706

Alle Superfoods en Hun Gezondsheidsvoordelen op een Rij

avatar blog author
Superfoods zijn voedingsmiddelen met een extreem hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen. Denk daarbij aan mineralen, vitamines, vetzuren, aminozuren en antioxidanten. Superfoods blinken vooral uit in de dichtheid van deze voedingsstoffen. Per gewichtseenheid bevatten ze veel meer voedingsstoffen dan ‘gewone’ groenten of fruit. Een voedingsmiddel kan ook een superfood worden genoemd vanwege de aanwezigheid van uitzonderlijk veel verschillende essentiële voedingsstoffen. Omdat superfoods relatief veel voedingsstoffen hebben zijn ze ideaal als aanvulling op het normale dieet. Bepaalde superfoods kunnen een goede aanvulling zijn bij bepaalde aandoeningen of klachten. In onderstaande artikelen over superfoods ontdek je wanneer je een bepaald superfood het beste tot zijn recht komt en of het een goede aanvulling op jouw dieet kan zijn.
23Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

9 Gezondheidsvoordelen van Camu Camu + Ervaringen

Waar is Camu Camu goed voor? Myrciaria dubia, ook wel bekend als Camu Camu, is een plantensoort uit het Amazonegebied in Peru en Brazilië, die tot 5 meter hoog wordt en kersachtige vruchten draagt. Wat de Camu Camu vrucht onderscheidt van andere fruitsoorten is de enorme hoeveelheid vitamine C. Daarom is het een populair supplement..

11 Gezondheidsvoordelen van Goji Bessen + Bijwerkingen

Wat zijn goji bessen? Goji bessen, ook bekend als Lycium barbarum, komen oorspronkelijk uit Oost-Azië, met name in China waar ze worden geteeld in zowel noordelijke als zuidelijke regio’s. Volkeren in Azië gebruiken dit felgekleurde fruit al honderden jaren als een geneeskrachtig kruid en voedingssupplement. Je kunt ze rauw eten of weken in warm water..

12 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Spirulina + 4 Recepten

Wat is spirulina? Laten we bij het begin beginnen en kijken wat spirulina precies is. Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg. En voor wie het graag wil weten: de wetenschappelijke naam voor spirulina is Arthrospira. Spirulina is een organisme welke al 3,6 miljard jaar op aarde groeit en heeft niet veel nodig om te groeien. Alles..

12 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Zoete Aardappel / Bataat

Wat is zoete aardappel? Zoete aardappel is een knolgewas die behoort tot de windefamilie. Deze zetmeelhoudende knollen kunnen gekookt, gebakken, gefrituurd of rauw gegeten worden. Deze knol wordt ook wel bataat, zoete bataat, sweet potato of yam genoemd. De zoete aardappel kan een bruine of paarse schil hebben. De binnenkant kan oranje, wit of paars..

14 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Gember(thee) + 5 Recepten

Wat is gember? Gember is één van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Het is de wortelstok van de gemberplant (Zingiber officinale). Andere bekende kruiden uit de gemberfamilie zijn kurkuma, laos en kardemom. Samen met kurkuma en kardemon vormt gember de basis van kerriepoeder. Gember heeft een uitgesproken en sterke smaak. Je hebt er niet..

14 Redenen Waarom Actieve Kool het Nieuwe Superfood Wordt

Wat is actieve kool? Actieve kool heeft een speciale en zuiverende behandeling ondergaan. Door deze behandeling krijgt het een zeer groot inwendig oppervlak. Deze grote oppervlakte in combinatie met een fijne microstructuur en fijne poriën is in staat om door middel van adsorptie allerlei stoffen aan zich te binden. Bij adsorptie hechten moleculen van een..

5 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Kefir + 3 Lekkere Recepten

Kefir is een gefermenteerde melk en wordt gezien als de gezondere versie van yoghurt. Het is rijk aan probiotica en voedingsstoffen. Steeds meer mensen ontdekken kefir als een beter alternatief voor gewone melk of yoghurt. Een paar jaar geleden moest je nog zelf je kefir maken of het kopen in een natuurwinkel. Tegenwoordig is er..

5 Gezondheidsvoordelen van Chiazaad + 3 Fabels en 5 Recepten

Video: De zin & onzin van chiazaad Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen? Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”. Wat is chiazaad? Chiazaad is afkomstig van de plantensoort Salvia hispanica en groeit van nature in Mexico en Guatemala. De Azteken teelden volgens de overleveringen al chiazaad welke zij gebruikten grootte en kleur..

7 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Avocado + 5 Recepten

In het afgelopen jaar werden in Nederland 16 miljoen kilo avocado’s verkocht. Dat is meer dan het dubbele van 3 jaar geleden (bron). Wat avocado’s zo gewild maakt zijn is de smaak en de vele gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen die ze te bieden hebben. Welke (bewezen) gezondheidsvoordelen dit zijn ga je in dit artikel ontdekken. Ook..