410

Gezondheid

avatar blog author
avatar blog author
Hoi, ik ben drs. Oscar Helm, afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid. HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn! Mijn volledige verhaal

Volg mij via

26Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

5 Gevolgen van Slaaptekort Op Je Gewicht en Gezondheid

Waarom is slaap zo belangrijk voor een gezond gewicht? Vandaag de dag zijn er zoveel factoren die een goede nachtrust kunnen beïnvloeden – van werkstress tot gezinsverantwoordelijkheden – dat het geen wonder is dat een groot deel van de mensen te weinig slaapt. Maar een chronisch slaaptekort maakt je dik, zo blijkt uit onderzoek (bron)...

7 Gevolgen van Toegevoegde Suiker + 6 Soorten Uitgelegd

Suiker is een natuurlijk ingrediënt dat al duizenden jaren deel uitmaakt van ons dieet. Suikers komen van nature voor in voedingsmiddelen (zoals fruit, groenten en melk), terwijl geraffineerde suiker wordt gefabriceerd en bewust wordt toegevoegd aan voedingsmiddelen. Hierdoor krijgen steeds meer mensen teveel suiker binnen. Suikers zijn koolhydraten die energie leveren aan het lichaam. De meest..

17 Tips om Je Hoge Cholesterol te Verlagen Zonder Medicijnen

Heb je een te hoog cholesterol? En wil je je cholesterol verlagen op natuurlijke wijze zonder cholesterolverlagende medicijnen, zoals statines? Dan is dit artikel voor jou geschreven! De consensus is dat ongezonde leefstijlkeuzes de belangrijkste oorzaak zijn van een te hoog cholesterolgehalte. Erfelijke aandoeningen, diabetes of een te traag werkende schildklier kunnen ook bijdragen aan..

Wat Zijn Ketonen (in de Urine) en Zijn Ketonen Gevaarlijk?

Een alternatieve bron van energie heeft de afgelopen jaren de aandacht getrokken van vele voedingsdeskundigen en wetenschappers. Ik heb het niet over koolhydraten, vetten of eiwitten, maar over een andere energiebron. We noemen ze ketonen, oftewel ketonlichamen. Voor je lichaam zijn ketonen echter niets nieuws. Onze hart- en hersencellen gebruiken ketonen (deels) als brandstof. Deze..