Ben je op zoek naar overheerlijke koolhydraatarme recepten voor het hele gezin?
Laat je inspireren door onze selectie van 19 overheerlijke koolhydraatarme gerechten, perfect voor het hele gezin.
Deze recepten zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar ook een ware traktatie voor de smaakpapillen. Het is de ideale keuze voor een koolhydraatarme levensstijl.
Je kunt ook direct doorklikken naar het gratis weekmenu (inclusief, ontbijt, lunch en diner recepten).
Inhoud van dit artikel
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Gezond Genieten: Koolhydraatarme Recepten voor het Hele Gezin
Het kiezen voor een koolhydraatarm dieet kan een geweldige manier zijn om een gezondere levensstijl aan te nemen en ongewenst vet te verliezen.
Maar het kan moeilijk zijn om maaltijden te vinden die zowel smakelijk als voedzaam zijn.
Hier zijn 19 koolhydraatarme recepten die zeker in de smaak zullen vallen bij het hele gezin. Deze recepten, vol smaak en voeding, zijn een fantastische manier om je gezin kennis te laten maken met een gezonde, koolhydraatarme levensstijl.
Ontdek in dit artikel 19 gratis en overheerlijke koolhydraatarme recepten voor het hele gezin:
Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu
Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.
Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.
Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.
#1: Bloemkool pizza schotel
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool
- 200g mozzarella
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- 150g tomatensaus
- 100g champignons
- Je favoriete pizza toppings
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de bloemkool schoon en maal deze tot rijst in de keukenmachine.
- Bak de bloemkoolrijst in een hete pan tot het vocht verdampt is.
- Voeg de mozzarella en de Italiaanse kruiden toe en roer goed door.
- Verdeel het bloemkoolmengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier en druk goed aan.
- Bak in de oven voor 15-20 minuten.
- Haal uit de oven en bedek met tomatensaus, champignons en je favoriete pizza toppings.
- Plaats terug in de oven voor nog eens 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat even afkoelen voor het serveren.
#2: Italiaans Gevulde Courgette
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 200g gehakt
- 200g tomatensaus
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 100g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit met een lepel.
- Bak de gehakt rul in een pan, voeg de ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak nog 2-3 minuten.
- Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
- Giet de tomatensaus over de courgettes en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak in de oven voor 15-20 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat even afkoelen voor het serveren.
#3: Ei-Muffins met Groente
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 60ml melk
- 200g spinazie, fijngehakt
- 100g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 100g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eieren en melk samen in een kom.
- Voeg de spinazie, cherrytomaten, ui en kaas toe.
- Verdeel het mengsel over een muffinbakblik.
- Bak 20-25 minuten in de oven of tot ze stevig zijn.
#4: Biologische kip met Broccoli en Kaassaus
Ingrediënten:
- 4 biologische kipfilets
- 1 broccoli, in roosjes
- 250ml room
- 200g geraspte kaas
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Bak de kipfilets in een pan tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm.
- Kook de broccoli tot ze beetgaar is.
- Voeg de room, kaas en knoflook toe aan de pan en roer tot de kaas gesmolten is.
- Voeg de kip en broccoli toe en roer goed om te bedekken met de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
#5: Courgetti met Avocadosaus
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 avocado’s
- Het sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200g cherrytomaten, gehalveerd
Bereidingswijze:
- Maak de courgettes schoon en maak er slierten van met een spiraalsnijder.
- Blend de avocado’s, citroensap en knoflook tot een gladde saus.
- Meng de courgetti en cherrytomaten met de avocadosaus.
- Serveer direct.
#6: Spinazie-Eiwrap met Gerookte Zalm
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 100g verse spinazie
- 100g gerookte zalm
- 2 el roomkaas
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Klop de eieren en voeg de spinazie toe. Roer goed door elkaar.
- Bak het ei-spinaziemengsel in een pan als een pannenkoek.
- Smeer de roomkaas over de wrap en beleg met gerookte zalm.
- Rol de wrap op, snijd doormidden en serveer.
#7: Kokos-Pompoensoep
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen
- 400ml kokosmelk
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen in stukjes en kook tot ze zacht zijn.
- Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg het kerriepoeder toe.
- Voeg de pompoen en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer.
#8: Quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten
Ingrediënten:
- 2/3 kopjes Quinoa
- 2/3 kopjes water
- 1 ei
- 1 handje dadels
- 1 handje walnoten
Bereidingswijze:
- Mix de Quinoa, het water en het ei in een kom en roer het goed door elkaar tot een egaal papje ontstaat.
- Gebruik een koekenpan en verwarm wat kokosolie. Gebruik de helft van het beslag om 1 pannenkoek te vormen.
- Serveer de pannenkoeken met de dadels en de walnoten.
#9: Aubergine Lasagne
Ingrediënten:
- 2 aubergines, in plakken
- 400g tomatensaus
- 200g spinazie
- 200g ricotta
- 200g geraspte kaas
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Plaats de aubergine plakken op een bakplaat en bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten.
- Terwijl de aubergine bakt, verwarm je de tomatensaus in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de spinazie toe en laat het slinken. Haal de pan van het vuur en roer de ricotta erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Als de aubergine klaar is, haal je deze uit de oven en laat je het even afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.
- Om de lasagne te assembleren, plaats je een laag aubergine op de bodem van een ovenschaal. Bedek dit met een laag van het spinazie-ricotta-tomatensausmengsel, en strooi er wat geraspte kaas over. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten zijn gebruikt, en eindig met een laag geraspte kaas bovenop.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne tot de kaas bubbelt en goudbruin is, ongeveer 25-30 minuten.
- Haal de lasagne uit de oven en laat het even rusten voor je het serveert.
Geniet van je aubergine lasagne!
#10: Bloemkoolrijst met Groenten en Ei
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool
- 2 wortels, in blokjes
- 1 paprika, in blokjes
- 100g erwten
- 2 eieren, geklutst
- 2 el sojasaus
- 2 lente-uien, in ringen
Bereidingswijze:
- Maak de bloemkool schoon en maak er rijst van met een keukenmachine.
- Bak de wortels, paprika en erwten in een wok.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 5 minuten.
- Maak een kuiltje in het midden en giet hier de eieren in. Roer door tot ze gestold zijn.
- Voeg de sojasaus toe en roer goed door.
- Garneer met lente-ui en serveer.
Ben je een fan van pasta? Bekijk hier heerlijke koolhydraatarme pasta producten.
#11: Courgettesoep met Kokosmelk
Ingrediënten:
- 2 courgettes, in blokjes
- 400ml kokosmelk
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook in een pan.
- Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer.
#12: gevulde avocado met zalm en ei
Ingrediënten:
- 2 avocado’s
- 100 g gerookte zalm
- 4 eieren
- 10 g verse bieslook
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Verwijder vervolgens een beetje vruchtvlees, zodat er een holte ontstaat in de avocado.
- Leg de plakjes gerookte zalm in de avocadohelften en verspreide het over de holte.
- Tik vervolgens een ei in elke avocadohelft, bovenop de gerookte zalm.
- Schuif de avocado’s in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten op 180 graden.
- Hak de bieslook in kleine stukjes. Verdeel de avocado’s over twee borden en garneer het geheel met de bieslook.
Ben je naast deze gratis recepten op zoek naar meer koolhydraatarme recepten voor het hele gezin?
Neem dan hier een kijkje naar mijn bestverkochte receptenboek de Afslank Receptenbijbel met tientallen koolhydraatarme gerechten.
Laat je verrassen door de rijke variëteit en maak van elke maaltijd een gezond feestje!
#13: Zalmfilet met Knoflookboter en Asperges
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets
- 500g groene asperges, uiteinden verwijderd
- 4 el boter
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 1 citroen
- Dille, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Bak de zalmfilets in een pan tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm.
- Bak de asperges in dezelfde pan tot ze beetgaar zijn.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de knoflook toe. Roer goed.
- Serveer de zalmfilets met de asperges en giet de knoflookboter eroverheen.
- Garneer met dille en serveer met een partje citroen.
#14: Bloemkoolcouscous met Groenten
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool
- 2 wortels, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el komijn
- 1 el kurkuma
- Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Maak de bloemkool schoon en maak er couscous van met een keukenmachine.
- Bak de wortels, courgette, ui en knoflook in een wok. Voeg de komijn en kurkuma toe en roer goed.
- Voeg de bloemkoolcouscous toe en roer goed om te bedekken met de specerijen.
- Bestrooi met verse peterselie en serveer.
#15: Slawrap met zalm, avocado en taugé
Ingrediënten:
- 1 krop ijsbergslag
- 200 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 10 champignons
- 1 handje taugé
- peper en zout
Werkwijze
- Snijd de paprika, champignons en avocado in stukjes.
- Snipper de zalm.
- Doe alle ingrediënten in een kom, voeg hier de peper en zout aan toe en meng goed door elkaar.
- Was de ijsbergsla en haal 6 mooie bladeren van de krop af.
- Schep het mengsel op de slablaadjes en strooi hier wat taugé overheen.
- Vouw de wrap dicht en zet vast met een satéprikker.
#16: tomaten met hüttenkäsevulling
Ingrediënten:
- 2 tomaten
- 4 el hüttenkäse
- ¼ komkommer
- 1 bosuitje
- 1 kleine rode peper
- Snufje paprikapoeder
- 1 el Parmezaanse kaas (48+)
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het hoedje van de twee tomaten af, inclusief het bovenste stuk tomaat. Hol de tomaten vervolgens uit met een lepel.
- Zet de tomaten 5 minuten in de oven, zodat ze een beetje zacht worden.
- Neem ondertussen een kom en doe hier de hüttenkäse, de Parmezaanse kaas en het paprikapoeder in. Meng alles goed door elkaar.
- Snijd een kwart komkommer in kleine stukjes en voeg deze komkommerstukjes toe aan het hüttenkäsemengsel.
- Snijd ook de bosui en de rode peper in dunne ringetjes. Voeg dit naar wens toe – als je voor iets minder pittig wilt gaan, hoef je niet de hele rode peper toe te voegen.
- Meng ook de bosui, de rode peper en de komkommer goed door de hüttenkäse.
- Haal de tomaten uit de oven en vul ze met het hüttenkäsemengsel. De gevulde tomaten zijn direct te serveren.
#17: Tonijnfilet met gestoomde groenten
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Wrijf de tonijnmoten in met de olijfolie en laat minstens 15 minuten staan.
- Snijd de sperziebonen doormidden, snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze samen in een stoommandje in een steamer.
- Pel de sjalotjes en snijd in dunne partjes. Bak ze in een pan met wat olijfolie.
- Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Voeg beide toe aan de sjalotjes in de pan.
- Bak de tonijnmoten op een grillplaat en rooster ze circa 5-7 minuten bruin
- Schep de gestoomde groenten op de borden, serveer de tonijnmoten en garneer met de sjalotjes, uien en knoflook. Strooi de peterselie erover.
#18: Pastinaak quiche
Ingrediënten:
- 225 g pastinaak
- 250 g champignons
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 1 salami worst, 150 g
- 2 sneden volkorenbrood, geroosterd
- Kruiden naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een bakvorm in met roomboter.
- Schil de pastinaak in plakken en kook het 5 minuten in water. Bedek hierna de bakvorm met deze plakken.
- Bak de champignons, tomaat en salami in een pan.
- Doe dit mengsel in een kom, breek de eieren en kruimel de boterhammen erdoor.
- Roer het mengsel goed door elkaar en vul de bakvorm ermee. Bak de pastinaak quiche in de oven gaar in ongeveer 30 minuten.
#19: Zalm uit de Oven met Citroen en Dille
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets
- 2 citroenen, in plakken
- Verse dille
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Leg de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Leg de plakken citroen op de zalmfilets, bestrooi met dille, peper en zout, en besprenkel met olijfolie.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200°C voor 15-20 minuten, tot de zalm gaar is.
Wil je nog meer lekkere koolhydraatarme recepten voor het hele gezin?
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en gezonde recepten? De Afslank Receptenbijbel wordt je nieuwe beste vriend in de keuken!
Dit geliefde kookboek is gevuld met meer dan 140 gevarieerde, smakelijke en voedzame afslankrecepten. Van ontbijt tot diner, desserts en saladedressings, en van Italiaanse klassiekers tot authentieke Nederlandse gerechten – deze bestseller biedt een culinaire reis rond de wereld.
Elk recept is gecontroleerd door een diëtist en op smaak getest door zowel mijzelf als een professionele kok. Met onze stapsgewijze instructies en gedetailleerde foto’s van elk recept, wordt gezond en lekker koken een eitje.
En het beste? De maaltijden uit de Afslank Receptenbijbel zijn zo samengesteld dat ze perfect passen in het voedingspatroon van het hele gezin. Dus ook je kinderen kunnen zonder problemen meegenieten van deze heerlijke, gezonde gerechten. Dat is pas écht zorgeloos genieten!
Ben je klaar om je keuken te verrijken met overheerlijke, gezonde recepten?
Klik hier om gratis voorbeeld recepten van de Afslank Receptenbijbel te downloaden.
Met deze koolhydraatarme recepten kun je maar liefst een week vooruit! Ideaal voor je als meer variatie zoekt en gezonder wil eten.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt