846

15 Beste Koolhydraatarme Koekjes om te Kopen

Op zoek naar koolhydraatarme koekjes die lekker zijn?

Wij begrijpen hoe lastig het kan zijn om smakelijke én verantwoorde suikervrije koekjes te vinden!

Gelukkig zijn er suikervrije koekjes beschikbaar als je weet waar je moet zoeken (Albert Heijn, Jumbo, LIDL of Kruidvat).

Ontdek in dit artikel de 15 beste koolhydraatarme koekjes om te kopen en geniet zonder schuldgevoel van deze heerlijke lekkernijen.

Inhoud van dit artikel

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

De waarheid over suikervrije en koolhydraatarme koekjes kopen

Zijn er 100% suikervrije koekjes in supermarkten verkrijgbaar? Het korte antwoord hierop is: nee. Er bestaan geen koekjes die volledig vrij zijn van suikers of koolhydraten, omdat deze van nature voorkomen in koekjes.

Met suikervrij of koolhydraatarm wordt bedoeld dat er geen toegevoegde suikers in de koekjes zitten.

Het is jammer, maar koekjes zonder enige suiker of koolhydraten zijn niet te vinden. Zelfs als je gezondere meelsoorten zoals amandelmeel of kokosmeel gebruikt, bevatten de koekjes nog steeds suikers en koolhydraten. Dit geldt ook voor koolhydraatarme pasta producten.

Een beetje suiker of koolhydraten is echter geen probleem, zolang het maar beperkt blijft. Fruit bevat bijvoorbeeld natuurlijke suikers en koolhydraten die gezond zijn, zolang je de juiste soorten eet.

Producenten passen verschillende technieken toe om suikervrije koekjes  en koolhydraatarme hapjes gezonder te maken. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld zoetstoffen zoals stevia of erythritol poeder in plaats van suiker.

Verder gebruiken ze vezelrijke meelsoorten zoals havermeel of amandelmeel. Ook kunnen extra vezels aan het koekje worden toegevoegd om het gezonder te maken, of eiwitpoeder kan worden gebruikt.

Wil je suikervrije koekjes kopen? Kies dan voor gezondere koekjes die minder suiker en koolhydraten bevatten.

Hier is mijn top 15 van koolhydraatarme en suikervrije koekjes die je kunt vinden bij grote supermarktketens:

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Koolhydraatarme en suikervrije koekjes Albert Heijn (AH)

#1: Smaakt Pinda cashewrepen less carb

Deze repen van het merk Smaakt bevatten 16 gram koolhydraten per 100 gram en kosten €2,79 per verpakking. Ze hebben een heerlijke nootachtige smaak en een aangename textuur met een lekkere crunch. Ideaal voor tussendoor of als snelle energieboost.

De prijs is redelijk en ligt binnen de verwachting voor dit soort producten. Ze zijn zeker het proberen waard, vooral als je een fan bent van pinda’s en cashewnoten.

#2: Wecare Lower carb caramel chocolate peanut

Met 26 gram koolhydraten per 100 gram en 9,1 gram per portie zijn deze koekjes een smakelijke optie. Ze kosten €2,99 per verpakking, wat een goede prijs is voor dit koolhydraatarme koekje.

De combinatie van chocolade, karamel en pinda’s is een klassieker en zorgt voor een heerlijke smaakexplosie bij elke hap. Het is een fijne traktatie voor iedereen die op zoek is naar een koolhydraatarm tussendoortje.

#3: Wecare Lower carb fudge caramel

Deze koekjes bevatten 16 gram koolhydraten per 100 gram en kosten €2,99 per verpakking. Hoewel ze heerlijk zacht en zoet zijn, vind ik ze persoonlijk net iets te zoet voor mijn smaak.

Toch zullen ze zeker in de smaak vallen bij de liefhebbers van karamel en fudge. De prijs is redelijk en vergelijkbaar met andere koolhydraatarme koekjes in dezelfde categorie.

#4: Weight Care Twaalfuurtje choco crisp

Met 36 gram koolhydraten per 100 gram en een prijs van €3,29 per verpakking (doosje van 2 repen) zijn deze repen niet de beste optie als je echt koolhydraatarm wilt eten.

Het is vooral vanwege de 21 gram suikers. De smaak is echtr wel lekker, met een krokante bite en een rijke chocoladesmaak.

De prijs ligt iets hoger dan bij sommige andere koolhydraatarme koekjes varianten, maar is nog steeds redelijk.

Als je op zoek bent naar een smakelijke, chocoladeachtige traktatie en niet per se de meest koolhydraatarme optie nodig hebt, is dit een goede keuze.

Koolhydraatarme en suikervrije koekjes Jumbo

#5: Céréal Zonder Suikers Smaak Speculoos Stukjes Amandelen

Deze speculoos koekjes met amandelstukjes bevatten 61 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan een groot deel uit polyolen bestaat, en kosten €2,49 per verpakking.

Ze hebben een heerlijke smaak van speculoos en knapperige amandelstukjes die voor een lekkere bite zorgen.

Hoewel ze een hoog koolhydraatgehalte hebben, zijn polyolen anders dan reguliere koolhydraten, waardoor ze een betere optie zijn voor mensen die hun suikerinname willen verminderen.

De prijs is gemiddeld, maar er zijn betere koolhydraatarme koekjes als je strikt koolhydraatarm lekkernijen zoekt.

#6: Céréal Minder Suikers Orange Delight

Deze koekjes met sinaasappelsmaak bevatten 66 gram koolhydraten per 100 gram, met een groot deel afkomstig van polyolen.

Ze kosten €2,49 per verpakking. Ze zijn verfrissend en smaakvol, en de prijs is redelijk.

Ondanks dat ze niet de meest koolhydraatarme keuze vormen, kunnen ze als vervanging dienen voor mensen die hun suikerconsumptie willen verlagen. Let echter wel op het algehele gehalte aan koolhydraten.

#7: Céréal Minder Suikers Stroopwafels

Deze stroopwafels bevatten 40 gram koolhydraten per 100 gram en kosten €2,89 per verpakking.

Hoewel ze niet echt koolhydraatarm zijn, zijn ze wel een lekkere traktatie voor wie van stroopwafels houdt. De prijs is redelijk, maar let wel op het aantal koolhydraten als je een strikt koolhydraatarm dieet volgt.

#8: Céréal Zonder Suikers Mini Cakes Stukjes Chocolade

Deze mini cakes met chocoladestukjes bevatten 50 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 33 gram polyolen, en kosten €2,99 per verpakking.

Ze zijn heerlijk zacht en smaakvol. Terwijl ze niet bepaald laag in koolhydraten zijn, kunnen ze als een keuze dienen voor diegenen die hun suikerconsumptie willen verlagen vanwege de polyolen.

De prijs is prima, en ze zijn zeker het proberen waard als je een chocoladeliefhebber bent. Maar houd rekening met het totale koolhydraatgehalte.

#9: Céréal Zonder Suikers Galetten Fijn

Deze heerlijke galetten bevatten 71 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 34 gram polyolen. Deze zoete koekjes kosten €2,49 per verpakking.

Deze koekjes zijn knapperig en subtiel zoet; hoewel ze niet de meest koolhydraatvriendelijke keuze zijn, bieden ze een alternatief voor wie de suikerinname wil verlagen.

De prijs is gemiddeld, maar houd rekening met het totale koolhydraatgehalte als je een strikt koolhydraatarm dieet volgt.

#10: Céréal Minder Suikers Choco Delight Puur

Deze pure chocoladekoekjes bevatten 56 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 27 gram polyolen, en kosten €2,79 per verpakking. Ze hebben een rijke chocoladesmaak en een aangename textuur.

Vanwege het hoge aantal polyolen zijn ze een goed alternatief voor iedereen die minder suikers wilt binnenkrijgen.

De prijs is gemiddeld en voor chocoladeliefhebbers zijn deze koekjes zeker het proberen waard. Houd wel rekening met het totale koolhydraatgehalte.

De koolhydraatarme koekjes bij de Jumbo van het merk Céréal bevatten weliswaar koolhydraten, maar dit zijn polyolen.

Polyolen zijn wel koolhydraten, maar worden vaak niet als zodanig gezien, omdat ze je lichaam en bloedsuikerspiegel anders beïnvloeden dan gewone suikers.

Ze worden vaak gebruikt als alternatief voor suiker in producten zonder toegevoegde suikers, omdat ze minder calorieën bevatten en een lagere glycemische index hebben. Dit houdt in dat ze je bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen dan normale suikers.

Wat betreft de zoetheid van polyolen: deze zoetstoffen zijn minder intens dan gewone suiker. Ze zijn over het algemeen 0,4 tot hooguit 1 keer zo zoet als suiker. Dit betekent dat ze minder zoet zijn dan tafelsuiker.

Suiker levert van nature 4 kcal per gram (of het nu gaat om kristal-, melk- of fruitsuiker). De meeste polyolen leveren ongeveer 2,4 kcal per gram. Erythritol is een speciale polyol die geen calorieën levert, met 0 kcal per gram.

Koolhydraatarme en suikervrije koekjes Kruidvat

#11: Kruidvat proteïne wafelreep

Deze proteïne wafelreep bevat slechts 18 gram koolhydraten per 100 gram en 175 calorieën per reep van 45 gram. Met 16 gram eiwitten is het een goede snack voor na het sporten en een redelijke optie voor wie een koolhydraatarm dieet volgt.

De smaak is aangenaam, hoewel ik ze persoonlijk iets aan de droge kant vind. Voor de prijs van €2,39 zijn ze redelijk geprijsd en een goede keuze als je op zoek bent naar een smakelijke koolhydraatarme snack.

#12: Kruidvat protein breakbar

Deze protein breakbar van de Kruidvat bevat slechts 8 gram koolhydraten per 100 gram en 113 calorieën per reep van 21,5 gram.

Deze suikervrije koekjes hebben een lekkere smaak en zijn een goede keuze als je een koolhydraatarme snack wilt. De prijs is prima, maar let op dat het relatief kleine koolhydraatarme koekjes zijn.

#13: Weight Care Cranberry Cheesecake Maaltijdreep

Met 43 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 28 gram suikers, zijn deze maaltijdrepen niet echt koolhydraatarm. Ze hebben echter wel een verrassende en smaakvolle combinatie van cranberry en cheesecake.

Voor de prijs van €3,79 zijn ze iets duurder dan andere opties, maar het is een lekkere afwisseling als je jezelf wilt trakteren.

#14: Modifast Protein Shape Granen Chocoladestukjes Koekjes

Deze koolhydraatarme koekjes van de Kruidvat bevatten 54 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 14 gram suikers.

Ze zijn niet de meest koolhydraatarme optie, maar ze hebben een lekkere smaak met krokante granen en chocoladestukjes. De prijs is aan de hoge kant, maar ze zijn een leuke traktatie als je jezelf wilt verwennen.

#15: Modifast Protein Shape Pure & Witte Chocolade Snackreep

Deze snackreep bevat 52 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 36 gram suikers en 3,7 gram polyolen. Ze zijn niet echt koolhydraatarm en bevatten relatief veel suiker.

De smaak van pure en witte chocolade is wel heerlijk, maar voor de prijs van €6,79 zijn er betere en gezondere koolhydraatarme koekjes op de markt.

*Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de supermarkt en eventuele promoties.

Ik raad je aan om de websites van de supermarkten te bekijken voor de meest recente informatie voordat je een aankoop doet. Zo ben je altijd op de hoogte bent van de laatste prijzen en aanbiedingen.

Welke koekjes hebben de minste koolhydraten?

De koolhydraatarme koekjes met de minste koolhydraten zijn de Protein Breakbars van de Kruidvat. Deze bevatten slechts 8 gram koolhydraten per 100 gram, wat aanzienlijk lager is dan de andere opties.

De smaak is goed en met een prijs van €2,39 zijn ze redelijk geprijsd. Dus als je echt op zoek bent naar een koekje met de minste koolhydraten, zou ik de Kruidvat Protein Breakbars aanbevelen.

Knapperige koolhydraatrme koekjes bakken?

Zin om zelf aan de slag te gaan en heerlijke knapperige koolhydraatarme koekjes te bakken?

Hier zijn 3 overheerlijke koolhydraatarme recepten om je op weg te helpen. Verwen jezelf en je gezin met een zelfgemaakte, gezonde traktatie!

Koolhydraatarm koekje recept #1: amandelmeel koekjes

Ingrediënten:

 • 200 gram amandelmeel
 • 60 gram roomboter, gesmolten
 • 1 ei
 • 1 tl vanille-extract
 • 3 el erythritol (of een andere zoetstof naar keuze)
 • Snufje zout

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Meng in een kom het amandelmeel, de gesmolten boter, het ei, vanille-extract, erythritol en zout goed door elkaar.
 3. Vorm kleine bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes plat tot koekjes.
 4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
 5. Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Koolhydraatarm koekje recept #2: Kokosmakronen

Ingrediënten:

 • 100 gram geraspte kokos
 • 3 eiwitten
 • 2 el erythritol (of een andere zoetstof naar keuze)
 • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze: 

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom.
 3. Voeg de erythritol en vanille-extract toe aan de stijfgeklopte eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar.
 4. Schep de geraspte kokos erdoor en meng goed.
 5. Maak met je handen of een eetlepel kleine hoopjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 6. Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
 7. Laat de kokosmakronen afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Koolhydraatarm koekje recept #3: Chocolade hazelnootkoekjes

Ingrediënten:

 • 150 gram hazelnootmeel
 • 50 gram cacaopoeder
 • 100 gram roomboter, gesmolten
 • 1 ei
 • 3 el erythritol (of een andere zoetstof naar keuze)
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout

Bereidingswijze: 

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Meng in een kom het hazelnootmeel, cacaopoeder, gesmolten boter, ei, erythritol, vanille-extract en zout goed door elkaar.
 3. Vorm kleine bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes plat tot koekjes.
 4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten, of tot ze stevig zijn.
 5. Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Tot slot

Het goede nieuws is dat koolhydraatarme koekjes in bijna alle grote supermarkten verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat je nog steeds kunt genieten van een lekker koekje dat koolhydraatarm is.

Door dagelijks de inname van koolhydraten en suikers aanzienlijk te verminderen, kun je op een snelle manier vet kwijtraken en je gezondheid verbeteren.

Er zijn tal van smakelijke koolhydraatarme gerechten die je kunt proberen.

Ben je benieuwd naar koolhydraatarm eten? Of ben je op zoek naar inspiratie voor smakelijke afslankrecepten?

Het gratis weekmenu van mijn populaire receptenboek ‘De Afslank Receptenbijbel’ is de perfecte manier om te beginnen:

Je vindt er allerlei heerlijke koolhydraatarme maaltijden voor elke dag (inclusief ontbijt, lunch, tussendoortjes en diners)

Met onze duidelijke stap-voor-stap instructies en mooie receptenfoto’s, wordt het heel makkelijk om elk koolhydraatarm gerecht te bereiden.

Volg de eenvoudige kookinstructies en zet iets lekkers op tafel voor je familie en vrienden. Ik wens je alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

Veelgestelde vragen over koolhydraatarme koekjes

Waar kan ik koolhydraatarme koekjes kopen?

Je kunt koolhydraatarme koekjes kopen bij verschillende winkels en supermarkten, zoals Albert Heijn, Jumbo en Kruidvat. Je kunt natuurlijk ook online kijken naar koolhydraatarme koekjes bij webwinkels die gespecialiseerd zijn in dieet- en gezondheidsproducten. Het is jammer dat LIDL geen koolhydraatarme koekjes in hun assortiment heeft, gemiste kans voor hen.

Welke koekjes mag je eten bij afvallen?

Bij het afvallen is het belangrijk om te letten op je calorie-inname en de voedingswaarden van de producten die je eet.

Als je wilt afvallen is het niet verstandig om überhaupt koekjes te eten. Eet bewust! Kies bij voorkeur voor koekjes die minder calorieën, minder suiker en minder (snelle) koolhydraten bevatten.

Uit de besproken koolhydraatarme koekjes in dit artikel zijn de Kruidvat Protein Breakbars een goede optie vanwege hun lage caloriegehalte (113 calorieën per reep).

Daarnaast zijn de Smaakt Pinda Cashewrepen Less Carb (16 gram koolhydraten per 100 gram) en de Wecare Lower Carb Fudge Caramel (16 gram koolhydraten per 100 gram) relatief koolhydraatarm en kunnen ze passen in een afvalplan.

Welke koekjes bevatten de minste calorieën?

De Kruidvat Protein Breakbars de minste calorieën. Ze hebben slechts 113 calorieën per reep van 21,5 gram. Dit maakt ze een relatief caloriearme keuze in vergelijking met de andere koekjes die we hebben besproken.

Als je op zoek bent naar een snack met minder calorieën, zijn de Kruidvat Protein Breakbars een goede optie. Houd er echter rekening mee dat ze niet per se de meest koolhydraatarme keuze zijn.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • Goede koekjes recepten , dank daarvoor !

  Henk

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )