791

Zo maak je een gembershot + beste adres om ze te kopen

Gember is een van de meest gebruikte kruiden ter wereld. En met goede reden!

De wortelstok van de gemberplant wordt al eeuwenlang gebruikt als specerij en is nu ook mateloos populair als wonderdrankje.

De gembershot is een kleine krachtpatser die je immuunsysteem stimuleert. Maar wat doen gembershots voor jou? En met een prijskaartje, zijn ze het geld ook waard? Dat ontdek je hier!

Wil je meteen weten waar je de beste gembershot voordelig kunt kopen? Klik dan hier.

Inhoud van dit artikel

Wat is een gembershot?

Een gember shot of ginger shot is een drankje gemaakt van een kleine hoeveelheid verse gemberwortel. De sterk geconcentreerde gember sap uit een slow juicer kan in één keer worden opgedronken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Is een gembershot gezond?

Gember shots bevatten – zoals de naam al zegt – verse gember. De ingrediënten in ginger shots variëren afhankelijk van het drankje dat je koopt. Sommige shots bevatten alleen verse gembersap, terwijl andere shots ook ingrediënten zoals citroensap, sinaasappelsap, kurkuma, cayennepeper en honing kunnen bevatten.

Ik drink zelf graag een gembershotje in de ochtend als een goede manier om de dag te beginnen.

Wat gember zo gezond maakt is de belangrijkste bioactieve stof in gember. Dit stofje heet gingerol en is verantwoordelijk voor de anti-oxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van gember.

Wat het stofje gingerol bijzonder maakt is dat het een fenol-achtige verbinding is, en dat fenolen als ze in planten voorkomen door planten zelf worden gemaakt om zichzelf te beschermen tegen schimmels, bacteriën en andere infecties (bron, bron).

Daarnaast is de gembershot rijk aan vitaminen en mineralen (bron):

 • Vitamine A
 • Vitamine B1
 • Vitamine B2
 • Vitamine B3
 • Vitamine B5
 • Vitamine B6
 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Vitamine K
 • Ijzer
 • Fosfor
 • Jodium
 • Calcium
 • Kalium
 • Magnesium
 • Zink

Lees verder en ontdek de positieve gezondheidseffecten van gembershots:

Gezondheidsvoordelen van ginger shots op een rijtje

Voordeel #1: helpt tegen misselijkheid

zittende oude man heeft pijn en grijpt naar buik

Grootmoeders zouden gember aanbevelen als een simpel huismiddel tegen misselijkheid. Het wordt om deze reden al eeuwenlang gebruikt door zeelieden die last hebben van zeeziekte.

Gember kan ook misselijkheid en braken verlichten bij patiënten die een operatie hebben ondergaan (bron).

Maar gember is misschien wel het meest effectief als het gaat om zwangerschapsmisselijkheid.

Uit een systematische review van 12 studies met meer dan 1200 zwangere vrouwen kwam naar voren dat gember effectief was bij het verminderen van de symptomen van misselijkheid met een minimaal risico op bijwerkingen (bron).

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.

Voordeel #2: het stopt schimmelinfecties

jonge vrouw heeft schimmelinfectie op tong

Ooit een schimmelinfectie gehad? Dan weet je dat dit behoorlijk kan jeuken en irriteren. Gelukkig helpt gember om ziekteverwekkende schimmels te doden.

Het is gebleken dat van tientallen plantensoorten gember het meest effectief was bij het doden van schimmel (bron).

Voordeel #3: het biedt bescherming tegen maagzweren

Maagzweren zijn pijnlijke zweren die in de maagwand ontstaan en brandend maagzuur en buikpijn veroorzaken.

Verschillende studies hebben aangetoond dat gember de vorming van maagzweren kan helpen voorkomen (bron, bron).

Voordeel #4: het helpt tegen menstruatiepijn

vrouw met menstruatieklachten zittend op bed

Sommige vrouwen die ongesteld zijn kunnen veel last krijgen van menstruatiepijn. Dit zijn kwaaltjes die opduiken als een vrouw ongesteld is.

Veelvoorkomende klachten zijn krampen in de onderbuik en rugpijn.

Terwijl sommige vrouwen met menstruatiepijn zich tot pijnstillers wenden, kan een natuurlijk middel zoals gember ook heel effectief werken.

Onderzoek heeft aangetoond dat gember de menstruatiepijn net zo effectief vermindert als een medicijn zoals ibuprofen (bron).

Voordeel #5: het helpt tegen artrose

oude man heeft pijn en grijpt naar zijn knie

Artrose is een veel voorkomend gezondheidsprobleem. Het gaat om slijtage van de gewrichten in het lichaam, wat leidt tot symptomen zoals gewrichtspijn en stijfheid.

Uit een studie met 247 deelnemers met artrose van de knie is gebleken dat de mensen die gemberextract namen, een stuk minder pijn voelden en ook minder pijnstillers nodig hadden (bron).

In een andere studie vonden onderzoekers dat een combinatie van o.a. gember, kaneel en sesamolie de pijn en stijfheid bij artrose patiënten deed verminderen bij plaatselijke toediening (bron).

Voordeel #6: het reguleert de bloedsuikerspiegel

sportende vrouw buiten bukt voorover en is misselijk

Te hoge bloedsuikerwaarden kunnen tot gezondheidsklachten leiden. Je moet vaker plassen, hebt meer last van hoofdpijn en constant dorst.

Als de bloedsuikerspiegel aanhoudend te hoog is dan kan er beschadiging van de bloedvaatjes en zenuwen ontstaan.

Onderzoek toont aan dat gember kan helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en deze bijwerkingen te voorkomen.

In een studie uit 2015 zagen onderzoekers dat het consumeren van gember de nuchtere bloedsuikerspiegel met 12% verbeterde en de bloedsuikerspiegel op de lange termijn met 10% (bron).

Hoe smaakt de gembershot?

Een gembershot is niet zomaar een shot. De smaak is kenmerkend voor de kracht van dit wonderdrankje. Het heeft een pittige, peperige smaak waar je in het begin even aan moet wennen.

Omdat rauwe gember nogal sterk van smaak is worden er vaak extra ingrediënten toegevoegd aan gember shots die zorgen voor een frisse en lekkere smaak.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat je oplet voor toegevoegde suikers en andere ongezonde additieven in gember shots. De gembershots uit de supermarkten zijn vaak niet zo gezond.

Mijn persoonlijke favoriet zijn de speciale gembershots van Sapje. Deze gembershot bevat niet alleen de beste gember kwaliteit, het drankje bevat ook andere belangrijke ingrediënten die het immuunsysteem ondersteunen:

 • Ginseng
 • Sinaasappelsap
 • Citroengras
 • Dragon
 • Dille
 • Kaneel
 • Aloë vera

De sappen van deze gembershot zijn koudgeperst en bestaan uit biologische ingrediënten, wat betekent dat de ingrediënten van een hoge kwaliteit zijn. Bij het openen van het potje komen de frisse, kruidenachtige geuren op je af. Na het opdrinken blijft de krachtige smaak nog even in je keel hangen. Wel zo prettig!

Is het drinken van gembershots gevaarlijk?

Gember kent enkele bijwerkingen, niets om je zorgen over te maken. Maar het is wel zo handig dat je deze weet. Wel moet je weten dat gember tot een interactie kan leiden met bepaalde medicijnen.

Gebruik je medicatie voor hartproblemen, hoge bloeddruk, of diabetes? Neem dan eerst contact op met je arts of specialist voordat je gember shots gaat bestellen.

Dit komt omdat geconcentreerde gemberproducten bloed verdunnende effecten kunnen hebben, alhoewel niet alle onderzoeken dit bloed verdunnende effect laten zien (bron).

Dit bloedverdunnend effect schijnt vooral voor te komen bij geconcentreerde gembersupplementen. Het is dus maar de vraag of dit ook het geval is bij gembershots die zijn verdund met water en verschillende ingrediënten.

Daarnaast zijn toegevoegde suikers een zorg. Vooral bij ongezonde gembershots in de supermarkt wordt veel suiker toegevoegd. Te veel suikers consumeren kan leiden tot gewichtstoename en problemen met de bloedsuikerspiegel (bron).

Hoe je een gembershot makkelijk zelf kunt maken

close-up van gembershot op houten tafel

Ben jij er klaar voor om de krachtige gembershot een kans te geven? Dan kun je deze ook zelf thuis maken.

Het is vrij eenvoudig om je eigen gembershot thuis te maken. Als je geen slowjuicer hebt, kun je in plaats daarvan een blender gebruiken.

Omdat het met een normale blender niet heel lekker wordt, raad ik toch een slowjuicer aan als je dit vaker wilt proberen.

Ik moet er wel bij zeggen dat een slowjuicer erg prijzig is. Toch liever eerst gezonde gembershots bestellen om een keer te proberen? In dat geval kun je verse gembershots ook gewoon kopen bij Sapje.

Nu terugkomend op de vraag: hoe maak ik een ginger shot in mijn eigen keuken?

Wat je nodig hebt:

 • 2-3 cm verse biologische gember (24 gram)
 • 1/2de biologische citroen (geschild)
 • Slowjuicer of blender
 • Glas water

Bereiding:

 • Stop de gember samen met de citroen in de slowjuicer of blender
 • Voeg water (en eventueel andere ingrediënten) toe
 • Schenk het sap in een klein drinkglas of shotglaasje en sla de shot achterover!
 • Drink er een glas water achteraan (om de sterke smaak weg te spoelen)

Je kunt meerdere ingrediënten toevoegen als je dat wilt, zoals kaneel of cayennepeper. Er zijn veel mogelijke smaakcombinaties en recepten online verkrijgbaar.

Om het zo gezond mogelijk te houden en de suikerinname te beperken, raad ik het gebruik van geconcentreerde sappen als appelsap en sinaasappelsap af.

De beste gembershots kopen of bestellen?

gembershot en gember wortel uitgelicht

Als je een krachtig drankje zoekt om je gezonde levensstijl te ondersteunen, dan is de gembershot of ginger shot voor jou bedoeld!

Natuurlijk is het niet zo dat de gembershot je gezondheid op magische wijze zal veranderen of ongezonde voedselkeuzes ongedaan maken. Let er ook op dat je geen gembershots koopt met toegevoegde suikers.

Daarom ben ik een liefhebber van de verse gembershot van Sapje en drink ik deze wanneer ik weinig tijd heb en toch iets gezonds wil binnenkrijgen. Sapje heeft gebruik gemaakt van verse gember uit de slowjuicer. Dit levert meer voedingsstoffen op en maakt voedingsstoffen beter opneembaar.

Een échte krachtpatser dus voor je immuunsysteem! Ik vind de pittige smaak erg lekker en krijg er een gezonde kick van. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak.

Zoek jij ook een gezonde shot om je dag goed mee te beginnen? In dat geval kan de unieke gembershot van Sapje iets voor jou zijn.

Overweeg je om ook biologische groentesappen te gaan drinken? Dan kan ik je zeker aanraden om dan eerst mijn ervaringen met Sapje te lezen. Je kan dan ontdekken welke groentesap het beste bij jou past.

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»

1 reactie op dit artikel

 • Kun je ook gembershots nemen als je reflux hebt? Ik ben heel gevoelig op mijn slokdarm door de reflux en het lijkt me heel heftig, zo’n gembershot.

  Andrea

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Keto Dieet: Uitleg, Schema, 9 Recepten en 4 Nadelen

Ontdek wat het ketogeen dieet is, wat je wel en niet kunt eten, waarom je er van afvalt en de beste ...

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Gouden Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 gouden tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde cl...

HappyHealthy.nl wint prijs ‘Website van het Jaar’ 2020!

Doe de “Afslank IQ” test

HappyHealthy op Facebook!

HappyHealthy Facebook

Oscar’s sapjes