657

Bekijk alle medische artikelen zoals over bloeddruk, cholesterol etc.

avatar blog author
In deze rubriek vindt je artikelen die gericht zijn op medische onderwerpen. Wij richten ons hoofdzakelijk op (chronische) medische aandoeningen die een relatie hebben met leefstijl en voeding. Hierbij kan je denken aan aandoeningen die vallen onder het metabool syndroom zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. Wist je dat je de symptomen en de risico’s die met deze chronische medische aandoeningen en ziekten samenhangen kunt verminderen door aanpassingen in je leefstijl en voedingspatroon te maken? Lees verder om te ontdekken hoe je dit kunt aanpakken.
10Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Amlodipine: Werking, Bijwerkingen, Ervaringen en Alternatief

Wat is amlodipine? Amlodipine wordt voorgeschreven onder de merknamen Norvasc, Amlor, Sevikar, Exforgem, Natrixam en Triplixam. Amlodipine is ook als generiek geneesmiddel verkrijgbaar onder de namen Perindopril/Amlodipine (Coveram), Amlodipinedrank FNA, Amlodipine/Valsartan en Olmesartan/Amlodipine (Sevikar). Amlodipine is een medicijn wat uitsluitend op recept verkrijgbaar is. Het is alleen verkrijgbaar in tabletvorm en moet oraal worden ingenomen...

17 Tips om Je Hoge Cholesterol te Verlagen Zonder Medicijnen

Heb je een te hoog cholesterol? En wil je je cholesterol verlagen op natuurlijke wijze zonder cholesterolverlagende medicijnen, zoals statines? Dan is dit artikel voor jou geschreven! De consensus is dat ongezonde leefstijlkeuzes de belangrijkste oorzaak zijn van een te hoog cholesterolgehalte. Erfelijke aandoeningen, diabetes of een te traag werkende schildklier kunnen ook bijdragen aan..

6 Ongezonde Gewoonten die Erectieproblemen kunnen Veroorzaken

De ongezonde gewoonten Ongezonde gewoonten die erectieproblemen kunnen veroorzaken zijn: Roken Te veel alcohol drinken (meer dan 30 consumpties per week) Gebruik van verdovende middelen (drugs) Obesitas / overgewicht Onvoldoende lichaamsbeweging Stress Denk je dat één of meerdere van bovenstaande punten op jou van toepassing zijn? Lees dan verder om te ontdekken hoe je met..