691

Energie

avatar blog author
MSc Oscar Helm is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur. Hij is o.a. bekend van RTL4, Linda, VIVA, Telegraaf, Vriendin, Nouveau en Santé en winnaar van Website van het Jaar 2020 in de categorie 'Wellbeing & Fitness'.
18Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

5 Oorzaken Van Oververmoeidheid & Hoe je Ermee Omgaat

Oorzaken van oververmoeidheid Oververmoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Soms is de oorzaak makkelijk aanwijsbaar en soms is deze lastig te achterhalen. Voorbeelden van aanwijsbare oorzaken: Je hebt de afgelopen periode erg hard gewerkt om een belangrijke deadline te halen Je hebt de zorg gehad over een ernstig ziek familielid Je bent de afgelopen periode druk..

Vermoeidheid: 9 Oorzaken, 12 Symptomen + 6 Effectieve Tips

Wat is moeheid of vermoeidheid? Vrijwel iedereen heeft zich wel eens oververmoeid of overwerkt gevoeld. Tijdelijke vermoeidheid heeft vaak een aanwijsbare oorzaak en gaat vanzelf voorbij zodra je rust hebt genomen. Het wordt een ander verhaal wanneer vermoeidheid langer duurt dan enkele weken of maanden en niet weggaat door rust te nemen. Vermoeidheid kan worden..

14 Overgangsklachten & Hoe je Ermee omgaat

Wat is de menopauze? De meeste vrouwen hebben de laatste menstruatie tussen het vijfenveertigste en vijfenvijftigste jaar. Maar dit kan ook al op het veertigste jaar zijn, of pas op het zestigste jaar. Het gemiddelde is 51 jaar. Deze laatste menstruatie wordt de start van de menopauze genoemd. Bij 1% van de vrouwen begint de..

Onderzoek: een gebrek aan slaap maakt je dik

We hebben allemaal wel eens last van een slaaptekort. Met name als je een druk leven leidt, kinderen hebt of veel werkstress ervaart, kan dit leiden tot slapeloze nachten en donkere kringen onder je ogen. De meeste volwassenen hebben 7-9 uur slaap per nacht nodig. Het aantal uren slaap dat je lichaam nodig heeft gaat..

Uitgeput? Ontdek hier de 8 oorzaken & 7 Oplossingen

Wanneer ben je uitgeput? Uitgeput zijn is de overtreffende trap van vermoeidheid en oververmoeidheid. Een goede nachtrust helpt niets als je uitgeput bent. Je raakt uitgeput als je maanden lang door bent gegaan terwijl de vermoeidheidsklachten steeds erger werden. Je hebt het punt bereikt dat je lichamelijke en emotionele energiereserves leeg zijn geraakt. Je kunt..