852

Wat is de Beste Detox Sapkuur? + Advies over 3, 5 of 7 Dagen

Met een sapkuur kan je 2 tot 4 kilo verliezen per week.

Een sapkuur is een snelle manier om je lichaam te reinigen en gewicht te verliezen. Het is ook de ideale kickstart om een gezonde levensstijl op gang te brengen.

Als je erover nadenkt om een sapkuur te volgen, zullen er veel vragen door je hoofd spoken, want er is zoveel om uit te kiezen.

Daar breng ik met dit artikel verandering in. Je gaat ontdekken wat de beste sapkuur is om af te vallen en je lichaam te detoxen.

Na het lezen van dit artikel weet je ook of een sapkuur 3, 5 of 7 dagen zou moeten duren.

Wil je direct de beste detox sapkuur bestellen inclusief een kant-en-klaar sapkuur schema?

Klik dan hier om een 100% natuurlijke detox sapkuur van HappyJuicy uit te proberen of om meer te lezen.

Inhoud van dit artikel

Hoeveel kilo val je af met een sapkuur?

In een kleine studie uit 2017 werden 20 deelnemers op een sapjeskuur gezet. Ze moesten voor drie dagen lang 6 sapjes per dag drinken. De deelnemers verloren gemiddeld 1 kilo aan lichaamsgewicht en zagen een toename van goede darmbacteriën (bron).

Ondanks dat de resultaten van een sapkuur wetenschappelijk niet uitgebreid zijn bestudeerd, zien veel mensen snel gewichtsverlies van 1 tot 4 kilo na enkele dagen sapvasten. Houd er rekening mee dat dit een combinatie is van vocht- en vetverlies.

Wat is een sapkuur en wat mag je eten?

Een detox sapkuur, ook bekend als sapvasten, is een kuur waarbij je voor enkele dagen niets anders dan koudgeperst groentesap drinkt.

Je eet dus geen vast voedsel, en drinkt niks anders dan de sapjes.

Vaak met als doel om je lichaam te ontgiften en zo de lever en darmen te ontlasten. Ook kan een sapkuur helpen met afvallen en het omkeren van ongezonde gewoonten.

Je kunt de sappen voor een sapkuur zelf maken, maar het is veel makkelijker en gezonder om het beste slowjuice groentesap bij een erkend sapbedrijf te bestellen.

Dat is omdat 100% natuurlijke slowjuice groentesap een meer geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten en geen vezels. Zonder suikers en andere toevoegingen.

Is detoxen of een sapkuur onzin?

Detoxen of een sapkuur kan zeker positieve gezondheidsvoordelen hebben, zoals het ondersteunen van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem dankzij essentiële voedingsstoffen, en bijdragen aan gewichtsverlies. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben omdat sommige mensen de effecten ervan kunnen overdrijven.

Vele mensen melden positieve ervaringen met detoxen en sapkuren, en sommige van deze positieve resultaten zijn ook door onderzoekers vastgesteld. Belangrijk is wel om voor een gezonde sapkuur te kiezen voor slowjuice groentesappen en de suikerrijke varianten uit de supermarkt te vermijden.

Wat doet een sapkuur met je lichaam?

Is sapvasten gezond? En wat zijn de voordelen van een sapkuur? Ik kan je alvast verklappen dat een kortdurende sapkuur heel gezond is. Er zijn verschillende voordelen aan het ondergaan van een detox sappenkuur:

#1: Detoxen en afvallen

Ten eerste krijg je een grote hoeveelheid voedingsstoffen binnen door het drinken van gezonde groentesappen.

Je overspoelt je lichaam met gezonde voedingsstoffen terwijl je allerlei gifstoffen en afvalstoffen afvoert. Over het algemeen is een sappenkuur een geweldige manier om de spijsvertering van je lichaam een pauze te geven. Dit komt je weerstand ten goede.

#2: Verbeterde darmgezondheid

Ook verbetert een sapkuur de darmgezondheid. Een goede balans van bacteriën in de darm is essentieel voor een goede darmgezondheid.

Als een detox sapkuur goed wordt gedaan, kan een sapreiniging je meer “goede” bacteriën in je darmen achterlaten, wat gewichtsverlies bevordert (bron).

#3: Snel opneembare voedingsstoffen

Daarnaast is een sapkuur handig voor mensen die moeite hebben met gezond eten. Het drinken van 100% natuurlijk slowjuice groentesap kan de perfecte oplossing zijn voor degenen die niet graag groenten en fruit eten, maar toch willen profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Het is niet zo dat het drinken van groentesap beter voor je is dan gewoon dezelfde groenten en fruit te eten. Maar sommige mensen vinden het makkelijker om sap te drinken dan het eten van hele groenten en fruit.

Je kan uit anekdotisch bewijs en enkelle onderzoeken concluderen dat een sapkuur goed voor je is.

Wat is het proces van sapvasten met slowjuice groentesap?

Juicen is iets anders dan blenden. Wanneer je een smoothie maakt van groenten en fruit, wordt alles gemengd en blijven ook de vezels van het voedsel in het sap.

Bij het slowjuicen wordt het sap uit groenten en fruit gehaald. Het is anders dan het ongezonde sap uit de winkel, dat vaak toegevoegde suikers bevat en uit concentraat kan komen.

Bij groentesap dat gemaakt is van een slowjuicer is de pulp gescheiden, waardoor de meeste smaak, nutriënten en enzymen behouden blijven.

Dit proces zorgt ervoor dat je lichaam de vezels niet meer hoeft te scheiden. Het voordeel is dat de voedingsstoffen ontzettend snel en efficiënt in je lichaam worden opgenomen.

Steeds meer gezondheidsbewuste mensen gebruiken een detox sapkuur om hun lichaam te ontgiften en zo de nieren te reinigen.

Oftewel, het drinken van gezonde groentesappen tijdens een sapjeskuur is een snelle en gemakkelijke manier om essentiële voedingsstoffen uit fruit en groenten te consumeren.

Lees tip: Zo kan jij je Lichaam Ontgiften in 3 Dagen met 9 Sapjes

HappyJuicy sapjes

Hoelang moet een sapkuur duren?

Een sapkuur kan zo lang duren als je zelf wilt. De meeste sapbedrijven bieden sappenkuren van 3, 5 en 7 dagen aan. Hoelang je sapkuur moet duren hangt af van wat je met sapvasten probeert te bereiken.

Veelvoorkomende redenen om een sapkuur te doen zijn ontgiften, gewichtsverlies en het aanvullen van gezonde voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Sapkuur van 3 dagen

Een sapkuur van 3 dagen is perfect voor de beginnende sapkuur liefhebber en werkt perfect als snelle detox. Het is niet zo uitdagend als 5 of 7 dagen sapvasten, maar het biedt toch veel gezondheidsvoordelen vanwege alle groentesappen die je zult consumeren.

Een 3-daagse sappenkuur is ideaal wanneer je wilt ontgiften van een ongezond weekend of als je merkt dat je eetgewoonten de ongezonde kant opgaan. Je zult waarschijnlijk afvallen, maar minder dan bij een 5-daagse of 7-daagse sapkuur.

Lees tip: De Beste 3 Dagen Sapkuur om te Kopen + Hoeveel val je af?

Sapkuur van 5 dagen

Als je serieus wilt afvallen, is een sappenkuur van 5 dagen of 7 dagen de beste optie.

Met een sapkuur van 5 dagen krijg je sneller het resultaat dat je wenst, maar het is ook iets intensiever dan een sapkuur van 1 of3 dagen.

Gezonde groentesappen bevatten weinig calorieën en veel voedingsstoffen, wat zorgt ervoor dat je afvalt door een caloriebeperking. De hoeveelheid gewicht die je kunt verliezen, hangt af van hoe lang je groentesap drinkt en hoe strikt je de sapkuur volgt.

Sapvasten van 7 dagen wordt aanbevolen als je meer ervaring hebt met sapvasten of het meeste uit een sapkuur wilt behalen.

Deze 7-daagse sapkuur pakt ongezonde gewoonten aan omdat je meer dagen groenten en fruit zult consumeren, het zorgt ook voor extra gewichtsverlies en geeft je spijsvertering een welverdiende pauze.

Als je het maximale uit een sapkuur wilt halen, kan deze 7-daagse detox sappenkuur precies zijn wat je nodig hebt.

Wat zijn de risico’s van een sapkuur?

Wanneer je sapkuur besluit te volgen, kun je te maken krijgen met ontgiftingsverschijnselen. Dit is een heftig woord voor ontwenningsklachten.

Ontgiftingsverschijnselen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, diarree en hoofdpijn, tijdens een detox kuur komen vaak voor.

Meestal zijn deze klachten erg mild zodat je er weinig last van hebt. Met name bij mensen die jarenlang ongezond hebben geleefd zien we dat heftige symptomen kunnen optreden als gevolg van een suikerverslaving. Voor de meeste mensen is het volgen van een sapkuur voor 3, 5 of 7 dagen veilig en verdwijnen deze klachten vanzelf.

Vermijd suikerrijke sappen

Met name sappen in de supermarkt bevatten toegevoegde suikers. Deze sappen wil je vermijden als het verbeteren je gezondheid en vetverlies je doelen zijn.

De meeste fruitsoorten hebben een hoog suikergehalte, dus het is het beste om sappen te drinken die voornamelijk uit groenten bestaan.

Laag in eiwit

Het lage caloriegehalte kan bij sommige mensen zorgen voor vermoeidheid en hoofdpijn. Hoewel het heerlijk kan zijn om versgeperst groentesap te drinken, geeft het je geen langdurig verzadigd gevoel. Bij een langdurige sapkuur van enkele weken kan een gebrek aan eiwitten zorgen voor spierverlies.

Afvallen met een sapkuur: kan dat?

Kun je afvallen met een sapkuur? Ja, daar is geen twijfel over mogelijk. De meeste mensen verliezen overgewicht bij een sapkuur, vaak meer dan bij een dieet. Sapvasten is een geweldige manier om het afvallen een vliegende start geven.

Het voordeel van het drinken van slowjuice groentesap in vergelijking met commerciële dieetshakes is dat ze veel vitamines en mineralen bevatten, met minder suiker en minder calorieën. Bovendien krijg je alle antioxidanten van de groenten binnen.

Voor wie is een sapkuur geschikt?

In principe kan iedere volwassene zonder noemenswaardige gezondheidsproblemen een kortdurende sapkuur van 3, 5 of 7 dagen volgen.

Een sapkuur wordt niet aanbevolen voor mensen met diabetes, hartaandoeningen of andere medische problemen. Als je medicatie gebruikt moet je ook voorzichtig zijn met een detox sapkuur.

Volg geen sapkuur als je zwanger bent, borstvoeding geeft of een eetstoornis hebt (gehad). Mensen met nieraandoeningen of mensen die vatbaar zijn voor nierstenen, wordt ook afgeraden om een sapkuur te volgen. Doe bij twijfel altijd navraag bij je huisarts.

Ervaringen met een sapkuur

Ben je van plan om op korte termijn een sapkuur te volgen? In dat geval is het handig om de sapkuur ervaringen van andere mensen te lezen, zodat je een goede beslissing kunt nemen.

Groenten en fruit moeten we het meeste binnen krijgen, het liefst 400 gram per dag! Dit is natuurlijk niet altijd te doen. Ik kan wel salade gaan maken om als lunch te eten, maar dan heb ik niet altijd zin om ook nog eens groenten bij het diner naar binnen te werken. Een uitdaging dus! De sapjes van HappyJuicy waren de oplossing voor mij. Ze verkopen voorverpakte groentesappen die vaak ook nog eens lekker smaken. Gezond en lekker dus. En geen kunstmatige troep! Je krijgt verse ingevroren groenten en fruit, dat op een verantwoordelijke manier gekweekt is. Dat bevalt mij wel. – sapkuur ervaring van Mirjam

Ik begon samen met een vriendin aan de 5-daagse sappenkuur van HappyJuicy. We hadden op de eerste dag wat honger, maar dan was het al snel tijd voor een volgend sapje. Het was goed te doen! Op dag 4 zei mijn man hoe goed ik eruitzag. Ook de smaken waren beter dan ik dacht. Ik ga deze sapjes beslist vaker bestellen. – sapkuur ervaring van Cindy uit Groningen

Wat is de beste sapkuur om te bestellen?

De sapkuur van HappyJuicy neemt je alle zorgen uit handen. HappyJuicy levert je een kant-en-klaar sapkuurschema om te sapvasten. De sapjes zijn 100% natuurlijk en de groente en fruit geteeld van lokale boeren.

Je kunt de sapjes ook zien als gezonde aanvulling op je voedingspatroon omdat het boordevol essentiële voedingsstoffen zitten die het immuunsysteem en energieniveau ondersteunen.

De sapkuren van 3, 5 en 7 dagen zijn vrij mild en zeer geschikt voor als je voor de eerste keer een sapkuur wilt proberen.

De groentesappen van HappyJuicy worden geperst met een slowjuicer zodat zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden blijven. Nadat de groentesappen geperst zijn worden ze direct ingevroren, wederom om vitamineverlies te voorkomen.

Bij de HappyJuicy detox sapkuren van 3, 5 of 7 dagen ontvang je een kant-en-klaar juicing schema die je kunt gebruiken. Alles is dus al van tevoren voor je bedacht, je hoeft alleen de simpele stappen te volgen. Kies de sapkuur die het beste bij je past.

Ga naar deze pagina om jouw HappyJuicy Detox Sapkuur met korting te bestellen.

Klik op de bovenstaande link en ontdek hoe ook jij snel kunt afvallen en alle andere voordelen van een sapkuur kunt ervaren.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )