Voeding? Lees Gratis Artikelen Over Voeding

Zitten Er Steeds Minder Voedingsstoffen in Groente? Kritische Review

Zaadveredelingsbedrijven ontwikkelen nieuwe plantenrassen waarbij de voedingswaarde niet de eerste prioriteit is maar de opbrengst. Dit doet bij veel mensen de vraag rijzen of onze groenten nog wel zo voedzaam zijn? Moeten we niet steeds meer gaan eten om nog voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen?
Doorgaan naar artikel »

8 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Olijfolie + Beste Variant

Olijfolie is een product waarvan elke gezondheidsgoeroe wel weet dat het gezond is. Toch zijn mensen een beetje huiverig voor het gebruik van vetten omdat vetten voor overgewicht, een te hoog cholesterol en hart- en vaatziekten zouden zorgen. Maar is dit wel zo? In dit krijg je namelijk 8 voordelen.
Doorgaan naar artikel »

Waar Zitten Koolhydraten In? Productoverzicht van Veel naar Weinig

We hebben twee lijsten samengesteld met voedingsmiddelen die veel gekocht worden; één lijst met voedingsmiddelen die gezonde koolhydraten bevatten en één lijst met ongezonde koolhydraten. Gebruik deze handige lijsten als je koolhydraatarm wilt eten om af te vallen of als je graag gezonder wilt gaan leven.
Doorgaan naar artikel »

Whey Proteine: 8 Voordelen, 4 Nadelen + Wat Is de Beste Vorm?

Whey proteïne is een populair supplement dat gebruikt wordt door zowel sporters als niet-sporters. Het is nuttig voor o.a. spiergroei, vetverlies en verzadiging. Hoe dat precies werkt leer je hier. Ik leg je uit wat de voor- en nadelen zijn van whey proteïne en welke vorm je het beste kunt nemen.
Doorgaan naar artikel »

Wat Zijn Omega 3 En 6 Vetzuren? En Wat Is de Optimale Ratio?

Zoals je waarschijnlijk geleerd hebt zijn onverzadigde vetzuren gezond. Echter, niet helemaal: er zijn een paar mitsen en maren. Omega 6 vetzuren kunnen namelijk ronduit schadelijk voor de gezondheid zijn. Zo schadelijk dat ze verantwoordelijk voor het belangrijkste deel van alle chronische ziekten!
Doorgaan naar artikel »

3 Voordelen & 6 Nadelen van Omega 6 Vetzuren + Ultieme Voedingslijst

De meeste onverzadigde vetzuren in ons Westerse dieet betreffen omega 6 vetzuren. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de vraag of je er wel voldoende van binnen krijgt. Je mag je wel zorgen maken over de vraag of je er niet te veel van binnen krijgt! Ontdek hier waarom omega 6 slecht kan zijn.
Doorgaan naar artikel »

8 Bewezen Gezondheidsvoordelen van (Vette) Vis + Beste Soorten

Iedereen weet dat vis gezond is. En toch wordt het in Nederland maar weinig gegeten. Om daar verandering in te brengen, krijg je in dit artikel 8 bewezen gezondheidsvoordelen van vis. Niet alleen leer je waarom vis gezond is, maar ook hoeveel vis gezond is en wat de beste vissoorten zijn om te eten.
Doorgaan naar artikel »

8 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Bloemkool + 3 Recepten

Groenten horen de basis te vormen van je dieet. Een van de gezondste groente die er bestaat, is bloemkool. Dit is een typische Nederlandse groente die vaak één keer per week op het menu staat. Waarom deze groente zo gezond is leer je precies in dit artikel. Daarnaast krijg je nog 3 heerlijke recepten.
Doorgaan naar artikel »

7 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Kaneel + 3 Recepten

Kruiden worden in de Nederlandse keuken maar weinig gebruikt. En dat is jammer want kruiden kennen veel voordelen. Een van de gezondste kruiden is kaneel. Idealiter eet je deze kruid elke dag om alle voordelen te kunnen ervaren. Welke voordelen kaneel heeft leer je in dit artikel en je krijgt 3 recepten.
Doorgaan naar artikel »

60 Producten met Verzadigd en Onverzadigd Vet (complete lijst!)

Jarenlang werd gedacht dat al het vet schadelijk voor de gezondheid is. Of dat vet nou afkomstig is van een walnoot of een patatje. Gelukkig weten we nu dat ieder soort vet weer een ander effect op onze gezondheid heeft. Bepaalde soorten vet zijn zelfs essentieel en noodzakelijk voor onze gezondheid...
Doorgaan naar artikel »