852

Zijn Innocent Smoothies Gezond? Een Uitgebreide Review

Koude smoothies met vers fruit zijn moeilijk te weerstaan.

Ze zijn koud, zoet en zitten boordevol met gezonde voedingsstoffen.

Je kunt deze zelf maken, maar vanwege het gemak zijn er ook veel mensen die ervoor kiezen om kant-en-klare sapjes te kopen.

Een populair merk van fruitsapjes is Innocent Smoothies. Deze smoothies bestaan enkel uit fruit en worden gezien als een gezonde keuze.

De vraag is: hoe gezond zijn deze fruitsmoothies écht? Dragen ze bij aan een optimale gezondheid?

In deze eerlijke review ga ik dieper in op Innocent Smoothies. Je ontdekt welke ingrediënten het bevat, wie het verkoopt en of ik deze fruitsmoothies kan aanraden.

Wil je direct gezonde, verse sapjes bestellen en een kant-en-klaar sapkuur schema ontvangen?

Klik hier en ontdek meer over de voordelen van onze 100% natuurlijke slowjuice sapjes inclusief superfoods

Inhoud van dit artikel

Wat zijn Innocent Smoothies?

Innocent Smoothies is een lijn fruitsapjes van het bedrijf Innocent Drinks. Dit bedrijf bestaat ruim 20 jaar en is inmiddels voor 90% in handen van The Coca-Cola Company.

De sapjes worden in vrijwel iedere supermarkt verkocht en aangeprezen als ‘’gezond’’. Er was een periode dat zelfs fastfood concern McDonald’s ze in haar assortiment had.

Misschien om ongezonde imago van fastfood eten wat op te poetsen met het gezonde imago van fruitsmoothies? ;)

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Wat zit er in Innocent Smoothies?

Innocent Smoothies bevatten gemalen fruit, zoals appel, banaan en sinaasappel.

Er zitten soms wel meer dan 5 fruitsoorten in één flesje verwerkt. Ook worden er sapjes verkocht waar enkel appel of sinaasappel in zit.

Hieronder zal ik enkele Innocent Smoothies voor je uitlichten:

Strawberries & bananas

In deze smoothie zitten onder andere aardbeien, appel, sinaasappel, druiven en banaan. Klinkt lekker, maar al die fruitsoorten zorgen ervoor dat het gehalte aan suikers flink stijgt.

Mangoes, passion fruits & apples

In een flesje mangoes, passion fruits & apples zit onder andere mango, appel, sinaasappel, limoen, perzik en banaan. Wederom een grote hoeveelheid aan fruit.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Apples, kiwis & limes

Dit sapje wordt aangeprezen als drankje voor mensen die niet van bananen houden. In plaats van banaan krijg je ananas, appel, kiwi, druiven en limoen.

Ook is er pompoen- en spirulina-extract aan het sapje toegevoegd. Klinkt gezond, al is ook in dit geval de hoeveelheid fruitsuikers aan de hoge kant. Het is hierdoor af te raden om het gehele flesje in een dag achterover te slaan.

Er zijn inmiddels ook zogeheten Super Smoothies op de markt gebracht.

De reden dat ze Super Smoothies worden genoemd, is dat ze ook groenten zoals pompoen en rode biet bevatten en dat ze verrijkt zijn met vitamines, mineralen en kruiden zoals guarana om zo een extra gezondheidsboost te geven.

Ook zijn er extra vitamines en mineralen aan toegevoegd.

Innocent Drinks verkoopt overigens ook Innocent Coconut Water, dat in feite kokoswater zonder toevoegingen is.

Zijn Innocent Smoothies gezond of niet?

De vraag of Innocent Smoothies écht gezond zijn behoeft enige uitleg. Hoewel er absoluut geen toegevoegde suikers in hun drankjes zitten, bevatten alle smoothies vrij veel natuurlijke suikers.

Kijk, als je extra vitamines wilt binnenkrijgen dan kun je beter een flesje Innocent Smoothie drinken dan sapconcentraat of hpp sapjes.

Toch zou ik eerder aanraden om een sapje te drinken dat zowel fruit als groenten bevat. Je krijgt zo namelijk meer vezels en minder suikers binnen, waardoor je eerder een verzadigd gevoel krijgt. Bovendien drinkt een fruitsmoothie makkelijker weg, waardoor je al snel meer suikers binnenkrijgt dan nodig is.

Toegevoegde suikers in je toch al zoete smoothies zijn slecht voor je gezondheid en kun je het beste vermijden. Maar zelfs als je je smoothie zelf thuis maakt met volledig natuurlijke ingrediënten, kan er nog steeds veel natuurlijke suiker in zitten.

En dat is het grootste probleem met Innocent Smoothies: het bevat erg veel suikers. Een portie van 100 ml bevat 11 gram koolhydraten, waarvan 9,2 gram suikers (dat is bijna 35 gram suiker per 250 ml!). Ter vergelijking: een Red Bull bevat 11 gram koolhydraten waarvan 11 gram suikers.

De aanbevolen hoeveelheid suiker

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om maximaal 10% van je energiebehoefte per dag aan toegevoegde suikers te eten en het liefst 5%.

Dit betekent 50 gram suikers per dag voor een vrouw die dagelijks 2000 kcal eet. In geval je wilt afvallen of een optimale gezondheid wilt, is het aan te raden om zo min mogelijk toegevoegde suikers per dag te eten.

Een beetje suiker is vaak nog wel te overzien, maar niet als je het in grote hoeveelheden achter elkaar binnenkrijgt. Je denkt een gezond sapje te drinken, maar je bloedsuikerspiegel schiet door het dak heen!

Zowel in de winkel gekochte als zelfgemaakte smoothies kunnen ook toegevoegde suikers bevatten, zoals in de vorm van gezoete vruchtensappen of yoghurt.

En hoe zit het dan met Super Smoothies? Deze worden ook door Innocent Drinks verkocht. Deze Super Smoothies bevatten ook veel suikers (30 gram suikers per flesje van 300 ml).

Een gezonder alternatief is het drinken van sapjes die voor een groot deel uit groenten bestaan. Je profiteert dan van allerlei vitamines en mineralen, maar krijgt wel minder suiker binnen.

Het smaakt wellicht wat minder zoet, maar dat is meestal gewoon een kwestie van wennen. De toevoeging van 1 of 2 (kleine) stukjes fruit maakt het vaak alsnog wat lekkerder.

Wil je meer over sapjes weten? In deze video vergelijkt diëtiste Janiek Vreeken verschillende populaire sappen en smoothies met elkaar:

Voordelen en nadelen van Innocent Smoothies

Veel mensen hebben hun ervaringen met Innocent Smoothies gedeeld. Daarbij heb ik de sapjes zelf natuurlijk ook getest.

Wat mijn (en die van andere gebruikers) bevindingen zijn, zal ik je nu gaan vertellen. Dit doe ik door alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten:

Voordeel #1: geen ongezonde toevoegingen

De Innocent Smoothies bestaan voor 100% uit fruit (en soms een beetje groenten). Het goede nieuws is dat er geen toegevoegde suikers in een Innocent-smoothie zitten – alle suiker wordt op natuurlijke wijze geproduceerd uit het fruit dat in de drank is verpakt.

Innocent Drinks maakt echter geen gebruik van biologische ingrediënten. Dit is jammer want het betekent in de meeste gevallen dat de kwaliteit wat lager ligt.

Naast dat mensen biologische groenten en fruit vaak lekkerder vinden bevat biologisch geteelde voeding over het algemeen meer nutriënten dan de niet-biologische variant.

In principe is het lichaam in staat om eventuele lichaamsvreemde stoffen te filteren. Toch raad ik deze fruitsmoothies niet aan als je een detox ontgiftings kuur wilt volgen.

Voordeel #2: Verschillende smaakjes (en lekker)

Smaken zijn natuurlijk verschillend, al worden de sapjes van Innocent Smoothies over het algemeen als vrij ‘’lekker’’ bestempeld. Ze zijn niet voor niets overal te koop.

De lekkere smaak komt echter voor een groot deel vanwege het hoge suikergehalte, waardoor het niet zozeer gezonder is. Daarnaast zorgen lekkere drankjes er vaak ook voor dat je er meer van gaat drinken, wat natuurlijk ook de nodige nadelen heeft.

En met smaken als mango, aardbei en granaatappel is er voor ieder wat wils. De smaak Gorgeous Greens bevat niet alleen fruit, maar ook boerenkool en courgette voor een veggie kick!

Voor vegetariërs en veganisten is het ook fijn om te weten dat sinds 2009 alle Innocent Smoothies 100% vegan zijn.

Voordeel #3: makkelijk verkrijgbaar

Het grootste voordeel van de Innocent Smoothies is dat ze in bijna iedere stad of dorp te krijgen zijn. De sapjes zijn zowel bij supermarkten als stationswinkels te koop.

Je hoeft niet naar een speciaalzaak te rijden om deze fruitsmoothies te proberen.

Om een zo eerlijk mogelijke review te geven deel ik ook de punten die ik als nadelen zie:

Nadeel #1: De sapjes bevatten veel fruitsuikers

Fruit is weliswaar gezond, maar bevat over het algemeen vrij veel suikers. Dit is in principe niet erg, zolang je er maar niet te veel van eet.

Aangezien er maar weinig mensen zijn die bijvoorbeeld 5 peren of 5 bananen achter elkaar eten, is de kans klein dat je te veel fruitsuikers binnenkrijgt. Tenzij je een fruitsmoothie drinkt of het in een blender gooit…

De gemiddelde smoothie bevat al snel 4 stukken fruit, als het niet meer is. En een fruitsmoothie drinken de meeste mensen weg in enkele minuten. Het resultaat? Je bloedsuikerspiegel heeft flink wat te verduren.

Dit kan je voorkomen wanneer je ervoor kiest om groente smoothies of groentesapjes te drinken die voor een groot deel uit groenten bestaan.

De Innocent Smoothies bevatten echter alleen maar fruit, waardoor het gehalte aan suikers oploopt. Sterker nog, het suikergehalte van een groot flesje van Innocent Smoothies (750 ml) staat soms gelijk aan bijna 20 (!) suikerklontjes.

Mocht jij graag fruitsapjes drinken dan kan ik aanraden om te kiezen voor een variant dat niet te veel fruitsuikers bevat.

Nadeel #2: Het fruit is niet van biologische oorsprong

Het fruit dat in de Innocent Smoothies verwerkt wordt is niet van biologische oorsprong. Dit verhoogt de kans dat het in contact gekomen is met pesticiden en andere ongezonde middelen. Daarbij bevat fruit dat niet biologisch geteeld is in veel gevallen aanzienlijk minder vitamines en mineralen.

Biologisch lijkt voor veel mensen overigens te duur, maar als je verstandig inkoopt is er nog steeds veel mogelijk. Dit geldt ook voor biologische sapjes.

Nadeel #3: Innocent Smoothies zijn van weinig meerwaarde voor je dieet

Waar sommige groentesapjes gebruikt kunnen worden voor tijdens een detox kuur, hebben Innocent Smoothies in die zin weinig meerwaarde.

Ze bevatten namelijk geen groente en te veel fruitsuiker om effectief te kunnen bijdragen aan het ontgiftingsproces.

Het eten van suikers en geraffineerde koolhydraten zorgt ervoor dat het lichaam niet effectief vet kan verbranden.

De oorzaak van te veel buikvet en overgewicht is een ongezonde leefstijl.

Je zou ze kunnen nemen voor de smaak of om extra vitamines binnen te krijgen. Al zijn er voor de laatste genoeg alternatieven, zoals vers fruit. Of groentesapjes die naast fruit ook groenten bevatten.

Nadeel #4: flesjes zijn van plastic

De Innocent Smoothies worden verkocht in plastic flesjes. Het nadeel hiervan is de plastic flesjes schadelijke stoffen kunnen lekken.

Dit is met name wanneer de flesjes langdurig worden blootgesteld aan zonlicht. Ook blijven voedingsstoffen in plastic flesjes minder lang behouden dan in glazen flessen.

Nadeel #5: geen handleiding om te detoxen

De Innocent Smoothies zijn weliswaar makkelijk te krijgen, maar je krijgt er geen plan van aanpak bij. Dit lijkt misschien logisch, tenslotte krijg je bij het kopen van brood ook geen handleiding.

Toch kan dat bij sapjes wel een uitkomst zijn. Zo zijn er meerdere aanbieders van groentesapjes die hun klanten een uitgebreid plan aanbieden om optimaal resultaat te behalen bij het gebruik van de producten. Sommige bedrijven geven uitleg hoe je hun sapjes kunt gebruiken tijdens in een detox kuur.

Wie Innocent Smoothies koopt moet het daarentegen zelf uitzoeken. Je kunt het opdrinken wanneer je dorst hebt. Dit terwijl er zoveel meer uit fruitsapjes te halen valt, mits je weet wat je moet doen.

Nadeel #6: de smoothies zijn niet vers

Je zou wellicht denken dat de Innocent Smoothies ‘’vers geperst’’ zijn. Dit valt in de praktijk wat tegen. De sapjes hebben namelijk een lange reis gehad voordat ze in je winkelkarretje belanden. Met als gevolg dat er al flink wat voedingsstoffen verloren gegaan zijn.

Ook zijn veel Innocent Smoothies gepasteuriseerd, om zo langer houdbaar te kunnen blijven. Ook dit komt de versheid niet ten goede en zorgt ervoor dat enkele vitamines verloren gaan.

Wie graag optimaal profiteert van de voedingsstoffen kiest voor ingevroren sapjes. Deze zijn direct na het maken in de diepvries gestopt, om zo de afbraak van vitamines en mineralen te remmen.

Ervaringen met Innocent Smoothies

Naast eigen ervaringen heb ik ook even gezocht naar wat andere mensen van Innocent Smoothies vonden. Hieronder zie je enkele recensies:

Innocent Drinks verkoopt gepasteuriseerde smoothies! Het is beter om je eigen fruit te juicen. Ook zijn sommige advertenties misleidend, ik kocht een fruit en groenten smoothie. De enige groenten die erin zaten waren 1,5% wortelen. Is dat een groenten smoothie? Het ziet ernaar uit dat alle smoothies suikerrijk fruit bevatten, zoals appels en bananen, wat het te zoet maakt.

Ik vind de Innocent Smoothies best lekker en drink ze af en toe. Het is gezonder dan cola denk ik. Maak ook zelf wel eens een smoothie en draag krijg ik dan wel meer energie van. Bij een sapje Innocent is het vooral een korte suikerpiek. Ik drink het dan ook meer voor de smaak.

Wil jij graag afvallen? Dan zou ik de Innocent Smoothies lekker laten staan. Kwam onlangs te weten dat ze bomvol met suiker zitten, niet normaal. Het is puur een gemaksdrankje voor tussendoor. Lekker misschien, maar lang niet zo gezond als dat ze zeggen. Ik zou eerder nog aanraden om sapjes met boerenkool en komkommer te drinken.

Zoals je kunt lezen vinden de meeste mensen het best een lekker drankje, maar is het niet echt geschikt voor wanneer je wilt afvallen of aan je gezond probeert te werken.

Ook wordt er in enkele reviews geklaagd over de marketing van Innocent Smoothies, maar dat vond ik niet relevant genoeg om verder op in te gaan.

Innocent Smoothies – De conclusie

Het valt niet te ontkennen dat Innocent smoothies lekker zijn, boordevol fruit zitten en geen concentraten bevatten.

Ik heb de meeste smaken geprobeerd en ik vind ze best lekker. Het enige wat me tegenstaat is het hoge gehalte aan suikers.

Om die reden raad ik deze smoothies ook niet aan als je bezig bent met afvallen of op je lijn probeert te letten. Je zou dan beter af zijn met een natuurlijk stuk fruit, zoals een stuk appel of handjevol bessen.

Innocent Smoothies zijn weliswaar makkelijk te verkrijgen flesjes die best lekker smaken, maar gezond is anders. Gezien er veel fruit in de sapjes zit krijg je flink wat fruitsuikers binnen. Ook zijn de sapjes lang niet zo vers als het lijkt, aangezien vrijwel alle sapjes gepasteuriseerd zijn.

Beter is het om sapjes te drinken die voor minimaal 70% uit groenten bestaan. Daarom kiezen wij voor HappyJuicy. Met HappyJuicy weet je in elk geval dat je kwaliteit en verantwoorde sapjes voor jou en je gezin in huis haalt.

De sapjes van HappyJuicy zijn ook verrijkt met extra gezonde superfoods, kruiden en specerijen, zoals kurkuma en gember, die een waslijst aan gezondheidsvoordelen hebben. Dat maakt deze groentesapjes geweldige krachtpatsers om de dag goed mee te beginnen.

De flesjes van HappyJuicy worden gebotteld en ingevroren aan huis geleverd op de door jou gewenste dag en tijd. In de vriezer zijn de sapjes ten minste 6 maanden goed. Eenmaal ontdooid kunnen de groentesapjes voor maximaal 7 dagen worden bewaard in de koelkast.

Voor het drinken van verse en gezonde sapjes maakt het niet uit welke tijd van het jaar het is. Je immuunsysteem kan altijd wel een boost gebruiken!

Klik hier voor meer informatie en om de lekkerste sapjes uit te proberen met de hoogste korting.

Het is de ideale manier om af te vallen of te detoxen en ze zijn ontzettend lekker!

Naast de meest gezonde groentesapjes krijg je ook een sapkuur gids en kant-en-klaar schema waarin precies staat wat je moet doen.

HappyJuicy heeft gezonde detox pakketten verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld om een ontgiftingskuur van 1, 3 of 5 dagen te volgen.

Met HappyJuicy zet je slimme doelen en beloon je jezelf tegelijkertijd met lekkere sapjes om af te vallen. Laat het je smaken!

HappyJuicy sapjes

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )