846

De Voordelen en Nadelen van JuiceBrothers Sapjes (Review)

In mijn zoektocht naar de beste groentesappen stuitte ik op de sappen van JuiceBrothers. Op vrijdagmiddag deed ik een bestelling en die zelfde avond werden ze al geleverd.

De sappen van JuiceBrothers zijn van koude persing en de ingrediënten zijn biologisch. Ik probeerde een aantal van deze koudgeperste sappen en shots uit. In dit artikel deel ik mijn bevindingen.

Lees snel verder om te ontdekken of de JuiceBrothers sappen voor jou de moeite waard zijn.

Wil je sapjes bestellen die superfoods bevatten, slowjuiced zijn en zijn samengesteld door een voedingsdeskundige?

Klik dan hier en ontdek wat HappyJuicy voor jou kan betekenen (Er is nu een tijdelijke kortingsactie!).

Inhoud van dit artikel

Wat is JuiceBrothers?

JuiceBrothers heeft een breed assortiment van producten die de gezondheid ondersteunen. De producen worden gemaakt van biologische groente, fruit en kruiden. Het beste wat Moeder natuur ons te bieden heeft zou je kunnen zeggen.

Ik ben persoonlijk wel fan van dit soort bedrijven en initiatieven omdat ze echt terug gaan naar de basis als het gaat om echte en natuurlijke voeding.

In de producten van JuiceBrothers zal je geen conserveermiddelen, smaakversterkers of E-nummers aantreffen. Alles is puur natuur. En ook nog eens biologisch zodat je je ook geen zorgen hoeft te maken over sporen van chemische bestrijdingsmiddelen of pesticiden.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Het verhaal achter JuiceBrothers

JuiceBrothers is in 2015 opgericht door een aantal vrienden, “Brothers in juice, not in blood…” zoals ze zelf zeggen. Het is een Amsterdams bedrijf wat opgericht is door de Amsterdammers Noah Boeken, Guus Benning, Dick Benning en Bibi Janus.

Noah Boeken als Nederlandse pokeraar aan poker tafelNoah Boeken is een bekende in de poker scene en vergaarde met het spelen van professioneel poker het startkapitaal om JuiceBrothers te beginnen.

In 2007 was Boeken te zien in de televisieserie Veronica Poker waar hij samen met de pokerprof Marcel Lüske bekende Nederlanders kennis liet maken met het pokerspel. Op dit moment focust Noah zich vooral op het zijn bedrijf JuiceBrothers en heeft hij weinig tijd meer om te pokeren.

De oprichters van JuiceBrothers raakte in New York geïnspireerd door de vele mogelijkheden die zij daar zagen om gezonde groentesapjes te kopen. Destijds had je dergelijke mogelijkheden nauwelijks in Nederland. Zij kochten een machine om cold pressed sappen te maken en schakelde een chef in om tot smakelijke receptuur te komen.

Cold press machine

De cold press machine waarborgt dat de vitamines, mineralen en enzymen zo goed mogelijk behouden blijven. Omdat de groente niet warm worden door het persen, gaan er geen vitamines en antioxidanten verloren. De sappen worden na het persen direct gebotteld zodat de voedingsstoffen zoveel mogelijk bewaard blijven. Omdat er een additieven, zoals conserveermiddelen, worden gebruikt zijn de sappen maximaal 5 dagen houdbaar. Tenzij deze ingevroren zijn.

In Nederland is JuiceBrothers al uitgegroeid tot 8 vestigingen en in de VS hebben ze drie vestigingen; twee in New York en één in Memphis.

juice brothers winkel De winkels hebben een Grab&Go concept met horecagelegenheid. De meeste klanten kopen iets waarna ze het onderweg of thuis consumeren.

In het horecagedeelte kan je ook lekker gaan zitten om te genieten van de verse producten die JuiceBrothers in zijn assortiment heeft. Bepaalde producten, zoals de smoothies, superfood bowls, nutribowls, icecream, eiwitshakes en koffie zijn uitsluitend in de winkels te verkrijgen.

Het assortiment van JuiceBrothers

JuiceBrothers heeft een mooi assortiment. Ze bieden verschillende sapkuur pakketten aan: Deep, Deeper en Deepest.

verschillende smaken juice brothers flesjes op een rijHet Deep pakket richt zich op de beginnende sapjes drinker. Deze sapjes bevatten relatief veel fruit zodat het wat zoeter van smaak is. Het pakket bestaat uit 6 verschillende sappen en een flu shot. Je kunt het bestellen voor een detoxkuur van 1 dag, 3 dagen of 5 dagen.

Het pakket Deeper bevat minder fruit waardoor het minder natuurlijke suikers bevat. Het bestaat uit 6 verschillende sappen en een ginger shot.

Het pakket Deepest is voor de ervaren detoxer en bevat 6 verschillende sappen (waarvan 4 groene) en een wheatgrass shot.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Verschillende sapjes verkrijgbaar

De koudgeperste sappen zijn ook allemaal los te bestellen. Er zijn op dit moment 13 verschillende sappen te bestellen. Met uitzondering van het bleekselderij sap en het coconut water bestaat een sapje altijd uit meerdere soorten groenten en/of fruit. Bij sommige sappen worden ook kruiden gebruikt. De kruiden geven een extra smaakdimensie aan de sappen.

De sappen hebben allemaal pakkende namen zoals Dragon’s Breath, Prince of Persia, Easy Going en Love Game. Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat je de menukaart van een cocktailbar aan het bekijken bent.

Naast de sappen heeft JuiceBrothers een 7-tal shots in het assortiment, die ook online te bestellen zijn. Sommige shots hebben, aan de naam te zien, een specifiek doel. Zo kan je een Beauty shot bestellen, een Hangover shot of een Energy shot.

JuiceBrothers heeft ook een assortiment ‘Mylks & Brews’. Dit zijn plantaardige melkvervangers. Ze zijn gemaakt op basis van amandelen of cashewnoten. Voordat de noten tot mylk geblend worden laten ze deze eerst 10 uur weken. Zo is de mylk van nature wat zoeter.

Ook interessant zijn de tonics. Deze worden gemaakt op basis van alkaline water en zijn heerlijk om gekoeld te drinken.

De bezorging

Ik deed mijn bestelling op een vrijdagmiddag. Diezelfde avond stond er al een bezorger voor de deur die mijn bestelling – bevroren en al – netjes kwam brengen.

Ik hoefde niet eens de hele avond thuis te blijven voor mijn bestelling. Via Track & Trace wist ik tot op een half uur nauwkeurig wanneer mijn bestelling gebracht zou worden.

Als je een bestelling bij JuiceBrothers plaatst dan wordt dit gratis thuisbezorgd als je meer dan 45 euro besteedt. Aangezien de meeste sappen rond de 8 euro kosten kom je al snel aan dit bedrag. Blijf je daaronder dan betaal je 4,95 euro verzendkosten. Je hebt wel een minimale bestelwaarde van 20 euro, maar dat geeft je gelijk de gelegenheid een paar smaken uit te proberen.

Sapjes vers of ingevroren geleverd

Je kunt ervoor kiezen om je sappen vers of ingevroren te laten bezorgen. Als je kiest voor vers dan zijn de sappen gekoeld. Dit kan je doen als je de bestelling binnen 4 dagen na bezorging op gaat drinken. Je moet na levering de sappen wel in de koelkast bewaren.

Juice brothers assortiment op houten tafelJe kunt er ook voor kiezen om je sappen ingevroren te laten bezorgen. Ik had voor deze optie gekozen. Zo blijven de voedingsstoffen het beste bewaard en ben je niet gedwongen alles binnen 4 dagen op te drinken. In de vriezer zijn de ingevroren sappen 4 maanden houdbaar.

Als je ingevroren sappen hebt dan moet je er wel rekening mee houden dat het lang kan duren voordat een sapje ontdooid is. Het beste is om een sapje in de koelkast te laten ontdooien. Op deze manier kan het niet warm worden en is het lekker koel als je het wilt gaan drinken.

In de koelkast duurt het 15 tot 20 uur voordat het sap ontdooit is. Als je het buiten de koelkast wilt ontdooien dan zal je 8 uur geduld moeten hebben. Nadat het sap is ontdooit kan je het sap nog 3 dagen in de koelkast goed houden.

De voordelen van JuiceBrothers

Na de sappen en shots van JuiceBrothers te hebben geprobeerd deel ik graag de voordelen die ik ontdekte.

Voordeel #1: veel verschillende soorten groenten

Verschillende soorten groenten maken samen een hartDe sappen van JuiceBrothers bevatten veel verschillende soorten groenten. Afhankelijk van de smaak die je bestelt zitten er tot 9 soorten groenten, fruit en kruiden in één flesje. Door dan ook nog eens af te wisselen met de smaken krijg je een breed spectrum van verschillende groenten-, fruitsoorten en kruiden binnen. Zo voorzie je je lichaam van bijna al de verschillende voedingstoffen die het nodig heeft.

Als je zelf groentesappen zou gaan maken dan zou het veel geld en tijd kosten om sappen te maken waarin net zoveel groenten- en fruitsoorten zitten.

Voordeel #2: gezonde aanvulling op je dieet

De sappen van JuiceBrothers zijn een gezonde aanvulling op je dieet. Volgens JuiceBrothers wordt er één kilo biologische groente en fruit gebruikt om een flesje sap van 420 ml te maken. Zeker als je in een druk dagschema weinig gelegenheid hebt om gezonde maaltijden te bereiden of te nuttigen is dit waardevol. Het eten van voldoende groente en fruit vermindert het risico op ziekten en vroegtijdig overlijden (bron).

Voordeel #3: biologisch

De sappen van JuiceBrothers zijn biologisch. Dit betekent dat bij het telen van de groente en het fruit geen onnatuurlijke pesticiden zijn gebruikt. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen toxische stoffen aan het drinken bent terwijl je juist aan je gezondheid wilt werken.

In onderstaande video vertelt onze diëtiste Janiek Vreeken waarom biologische groente en fruit gezonder is:

Voordeel #4: koudgeperste sappen

De sappen zijn koudgeperst. Hierdoor blijven de vitamines, antioxidanten en enzymen optimaal bewaart. Indien je groente of fruit gaat verhitten dan raken vitamines beschadigd. Met name het belangrijke vitamine C kan niet goed tegen verhitting, als groente gekookt worden dan kan wel 40% van deze vitamine verloren gaan. Ook retinol (een vorm van vitamine A) kan niet goed tegen verhitting (bron).

Voordeel #5: betrouwbare en snelle levering

Ik bestelde op vrijdagmiddag de sapjes en had ze dezelfde avond al in huis. Met Track & Trace kon ik de bestelling volgen. Helemaal geweldig.

Voordeel #6: abonnement is mogelijk

Wil je iedere week wat van die gezonde sappen bezorgd krijgen dan kan je een abonnement nemen. Als je dit wilt dan kan je JuiceBrothers een mailtje sturen. Wel zo makkelijk, zo kan je nooit vergeten om te bestellen en kom je nooit zonder te zitten.

De nadelen van JuiceBrothers

Om een zo eerlijk mogelijke review te geven deel ik ook de punten die ik als nadelen beschouw.

Nadeel #1: welke sap waarvoor?

Op de website van JuiceBrothers vind je verschillende smaken sappen met verschillende ingrediënten. Het opvallende is dat je nergens een uitleg of toelichting kan vinden op de ingrediënten die worden gebruikt. Waarom zou ik een ‘Easy Going’ moeten drinken? Wat doet het met mijn gezondheid? Waarvoor zijn die kruiden in bepaalde sappen? Dat moet je er zelf maar bij bedenken.

Nadeel #2: ontbreken van voedingsexperts

Het is mij totaal onduidelijk of de samenstelling van de sappen tot stand is gekomen voor een bepaald gezondheidsdoel, of omdat een chef vond dat de smaken wel goed samen gingen.

JuiceBrothers is opgericht door mensen zonder achtergrond in de voeding. Op de website van JuiceBrothers valt te lezen dat de recepten zijn samengesteld door een ingehuurde chef. Dit alles doet me vermoeden dat de recepten vooral gericht zijn op smaak en niet primair op specifieke gezondheidsdoelen. Al geloof ik dat de sappen heus wel goed zijn voor je gezondheid, zeker als je het afwisselt.

Nadeel #3: plastic flesjes

De sappen van JuiceBrothers worden geleverd in plastic flesjes. Dit is wel een belasting voor het milieu. Ze hebben wel toegezegd toe te werken naar een oplossing die biologisch afbreekbaar is, maar vooralsnog is deze er nog niet.

Nadeel #4: niet geschikt voor zwangere vrouwen

De sappen van JuiceBrothers zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen omdat ze niet gepasteuriseerd zijn. Pasteuriseren is het kort verhitten van voedingsmiddelen om schadelijke bacteriën te doden. Omdat de sappen JuiceBrothers niet gepasteuriseerd zijn bestaat er het risico dat er bacteriën in zitten die schadelijk zijn voor het ongeboren kind.

Nadeel #5: de smaak

Ik bestelde een gember shot en een kurkuma shot omdat ik weet dat gember en kurkuma super gezond zijn. Ik drink regelmatig gemberthee en ik deins er niet voor terug om hierbij royaal gebruik te maken van verse gember. Hoe heter hoe beter is mijn motto.

Maar bij het drinken van het gember shot van JuiceBro sloegen zelfs bij mij de vlammen uit mijn oren. Mijn slokdarm stond in de brand en ik was blij dat ik maar een klein slokje had genomen. Ik heb er uiteindelijk gemberthee van gemaakt door een half flesje in een kopje heet water te doen. Dat was heerlijk.

En wat betreft het kurkuma shot kan ik helaas niet anders concluderen dat dit echt vies was. Met een nasmaak die maar niet weg wilde gaan. Voor mij in ieder geval geen kurkuma shots meer. Ik hou het wel bij kurkuma (curcumine) supplementen. Hier proef je niets van en de werkzame stoffen worden bovendien beter opgenomen.

Groentesap Dutch Spice

Juicebrothers grote fles naast een kurkuma shotje op houten tafelDe groentesap Dutch Spice schijnt wel populair te zijn. In deze mix zit cayenne peper en dat zal je niet ontgaan als je het drinkt. Persoonlijk vind ik het over de top zo heet als deze sap is. Zeker als je dat op nuchtere maag wilt drinken is dat vrij heftig kan ik je verklappen.

Het lekkerst was nog de Dragon’s Breath die ik probeerde. Omdat het drankje een mooie rode kleur heeft verwachten je hersenen iets zoets. Het drankje is echter alles behalve zoet waardoor de eerste slokken raar aanvoelen. Maar na een paar slokken wen je aan de overheersende smaak van de rode bieten.

De groene dranken, Easy Going en Force of Nature, waren best bitter en wat zuur. Wat niet raar is  voor groentesappen. Maar eerlijk gezegd waren ze helemaal niet lekker en overheerste de smaak van rauwe boerenkool. Deze sappen drink je alleen voor je gezondheid en niet voor de lol.

Wel lekker was de Gingerade Tonic. Deze is gemaakt van alkaline water, agave, citroen, limoen, gember en Himalaya zout. Voor warme zomerdagen kan ik deze gezonde dorstlesser zeker aanraden.

Nadeel #6: de prijs

Begrijp me niet verkeerd, groentesappen zijn duur, wat ook logisch is. Voor het maken van 1 flesjes, van 420 ml, zegt JuiceBrothers 1 kilogram biologische groenten nodig te hebben. Het is dan niet zo vreemd dat een flesje rond de 8 euro kost. Neemt niet weg dat het een behoorlijke investering in je gezondheid is.

Mijn eindoordeel

Ik ben overwegend positief over de groentesappen van JuiceBrothers. Ik denk dat groentesappen altijd een goede aanvulling zijn op een verantwoord basis dieet. De sappen zijn rijk aan natuurlijke vitamines en mineralen en worden daardoor goed door het lichaam opgenomen.

De levering is goed en de bestelling wordt netjes op het afgesproken tijdstip bezorgd.

Ik heb verkoop ook zelf sapjes op happyjuicy.nl. Dit zijn de redenen waarom ik mijn eigen sapjes beter vind :

  • De sappen bevatten superfoods.
  • Ze zijn goedkoper
  • Ik vind ze Lekkerder
  • De sappen zijn samengesteld door een voedingsdeskundige, die gelet heeft op de juiste combinaties van groente en fruit voor een optimale nutriënten combinatie en inname
  • Het is duurzamer; al het pulp en de restafval van de groente en fruit doneren wij aan een lokale boer die het voert aan zijn scharrelvarkentjes
  • Lokaal geteelde groente
  • En nog meer onderscheidende redenen
  • Mijn persoonlijke grootste reden van voorkeur: Het is slowjuicesap in plaats van koudgeperste sappen

Wat zijn sappen gemaakt met een Slowjuicer?

De sappen van Happyjuicy worden gemaakt met een slowjuicer. Hierbij wordt de groente langzaam vermalen door een schroefpers. De vezels komen hierdoor open te liggen en zo win je meer vitamines en mineralen uit de groente. Dit kan je ook zien aan de pulp die overblijft, deze is droger als bij cold pressed sappen.

Bij de cold pressed methode, zoals JuiceBrothers die gebruikt, worden de groenten tussen metalen platen met hydraulische druk geperst en wordt het sap opgevangen. De pulp die je dan krijgt is vochtiger en je mag er daarom vanuit gaan dat niet alle voedingsstoffen gewonnen zijn.

Overweeg je om ook groentesappen te gaan drinken? Dan kan ik je zeker aanraden om dan eerst een kijkje te nemen op happyjuicy.nl, er is op het moment een kortingsactie.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )