691

Bekijk alle medische artikelen zoals over bloeddruk, cholesterol etc.

avatar blog author
In deze rubriek vindt je artikelen die gericht zijn op medische onderwerpen. Wij richten ons hoofdzakelijk op (chronische) medische aandoeningen die een relatie hebben met leefstijl en voeding. Hierbij kan je denken aan aandoeningen die vallen onder het metabool syndroom zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. Wist je dat je de symptomen en de risico’s die met deze chronische medische aandoeningen en ziekten samenhangen kunt verminderen door aanpassingen in je leefstijl en voedingspatroon te maken? Lees verder om te ontdekken hoe je dit kunt aanpakken.
13Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Wat is het metabool syndroom en wat zijn de nadelige effecten?

Wat is het metabool syndroom? Het metabool syndroom is een combinatie van aandoeningen die samenhangen met een verstoorde stofwisseling. Deze aandoeningen zijn: Een hoge bloedsuikerspiegel Te veel buikvet (overgewicht) Een verhoogde bloeddruk Een verhoogd LDL cholesterol Een laag HDL cholesterol Heb je één van bovenstaande aandoeningen dan spreekt men nog niet over het metabool syndroom...

6 Ongezonde Gewoonten die Erectieproblemen kunnen Veroorzaken

De ongezonde gewoonten Ongezonde gewoonten die erectieproblemen kunnen veroorzaken zijn: Roken Te veel alcohol drinken (meer dan 30 consumpties per week) Gebruik van verdovende middelen (drugs) Obesitas / overgewicht Onvoldoende lichaamsbeweging Stress Denk je dat één of meerdere van bovenstaande punten op jou van toepassing zijn? Lees dan verder om te ontdekken hoe je met..

Helpt Semaglutide bij Afvallen? + Bijwerkingen en Kosten

Wat is semaglutide? Voordat ik je vertel of semaglutide effectief kan zijn bij het afvallen, zal ik eerst wat achtergrondinformatie van dit geneesmiddel met je delen. Het is belangrijk om te weten waarvoor dit medicijn oorspronkelijk bedoeld is (hint: afvallen was slechts een bijwerking). Laten we gelijk beginnen. Semaglutide is als medicijn sinds 2017 internationaal..

17 Tips om Je Hoge Cholesterol te Verlagen Zonder Medicijnen

Heb je een te hoog cholesterol? En wil je je cholesterol verlagen op natuurlijke wijze zonder cholesterolverlagende medicijnen, zoals statines? Dan is dit artikel voor jou geschreven! De consensus is dat ongezonde leefstijlkeuzes de belangrijkste oorzaak zijn van een te hoog cholesterolgehalte. Erfelijke aandoeningen, diabetes of een te traag werkende schildklier kunnen ook bijdragen aan..

Werkt Afvallen met Reductil? + Koopadvies en Alternatieven

Wat is Reductil (Sibutramine)? Sibutramine is een stof dat als afslank medicijn onder verschillende merknamen verkrijgbaar was. Het werd voorgeschreven onder de merknamen Reductil, Sibutrex, Meridia en Siredia. In Nederland was sibutramine onder de merknaam Reductil verkrijgbaar.  Al deze middelen hebben dezelfde werkzame stof. Het was aanvankelijk bedoeld voor mensen met depressieklachten en werd later..