655

Energie

avatar blog author
Hoi, ik ben drs. Oscar Helm, afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid. HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!
14Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Mijn nieuwe boek ‘Eeuwig Energiek’ is NU verkrijgbaar!

Daar is ie dan! 🎉 Zojuist heb ik mijn nieuwe boek uitgebracht.  Het ‘Eeuwig Energie’ boek is vanaf NU verkrijgbaar met een flinke lanceringskorting. Je ontdekt praktische en wetenschappelijke onderbouwde tips om meer energie te krijgen (zonder spiritueel geklets). 💪 Check het hier 👇: Klik hier voor de informatie pagina en om het boek met..

De Meest Sterke Slaappillen en hun Voor- en Nadelen

Wat zijn benzodiazepines? Benzodiazepines zijn een groep van slaap- en kalmerende middelen. Ze worden ook wel pammetjes genoemd omdat de namen van deze middelen vaak eindigen op pam. Vaak voorgeschreven pammetjes zijn diazepam, oxazepam, lorazepam en temazepam. Wat betreft de chemische structuur en de werking lijken de middelen uit de benzodiazepine groep op elkaar. Ze..

18 Slaapmiddelen die Zonder Recept Verkrijgbaar zijn

Slaapproblemen Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft slaapproblemen (bron). Het meest voorkomende slaapprobleem is insomnia. Insomnia wordt veroorzaakt door stress, slechte slaaphygiëne of een ingrijpende gebeurtenis. Bij insomnia zijn er problemen om in slaap te vallen en/of om door te slapen. Over insomnia heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Dit artikel kun je hier..

Onderzoek: een gebrek aan slaap maakt je dik

We hebben allemaal wel eens last van een slaaptekort. Met name als je een druk leven leidt, kinderen hebt of veel werkstress ervaart, kan dit leiden tot slapeloze nachten en donkere kringen onder je ogen. De meeste volwassenen hebben 7-9 uur slaap per nacht nodig. Het aantal uren slaap dat je lichaam nodig heeft gaat..

Metoprolol: Werking, Bijwerkingen, Ervaringen en Alternatief

De werking van metoprolol Ons lichaam kent 3 soorten stresshormonen. Dit zijn: adrenaline, noradrenaline en cortisol. Het lichaam maakt deze stresshormonen aan bij heftige emoties en bij inspanning en werken in op de bèta-receptoren. Metoprolol is een bètablokker, dit betekent dat dit middel de bèta-receptoren blokkeert. Hierdoor hebben de stresshormonen geen effect meer op de..

Vermoeidheid: 9 Oorzaken, 12 Symptomen + 6 Effectieve Tips

Wat is moeheid of vermoeidheid? Vrijwel iedereen heeft zich wel eens oververmoeid of overwerkt gevoeld. Tijdelijke vermoeidheid heeft vaak een duidelijke oorzaak en gaat vanzelf voorbij zodra je voldoende rust hebt genomen. Het wordt een ander verhaal wanneer vermoeidheid langer duurt dan enkele weken  of zelfs maanden en niet weggaat met voldoende rust. Vermoeidheid of..

5 Gevolgen van Slaaptekort Op Je Gewicht en Gezondheid

Waarom is slaap zo belangrijk voor een gezond gewicht? Vandaag de dag zijn er zoveel factoren die een goede nachtrust kunnen beïnvloeden – van werkstress tot gezinsverantwoordelijkheden – dat het geen wonder is dat een groot deel van de mensen te weinig slaapt. Maar een chronisch slaaptekort maakt je dik, zo blijkt uit onderzoek (bron)...