852

Wat is het Beste Detox Kuur Programma om te Bestellen?

Wil je ontgiften, afslanken en je gezonder voelen? Dan zit je met een detox kuur goed!

Als je nog nooit een detox programma hebt gevolgd, gebruik dan de informatie in dit artikel om je te begeleiden.

Een gezonde sapkuur bestellen is erg belangrijk, daarom is het van belang dat je het juiste detox programma kiest.

Dit artikel gaat je helpen bij het vinden van de beste detox kuur voor jouw behoeften!

Wil je meer weten of direct detox sapkuur bestellen inclusief een kant-en-klaar sapvast schema?

Klik dan hier om een 100% natuurlijke detox sapkuur van HappyJuicy uit te proberen of om meer te lezen

Inhoud van dit artikel

Wat is de beste detox kuur om bestellen?

verschillende soorten groentesapjes van happyjuicy

Je kunt een detox sapkuur zelf maken, maar het is niet eenvoudig om een gezond detox programma zelf samen te stellen.

Dit kan veel makkelijker! De detox sapkuur van HappyJuicy neemt je alle zorgen uit handen.

De groentesapjes van HappyJuicy zijn gemaakt van 100% natuurlijke koudgeperste groenten en fruit en doordrenkt met zuiver water voor maximale ontgifting.

Dat de sappen koudgeperst zijn is belangrijk om te weten.

In tegenstelling tot een sapcentrifuge, genereert de koude perstechniek geen warmte bij het onttrekken van het sap uit groenten en fruit. Dit heeft als voordeel dat de voedingstoffen optimaal behouden blijven.

Er zijn verschillende 100% natuurlijke detox kuren die je bij HappyJuicy kunt volgen. Je hebt de keuze uit verschillende detox sapkuur pakketten!

Het basisprincipe is dat je gedurende de dag specifieke koudgeperste sappen drinkt. Je mag zoveel water drinken als je wilt.

Klik hier en leer meer over onze favoriete methode om het detoxen uit te proberen. Het is de ideale manier om af te vallen of te detoxen en ze zijn ontzettend lekker!

Detox sapkuur 3 dagen

Als je nog niet eerder een sapkuur hebt gedaan, raad ik je aan om te beginnen met een 3-daagse sapreiniging.

Het is kort genoeg om het vol te houden en lang genoeg om de voordelen te ervaren. Je last als het ware een korte pauze in van bewerkte voedingsmiddelen.

Detox sapkuur 5 dagen

Een tussenweg is de 5 dagen sapkuur. Hier heb je al vertrouwen in het idee dat je 5 dagen geen vaste voeding tot je gaat nemen.

Dit kan prima voor mensen die wel eens aan intermittent fasting hebben gedaan, oftewel het overslaan van een maaltijd op een dag zoals het ontbijt.

Detox sapkuur 7 dagen

Wil je het meteen goed aanpakken? Ga dan voor een 7 dagen sapkuur.

Een detox kuur van 7 dagen is geschikt voor mensen die hun levensstijl willen aanpakken en ook extra kilo’s kwijt willen raken.

Dat maakt dit detox programma van 7 dagen een kickstart naar een gezonder leven.

Om ervoor te zorgen dat je je gezonde resultaten kunt behouden, is het belangrijk dat je ook na de sapkuur gezond blijft leven.

Val niet in de valkuil door te denken ‘ik heb het detoxen enkele dagen volgehouden, ik kan weer mijn oude gewoonten oppakken.’ Dit is het moment om die ongezonde gewoontes te doorbreken!

Klik hier om meer te lezen over het pakket van HappyJuicy

Wat is een detox sapkuur?

Veel mensen ervaren hun dagelijks leven als druk en hectisch. We vergeten daardoor om voor ons lichaam te zorgen. Vermoeidheid, overgewicht en vage klachten zijn vaak leefstijl gerelateerd.

Een detox kuur is bedoeld om je lichaam en organen de broodnodige rust te geven van alles wat we in het dagelijks leven in onze mond stoppen.

Detox is een afkorting van detoxificatie. Het staat ook wel bekend als ontgifting of ontslakken.

Met een detox geef je lichaam als het ware even een pauze om te herstarten en zichzelf te ontdoen van de opbouw van gifstoffen uit ongezond voedsel en uit de omgeving (vervuilde lucht, bestrijdingsmiddelen, etc.).

Deze natuurlijke detox kun je stimuleren door je lichaam te overspoelen met verse groentesapjes bomvol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Drogisterijen zoals de Kruidvat, Etos en H&B verkopen detox supplementen, maar geen detox sapkuren.

Wil je direct mijn favoriete detox kuur bestellen? Klik dan hier.

Wil je liever globale informatie over detoxen? Lees dan verder

Waarom zou je een detox kuur volgen?

Detox kuur producten

Voel je je de laatste tijd moe en gestrest? Heb je last van puistjes en acne? Worstel je al heel wat jaren met overgewicht?

Dan kan het een goed idee zijn om een detox kuur te volgen. We hebben allemaal op zijn tijd een gezonde kickstart nodig van mineralen en vitamines!

Een detox kuur heeft de potentie om het lichaam te reinigen van gifstoffen, alhoewel het lastig is om te bepalen welke gifstoffen dat dan zijn.

Het is waar dat je lever en nieren je lichaam continue ontgiften. Detox is slechts een extra ondersteuning.

Dat gezegd hebbende, kan het geen kwaad om een overbelast ontgiftingssysteem een handje te helpen.

Als het lichaam prima in staat is om zichzelf te reinigen, waarom zou je dan overwegen om te detoxen? Goede vraag!

Bij veel mensen vindt er in het lichaam onvoldoende ontgiftiging plaats wanneer de totale toxische belasting te groot wordt. Dit kan als gevolg hebben dat je niet meer afvalt, omdat er te veel giftige stoffen in je lichaam zitten die een goede reiniging stagneren.

Dit kan ontstaan omdat wij met z’n allen:

  • Te veel medicijnen (lichaamsvreemde stoffen) slikken
  • Onvoldoende slapen
  • Te veel alcohol drinken
  • Roken
  • Dagelijks vervuilende lucht inademen
  • Ongezond en eenzijdig eten (rijk aan calorieën en arm in voedingstoffen)

Je ziet het probleem. Ons lichaam komt voortdurend in aanraking met giftige stoffen. Ook als je veel medicijnen (lichaamsvreemde stoffen) gebruikt, heeft je lichaam het zwaar.

Voor wie is een detox kuur niet geschikt?

Het is niet verstandig om te detoxen als je bepaalde medische aandoeningen hebt. Het kan zelfs gevaarlijk zijn als je een te hoge of lage bloeddruk hebt. Een detox kuur kan voor bijwerkingen zorgen waarmee rekening gehouden moet worden.

Neem in dat geval eerst contact op met je specialist (of huisarts). Mensen die in het verleden eetproblemen of een eetstoornis hebben gehad wordt afgeraden om een detox kuur te volgen.

Als je in het verleden eetproblemen of een eetstoornis hebt gehad, wordt een detox kuur afgeraden.

Ook jonge kinderen, mensen die in het verleden eetproblemen of een stoornis hebben gehad, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met een zwak afweersysteem wordt afgeraden om een detox programma te volgen.

Kun je afvallen met een detox kuur?

De meeste detox sapkuren bevatten weinig calorieën.

Tijdens een detox reiniging van minimaal 5 dagen kun je verwachten dat je rond de 1 á 3 kilo zult verliezen. Dit is afhankelijk van het watergewicht dat je kwijtraakt en de duur van de detox reiniging.

Veel van het snelle gewichtsverlies bij een detox kuur zal vocht zijn. Ondanks dat je tijdens een detox veel moet drinken zal je meer vocht verliezen dan je drinkt.

Het vochtverlies komt omdat je lichaam weinig koolhydraten binnen zal krijgen. Na een halve dag beginnen je glycogeen voorraden (suikers die in de spieren en lever opgeslagen liggen) uitgeput te raken.

Een eigenschap van glycogeen is dat het vocht vasthoudt. Met het verliezen van glycogeen zal je daardoor ook veel vocht gaan verliezen.

Laten we nu gaan kijken naar de belangrijkste voordelen die mensen rapporteren na het volgen van een detox kuur.

Lees tip: Wat is de Beste Sapkuur? En moet je 3, 5 of 7 Dagen Doen? 

De ervaringen met een detox sapkuur programma

De meeste mensen die een detox kuur hebben gevolgd zijn tevreden over de resultaten die ze hebben bereikt. Sommige geven aan last te hebben van ontwenningsverschijnselen.

Hieronder een greep uit de ervaringen van detox programma gebruikers:

Als je lange tijd ongezond geleefd hebt zoals ik dan weet je dat de dingen anders moeten. Met een detox kuur hoopte ik mijn lichaam te kunnen reinigen en er stiekem ook wat kilo’s mee kwijt te raken. De eerste dag was voor mij shocking! Ik keek naar de spaghetti die mijn kinderen aten en dacht ‘waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!’. Het was voor mij absoluut een uitdaging, maar ik hield me toch vast aan het schema. Mijn onbedwingbare trek in zoetigheid was de tweede dag gelukkig een stuk minder. Ik moest even wennen aan de smaak van de sapjes. Toen ik klaar was met mijn 5-daagse detox kuur voelde ik me niet meer opgeblazen. Ik was 1,5 kg afgevallen had veel meer energie. Genoeg zelfs dat mijn man het opmerkte haha. Deze sapkuur voelde voor mij als de reset die ik even nodig had! – Mirjam

Waarom ik een detox programma volg? Ik krijg deze vraag elke keer als ik een detox reiniging doe… En ik kan er vrij kort over zijn: omdat ik met ZO goed voel na een detox! Ik merk dat mijn huid er gezonder uitziet, ik slaap beter en zit lekkerder in mijn vel. Het voelt alsof mijn lichaam zich oplaadt met voedingstoffen terwijl alle gifstoffen het lichaam verlaten. De eerste sapkuur die ik deed had ik zelf gemaakt. Dit was niet zo’n succes. Het kostte veel tijd en vond de sapjes niet lekker smaken. Toen begonnen met de sapkuur van HappyJuicy. Ik was erg benieuwd naar de smaken en moet zeggen dat ze vrijwel allemaal heerlijke smaakte (met Royaal Rood als mijn favoriet). Dan is zo’n detox programma toch een stuk makkelijker vol te houden. Wat ik fijn vind aan HappyJuicy is dat ze de sappen snel invriezen om de voedingstoffen te behouden en dat ze 6 maanden in de vriezer bewaard kunnen blijven. – Anoniem

Ik vond de ochtenden en middagen verrassend makkelijk om vol te houden, maar ik had s ’nachts er veel moeite om niet de koelkast in te duiken. Het koken van eten is iets waar ik elke dag naar uitkijk. Ik kook iedere avond voor mijn familie, maar het was lastig om hun te zien eten terwijl ik alleen sap dronk. Ook miste ik mijn glaasje rode wijn op de bank. De eerste dagen waren absoluut het moeilijkste om vol te houden. Ik voelde me moe, suf en kon me slecht concentreren op mijn werk. Maar ik heb het volgehouden omdat ik wist dat deze ontwenningsverschijnselen konden optreden tijdens een detoxificatie. Op dag 4 voelde ik me zo veel beter! Sommige mensen zeggen dat ze zoveel meer energie hebben, maar dat heb ik niet ervaren. Maar ik heb ook niet de hoofdpijn of algemene ellende ervaren waarover ik sommige mensen heb horen praten. – Mara

Hoe bereid je je voor op een detox sapkuur?

Een goede voorbereiding is de eerste stap om te genieten van een detox. Door je voor te bereiden kun je maximaal profiteren van een gezonde sapreiniging.

Voordat je met een detox sap kuur begint is het belangrijk om 2-3 dagen ervoor alvast te minderen in cafeïne, alcohol en bewerkte voedingsmiddelen. Ook na de kuur is dat raadzaam.

Met de volgende punten wil je ook rekening houden voordat je aan een detox programma begint:

Drink voldoende water

Meer dan de helft van ons lichaam bestaat uit water (grofweg 60%). Zoals je weet bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen water, waar zich voortdurend stofwisselingsprocessen afspelen.

Uitdrogingsverschijnselen worden vaak verward met honger, dus drink meer water om je vochtbalans op peil te houden.

Voldoende water drinken is een belangrijke eerste stap bij de voorbereiding op je sapreiniging, omdat water vitamines, mineralen en andere voedingstoffen transporteert naar alle weefsels en cellen in het lichaam.

Ik raad je aan om minstens 1,5 liter water per dag te drinken.

Maak je agenda leeg

Maak je agenda zo veel mogelijk leeg op de dagen dat je een detox programma wilt volgen. Je wilt niet gaan stressen op de dagen dat je aan het detoxen bent.

Vermijd ook plekken waar mensen genieten van hun eten en drankjes.

Het is nu niet de tijd om je wilskracht op de proef te stellen. Denk aan het doel en waarom je een detox sapkuur bent gaan doen als je het gevoel hebt op te willen geven. Houd een vast ritme aan en licht je familie op tijd in.

Luister naar je lichaam

Een detox kuur is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Iedereen ervaart een detox anders.

Het is daarom belangrijk dat je goed luistert naar de signalen van je lichaam.

Als je niet goed reageert op de sapreiniging en je lichaam om voedsel smeekt, eet dan een gezond tussendoortje. Doe in elk geval wat je aankan, forceer niets.

Verminder de hoeveelheid cafeïne

Voor het beste resultaat tijdens een detox kuur, willen we ons lichaam ook in een meer alkalische toestand brengen.

Met name dranken zoals koffie, bier, wijn en frisdrank zijn sterk verzurend. En verzuring is ongezond.

Neem voldoende eiwitten

Ik raad je nooit aan om een detox kuur langer dan 2 weken te volgen omdat je dan te veel spiermassa gaat verliezen door het gebrek aan eiwitten. Dit is ongunstig voor je stofwisseling.

Spiermassa dat je hebt wil je niet verliezen. Spieren zetten aan tot verbranding. Ongeveer 60% van je totale gewicht zou uit spiermassa moeten bestaan.

Om een mogelijk eiwittekort op te lossen kun je zo nu en dan een schepje whey eiwitpoeder pakken met water.

Meer informatie over detox sapkuren?

Voor meer informatie kan je terecht op het blog van HappyJuicy, hier vind je artikelen over sapjes en detoxkuren. Ook daar kun je een artikel vinden over de beste detoxkuren.

Of bekijk de video op de homepage en leer meer over de sapjes van HappyJuicy, of bestel direct.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )