958

De Beste 3 Dagen Sapkuur om te Kopen + Hoeveel val je af?

Een detox sapkuur van 3 dagen is de ideale gelegenheid om je lichaam te reinigen en terug te brengen in zijn natuurlijke staat.

Tijdens het detoxen met een juice cleanse consumeer je enkel geperste groenten en fruit.

In dit artikel ontdek je de beste sappenkuur van 3 dagen om te kopen. Ook krijg je antwoord op de vraag hoeveel je kunt afvallen met een detox kuur van 3 dagen.

Wil je direct de beste sapkuur bestellen en een kant-en-klaar sapschema ontvangen?

Klik hier en ontdek alle voordelen van onze Detox Sapkuur met 100% natuurlijke slowjuice sapjes

Inhoud van dit artikel

Waarom is een sapkuur van 3 dagen goed voor je?

Karaf met blushing boost sap van happyjuicy

Met een sapkuur van 3 dagen volg je een sapreiniging dat bestaat uit het gedurende korte tijd drinken van gezonde groentesappen. Er wordt geen vast voedsel geconsumeerd, alleen sappen, water, thee en koffie (met mate).

Het groentesap dat wordt gedronken tijdens een sapkuur bevat natuurlijke vitamines en mineralen in hun meest biologisch beschikbare vorm. Dit betekent dat je lichaam het direct opneemt.

Tijdens een sapkuur krijgt je lichaam rust en ondersteun je het afvoeren van afvalstoffen. Dit geeft je lever en spijsverteringsstelsel de tijd om te ontgiften.

Onze sapkuur van 3 dagen helpt je ook om af te vallen. Dit kan op korte termijn een stimulans zijn voor het aanhouden van een gezonde levensstijl.

Hoeveel kan ik afvallen met een 3-daagse sapkuur?

Een sapkuur van enkele dagen kan zeker helpen met afvallen.

Omdat gewicht verliezen simpel gezegd neerkomt op het eten van minder calorieën dan je verbrandt, kan een sapkuur je helpen om op korte termijn gewicht kwijt te raken. Dit is vaak een combinatie van vocht- en vetverlies.

Hieronder zie je de voedingswaarde van HappyJuicy per flesje:

Voedingswaarde per sapje en gemiddelden

Sapje
Kcal per 100 ml
Koolhydraten
Eiwitten
Vetten
Blushing Boost
23 kcal
5,2 g
0,5 g
0,1 g
Groene Verjonging
42 kcal
7,2 g
1,6 g
0,3 g
Wortel Weerstand
48 kcal
11,7 g
0,6 g
0,2 g
Gouden Gezondheid
23 kcal
3,4 g
0,9 g
0,1 g
Groene Genezing
42 kcal
1,3 g
1,6 g
0,3 g
100% Oranje
25 kcal
6,1 g
0,5 g
0,1 g
Bieten Boost
33 kcal
9,7 g
0,5 g
0,2 g
Kurkuma Geel
38 kcal
7,3 g
4,7 g
0,2 g
Royaal Rood
62 kcal
13,7 g
3,9 g
0,1 g
Gemiddeld per 100 ml
39 kcal
7,6 g
1,8 g
0,2 g
Gemiddeld per sapje (180 ml)
70 kcal
13,7 g
3,3 g
0,3 g

Zoals je op het bovenstaande schema kunt zien, bevat een groentesapje van HappyJuicy gemiddeld zo’n 70 calorieën per flesje. Gedurende de dag drink je vijf sapjes, gembershots en koffie/thee. In totaal drink je 15 sapjes.

Als je 1 kilo lichaamsvet wilt verliezen staat dat gelijk aan ongeveer 7700 kcal. Lichaamsvet is geen puur vet.

De vetcellen waaruit lichaamsvet bestaat bevatten namelijk ook enkele vloeistoffen en eiwitten. Vandaar dat de hoeveelheid calorieën (kcal) van een 1 kilo lichaamsvet minder is dan 1 kilo puur vet (bron).

Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Voor een man is dat gemiddeld 2500 calorieën.

Krijg je dagelijks meer calorieën binnen dan je lichaam verbrandt, dan wordt dat opgeslagen als vet en kom je in lichaamsgewicht aan.

Sapkuur calorieën p/d ADH voor vrouwen (18+) ADH voor mannen (18+) Calorietekort vrouw p/d Calorietekort man p/d
494 kcal (dag 1) 2000 kcal 2500 kcal -1506 kcal -2006 kcal
436 kcal (dag 2) 2000 kcal 2500 kcal -1564 kcal -2064 kcal
453 kcal (dag 3) 2000 kcal 2500 kcal -1547 kcal -2047 kcal
494 kcal (dag 4) 2000 kcal 2500 kcal -1506 kcal -2006 kcal
455 kcal (dag 5) 2000 kcal 2500 kcal -1545 kcal -2045 kcal
421 kcal (dag 6) 2000 kcal 2500 kcal -1579 kcal -2079 kcal
455 kcal (dag 7) 2000 kcal 2500 kcal -1545 kcal -2045 kcal
Potentieel gewichtsverlies bij 3 dagen 0,6 kilo gewichtsverlies 0,8 kilo gewichtsverlies
Potentieel gewichtsverlies bij 5 dagen 1+ kilo gewichtsverlies 1,3+ kilo gewichtsverlies
Potentieel gewichtsverlies bij 7 dagen 1,4+ kilo gewichtsverlies 1,9+ kilo gewichtsverlies

Op dag 1 van de sapkuur 3 dagen krijg je in totaal 494 calorieën binnen. Voor dag 2 is dit 436 calorieën en voor dag 3 wordt dat 453 calorieën.

Met een detox sapkuur van 3 dagen kan een vrouw gemiddeld 0,6 kilo aan vet kwijtraken. Een man die een sappenkuur 3 dagen volgt kan gemiddeld 0,8 kilo vet verliezen.

Voor een 5-daagse sapkuur of een sapkuur van 7 dagen is het verloren lichaamsgewicht nog een stuk hoger.

Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk meer in lichaamsgewicht zult afvallen omdat er ook sprake zal zijn van vochtverlies. Dit is een brede schatting omdat ieder mens anders is en er nog veel meer factoren van belang zijn.

Kortom, je moet eerst weten wat je per dag verbrandt, voordat je kunt berekenen wat je ongeveer je gaat afvallen. Voor een meer accurate schatting kun je hieronder onze uitgebreide BMR-calculator invullen:

Basaal metabolisme (BMR) berekenen

Geslacht:
* Methode die rekening houdt met je vetpercentage
Weet je je vetpercentage niet? Klik dan hier.

Jouw BMR uitslag

Je basaal metabolisme: kcal

Dit is een schatting van wat je dagelijks zou verbruiken als je helemaal niets zou doen (zelfs niet zou eten). Als je een realistische inschatting wilt hebben van je dagelijkse energieverbruik, vul dan je bewegingspatroon in:

Jouw dagelijkse energieverbruik

Dagelijks verbruik je: kcal

Voor het berekenen van jouw BMR en dagelijkse energieverbruik is gebruik gemaakt van de Cunningham formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Harris Benedict formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Herziende Harris Benedict formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Katch-McArdle formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Mifflin St Jeor formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Oxford formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier. Schofield formule. Wil je hier een korte uitleg over? Klik dan hier.

Let op, de uitslag blijft slechts een benadering van jouw BMR en dagelijkse energieverbruik.

Maak gebruik van de bovenstaande BMR calculator om een nauwkeurige inschatting te krijgen. Je kunt jouw aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag aftrekken van het aantal calorieën die in de sapjes zitten om aan je potentiële calorietekort te komen.

Vul je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht in om je basale metabolische snelheid te berekenen, soms met toevoeging van je dagelijkse activiteitsniveau.

De BMR calculator geeft vervolgens een schatting van het totale aantal calorieën dat je lichaam elke dag verbrandt om de primaire levensprocessen te kunnen vervullen.

Detox sapkuur 3 dagen bestellen?

De detox sapkuur van HappyJuicy neemt je alle zorgen uit handen. Deze sappenkuur van 3 dagen is vrij mild en is ook geschikt voor mensen die voor het eerst een juice cleanse willen doen.

De groentesappen van HappyJuicy worden geperst met een slowjuicer zodat zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden blijven. Nadat de groentesappen geperst zijn worden ze direct ingevroren, wederom om vitamineverlies te voorkomen.

Wil je de voordelen van een detox sapkuur 3 dagen zelf ervaren?

Ga naar deze pagina om de gezonde groentesapjes van HappyJuicy uit te proberen met de hoogste korting.

Bij het sapjespakket van HappyJuicy zit een handig schema zodat je altijd weet wat je moet drinken. Alles is dus al van tevoren voor je bedacht, je hoeft alleen de simpele stappen te volgen.

Is je doel om naast het juicen ook een gezond en slank lichaamsgewicht voor de lange termijn vol te houden?

Klik dan hier voor meer informatie en maak kennis met ons bestverkopende receptenboek de Afslank Receptenbijbel voor het beste resultaat.

Wat kun je verwachten tijdens een 3-daagse sapkuur?

Gedurende een sapkuur van 3 dagen kan je energieniveau laag zijn. Dit is normaal, aangezien je naar verhouding weinig calorieën tot je neemt in vergelijking met de 2000 calorieën die je waarschijnlijk de meeste dagen eet.

Als je de dagelijkse hoeveelheid calorieën drastisch beperkt, krijgen je hersenen minder glucose, wat de belangrijkste energiebron is.

Daarom wil je het gedurende een sappenkuur rustig aan doen met lichamelijke activiteiten. Als je normaal gesproken doet sporten, plan dan een activiteit met een lagere intensiteit in.

Ondanks wat je misschien hebt gelezen, is het onwaarschijnlijk dat je stofwisseling met slechts drie dagen sapvasten vertraagd wordt. Omdat je nog steeds calorieën (in de vorm van de koolhydraten, vitamines, en mineralen) binnenkrijgt.

Het is echt de spijsvertering die op een lager pitje wordt gezet omdat er simpelweg minder voedsel te verteren is. Dit is echter een tijdelijke verandering die weer normaal wordt zodra je klaar bent met je detox sapkuur van drie dagen.

Voordelen van een sapkuur

#1: Je krijgt veel gezonde voedingsstoffen binnen

Vers groentesap dat bestaat uit groenten en wat fruit, zit boordevol voedingsstoffen.

Het drinken van slowjuice sap verhoogt de hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam in één keer binnen kunt krijgen.

Uit onderzoek blijkt dat het drinken van groentesap (zoals wortelsap) voor hogere niveaus van antioxidanten in het bloed zorgt (bron).

#2: Verbetert de spijsvertering

Door een sapkuur te volgen geef je niet alleen je spijsvertering een pauze, maar je overspoelt je lichaam ook met belangrijke voedingsstoffen die direct in de maag kunnen worden opgenomen.

#3: Ondersteunt het ontgiften van het lichaam

Ontgifting is een natuurlijk proces dat het lichaam voortdurend ondergaat, en sapvasten kan dit proces helpen versnellen. Hoewel sap zelf niet je lichaam onttgift, ondersteunen de voedingsstoffen wel de organen die bij het ontgiften betrokken zijn.

#4: Kan je energie verhogen

Als je lichaam onvoldoende voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft, werkt het gewoon niet zoals het zou moeten, waardoor je je vermoeid voelt.

Groentesapjes zijn de perfecte remedie. Ze zorgen voor een bijna onmiddellijke verhoging van de energie. En in tegenstelling tot het drinken van cafeïne krijg je geen crash in de namiddag.

Als je benieuwd bent naar de ervaringen van anderen met een sapkuur, lees dan dit artikel.

Goede voorbereiding op je 3-daagse sapkuur

Een goede voorbereiding is cruciaal voor het behalen van de beste resultaten, het onderdrukken van het hongergevoel en het beperken van de detox bijwerkingen tijdens de sapkuur.

Met een goede voorbereiding behaal je de beste resultaten met een sapkuur. Zorg ervoor dat je een rustig moment kiest en een geschikte periode vindt voor het detoxen.

Je wilt je lichaam rust gunnen zonder dat de stress van het werk je overweldigt. Breng je familie en vrienden op de hoogte zodat ze je niet kunnen afleiden met sociale uitstapjes.

Het menselijk lichaam is erg gesteld op gewoontes, dus als je gewend bent om fastfood in de avond te eten, dan zal je lichaam het merken als je enkel gezonde sapjes drinkt.

Door de week van tevoren langzaam van ongezonde gewoontes af te stappen, ben je beter voorbereid op de sappenkuur.

Houd er rekening mee dat je wat vaker naar het toilet kan gaan omdat je amper vezels en eiwitten binnenkrijgt. Wees gerust, dit is normaal tijdens het sapvasten.

Neem in elk geval voldoende rust, je lichaam werkt tijdens een sapkuur hard om zichzelf te reinigen en extra slaap kan nodig zijn om te herstellen.

Tot slot

Een sapkuur biedt geen uitzonderlijke voordelen van ten opzichte van het eten van hele groenten en fruit als onderdeel van een gezond voedingspatroon.

Dat gezegd hebbende, kan een sapkuur wel nuttig zijn voor mensen die het moeilijk vinden om voldoende groenten en fruit te eten.

Het drinken van groentesapjes met gemiddeld 260 gram aan groenten en fruit zorgt ervoor dat je lichaam voorzien wordt in de behoefte op het gebied van vitamines en mineralen.

Voor de meeste mensen zal het verbeteren van de gezondheid het doel zijn. Zo wordt tijdens een detox kuur veel groente- en vruchtensap gedronken om het lichaam te voorzien van gezonde voedingsstoffen.

Is detoxen goed om af te vallen?

Door de caloriebeperking van een sappenkuur kun je snel afvallen. Dat maakt een sapkuur van 3 dagen een effectieve manier om je lichaam te ontgiften en overgewicht te verliezen.

Heb je al eerder een sapkuur gevolgd en ben je op zoek naar meer grondige resultaten? Dan kan een sapkuur van 5 dagen of zelfs 7 dagen een nieuwe uitdaging voor je zijn.

Wat je ook kiest, de sappenkuren van HappyJuicy met gezonde slowjuice sapjes zijn een effectieve manier om af te vallen in combinatie met een caloriebeperkend dieet.

Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan en de detox sapkuren met korting te bemachtigen.

Veelgestelde vragen over een sapkuur 3 dagen

Is 3 dagen lang genoeg voor een sapkuur?

Een sappenkuur van 3 dagen is voldoende om de voordelen te ervaren, zoals een verbeterde spijsvetering en zelfs wat gewichtsverlies.

Een kortdurende sapkuur kan ook ongezonde verlangens wegnemen. Dus ben jij nieuw op het gebied van juicen? Dan kan je het beste met 3 dagen beginnen en je opwerken naar een langere detox kuur van 5 of 7 dagen.

Hoeveel sap drink ik tijdens een sapkuur van 3 dagen?

Tijdens de sapkuur van 3 dagen drink je in totaal 2,7 liter aan groentesap. Per dag drink je gemiddeld 5 sapjes van 180 ml per flesje. Aangevuld met gembershots, water, thee en koffie.

Wat mag je eten bij een sapkuur 3 dagen?

Om maximaal resultaat te behalen wordt afgeraden om tijdens een sap kuur vast voedsel te eten. Niet snacken op de dagen dat je sapjes drinkt geeft de meeste voordelen. Je hoeft dus ook geen boodschappen te doen tijdens de sappenkuur.

Hoeveel dagen moet je een detox kuur doen?

Hoeveel dagen je een detox sapkuur moet volgen, hangt af van wat je wilt bereiken. Ben je nieuw met juicen dan raden we je aan om een sapkuur van 3 dagen te volgen. Dit geeft je lichaam de mogelijkheid om kennis te maken met sapvasten.

Een sapkuur van 5 of 7 dagen wordt aanbevolen als je regelmatig doet sapvasten of als je op zoek bent naar grotere veranderingen in je levensstijl. Een goede vuistregel is om elke twee maanden een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen te herhalen voor de beste resultaten.

Disclaimer: een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen is niet voor iedereen geschikt. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft dan kun je beter geen sapkuur volgen. Als je medicijnen gebruikt of problemen hebt om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je met detox juice clease begint.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )