Voeding? Lees Gratis Artikelen Over Voeding

Wat Zijn Koolhydraten + Tabel / Lijst met Goede en Slechte Soorten

Koolhydraten zijn belangrijke voedingstoffen die je lichaam energie geven. Net als andere macronutriënten, zoals vetten en eiwitten, zijn koolhydraten essentieel voor een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet. Maar er is een groot verschil tussen “goede” en “slechte” koolhydraten. In dit artikel lees je alles over koolhydraten. Ook leer je welke koolhydraten gezond zijn en welke je beter kunt vermijden voor een goede algehele gezondheid.
Doorgaan naar artikel »

Wat Is het Gezondst: Havermout, Haverzemelen of Havergrutten?

Haver is een product dat erg gezond is. Toch is brood hetgeen wat de meeste Nederlanders het liefst eten. En dat is jammer aangezien haver veel gezondheidsvoordelen kent. Haver komt in verschillen soorten zoals havermout, haverzemelen en havergrutten. Maar welke van deze varianten is nu het gezondst?
Doorgaan naar artikel »

Snelle vs. Langzame Koolhydraten: Wat Is het Verschil + Beste Soorten

Over koolhydraten is vaak veel ophef. Je moet ze niet eten, want anders word je dik. Maar zo zwart-wit ligt het niet. Je hebt namelijk snelle en langzame koolhydraten, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen. In dit artikel leer je het verschil in opname + de beste koolhydraten om te eten.
Doorgaan naar artikel »

Suikerverslaving: Test Jezelf + Hoe Lang Duurt Afkicken van Suiker?

In Nederland eten we massaal teveel suiker. De inname van deze grote hoeveelheid suikers kan leiden tot een suikerverslaving. Dit gaat zowel om de van nature aanwezige suikers als de toegevoegde suikers. In dit artikel leer je of je een suikerverslaving hebt en nog belangrijker, hoe je er vanaf komt.
Doorgaan naar artikel »

Zitten Er Steeds Minder Voedingsstoffen in Groente? Kritische Review

Zaadveredelingsbedrijven ontwikkelen nieuwe plantenrassen waarbij de voedingswaarde niet de eerste prioriteit is maar de opbrengst. Dit doet bij veel mensen de vraag rijzen of onze groenten nog wel zo voedzaam zijn? Moeten we niet steeds meer gaan eten om nog voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen?
Doorgaan naar artikel »

8 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Olijfolie + Beste Variant

Olijfolie is een product waarvan elke gezondheidsgoeroe wel weet dat het gezond is. Toch zijn mensen een beetje huiverig voor het gebruik van vetten omdat vetten voor overgewicht, een te hoog cholesterol en hart- en vaatziekten zouden zorgen. Maar is dit wel zo? In dit krijg je namelijk 8 voordelen.
Doorgaan naar artikel »

Waar Zitten Koolhydraten In? Productoverzicht van Veel naar Weinig

We hebben twee lijsten samengesteld met voedingsmiddelen die veel gekocht worden; één lijst met voedingsmiddelen die gezonde koolhydraten bevatten en één lijst met ongezonde koolhydraten. Gebruik deze handige lijsten als je koolhydraatarm wilt eten om af te vallen of als je graag gezonder wilt gaan leven.
Doorgaan naar artikel »

Whey Proteine: 8 Voordelen, 4 Nadelen + Wat Is de Beste Vorm?

Whey proteïne is een populair supplement dat gebruikt wordt door zowel sporters als niet-sporters. Het is nuttig voor o.a. spiergroei, vetverlies en verzadiging. Hoe dat precies werkt leer je hier. Ik leg je uit wat de voor- en nadelen zijn van whey proteïne en welke vorm je het beste kunt nemen.
Doorgaan naar artikel »

Wat Zijn Omega 3 En 6 Vetzuren? En Wat Is de Optimale Ratio?

Zoals je waarschijnlijk geleerd hebt zijn onverzadigde vetzuren gezond. Echter, niet helemaal: er zijn een paar mitsen en maren. Omega 6 vetzuren kunnen namelijk ronduit schadelijk voor de gezondheid zijn. Zo schadelijk dat ze verantwoordelijk voor het belangrijkste deel van alle chronische ziekten!
Doorgaan naar artikel »

3 Voordelen & 6 Nadelen van Omega 6 Vetzuren + Ultieme Voedingslijst

De meeste onverzadigde vetzuren in ons Westerse dieet betreffen omega 6 vetzuren. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de vraag of je er wel voldoende van binnen krijgt. Je mag je wel zorgen maken over de vraag of je er niet te veel van binnen krijgt! Ontdek hier waarom omega 6 slecht kan zijn.
Doorgaan naar artikel »