shopify site analytics

Ovenheerlijk brood: Koolhydraatarm en Glutenvrij

Lekker als voorgerechtje, maar ook zeker een verantwoorde aanvulling op je ontbijt. Dit brood is zowel koolhydraatarm als glutenvrij. De belangrijkste ingrediënten zijn kokosmeel en amandelmeel.

Kokosmeel bevat een hoog percentage voedingsvezels (48%). Daarnaast absorbeert het veel vocht, waardoor je beslag dikker wordt. Je kunt het dus niet zomaar vervangen door een ander meel.

Amandelmeel zorgt voor een volle smaak en een ietwat smeuïge structuur. Doe wat koolhydraatarm beleg op je boterham om het nog meer smaak te geven of gebruik het als toast. Z

o maak je van je Nederlandse ontbijt een heerlijk Engels ontbijt. Schenk er een kopje koffie of thee bij in en je bent helemaal klaar voor de dag!

Verwen jezelf

Voor een koolhydraatarm dieet wil je het liefst zo min mogelijk voedsel laten. Gelukkig hoeft dat ook niet. Met ons recept kun je jezelf trakteren op een lekkere Nederlandse boterham.

Wil je iets meer smaak toevoegen? Smeer dan wat ongezouten roomboter op je brood.

Ander beleg is ook prima, zo lang er maar weinig koolhydraten in zitten. Dus eet gezond, maar vergeet vooral niet te genieten. En genieten doe je zeker met dit ovenheerlijke recept.

Wat heb je nodig:

  • 145 g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 40 g fijngemalen lijnzaad
  • 1 ½ tl baking soda of 4 ½ tl bakpoeder
  • 5 eieren
  • 55 g kokosolie
  • 1 el honing
  • 1 tl ciderazijn

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het amandeelmeel, kokosmeel, fijngemalen lijnzaad en bakingsoda in een keukenmachine en meng het geheel. Voeg vervolgens de eieren, honing, kokosolie en ciderazijn toe en meng het nogmaals.
  • Vet een bakvorm in. Giet het beslag vervolgens in de bakvorm en bak het geheel 30 minuten in de oven. Laat het brood na afloop nog even afkoelen.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Ovenheerlijk brood: koolhydraatarm en glutenvrij
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

1 Reactie op "Ovenheerlijk brood: Koolhydraatarm en Glutenvrij"

  1. Yvette

    says:

    Bedankt voor dit recept! Wat een lekker broodje! Ook zonder honing. Ik heb daarnaast de helft van de amandelmeel vervangen door gemalen zonnebloem- en pompoenpitten (hierdoor wel meer koolhydraten). Verder adviseer ik een smal/kort bakblik, want het beslag rijst weinig.
    Hoe lang is het brood houdbaar buiten de koelkast?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *