt, waardoor je je dag met een eiwitboost begint, maar ook als snack of tussendoortje is..

Pittig duo: tomaten met hüttenkäsevulling

Tomaten zijn een veelgebruikt ingrediënt. Denk maar eens aan ketchup, pastasauzen of op pizza’s. Dat is natuurlijk niet voor niets, want tomaten zijn lekker én gezond. Met name het rode vruchtvlees van de tomaat is enorm gezond. Deze rode kleur wordt veroorzaakt door lycopeen, een erg gezond antioxidant. Daarnaast zitten tomaten vol met vitamine C,..

Boerenomelet met Ui en Champignons

Een omelet is een erg veelzijdig ontbijtgerecht. Met eieren als basis kun je een flinke maaltijd bouwen, of juist een erg simpel ontbijtje. Door er groenten, kaas, spek, of wat dan ook aan toe te voegen, creëer jij je eigen feestje op de vroege ochtend. HappyHealthy helpt je graag bij het ontwerpen van jouw ideale..

Gevulde Avocado met Zalm en Ei

Wil je de dag gezond beginnen, maar heb je eigenlijk niet zo veel tijd om allerlei lastige recepten voor te bereiden? Dan is dit originele gerecht de ideale oplossing. Een makkelijk te bereiden ontbijtgerecht; lekker, een lust voor het oog en erg vullend. Dankzij de rijke eiwitten in de zalm en de eieren en het..