961

Werken Juice Plus+ Capsules of is het Slecht Onderbouwd?

Ik heb een aantal keer de vraag gekregen of het slim is om Juice Plus+ capsules te kopen?

Daarom beantwoord ik in dit artikel of de capsules van Juice Plus een goede aanvulling zijn of dat het slecht onderbouwd is.

In dit artikel ontdek je of Juice Plus je meer energie kan geven, kan helpen bij afvallen en wat de ervaringen zijn van gebruikers.

Inhoud van dit artikel

Wat is Juice Plus+?

Juice Plus+ is een merk van capsules voedingssupplementen. Juice Plus suppletie zou naar eigen zeggen het beste zijn na groenten en fruit. De capsules zijn gemaakt van de opgedroogde sappen (poeder) van ongeveer 30 soorten groenten en fruit.

Ze zijn echter niet bedoeld als complete vervanging voor natuurlijke vitamines en mineralen. In plaats daarvan suggereert Juice Plus dat de capsules kunnen dienen als een aanvulling op je eetpatroon.

Het bedrijf achter Juice Plus, National Safety Associates (NSA) bestaat al sinds 1970. In het begin hield het zich bezig met het produceren van brand- en rookmelders.

In de jaren tachtig werd het assortiment uitgebreid naar lucht- en waterfiltersystemen.

In 1993 werden de fundamenten van het bedrijf gelegd zoals we het vandaag de dag kennen. Dit was de introductie van Juice Plus. Sindsdien is Juice Plus doorlopend ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe producten. Wereldwijd is het gevestigd in meer dan twintig landen.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

De producten van Juice Plus

Welke producten worden door Juice Plus aangeboden? De basisproducten zijn fruit- en groente. De supplementen worden verkocht in plantaardige capsulevorm.

Voor kinderen bestaat er een kauwbare variant, in de vorm van zachte kauwsnoepjes.

Het complete Juice Plus pakket bestaat uit drie soorten potten:

 • Juice Plus+ Fruitmix
 • Juice Plus+ Groentenmix
 • Juice Plus+ Bessenmix

De dosis voor volwassenen is 2 capsules van elke pot per dag,  die bij voorkeur tijdens de maaltijd moeten worden ingenomen. In totaal slik je dus 6 Juice Plus capsules per dag. Kinderen onder de 13 jaar worden geadviseerd om dagelijks 1 capsule van iedere pot in te nemen.

Prijs van Juice Plus capsules

Van iedere soort pot zitten er twee potten in het pakket. De kosten van het Juice Plus pakket zijn € 79,25 voor één maand. Dit lijkt misschien nog betaalbaar, maar het pakket wordt enkel verkocht in pakketten van vier maanden. De eerste bestelling kost je dus al meteen honderden euro’s.

Daarnaast biedt Juice Plus maaltijdvervangers (shakes, repen en soepen) aan die tijdens het ontbijt, lunch of als tussendoortje kunnen worden gegeten. Deze producten kunnen in maandelijkse termijnen of in één keer worden betaald.

Hoe gezond is Juice Plus?

De voedingsstoffen in de Juice Plus capsules komen van geperst fruit en groenten. Het sap wordt vervolgens gedroogd en vermengd en in de capsules gestopt.

De Juice Plus capsules bevatten gedroogd sap van de volgende groenten en fruit:

 • Orchard blend (fruitmix): appel, perzik, veenbes, sinaasappel, papaja, acerola kers, ananas, pruim en dadels.
 • Garden blend (groentemix): broccoli, peterselie, tomaat, wortel, knoflook, biet, spinazie, kool, rijstvezels en havervezels,
 • Vineyard blend (bessenmix): framboos, bosbes, veenbes, granaatappel, zwarte bes, braambes, vlierbes, concord druif, artisjok en cacao.

De Juice Plus capsules bevatten ook een aantal toegevoegde ingrediënten, waaronder:

 • Calcium
 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Carotenoïden (natuurlijke kleurstoffen)
 • Oplosbare vezels (glucomannan)
 • Enzymen
 • Probiotica (denk aan de bekende bacteriestam Lactobacillus acidophilus)
 • Foliumzuur

De exacte hoeveelheden ingrediënten in Juice Plus capsules worden niet vermeld. Dit betekent dat de exacte voedingssamenstelling niet publiekelijk beschikbaar is.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Ervaringen met Juice Plus

verschillende soorten extract capsules

Laten we eens kijken naar wat de wetenschap zegt over Juice Plus. Werken deze capsules écht? Biedt Juice Plus het beste van beide werelden (de belangrijkste voedingstoffen van fruit en groenten geëxtraheerd en in pilvorm gebracht) of is het grotendeels oplichterij?

NSA, het bedrijf achter Juice Plus, beweert dat het gebruik van Juice Plus supplementen veel voordelen kan bieden voor de gezondheid. Het zou onder andere de hoeveelheid voedingstoffen in het lichaam verhogen.

Meerdere studies keken naar de concentratie van verschillende voedingstoffen in het bloed en kwamen tot gemengde resultaten.

In een onderzoek uit 2007 kregen 60 deelnemers Juice Plus als aanvulling op hun dieet (bron).

De onderzoeksresultaten lieten een  toename van de volgende voedingstoffen in het bloed zien:

 • Bètacarotee (precursor voor vitamine A): 528%
 • Lycopeen: 80%
 • Vitamine E: 30%
 • Folaat: 174%

Andere studies vonden echter geen significante toenames van voedingstoffen in het bloed (bron, bron, bron).

Over het algemeen lijkt Juice Plus het aantal voedingsstoffen in het lichaam te verhogen. Deze omvatten bèta-caroteen, vitamine C, vitamine E en folaat (bron).

Maar daarbij moet worden gezegd dat Juice Plus capsules extra worden versterkt met deze voedingstoffen. Met andere woorden, ze worden nog eens EXTRA toegevoegd aan de capsules in aanvulling op de fruit- groente poeders.

Wat zegt huidig onderzoek over Juice Plus?

Het is dus maar de vraag of Juice Plus effectiever is dan andere, goedkopere capsules die ook deze voedingstoffen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan standaard multivitaminen.

Juice Plus zou ook de aanwezigheid van het aminozuur homocysteïne in het bloed verlagen en op die manier de hartgezondheid verbeteren.

Een verhoogde waarde van homocysteïne in het bloed verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Sommige studies hebben aangetoond dat het gebruik van Juice Plus de bloedwaarden van homocysteïne kan verlagen (bron, bron).

In één studie zorgde het gebruik van Juice Plus voor een daling van de bloedwaarden van homocysteïne met 37% in vergelijking met de placeo-groep (bron). Andere studies konden dit effect niet bevestigen (bron, bron).

Het is interessant om te vermelden dat het nemen van multivitaminen ook in verband staat met een verminderde aanwezigheid van homocysteïne in het bloed (bron, bron, bron).

Onderzoek naar de effecten van Juice Plus op andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en cholesterol, hebben gemengde resultaten opgeleverd (bron, bron).

Aangezien Juice Plus is versterkt met vitaminen, is het onduidelijk of de gezondheidsvoordelen het gevolg zijn van het groente- of fruitconcentraat zelf of de toegevoegde voedingstoffen.

Tenslotte is het nog steeds onduidelijk of een verlaging van de homocysteïnespiegels (als gevolg van het slikken van supplementen) het risico op een hartinfarct of longembolie daadwerkelijk vermindert (bron, bron).

Chronische ontstekingen

Een ontsteking is een natuurlijk proces dat je lichaam helpt om ziektes te bestrijden en zichzelf te genezen.

Echter kan een langdurige ontsteking (chronische ontsteking) leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en zelfs verschillende vormen van kanker.

Fruit en groenten zijn rijk aan antioxidanten en kunnen mogelijk helpen tegen chronische ontstekingen (bron).

Onderzoek naar het effect van de antioxidanten in Juice Plus hebben verschillende resultaten gevonden. In een testbuisstudie bleek dat 1 gram Juice Plus poeder dezelfde antioxidanten effecten had als 10 gram fruit en groenten (bron).

Hoewel sommige studies hebben vastgesteld dat Juice Plus capsules oxidatieve stress en DNA-schade kunnen verminderen, hebben weer andere studies geen significante effecten gevonden (bron, bron, bron).

Immuunsysteem

Juice Plus beweert dat een dagelijkse inname het immuunsysteem kan ondersteunen. Een paar studies hebben vastgesteld dat Juice Plus capsules zorgde voor een verhoogde activiteit van sommige immuuncellen (bron, bron).

Het zegt alleen niet zoveel omdat dit soort verhoogde celreacties niet altijd in verband staan met een betere immuniteit of een kleinere kans op ziektes (bron).

In een andere studie moesten Duitse gezondheidswerkers acht maanden lang een placebo of Juice Plus capsules dagelijks slikken. De groep die Juice Plus had geslikt bleek 20% minder ziek te zijn dan degenen die een placebo namen (bron).

Andere studies die de effecten van Juice Plus op het immuunsysteem onderzochten, zagen geen verschil in ziektefrequentie (bron, bron).

Helaas hebben ook geen van bovengenoemde studies gekeken of Juice Plus beter was dan multivitaminen of een vitamine C supplement.

Gezondheid van de huid

Twee studies onderzochten de effecten van Juice Plus op de gezondheid van de huid. De deelnemers hadden na afloop een gezondere huidhydratatie en huidcirculatie (bron, bron).

Dit maakt Juice Plus niet uniek, want het gebruik van vitamine C en E supplementen staat ook in verband met een verbeterde gezondheid van de huid (bron).

Momenteel zijn er geen studies beschikbaar die iets kunnen zeggen of Juice Plus beter is voor de huid dan goedkopere vitaminesupplementen.

Gezond tandvlees

Uit één studie bleek dat Juice Plus de gezondheid van het tandvlees verbeterde bij 60 mensen met tandvleesproblemen (bron). Andere studies hebben ook aangetoond dat vitamine C, vitamine E, zink en vitamine B-complex van belang zijn voor gezond tandvlees (bron, bron).

Samenvattend: Juice Plus kan de absorptie van sommige voedingsstoffen vergroten, wat kan bijdragen aan een goede gezondheid. Er is echter geen bewijs dat Juice Plus effectiever is dan goedkope multivitaminen.

Kun je afvallen met Juice Plus?

vrouw stapt met blote voeten op weegschaal

Naast de basisproducten (groente- en fruitcapsules) heeft Juice Plus ook dieet productenlijn. Juice Plus+ Complete bestaat uit een scala aan maaltijdvervangende producten. Het is een selectie van maaltijdvervangende shakes, soepen en repen.

Met het Juice Plus dieet mag je maximaal 2 maaltijden vervangen per dag met een maaltijdvervanger uit de Juice Plus+ Complete lijn. Het Juice Plus dieet is voornamelijk bedoeld voor gewichtsverlies en het onderhouden van je gewicht.

Juice Plus moedigt gebruikers ook aan om Juice Plus capsules te nemen bovenop dit dieet. Dit wordt vaker gedaan door bedrijven die verschillende voedingssupplementen aanbieden.

Alleen in combinatie met sporten, het hele supplementenpakket en gezonde voeding zou je in staat zijn om snel en gezond af te vallen.

De grote vraag is dan welke rol de supplementen hebben gespeeld bij het afvallen. Vrijwel ieder caloriebeperkend dieet zorgt namelijk voor gewichtsverlies.

Juice Plus franchise

Juice Plus doet aan multi-level marketing (MLM). Het zijn zwaar commerciële MLM supplement bedrijven die nieuwe distributeurs gouden worden bergen worden beloofd met de promotie en verkoop van supplementen.

Het is een bedrijfsmodel waar een piramide van zelfstandige distributeurs geld verdient door directe verkoop van producten en het werven van nieuwe zelfstandige ondernemers. Winst ontstaat door de verkoop van voedingssupplementen aan klanten.

Koop daarom nooit supplementen bij multi-level marketing bedrijven. Ze vragen enorm veel geld, zijn geen experts op gebied van supplementen en zetten vaak schijnonderzoeken op (zoals waar ze zelf invloed op uitoefenen of een slechte opzet doen).

Richt je op bedrijven die naast supplementen ook inhoudelijk cursussen geven hierover zonder een gedwongen commerciële achtergrond. Ook moeten ze zich richten op onafhankelijk onderzoek.

 • Een voorbeeld van een goed bedrijf is Vitakruid.

Conclusie Juice Plus

illustratie van fruitsoorten als tabletten in een plastic verpakking

Heb je baat bij het gebruik van Juice Plus shake producten als je wilt afvallen of een goede gezondheid belangrijk vindt?

Ja, Juice Plus capsules kunnen als aanvulling dienen op de vitaminen en mineralen die je al dagelijks uit je voeding haalt. Er is echter geen bewijs dat Juice Plus beter is dan reguliere multivitaminen.

Gezonder en goedkoper alternatief

Het nemen van supplementen mag je NOOIT als vervanging gaan zien voor gezonde voeding. Jouw lichaam herkent de natuurlijke ingrediënten in groente en fruit veel beter.

Zo laat geperste sinaasappelsap je bloedsuikerspiegel flink stijgen omdat je de vezels links laat liggen. Dit in tegenstelling tot het eten van de gehele sinaasappel, die inclusief vezels ook veel meer vult.

Ik snap persoonlijk niet waarom mensen liever hun geld uitgeven aan dure pakketten (Juice Plus pakket kost € 79,25) terwijl je daarvoor ontzettend veel groente en fruit in de supermarkt kunt kopen.

Voor het bedrag van  €79,25 kan je wekelijks ook 1,7 kg groenten en bijna 3 kg aan fruit in de supermarkt kopen en in de blender doen.

Of koop gewoon gezonde verse drankjes zoals Frecious of Sap.je.

Gesponsorde onderzoeken

Als je de studies die zijn gedaan naar Juice Plus beter analyseert dan valt je meteen op dat een meerderheid van de studies zijn gesponsord door Juice Plus zelf.

Het is gebruikelijk dat bedrijven als Juice Plus gerichte studies op hun eigen producten financieren. Maar de resultaten van dit soort gesponsorde studies moeten met argwaan worden bekeken, omdat ze niet altijd even betrouwbaar zijn.

De vraag is ook hoeveel belangrijke voedingsstoffen behouden blijven na het productieproces. Het is niet voor niets dat Juice Plus nog eens extra voedingsstoffen toevoegt als aanvulling op hun fruit- en groente poeders.

Kijk eerst eens of je niet van eetpatroon moet veranderen. Als jouw dagelijkse maaltijden voornamelijk bestaan uit ongezonde troep, dan hebben Juice Plus shakes ook weinig nut.

Mijn eerste advies is dan ook om meer fruit en groente te eten. Zoveel als je wilt! Ga voor natuurlijke mineralen en vitaminen in groente en fruit en start met een gezond voedingspatroon.

Ben je geen fruit- of groenteliefhebber?

Probeer toch minstens 5 tot 10 stukken per dag (80 gram per portie) aan groenten en fruit te eten. Want in tegenstelling tot wat je misschien hebt vernomen uit de media, kan je fruit en groente onbeperkt eten. Zelfs als je wilt afvallen!

In onderstaande video vertel ik de supplementen die ik dagelijks neem en waarom ik deze neem:

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

4 reacties op dit artikel

 • Met mijn juridische achtergrond ben ik inmiddels al 23 jaar bedrijfspartner van de Juice Plus Company en heb stevig carrière gemaakt . Niet over de rug van mensen met een interieur supplement, maar met een degelijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzocht voedingsmiddel, gepubliceerd in top vakbladen , gold standard uitgevoerd , wat geen enkele vergelijking kent met welke vitamine pil dan ook, omdat Juice plus duizenden Phytostoffen bevat en het label zeer zeker niet de lading dekt ! Plak eens een label op een Appel! Ik slaat de plank stevig mis met uw kort door de bocht gedane uitlatingen tav de studies etc. Toch gek dat duizenden gerenommeerde wetenschappers , gelauwerde specialisten , medici en doodnormale artsen en para medici Jp roemen , zelf benutten en van harte adviseren. Uw verborgen agenda is duidelijk , afvallen op uw manier ! Wetenschappelijk onderbouwd ? Triest is dat onwetende consumenten zich verlaten op zg experts zoals u en daarmee zich onthouden van top voeding met cellulair verstrekkende gezondheidseffecten Mvg mr J van Greunsven

  Mr Jeanine van Greunsven
  • Ik vind het ook een heldere en objectieve analyse. Ben erg geïnteresseerd in Juice Plus en vind het frustrerend om juist van mensen werkzaam voor dit bedrijf, zulke reacties te moeten lezen. Juist deze reacties zorgen voor argwaan.

   Bas
 • Ik vind dat Drs. Oscar Helm een helder en objectieve analyse weergeeft. Zelf ben ik voedingsdeskundige en studeerde voeding & diëtetiek, en vind het nogal een uitspraak dat Helm wordt weergegeven als een ‘zogenaamde expert’ door Jeanine van Greunsven. Blijkbaar heeft deze dame niet de website bestudeerd, of de achtergrond van Helm, waaruit blijkt dat hij zelf veel ervaring heeft met dieetvoeding, en is opgeleid tot voeding- en suppletieadviseur. De informatie is hier niet afkomstig van een consumentenforum, maar van iemand die zich heeft geschoold op het gebeid van (dieet)voeding.
  Zelf ben ik (nog) distributeur van Juice Plus en bij het kennismaken met de producten, had ik al twijfel over de voedingswaarde: Juice Plus beweerd dat de voedingsbodems verarmen, waardoor groenten en fruit niet meer toereikend zijn. Enkel speciale gebieden met nog een vruchtbare bodem waar groenten en fruit volledig door de zon worden gerijpt, zouden dat wel zijn. Ik vraag me dat ten zeerste af, en al helemaal als je weet dat er supplementen aan worden toegevoegd. Dan klopt de theorie dus niet! Hoe commerciëler een bedrijf, des te minder is de passie voor de klant een echt goed product te verkopen. En het is op zijn minst opmerkelijk dat Juice Plus de wetenschappelijke onderzoeken zelf sponsort. Het zal niet de eerste keer zijn dat er met dit soort onderzoeken gesjoemeld wordt. Voorzichtigheid is hierin altijd geboden.
  Op de Facebookpagina’s voor distributeurs van deze ‘business’ wordt er alleen maar aandacht besteed aan commercie: de live video’s gaan alleen maar over doelen om zoveel mogelijk klanten te werven. Er zijn zelfs distributeurs die pronken met hun betaalrekening hoeveel ze die maand weer verdient hebben! Alsof mij dat wat interesseert! Dit riekt dus naar enorme commercie. De producten zijn erg duur zeker ten opzichte van een multivitaminen complex. Ook Herbalife heb ik leren kennen op mijn werk, dat me niet veel heeft opgebracht. Mijn vader slikt nu al een paar maanden de groenten- en fruitcapsules, maar merkt er niet veel van.
  Ook zou mijn ziekte verminderen met deze capsules, en ook ik heb geen verbetering opgemerkt. En bij het gebruik van de shakepoeder krijg ik gedurende de ochtend trek! Het is dus een aanvulling op je dagelijkse voeding, zoals de stelregel altijd zegt: een voedingssupplement mag niet vervangen worden door een gewone maaltijd, en dat geldt ook voor shakepoeders! Dat leerde ik al tijdens mijn studie.
  Ik heb voor mezelf dus al besloten niet meer mee te werken aan deze ‘handel’.
  Dank voor je goede analyse Oscar!

  Tosien
 • Ik sluit mij aan bij Tosien
  Ik heb van mei tot aug 2018 JP gebruikt .Ik had hier meer coaching bij verwacht en kunnen gebruiken want om medische redenen moest ik afvallen. Voor het kopen van het programma werd me beloofd dat ik her niet alleen hoefde te doen maar de kwaliteit van de coaching was zeer summier .
  Ik viel wél goed af , mede doordat ik veel ging sporten .
  Ik werd toen al snel als collega franchiser gevraagd waar ik op inging .
  En toen viel me op hoe actief mijn coach bleek met geld verdienen.
  Berichten over en weer in de messenger groep dat ze weer een nieuwe klant had en inderdaad berichten hoeveel men had verdient in een jaar , foto’s van luxe vakanties etc.
  Ik voelde mij daar niet goed bij.
  Bij de smaak van JP uiteindelijk ook niet .
  Nog voor ik mijn eerste pakket op had kon ik het al niet meer door mijn keel krijgen.
  Nu heb ik mijn leefstijl verandert door op te letten wat ik eet en drink , ik doe een opleiding gewichtsconsulente waardoor ik zelf kan uitrekenen waar mijn lichaam behoefte aan heb en ik maak mijn eigen voedingsplannen.
  De natuur biedt genoeg zodat je lief kunt zijn voor je lichaam.

  Wendy

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )