706

Diabetes

avatar blog author
Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes type 2 is een chronische ziekte waarbij de bloedglucose te hoog en uit evenwicht is. Deze hoge bloedsuikers zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze veroorzaken op de lange termijn schade aan de bloedvaten, nieren, zenuwuiteinden, voeten en ogen. Bij diabetes is het essentieel om voldoende te bewegen en op de voeding te letten. Door op de voeding te letten wordt het risico op vervelende complicaties verlaagd en bij een streng dieet is het zelfs mogelijk om diabetes type 2 om te keren. In deze rubriek hebben wij al onze artikelen over diabetes type 2 verzameld. Wil je complicaties voorkomen of diabetes type 2 omkeren dan zullen deze artikelen je zonder meer de juiste richting wijzen.
6Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Wat Is HbA1c + Omrekentabel, Streefwaarde en 8 Diabetici Tips

Artsen kijken naar de hoeveelheid hbA1c in het bloed om een beeld te krijgen van de gemiddelde bloedsuikerwaarde. Deze waarde geeft het gemiddelde van de bloedsuikerspiegel aan en geeft om die reden een beter beeld dan alleen de bloedglucosewaarde (wat een momentopname is). In dit artikel worden tips gegeven om de HbA1c op streefwaarde te..

Wat Is Insuline en Hoe Werkt Het? + 10 Tips voor Diabetici

Insuline speelt een essentiële rol in onze stofwisseling. Zonder kunnen we de koolhydraten uit ons voedsel niet meer gebruiken als vorm van energie. Bij diabetes type 2 is het lichaam ongevoelig geworden voor insuline terwijl bij diabetes type 1 het lichaam zelf geen insuline meer aan kan maken. Deze ongevoeligheid voor insuline wordt insulineresistentie genoemd..

Diabetes Dieet: Uitleg, 18 Tips, Recepten, eetschema en Instructies

Om het risico op diabetes type 2 te verkleinen is het belangrijk dat je gezond leeft. Een diabetes dieet kan daarbij nuttig zijn. Met dit dieet eet je de juiste voedingsmiddelen om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Mensen met diabetes type 2 kunnen door een gezond dieet de ziekteverschijnselen of symptomen in remissie brengen...