715

6 Interessante Ervaringen met een Detox Kuur of Sapkuur

We leven in een wereld die steeds verder vervuild raakt. De gifstoffen waarmee we in aanraking komen kunnen ons lichaam belasten.

Een detox kuur of sap kuur wint aan populariteit als een manier om je lichaam te reinigen.

Er zijn artsen die beweren dat je lichaam niet hoeft te worden ontgift (detox) en dit prima zelf kan regelen.

Toch heeft op de juiste manier detoxen de potentie om het lichaam te reinigen van gifstoffen. Dat beeld komt in elk geval naar voren uit de tientallen ervaringen van detox gebruikers die op het internet te vinden zijn.

Een detox kuur of sapkuur kun je dan ook zien als extra ondersteuning.

In dit artikel bespreek ik wat een detox kuur voor jouw gezondheid kan betekenen en de ervaringen van gebruikers met Sap.je en andere detox kuren.

Inhoud van dit artikel

Er is in de wereld van afvallen en periodiek vasten steeds meer aandacht voor het volgen van een detox kuur. De meeste ervaringen die mensen hebben is vasten met sapjes waardoor je ook zou kunnen spreken van een sapkuur.

In dit artikel ga ik wat dieper in op de redenen om een detox kuur of sapkuur te volgen. Ook zal ik meerdere ervaringen van gebruikers met een detoxkuur of sap kuur uitlichten, zodat je kunt lezen hoe anderen het ervaren hebben.

Waarom zou je een detox kuur of sapkuur volgen?

letters detox met groente en fruit producten

Een detox  thkuur, ook wel ontgiftingskuur genoemd, is het een periode waarin je jouw lichaam niet of een stuk minder belast met voeding.

Dit kan zijn door bepaalde producten weg te laten, zoals bijvoorbeeld granen, zuivel en (bewerkt) vlees.

Ook kun je ervoor voor kiezen om geen vaste voeding tot je te nemen en enkel sapjes te nemen om bijvoorbeeld je lever te reinigen. Dit kan ook met behulp van detox thee.

Het doel van een detox kuur met sapjes is om je spijsverteringsorganen even rust te geven en minder te belasten.

Het is waar dat een gezonde lever en nieren zichzelf kunnen reinigen van nature. Maar dat betekent niet dat je lichaam daar geen hulp bij kan gebruiken. Een detox kun je zien als extra ondersteuning.

Met name je lever en je nieren hebben het door toxische belasting soms zwaar te verduren.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Blootstelling aan giftige stoffen

Iedereen heeft een bepaald niveau van gifstoffen in zijn lichaam, maar dit kan dramatisch variëren en is niet alleen afhankelijk van je metabolisme, maar ook van blootstelling aan giftige stoffen uit de omgeving.

De gemiddelde mens (met name in de grote steden) krijgt flink wat giftige stoffen binnen. Niet alleen door ongezonde voeding, maar ook door omgevingsfactoren als vervuilde lucht, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, medicijnen en dampen van schoonmaakmiddelen.

Veel van dit ‘’vergif’’ dat we binnenkrijgen lijkt onschuldig. Het wordt tenslotte ook weer afgebroken door ons lichaam. Toch kan deze toxische belasting zich in de loop der jaren opstapelen in het vetweefsel of in het bloed. Hier kan verontreiniging wel jaren in opgeslagen blijven liggen (bronbronbron).

Detoxen heeft de potentie om het lichaam te reinigen van gifstoffen, alhoewel het lastig is te bepalen welke gifstoffen dat dan zijn.

Wanneer jij een detox kuur of sapkuur volgt dan help je het lichaam tijdelijk te ontlasten. Bewerkte voedingsproducten met veel geraffineerde koolhydraten, ongezonde vetten en toegevoegde suikers te vermijden belasten je lichaam.

Het vermijden van suikers en bewerkte voeding zorgt ervoor dat je minder  binnenkrijgt, waardoor het lichaam ook minder hard hoeft te werken om dit eruit te krijgen.

Dit kan allerlei positieve gevolgen met zich meebrengen. Zo geven veel mensen aan dat ze zich na een detox- of sapkuur fitter voelen en meer energie hebben.

Een andere reden om een detox kuur of sapkuur te volgen is om als het ware met een frisse start te beginnen. Als jij momenteel erg ongezond eet dan kan het volgen van een sapkuur je helpen om uit dat vastgeroeste patroon te komen.

Ervaringen met een detox kuren of sapkuren

groente op tafel naast een glas bietensap

Ok, laten we nu eens de ervaringen van anderen bekijken die in het verleden een reinigingskuur hebben gedaan.

Ben je van plan om een detox kuur te volgen? Lees deze ervaringen dan even aandachtig door. Om een goed beeld te krijgen van wat mensen nou precies ervaren, heb ik zowel reviews van detox kuren als sapkuren voor je op een rijtje gezet.

Hieronder lees je de voordelen en nadelen die mensen rapporteren:

Ik heb een stressvol leven. Er gaat qua eten dan ook best weleens rommel naar binnen. Een broodje hier, etentje daar en soms zelfs thuisbezorgde maaltijden. Ik weet dat dit slecht is. Ik heb toen eens zo’n detox kuur geprobeerd, om de boel (in mijn lichaam) eens op te ruimen. Vijf dagen lang geen melk, vlees en eieren. Snoepgoed, brood liet ik ook staan. Wel at ik verse groenten en fruit en dronk wat sapjes. Het was even zwaar, maar uiteindelijk leek het beloond te worden. Ik stond fris op en had weer volop energie. Ook was ik enkele kilo’s kwijtgeraakt. Het is nu vooral opletten dat de kilo’s er niet weer aanvliegen. – Anoniem

Dat intermittent fasting is niets voor mij. Ik heb het geprobeerd en het beviel me niet. Je hebt alleen zo weinig energie op een vastendag. Veel van mijn vrienden en bekenden hebben hier niet zo’n probleem mee, maar ik dus wel. Ik kan bijvoorbeeld veel minder lang hardlopen op een vastendag en sprintjes zijn al helemaal geen succes. Je kunt tenslotte niet maximaal presenteren zonder wat brandstof in je tank te hebben. Het gebruik van sportdrankjes leek te werken, maar dan ben je natuurlijk niet aan het vasten. Het volgen van een sapkuur was voor mij een goede tussenweg. Je krijgt gezonde voedingsstoffen binnen en toch nog wat calorieën binnen, maar hebt geen last van ongezond voedsel uit de supermarkt Als je hierbij kiest voor de biologische variant met lekkere groentesapjes zit je al helemaal goed. Wat wil een amateursporter nog meer?’ – Jan B.

Groenten en fruit moeten we het meeste binnen krijgen, het liefst 400 gram per dag! Dit is natuurlijk niet altijd te doen. Ik kan wel salade gaan maken om als lunch te eten, maar dan heb ik niet altijd zin om ook nog eens groenten bij het diner naar binnen te werken. Een uitdaging dus! Het bedrijf Sapje was echter de oplossing voor mij. Ze verkopen voorverpakte groentesapjes die vaak ook nog eens lekker smaken. Gezond en lekker dus. En geen kunstmatige troep! De flesjes van Sapje zijn volledig biologisch. Je krijgt verse ingevroren groenten en fruit, dat op een verantwoordelijke manier gekweekt is. Dat bevalt mij wel. – Mirjam

Op het internet had ik een lekker sapkuur recept gevonden met verschillende fruitsapjes voor 5 dagen. Laat ik het gewoon eens proberen dacht ik. Na 1 week had ik veel last van suikercrashes. Wat bleek nou… ik had te veel suikers gedronken. Achteraf kon ik me wel voor mijn kop slaan want ik had minder fruit moeten drinken en meer groentes. Als je voor de juiste sappen gaat, dan kan een detox kuur nog best meevallen denk ik. Ik vond het zelf vooral fijn dat ik eventjes geen voedsel hoefde te bereiden. Gezien ik voor een sapkuur had gekozen hoefde ik iedere dag namelijk alleen enkele sapjes te drinken. De volgende keer alleen opletten welke sapjes ik ga nemen! – Inge

Hi Oscar, ik sport veel, dus moet flink op mijn voeding letten. Dit doe ik onder andere door een groot deel van mijn dagelijkse inname uit verse groenten en de juiste koolhydraten te laten bestaan. Ik merk hier flink baat bij te hebben. Dat gezegd hebbende ben ik niet altijd in de gelegenheid om verse voedingsmiddelen bij te dragen en te nuttigen. In dat geval zijn de producten van Sapje een geweldige uitkomst. Je hebt hier te maken met biologisch groentesap van hoge kwaliteit. Het is dusdanig verwerkt en verpakt dat alle gezonde nutriënten behouden blijven. Ik ben er enkele maanden geleden mee begonnen en vind het nog steeds een geweldige uitvinding. Dat hoge kwaliteit zou gebruiksvriendelijk kon zijn had ik niet gedacht. – Emma

Een sapkuur, is dat wel iets voor mij? Ik wilde wat kilo’s kwijtraken voor de bruiloft van mijn zus. Dus ik ben er gewoon aan begonnen. Het is wel even wennen om 2 weken op sapjes te leven. Vooral de eerste dagen had ik moeite om niet de kast in te duiken. Ik heb de sapjes van Frecious geprobeerd. Sommige drankjes hebben een erg bittere smaak.  Het geeft wel een fijn gevoel om je lichaam te kunnen ontgiften met zulke drankjes en het geeft me motivatie om gezond bezig te zijn. Steeds meer mensen krijgen naar mijn idee allerlei gezondheidsklachten door het slikken van gevaarlijke medicatie. Geef jezelf eens wat rust en luister beter naar je lichaam! – Amira

Afvallen met een sapkuur

Pssst… wist je dat een sapkuur ook voordelen heeft voor je buikomvang?

Jazeker, met een detox of sapkuur kun je veel afvallen!

Niet zo gek natuurlijk, je moet vasten waarna je over gaat op een dieet van groentesapjes die maar weinig calorieën bevatten.

Gedurende het sapvasten krijg je namelijk aanzienlijk minder calorieën binnen dan je normaal tot je zou nemen. Je neemt voor een bepaalde periode geen vast voedsel, maar houdt het bij sapjes die boordevol groenten (en soms ook wat fruit) zitten.

Doordat je zo weinig calorieën tot je neemt, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om zo’n sapkuur vol te houden.

Je wordt namelijk geacht voor meerdere dagen achter elkaar enkel sapjes te drinken. Al zijn er ook mensen die het makkelijker vinden om niet te eten dan minder te eten.

Dit klinkt gek, maar wat ik vaak van mensen met overgewicht hoor is dat ze de gewoonte hebben om meer op te scheppen dan ze eigenlijk van plan waren. Wanneer je alleen sapjes drinkt dan is die verleiding niet aanwezig.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.

Snel gewicht verliezen met sapjes

verschillende smaaksoorten sapjes van het merk Sapje

Een van de makkelijkste manieren om snel af te vallen is door gebruik te maken van gezonde groentesapjes. Geen moeilijk gedoe, maar snel en onwijs lekker én gezond!

Overweeg jij om ook een sapkuur te gaan volgen? Dan kan het nog weleens een uitdaging zijn om de juiste sapjes te vinden.

Veel fabrikanten voegen namelijk een hoop suiker en andere ongewenste ingrediënten aan de groentesapjes toe. Of ze beweren puur sap aan te bieden, maar dit bestaat dan bijvoorbeeld voor een groot deel uit appelsap, in plaats van groenten. Het was voor mij daarom nogal een uitdaging om de juiste sapjes te vinden.

Groentesapjes van Sapje

Enige tijd geleden heb ik de groentesapjes van Sapje zelf geprobeerd. Je kunt hier mijn ervaringen met deze groentesapjes lezen. In uitzonderlijke tijden zoals deze voel ik me genoodzaakt om mijn lezers zo bewust mogelijk te maken van de kracht van gezonde voeding en groentesapjes.

Ik zie de biologische groentesapjes van Sapje als gezonde aanvulling op mijn voedingspatroon. Deze sapjes bestaan voor minimaal 400 gram van de beste lokale groenten, met een beetje fruit, kruiden en specerijen. Vrijwel alle ingrediënten worden direct na de oogst verwerkt en ingevroren, waardoor de vitamines en mineralen zoveel mogelijk behouden blijven.

Dat maakt deze sapjes ideaal om af te vallen of te detoxen en zijn ontzettend lekker.

Via deze link ga je direct naar de overzichtspagina van Sapje en kun je de lekkerste groentesapjes proberen met de hoogste korting.

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»

Plaats een reactie

Doe de GRATIS afslank quiz en meet je ‘Afslank IQ’

Doe binnen 5 minuten mijn quiz en zie direct jouw afslank IQ score inclusief goede antwoorden.

Doe de quiz

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Keto Dieet: Uitleg, Voedingsschema, 9 Recepten en 4 Nadelen

Ontdek wat het ketogeen dieet is, wat je wel en niet kunt eten, waarom je er van afvalt en de beste ...

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Gouden Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 gouden tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde cl...

HappyHealthy.nl wint prijs ‘Website van het Jaar’ 2020!

Doe de “Afslank IQ” test

HappyHealthy op Facebook!

HappyHealthy Facebook