1063

Lang houdbaar voedsel / noodrantsoen kopen? 8 belangrijke tips

Of je nu zorgen hebt over een natuurramp, stroomuitval of pandemie, het aanleggen van een lang houdbare voedselvoorraad is nooit verkeerd om te doen. Ook de overheid raadt een noodpakket van flessen water en houdbaar eten aan (bron).

We leven in een maatschappij waarin je op ieder moment van de dag voedsel en drinken kunt kopen. Het is deze vanzelfsprekendheid waar maar weinig mensen zich bewust van zijn, tot ze het niet meer hebben.

Dus als je nog geen noodrantsoen hebt dan wordt het tijd om ermee aan de slag te gaan. Als je wacht tot je het ooit nodig hebt, ben je per definitie al te laat. Het is daarom verstandig om altijd wat achter de hand te hebben.

Wil je beter voorbereid zijn op noodsituaties met een noodrantsoen, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel leer je simpele tips voor het inslaan van lang houdbaar voedsel.

Wil je snel kant-en-klaar kwalitatief lang houdbaar voedsel in huis hebben dat tot wel 20 jaar houdbaar is? Dan is dit een goede webshop met kwalitatieve producten en een variatie van noodrantsoenen.
De levering is snel en de webshop heeft meer dan 1000 positieve reviews .

Inhoud van dit artikel

Wat is een noodrantsoen?

Een noodrantsoen is vaak lang houdbaar voedsel dat langdurig kan worden opgeslagen en waar mensen op vertrouwen in geval van nood.

Deze voedselvoorraden zijn essentieel als je voorbereid wil zijn op noodsituaties en zijn bedoeld om meerdere dagen (of zelfs weken) mee te gaan. Het rantsoen is bedoeld om mensen te helpen overleven totdat er hulp komt.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Waarom lang houdbaar voedsel opslaan?

Het opslaan van lang houdbaar voedsel en water kun je zien als het afsluiten van een verzekering.

Je krijgt misschien nooit te maken met een economische crisis, pandemie of natuurramp, maar als dat wel het geval is, dan wil je voorbereid zijn. Een noodrantsoen en andere benodigdheden kan dan van onschatbare waarde voor jou en je gezin zijn.

Hoeveel eten heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat met het inslaan van lang houdbaar voedsel, is het belangrijk om een doel te stellen.

Hoeveel eten wil je opslaan? Om dat te bepalen wil je weten hoeveel calorieën je per dag nodig hebt.

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk lengte, gewicht, leeftijd, geslacht en hoeveel je op een dag beweegt. Voor vrouwen wordt 2000 kcal per dag als gebruikelijk gezien. Bij mannen ligt dit aantal op 2500 kcal.

Om achter je dagelijkse caloriebehoefte te komen, kun je je BMR berekenen. Deze is gebaseerd op een formule waarmee je je dagelijkse benodigde calorieën kunt berekenen.

Op basis daarvan kun je een basis noodrantsoen voor jou en je gezinsleven samenstellen met voldoende voedsel en water voor een periode van laten we zeggen 3 weken.

Noodrantsoen kopen? Hier wil je op letten

Het inslaan van lang houdbaar voedsel kan overweldigend lijken. Welke voedingsmiddelen wil je in huis hebben en welke zijn minder belangrijk?

Hieronder volgen enkele tips om je te helpen bij het opbouwen van een noodrantsoen voor in huis:

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Tip #1: zorg voor een goede opslagruimte

Laten we beginnen met de ruimtes in huis omdat je hier het grootste deel van je tijd doorbrengt en het de beste plek is om een noodsituatie te doorstaan.

Alles valt of staat met een goede ruimte om je overlevingsproducten in op te bergen. Het vinden van een goede plek om een noodrantsoen voor noodgevallen op te slaan kan een behoorlijke uitdaging zijn.

Vooral als je in een klein huis of appartement woont wil je creatief zijn. Maak eens een wandeling door je woonruimtes. Welke plekken zijn nog onbezet?

Vaak zien we lege ruimte over het hoofd omdat er niet naar omkijken. Je kunt bijvoorbeeld extra planken plaatsen boven deuren of bureaus. Maar nog veel beter is het om een kelder of voorraadkast te gebruiken, mits je die ruimte hebt.

Kelders werden vroeger vooral gebruikt om eten koel te bewaren (de gemiddelde temperatuur van een kelder is 11 graden Celsius). Dit werd overbodig met de komst van koelkasten en diepvriezers.

De meest geschikte opslagruimtes zijn:

 • Kelder
 • Logeerkamer
 • Voorraadkast
 • Onder bedden
 • Achter kleding in de kast
 • Garage/schuur

Tip #2: let op de opslagomstandigheden

Het allerbelangrijkste is dat je rekening moet houden met de opslagomstandigheden, ongeacht waar je een noodrantsoen aanlegt.

Een te hoge temperatuur, luchtvochtigheid, zonlicht en ongedierte zijn je grootste vijanden als het gaat om het bewaren van lang houdbaar voedsel.

Temperatuur: een goede vuistregel is dat bij elke temperatuurstijging van 10 graden Celsius de houdbaarheidsduur van je voedsel wordt gehalveerd. Bewaar daarom je noodrantsoen bij een constante temperatuur en laat het nooit warmer worden dan 20 graden. Ben je niet zeker van de juiste temperatuur? Koop dan een speciale thermometer.

Luchtvochtigheid: mensen voelen zich het beste bij een vochtigheidsgraad van tussen de 60-85%. Helaas komt een hoge luchtvochtigheid de conditie van lang houdbaar voedsel niet ten goede. De manier om vochtproblemen te omzeilen is een goede verpakking. Je kunt gebruik maken van vacuümzakken (Mylar zakken) en opslagvaten.

Geen direct zonlicht: zonlicht laat voedingsproducten sneller bederven en tast de voedingswaarde, smaak en kwaliteit van voedsel aan. Dit geldt vooral als het gaat om vet oplosbare vitamines (vitamine A, D, E) en eiwitten. Ook kunnen bacteriën in water onder invloed van zonlicht en warmte groeien. Dit kun je testen door aan het water te ruiken. Water en voedsel dat bedorven is ruikt erg muf en zit vol met bacteriën.

Ongediertevrij: een ander probleem is ongedierte. Vochtige ruimtes zijn een broedplaats voor alle soorten insecten. Maar ook knaagdieren vormen een probleem voor het bewaren van lang houdbaar voedsel. Zorg daarom in de eerste plaats voor een fysieke barrière zodat ongedierte niet in de ruimte kan komen waar jouw noodrantsoen in ligt opgeslagen. Dicht alle gaten en berg voedsel op in luchtdichte emmers en zaken in een donkere ruimte. Toch nog last van ongedierte? In dat geval kun je misschien een professionele bestrijder van knaagdieren inschakelen.

Houdbaarheid van voedsel: hoe goed je jouw noodrantsoen ook bewaart, na verloop van tijd zal de voedselkwaliteit gaan afnemen. Tijd is een vijand waar je niet van kunt winnen. Toch hoef je je niet meteen druk te maken wanneer de datum op ingeblikt voedsel is verlopen.

De THT-datum die op een blik te lezen (THT staat voor ten minste houdbaar tot) valt is namelijk de periode waarin de fabrikant minimaal kan garanderen dat de smaak en geur niet zal worden aangetast.

Ingeblikt voedsel vervalt dus niet op een bepaalde datum. Het is niet zo dat blikvoer de ene dag goed is en de volgende dag niet meer eetbaar is. Dit komt omdat voedsel in blik onder vacuüm staat. De afwezigheid van zuurstof in het blik helpt de houdbaarheid van conserven te verlengen.

De meeste houdbaarheidsdata van ingeblikt voedsel variëren van 1 tot 4 jaar, maar wanneer je jouw noodrantsoen op een koele, donkere plek bewaart dan kan die houdbaarheidsdatum waarschijnlijk verdubbeld worden. Over het algemeen zullen voedingsproducten die zuurder zijn eerder vervallen.

Aanvullende tip: staar je niet blind op de houdbaarheidsdatum. Kijk naar de staat van het blik! Is het gedeukt, opgezwollen of verroest? Eet het dan niet op maar gooi het bij twijfel weg.

Tip #3 voeding: blijf zoveel mogelijk bij de basis

Houd eens bij wat jouw gezin in een week gemiddeld allemaal eet. De meeste mensen kunnen zich niet meer herinneren wat ze gisteren hebben gegeten, laat staan een week geleden.

Probeer daarom eens om alles op te schrijven. Wanneer je dit eenmaal in kaart hebt gebracht dan kun je dit als richtlijn voor 3 weken gebruiken.

Als je meerdere dagen per week ongezond voedsel bestelt dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Kies zoveel mogelijk voor natuurlijk en minimaal bewerkt voedsel en stap over naar een onbewerkte koolhydraatarme leefstijl voor een betere gezondheid.

Hoewel veel voedingsproducten in de supermarkt vol zitten met conserveringsmiddelen en andere ongezonde additieven, zijn er nogal wat voedzame en niet-bederfelijke producten verkrijgbaar.

Aanvullende tip: Als je nou echt heel lang houdbaar voedsel wilt en een kant-en-klaar noodrantsoen zoekt, dan kan je bij een site als deze terecht. Deze speciale lang houdbare noodrantsoenen zijn compact, blijven tot wel 20 jaar goed en bevatten de belangrijkste voedingstoffen om te kunnen functioneren in noodsituaties.

Hier zijn de meest gezonde (niet-bederfelijke) voedingsmiddelen:

Gedroogde en ingeblikte bonen

Ingeblikte en gedroogde bonen zijn met een lange houdbaarheid en een hoog gehalte aan voedingstoffen (vezels, plantaardige eiwitten, magnesium, B-vitamines, ijzer, zinker, mangaan, etc.) een goede voedselkeuze.

Ingeblikte bonen kunnen 2-5 jaar bij kamertemperatuur worden bewaard. Gedroogde kunnen zelfs nog langer meegaan, afhankelijk van de verpakking (bron).

Je kunt ook zelf voedsel inslaan in glazen potten. Dan is het wel belangrijk dat de potten eerst steriliseert. Op internet zijn verschillende websites te vinden hoe je dat precies doet.

Pindakaas

De een houdt ervan, de ander vindt de smaak afschuwelijk. Toch is pindakaas uitermate geschikt als noodrantsoen. Het is rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Commerciële pindakaas is volgens de verpakking ongeveer 9 maanden houdbaar bij kamertemperatuur.

Op het internet lees ik dat je hier gemakkelijk enkele jaren bij kunt optellen (2-5 jaar) zonder dat de smaak wordt aangetast. Pindakaaspotten kunnen eenvoudig in je voorraadkast worden bewaard of worden meegenomen als tussendoortje voor onderweg.

Ingeblikte groenten en fruit

Inblikken wordt al lang gebruikt om de houdbaarheid van groenten en gruit te verlengen. De hitte die tijdens het inblikken wordt gebruikt, doodt potentieel schadelijke micro-organismen en de afdichting zorgt ervoor dat nieuwe bacteriën de voedselinhoud niet bederven (bron).

Hoewel de meeste verse groenten en fruit een korte houdbaarheid hebben, geldt dit niet voor gedroogde groenten en fruit. Gedroogd fruit is een gezond tussendoortje. Het bevat relatief weinig suiker, zout en slechte vetten.

Als het op de juiste manier wordt bewaard dan kan het meeste gedroogde fruit tot maximaal 1 jaar worden bewaard. Voor gedroogde groenten geldt dat ze ongeveer een halfjaar kunnen worden bewaard.

Je kunt ook voor diepvriesgroente gaan. Vrijwel alle diepvriesgroenten worden binnen enkele uren ingevroren nadat ze zijn geplukt, gewassen en geblancheerd.

Dat maakt diepvriesgroenten niet ongezonder dan groenten en fruit dat op de versafdeling in de supermarkt ligt.

Het voordeel is 1 jaar houdbaar zijn en dat je ze kan ontdooien wanneer je maar wenst. Je wilt alleen niet alles inzetten op diepvriesgroenten omdat wanneer de stroom uitvalt je een probleem hebt met de diepvriezer.

Ingeblikte vis en gevogelte

Hoewel verse vis en gevogelte onmisbaar zijn in een gezond en gevarieerd dieet, zijn ze zeer bederfelijk.

Toch kan ingeblikte vis en vlees veilig en langdurig worden bewaard (tot wel 5 jaar bij kamertemperatuur).

Denk bijvoorbeeld aan tonijn, makreel, haring en zalm in blik die perfect zijn als noodrantsoen.

Ongezouten noten en zaden

Noten zitten vol met voedingstoffen en antioxidanten. De meeste noten zijn vezelrijk en dragen bij aan een snelle verzadiging en een voller gevoel (bron). Ook zijn de meeste zaden en pitten een rijke bron van gezonde vetten, antioxidanten en mineralen.

Gemiddeld genomen kunnen noten ongeveer een halfjaar meegaan als ze op kamertemperatuur worden bewaard, hoewel de houdbaarheid sterk varieert tussen notensoorten (bron). Voor zaden geldt een vergelijkbare houdbaarheidsdatum.

Biltong en beef jerky

Biltong en beef jerky zijn magere runderbiefstukken die in de oven zijn gedroogd. Hierdoor worden ze een heerlijke eiwit snack met weinig koolhydraten.

Afhankelijk van de verpakking kunnen ze maximaal 1 jaar veilig in de voorraadkast worden bewaard. De gezondste producten zijn die zonder toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen.

Eiwitrepen

Eiwitrepen zijn dankzij hun lange houdbaarheid en voedingswaarde een uitstekende keuze om als noodrantsoen te bewaren.

In tegenstelling tot veel andere producten, hoeven ze niet in water te worden gedompeld of gekookt om smakelijk te zijn. Een proteïne reep levert je de calorieën en eiwitten die je nodig hebt om te overleven.

Bekijk onderstaande video voor de top 5 houdbare eiwit producten:

Soep in blik

Ingeblikte soepen zijn lang houdbaar en kunnen goed worden gestapeld in je voorraadkast. De meeste soepen in blik zijn enkele jaren houdbaar wanneer ze bij kamertemperatuur worden opgeslagen.

Kies vooral soepen uit die rijk zijn aan gezonde ingrediënten, zoals groenten en bonen, en let op dat er niet te veel zout in de soep zit.  Te zoute soep kun je verdunnen met water.

Houdbare melk

Ik lust graag een glaasje verse koemelk, maar echt lang houdbaar is het niet. Houdbare (gesteriliseerde) melk is daarom beter om in te slaan.

Om de melk langer te kunnen bewaren wordt het verhit tot boven de 100 graden zodat alle bacteriën gedood zijn. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de slechte bacteriën doodgaan, maar ook de goede. En dat is misschien wel het grootste nadeel aan het drinken van houdbare melk.

Onderzoek heeft aangetoond dat houdbare melk tot 9 maanden houdbaar is bij een temperatuur van maximaal 20 graden Celsius (bron).

Plantaardige dranken zoals sojamelk gaan ongeveer 10 maanden mee, terwijl ingeblikte kokosmelk tot 5 jaar houdbaar is bij kamertemperatuur. Houdbare en plantaardige melk kan dus goed worden opgeslagen als er geen koelkast beschikbaar is. Melkpoeder (voor baby’s en kinderen) is een alternatief, met een houdbaarheid van 3 tot 5 jaar.

Onbewerkte granen

Onbewerkte granen (quinoa, bruine rijst, havermout, boekweit) zijn ongeraffineerde granen die je in het geheel eet en niet verwerkt in een product als brood. Deze granen zijn voedzaam: ze bevatten veel vezels en voedingsstoffen.

Een ander voordeel is dat je ze in grote verpakkingen kunt opslaan en dat ze lang bewaard kunnen blijven (het vochtgehalte van het graan moet onder de 12% blijven).

Ik raad je 1 á 2 porties per dag aan, want granen blijven koolhydraten. Het is zeker niet raadzaam om ze onbeperkt te eten.

Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen kennen een rijke geschiedenis en worden al eeuwen gebruikt om de geur en smaak van gerechten te verbeteren.

Ze bevatten ook grote hoeveelheden antioxidanten en bioactieve stoffen die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid, zoals het verlagen van de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Voorbeelden van goede kruiden en specerijen zijn zeezout, kurkuma, gember, knoflook, kaneel, munt, zwarte peper, peterselie, basilicum, koriander, bieslook, etc.

Gedroogde kruiden zoals basilicum, peterselie en oregano gaan ongeveer 3 jaar mee, mits ze in een koele en donkere ruimte bewaard worden. Kruiden die fijngemalen zijn, zoals nootmuskaat, kaneel, komijn en curry gaan ongeveer 2-3 jaar mee.

Tip #4: maak water een prioriteit

In dit artikel heb ik als doel gesteld om minstens 3 weken in huis te kunnen overleven zonder hulp van buitenaf.

We mogen dus ook niet aannemen dat de elektriciteit, water of gas nog werkt. Over water heb ik het maar kort gehad.

Toch is het drinken van water misschien wel het allerbelangrijkste om te overleven. Je lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren. Dit komt omdat je constant vocht afscheidt door zweet en plassen. Water werkt als smeermiddel voor onze gewrichten, reguleert onze lichaamstemperatuur en helpt afvalstoffen weg te spoelen.

Een onderzoek onderzocht de overlevingsduur van slachtoffers zonder eten en drinken en kwam tot de conclusie dat mensen zonder voedsel en water 8 tot 21 dagen kunnen overleven (bron). Maar dit is een genereuze schatting.

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen vier dagen zonder water niet eens volhouden. Mensen die in hongerstaking gaan (maar wel water blijven drinken) kunnen een paar maanden overleven. Dit bevestigt dat water veel belangrijker voor je lichaam is dan voedsel (bron).

Dit is wat een gebrek aan water met je lichaam doet:

 • De nieren werken minder goed om afvalstoffen weg te spoelen
 • Je brein zwelt op en je kunt minder goed concentreren en helder nadenken
 • De bloeddruk stijgt of daalt
 • De elektrolyten zullen uit balans zijn

Nu het belang van water drinken duidelijk is geworden, willen we eten hoeveel water we dan precies nodig hebben.

De vuistregel voor water is dat je minimaal 1 liter water nodig hebt per persoon per dag.

Voor een gezin van vier personen zou dat betekenen dat je minstens 84 liter water in opslag nodig hebt om het 3 weken uit te houden. Als een gezinslid zwanger is of borstvoeding geeft dan wil je extra water opslaan.

Een andere oplossing is om gebruik te maken van een waterfilter en een regenton.  Zelfs als je in een appartement met balkon woont, kun je een regenton gebruiken om water op te vangen. Op die manier kun je vervuild water filteren en weer schoon maken. In dat geval heb je minder water in opslag nodig.

Tip #5: multivitaminen op voorraad

Een noodrantsoen kan leiden tot een eenzijdig voedingspatroon als je niet goed oplet. Dit is gevaarlijk want een eenzijdig dieet kan zorgen voor een mogelijk tekort aan voedingstoffen.

Multivitamines zijn daarom belangrijk in een noodsituatie en zijn een waardevolle aanvulling op je dagelijkse voeding.

Met het slikken van een goede multivitamine krijg je onmiddellijk een portie binnen van vitaminen en mineralen die je waarschijnlijk in je dagelijkse voeding mist. En dat is zo’n beetje het grootste voordeel dat je met multivitamines kan hebben.

Goede en voordelige multivitaminen zijn verkrijgbaar bij de Vitaminstore en kan je hier naar keuze bestellen.

Tip #6: gebruik de FIFO-methode

Bij het opslaan van lang houdbaar voedsel wil je nog ergens anders rekening mee houden. Het is deze basisregel die iedereen die in de supermarkt wel uit zijn hoofd kent: de first in, first out regel.

De FIFO-methode wordt wereldwijd gebruikt om op een veilige en efficiënte manier voedsel op te slaan en hoe je het effectief kunt roteren.

Bij het opslaan van een noodrantsoen moeten de nieuwere overlevingsproducten naar achteren worden geplaatst en de oudere producten naar voren. Als je deze regel niet toepast dan verliest je de opslag van lang houdbaar voedsel tot de vervaldatum.

Een simpele oplossing om deze regel te hanteren is door een marker te gebruiken en de datum op afplaktape te schrijven. Dit stukje tape kun je vervolgens plakken op een herbruikbare emmer waar noodrantsoen in ligt opgeborgen.

Tip #7: besteed je budget goed

De een kan financieel wat meer missen dan de ander. Hoeveel geld wil en kun je besteden aan je noodrantsoen? Zet dat eerst eens op een rijtje. Een noodrantsoen inslaan voor noodgevallen kan een uitdaging zijn, maar het hoeft geen kopzorgen te geven. Je hoeft niet alles in één keer voor elkaar te krijgen.

Het zoeken naar de beste deals en aanbiedingen is een avontuur op zich. Betrek alle gezinsleden erbij door hen om suggesties te vragen. Wekelijks vallen er nieuwe folders met supermarkt promoties op je deurmat. In plaats van ze meteen weg te gooien, raad ik aan om ze eens door te bladeren.

Zo weet je in één oogopslag bij welke supermarkt je voordeel geniet en goedkoper uit bent. Prijzen vergelijken bij verschillende winkels kan je op jaarbasis honderden euro’s besparen.

Tip #8: andere benodigdheden

In dit artikel heb ik de belangrijkste voedingsmiddelen besproken. Toch zijn er ook andere spullen van belang om goed voorbereid te zijn. Persoonlijke hygiëne is in noodsituaties nog belangrijker dan in het dagelijks leven. Toch realiseren veel mensen zich dat niet tot het te laat is. Een EHBO-doos is wat ik iedereen aanraad om standaard in huis te hebben.

De EHBO-kit die ik zelf gebruik kun je hier voordelig bestellen en is speciaal samengesteld voor families en gezinnen. Dit soort voorbereiding is wat je beschermt als er iets misgaat. Want zelfs een diepe snee kan levensbedreigend zijn als deze geïnfecteerd raakt.

Andere benodigdheden zijn bijvoorbeeld een zaklamp, waterdichte rugzak, radio (batterij gevoed of handbediend), brandblusser of blusdeken.

Er zijn natuurlijk nog tal van andere dingen die je kunt en zou moeten hebben, maar in dit artikel staan de belangrijkste spullen en producten beschreven om mee te beginnen. Mocht je willen weten wat je nog meer nodig hebt dan raad ik aan om de uitgebreide lijst van de overheid te bekijken.

Samenvattend: richt je allereerst op het inslaan van een noodrantsoen voor een periode van enkele weken. En als je eenmaal deze basis hebt, kun je doorgaan met de extra’s die het overleven een stuk gemakkelijker en comfortabeler zullen maken.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

 • Welk type buik jij hebt
 • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )