
Vier je binnenkort een verjaardag met visite? En zoek je de lekkerste hapjes om je verjaardag te vieren? Zoek niet verder!
In dit artikel krijg je 18 originele hapjes die gezond, lekker en makkelijk te bereiden zijn. Hiermee kunnen je familieleden en vrienden genieten zonder enig schuldgevoel.
Inhoud van dit artikel
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
18 lekkere en gezonde hapjes voor een verjaardag
Hoe zorg je voor een geslaagd verjaardagsfeest? Het is niet de grootte van de gastenlijst of de zorgvuldig samengestelde muziek die er het meest toe doet.
We weten allemaal dat het geheim van gelukkige gasten juist lekkere borrelhapjes zijn waar ze hun vingers bij aflikken. Met deze hapjes voor de verjaardag zullen je vrienden en familie versteld staan!
Loopt het water je al in de mond? Hieronder lees je 18 goedkope en makkelijke hapjes voor op een verjaardagsfeestje:
Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu
Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.
Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.
Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.
Verjaardag hapje #1: gevulde quinoa tomaatjes uit de oven
Ingrediënten:
- 8 grote trostomaten
- 100 g quinoa
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 tl olijfolie
- 2 tl groene kruiden, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Strooi de quinoa in de pan met 100 ml
water. - Kook alles gedurende 10 minuten gaar. Schep de groene kruiden erdoor.
- Verwijder de steeltjes van de tomaten, was ze en snijd het topje eraf. Verwijder het vruchtvlees. Bestrijk ze rondom met olijfolie.
- Schep het quinoa mengsel in de tomaten en zet ze in een lage ovenschaal. Bak in 15 minuten goudbruin en serveer warm.
Variatie tip: strooi wat geraspte kaas over de gevulde tomaten met quinoa voordat ze in de oven gaan. Dit zorgt voor een krokant korstje.
Verjaardag hapje #2: tomatenspiesje met mozzarella en olijfjes
Ingrediënten:
- 100 g cherrytomaten
- 125 g mini mozzarella
- 100 g olijven
- 2 uien
Bereidingswijze:
- Verwijder het kroontje van de tomaten en was ze zorgvuldig. Laat de mozzarella bolletjes goed uitlekken.
- Snijd de uien doormidden en vorm hiervan kleine blokjes.
- Pak enkele satéprikkers en rijg alle ingrediënten één voor één aan het stokje. Zorg ervoor dat de mozzarella en uien in het midden zitten.
- Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Verjaardag hapje #3: quinoa frittata met courgette
Ingrediënten:
- 65 g quinoa
- 150 ml Zonnatura Tuinkruiden bouillon
- 1/2 courgette • 1/2 teentje knoflook
- 15 g koriander
- 4 eieren
- 25 g geraspte oude kaas (48+)
- 1 el water
- 1 el virgin kokos
Bereidingswijze
- Giet de kruidenbouillon in een hoge pan en breng het samen met de quinoa aan de kook.
- Zet het vuur vervolgens wat lager en dek de pan af met een deksel. Laat de quinoa gedurende 12 minuten gaarkoken.
- Verwijder de zaadlijsten van de courgette. Snijd de courgette daarna in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Verhit ondertussen de kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook uit met een knoflookpers en doe deze vervolgens in de pan.
- Voeg ook de courgette en gekookte quinoa toe. Bak het geheel op een hoog vuur gedurende 2 minuten. Schep alles regelmatig om.
- Hak de koriander fijn. Klop vervolgens de eieren los met 1 el water. Roer de kaas en koriander door de eieren. Giet het eimengsel over de courgette en quinoa.
- Bak het gerecht gedurende 6 minuten op een middelhoog vuurtje. Draai de frittata om met een spatel en bak de andere kant in 5 minuten gaar.
Verjaardag hapje #4: hamrolletjes met geitenkaas
Ingrediënten:
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 el honing
- 2 el room
- Enkele takjes bieslook (vers)
- Zakje rucola
- 16 plakjes rauwe ham
Bereidingswijze:
- Prak de geitenkaas een beetje fijn en roer er de honing en room doorheen.
- Snijd de bieslook en roer die ook door het mengsel heen.
- Pak een plakje ham en smeer er een laagje geitenkaas overheen.
- Over de geitenkaas leg je een beetje rucola. Rol nu de ham helemaal op.
- Het hamrolletje snijd je door de helft zodat je ze mooi op het bord kan leggen.
Verjaardag hapje #5: gevulde zoete pepers met room
Ingrediënten:
- Een pot zoete pepers (Peppadews)
- 200 gram verse roomkaas
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Laat de zoete pepers even uitlekken.
- Haal het vocht en de pitjes eruit.
- Breng de roomkaas op smaak met wat peper en zout
- Vul de zoete pepertjes met roomkaas. Dit kun je doen met een lepeltje of een spuitzak.
In de onderstaande video komt dit recept aan bod (en nog andere verjaardag hapjes recepten beschreven in dit artikel):
Verjaardag hapje #6: aardbeien met chocolade en kokos
Ingrediënten:
- 400 gram aardbeien
- 175 gram pure chocolade (85% cacao of hoger)
- 8 el geraspte kokos
- Tapas prikkers
Bereidingswijze:
- Was de aardbeien schoon en haal de kroontjes eraf
- Dep de aardbeien droog met keukenpapier
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Prik de tapas prikker in de aardbeien en doop de aardbeien stuk voor stuk in de gesmolten chocolade. Laat de bovenkant vrij van chocolade.
- Leg de aardbeien op een bord of schaaltje.
- Plaats de aardbeien in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
Verjaardag hapje #7: roggebrood met kaas en vijgenjam
Ingrediënten:
- 2 sneetjes roggebrood
- Pot vijgenjam
- Plakjes 30+ kaas
- Cocktailprikkers
Bereidingswijze:
- Smeer de vijgenjam over de sneetjes roggebrood
- Leg enkele plakjes over het roggebrood
- Smeer nogmaals wat vijgenjam over de kaas en leg er een sneetje roggebrood bovenop.
- Snijd het roggebrood in plakjes en prik er doorheen met cocktailprikkers.
Verjaardag hapje #8: komkommertoastjes met roomkaas, gerookte zalm en lente-ui
Ingrediënten:
- ½ komkommer
- Roomkaas
- Lente-uitjes
- 200 gram gerookte zalm
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer in plakjes en leg deze op een bord.
- Smeer een theelepel roomkaas uit op een plakje komkommer.
- Beleg de roomkaas met wat stukjes gerookte zalm. Leg op elk plakje komkommer 2 lente-uitjes.
Verjaardag hapje #9: groente met guacamole
Ingrediënten:
- ½ rode paprika
- ½ komkommer
- 2 middelgrote wortels
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer, rode paprika en wortels in reepjes.
- Doe wat guacamole in een klein bakje.
- Steek de reepjes in de guacamole. En smullen maar!
Verjaardag hapje #10: tapas van zalm met tomaat, geitenkaas en avocado
Ingrediënten:
- 2 flinke pakken gerookte zalm
- 1 avocado
- 6 cherrytomaatjes
- 20 blokjes geitenkaas
Bereidingswijze:
- Snijd de zalm in kleine vierkantje stukjes.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd met een mesje blokjes in de helften. Dit kun je doen met de schil er omheen. Schep deze stukjes vervolgens met een lepel uit de schillen.
- Was de tomaatjes en snijd deze doormidden als ze te groot zijn.
- Presenteer de hapjes op het bord waarbij de zalm steeds onderop ligt, de geitenkaas daarboven en de avocado bovenop. Gebruik een prikker om de tomaathelftjes op de zalmtapas te steken.
- Serveer de tapas op 1 groot bord of 2 kleine borden en je bent klaar om aan tafel te gaan.
Verjaardag hapje #11: mini aubergine pizza
Ingrediënten:
- Aubergine of courgette, in plakjes
- Tomatensaus (of pesto)
- Geraspte kaas
- Toppings, zoals bijvoorbeeld mozzarella, olijven of paprika
Bereidingswijze:
- Snijd de aubergine of courgette in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
- Besmeer ze met tomatensaus en/of pesto. Bestrooi met geraspte kaas en voeg eventueel nog een topping toe, zoals bijvoorbeeld olijven, paprika of mozzarella.
- Leg de pizza’s op een bakplaat en verwarm ze zo’n 10 minuten op 200 graden.
Verjaardag hapje #12: bonbons van geitenkaas
Ingrediënten:
- 200 g geitenkaas
- 25 g amandelen, geschaafd
- 50 g pistachenoten, gehakt
- Verse bieslook, peterselie, basilicum
Bereidingswijze:
- Snijd de verse kruiden zo fijn mogelijk, en meng deze in een kommetje door elkaar.
- Zorg ervoor dat ook de amandelen en pistachenoten zo fijn mogelijk geschaafd en gehakt zijn.
- Maak van de zachte geitenkaas kleine bolletjes en rol deze door één van de toppings.
- Wil je smaken combineren, dan kun je de geitenkaasbonbons half om half garneren.
Verjaardag hapje #13: kaas chips voor een heerlijke verjaardag
Ingrediënten:
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- Knoflookpoeder
- Basilicum
Bereidingswijze:
- Zet de oven op 180 graden en neem de bakplaat uit. Bedek de bakplaat met bakpapier. Doe een eetlepel rasp van Parmezaanse kaas op het bak papier en draai, met de achterkant van de lepel, een plat rondje van de kaas.
- Bestrooi met wat knoflookpoeder en basilicum. 5 minuten in de oven, tot dat de randen goudbruin worden, en je hebt kaas chips die slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram bevat en waar je je vingers bij aflikt.
- Zoek je meer gezonde hapjes naast deze overheerlijke hapjes voor de verjaardag? Bekijk dan het artikel met gezonde hapjes die je goedkoop kan maken.
Verjaardag hapje #14: tonijn verjaardag wraps
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn (op water of olijfolie), uitgelekt
- 2 tl Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 tl hüttenkäse
- chilipoeder
- 1 krop ijsbergsla
- cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
- Meng de tonijn met de yoghurt en hüttenkäse. Breng het geheel op smaak met het chilipoeder.
- Snijd twee grote ijsbergslabladen van een krop af en bestrijk deze met het tonijnmengsel.
- Rol ze vervolgens op en snijd ze door de helft, zodat je per persoon twee kleinere wraps krijgt.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en prik hier een prikker doorheen, die je vervolgens op elke slawrap prikt.
- Serveer de lunchwraps op een bord en genieten maar!
Tip: Vul het recept eventueel aan met gesneden augurkjes en zilveruitjes. Heerlijk voor bij de vis.
De hapjes die nu volgen staan ook in deze video vermeld:
In de bovenstaande video laat Janiek je 5 recepten voor hapjes zien met het gebruik van eieren.
Verjaardag hapje #15: snelle eierwrap met avocado
Dit recept is rijk aan eiwitten en gezonde vetten en levert nauwelijks koolhydraten.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 100 gram biologische gerookte zalm
- ½ avocado
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Om te beginnen breek je het rauwe ei boven een kom en voeg je er wat zout en peper aan toe.
- Kluts het ei goed door elkaar en bak het zo dun mogelijk in een pan zodat het de dikte en de grootte heeft van een wrap.
- Voeg er volgens wat avocado aan toe en gebruik ongeveer een kwart avocado. Verspreid het over het midden van het ei.
- Leg hier volgens een plakje van de gerookte zalm overheen en rol het op als een wrap.
- Snijd dit in rolletjes en dan is het klaar om te serveren.
Verjaardag hapje #16: komkommerbroodje gevuld met eiersalade
Ingrediënten:
- 1 gepeld ei (hardgekookt)
- ½ komkommer
- Magere Franse kwark
- Mayonaise (Calvé Yofresh)
- Mosterd
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten. Dit gaat het makkelijkste met het gebruik van een lepel.
- Snijd het ei in stukjes en voeg hier 1 eetlepel magere Franse kwark, 1/2 eetlepel mayonaise, 1 á 2 lepels mosterd en wat zout en peper naar smaak toe.
- Vervolgens kan je nog andere kruiden toevoegen, zoals paprikapoeder en kerrie. Meng dit goed door elkaar en dan heb je een gezonde eiersalade.
- Serveer deze eiersalade in de komkommerbroodjes en dan heb je wederom een koolhydraatarme snack die rijk is aan eiwitten.
Verjaardag hapje #17: gevulde paprika’s
Dit hapje is rijk aan vitamine C want paprika is een ontzettend goede bron van vitamine C.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 1 rode paprika
- Groene olijven
- Apetina Original witte kaas 50% minder vet
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd allereerst de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vervolgens maken we het eiermengsel. Breek hiervoor een ei in een kommetje en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Kluts het goed door elkaar en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de paprika in een ovenschaal en voeg hier het eiermengsel aan toe. Voeg hier nog wat ingrediënten naar keuze aan toe, zoals fetakaas en olijfjes.
- Let op dat het eiermengsel in de paprika blijft. Zet de paprika voor 25 minuten in de oven en kijk vooral even wanneer het ei gaar is.
Verjaardag hapje #18: eiwit schuimpjes
Ingrediënten:
- 2 eieren
- Gebruik je favoriete zoetstof
- Vanille aroma
Bereidingswijze:
- Scheid allereerst het eiwit van het eigeel en gebruik voor dit recept enkel het eiwit. Klop het eiwit schuimig op. Dit kan enkele minuten duren.
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Klop het op tot het witte pieken vormt en voeg hier wat zoetstof en vanille aroma naar smaak toe. Let op dat zoetstof echt een flinke zoetkracht heeft!
- Voor de volgende stap is het belangrijk dat je snel handelt omdat de vloeistoffen die je hebt toegevoegd redelijk snel kunnen scheiden van het eiwitmengsel. Voor de smaak maakt het niets uit, maar wil je dat de schuimpjes er heel mooi uit komen te zien, dan is het belangrijk dat je snel handelt. Het beste is als je een spuitzak tot je beschikking hebt. Je kunt ook van een oude snoepzak het puntje afknippen en dit gebruiken.
- Voeg het eiwitmengsel toe aan deze spuitzak. Maak vervolgens kleine schuimpjes op bakpapier. Bak deze schuimpjes in ongeveer 30 minuten af in de oven.
- Houd het goed in de gaten want het kan wat sneller gaan. Wanneer de schuimpjes goudbruin zijn dan weet je dat ze klaar zijn.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt
Ik ga dit jaar mijn verjaardag vieren nadat mijn vrouw 2 jaar geleden kwam te overlijden .
Mijn vrouw maakte altijd de hapjes dus voor mij wordt het een hele kunst om ook hapjes te maken.
Ik heb er 4 uitgekozen en nu maar hopen dat het ook lukt.
Bedankt voor de recepten.
Maarten Ursem.