691

Alle Superfoods en Hun Gezondsheidsvoordelen op een Rij

avatar blog author
Superfoods zijn voedingsmiddelen met een extreem hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen. Denk daarbij aan mineralen, vitamines, vetzuren, aminozuren en antioxidanten. Superfoods blinken vooral uit in de dichtheid van deze voedingsstoffen. Per gewichtseenheid bevatten ze veel meer voedingsstoffen dan ‘gewone’ groenten of fruit. Een voedingsmiddel kan ook een superfood worden genoemd vanwege de aanwezigheid van uitzonderlijk veel verschillende essentiële voedingsstoffen. Omdat superfoods relatief veel voedingsstoffen hebben zijn ze ideaal als aanvulling op het normale dieet. Bepaalde superfoods kunnen een goede aanvulling zijn bij bepaalde aandoeningen of klachten. In onderstaande artikelen over superfoods ontdek je wanneer je een bepaald superfood het beste tot zijn recht komt en of het een goede aanvulling op jouw dieet kan zijn.
22Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

8 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Chlorella + 5 Lekkere Recepten

Chlorella is een zogeheten ‘superfood’ en geniet vooral bekendheid om zijn detox eigenschappen en immuunversterkend effect. Chlorella is rijk aan essentiële aminozuren, voedingsvezels en chlorofyl. Er wordt over chlorella een hoop gezegd en geschreven. Ik heb uitgezocht wat de bewezen gezondheidsvoordelen van chlorella zijn en ik deel graag mijn bevindingen in dit artikel. Wat je in..

12 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Spirulina + 4 Recepten

Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg waar veel mensen enthousiast over zijn. Spirulina wordt tot de zogeheten superfoods gerekend vanwege de antioxidanten en andere micronutriënten. Er worden veel gezondheidsvoordelen toegeschreven aan spirulina. Maar kloppen deze wel? Ik ben de academische literatuur voor je ingedoken en deel in dit artikel mijn bevindingen. Wat je in dit artikel..