
Ben je op een glutenvrij dieet maar wil je toch lekker van een Nederlandse boterham kunnen genieten? Dat kan! Met dit recept bak jij in een handomdraai je eigen glutenvrije brood.
Het brood bevat geen gist of soja. Hierdoor blijft je hormoonhuishouding beter in balans, waardoor je je beter voelt. In het recept zijn veel pitten en zaden toegevoegd.
Dit is niet alleen gezond, maar maakt het brood ook extra lekker. Vooral het hennepzaad is een verrassende toevoeging aan het normale broodrecept.
Wil je toch iets meer smaak? Voeg dan wat koolhydraatarm beleg toe, zoals ongezouten roomboter. Gegarandeerd gezond én lekker!
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Variëren? Graag!
Wil je iets aanpassen aan het recept? Ook dat is uiteraard mogelijk.
Zolang je maar 500 gram meel, 100 gram aan pitten en zaden, 5 deciliter vocht en aardappelvlokken gebruikt, kun je prima variëren met de overige ingrediënten. Zo krijg je ook een grotere variatie aan vitaminen en mineralen binnen!
Heb je bijvoorbeeld last van een zuivelallergie en kun je daardoor geen karnemelk binnenkrijgen?
Vervang de karnemelk dan met kokosmelk (in combinatie met appelazijn). Kortom, er is van alles mogelijk! We lezen graag jouw variant op dit basisrecept.
Wat heb je nodig:
- 250 g boekweitmeel
- 100 g amandelmeel
- 75 g fijngemalen lijnzaad
- 75 g gepeld hennepzaad
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 4 eieren
- 3 dl karnemelk
- 2 dl koolzuurhoudend bronwater
- 2 (volle) tl wijnsteen bakpoeder (ca. 16 g)
- Sesamzaad voor garnering (optioneel)
Werkwijze:
- Mix de eieren luchtig in een kom.
- Doe de droge ingrediënten in een andere kom. Voeg het geklopte ei en de karnemelk met bronwater toe. Mix het geheel door elkaar.
- Giet het mengsel in een broodbakvorm en strooi er eventueel wat sesamzaad overheen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bak het beslag ca. 55 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het brood afkoelen. Wil je het langer dan 3 dagen bewaren? Stop het brood dan in de koelkast om het vers te houden.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt