706

Vitamines

avatar blog author
Oscar Helm MSc is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring opgedaan over afslanken, voeding en sport en is o.a. bekend van RTL4, AD, Telegraaf, Linda, Libelle, VIVA, Women's Health, Vriendin, Margriet, Nouveau en Santé. In 2020 is hij winnaar geworden van de grootste Nederlandse online publieksprijs, genaamd Website van het Jaar, in de categorie 'Wellbeing & Fitness'.
7Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Wat Is de Beste Multivitamine om te Kopen? Top 5 Uitgelicht

Je denkt misschien dat een vitaminen- en mineralentekort in de Westerse samenleving inmiddels definitief tot het verleden behoort. Niets is minder waar… Vandaag de dag is het nog steeds mogelijk om enkele van de meest essentiële voedingsstoffen te missen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Onderzoek bevestigt dat Europeanen niet voldoende..

Video: Vitamine B6 & De Weerstand

In deze video vertel ik je alles wat je moet weten over vitamine B6 en de weerstand en welke voedingsmiddelen je het beste kan eten. Op het HappyHealthy YouTube kanaal vind je meer interessante video’s over voeding, gezondheid en afvallen. Op het HappyHealthy YouTube kanaal vind je meer interessante video’s over voeding, gezondheid en afvallen.

Video: Top 10 voedingsmiddelen met vitamine C

In deze video vertel ik je alles wat je moet weten over vitamine C en deel ik mijn top 10 voedingsmiddelen voor vitamine C. Kijk hier voor de beste vitamine C supplementen. Op het HappyHealthy YouTube kanaal vind je meer interessante video’s over voeding, gezondheid en afvallen.

Vitamine B12 Tekort: 14 Symptomen, Rijke Voeding + Wat Is Teveel?

Wat is vitamine B12? Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine die van nature aanwezig is in sommige voedingsmiddelen. Vitamine B12 bestaat in verschillende vormen en bevat het metaal kobalt. Vitamine B12 is een essentile vitamine. Dat betekent dat het lichaam het niet zelf kan produceren en dat we afhankelijk zijn van een regelmatige..

Vitamine C: 12 Bewezen Voordelen + Waar Zit het in en Wat Is Teveel?

Vitamine C is misschien wel de meest bekende vitamine. Deze vitamine is essentieel voor het ondersteunen van het natuurlijke afweersysteem. Een vitamine C-tekort komt in de Westerse wereld steeds minder voor, maar sommige groepen mensen lopen nog steeds een risico. Gezien de voordelen is het niet zo verrassend dat vitamine C een populair supplement is. Maar..

Het Vitamine C experiment – waar zit de veilige bovengrens?

De veilige/aanvaardbare bovengrens is de hoogste inname waarbij er geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid te verwachten zijn. De EFSA stelde vast dat dit 2000 mg per dag voor vitamine C is (bron). Voor de duidelijkheid: dat is dus bijna 27 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Volgens het Voedingscentrum kunnen deze hoeveelheden leiden tot darmklachten of..

Vitamine D Tekort: 10 Symptomen, Rijke Voeding + Wat Is Teveel?

Wat is vitamine D? Vitamine D is een vetoplosbare vitamine dat belangrijk is voor sterke botten, celgroei, het immuunsysteem, de opname van mineralen calcium en fosfor en vele andere processen in het lichaam. Mensen met een vitamine D tekort (68% van de bevolking) hebben een grotere kans op allerlei ziektes en klachten. Vitamine D is..