846

Werkt Afvallen met Newfysic? + Kosten & Ervaringen

Newfysic is een afslankmethode die steeds meer aan populariteit wint in Nederland.

Ze zijn regelmatig op commerciële zenders te zien en promoten hun afslankprogramma als een gezonde manier om gewicht te verliezen.

Wat maakt de Newfysic afslankmethode zo uniek?  En is dit afslankprogramma een goede keuze om overtollig vet kwijt te raken? Je ontdekt het hier.

Inhoud van dit artikel

Wat is Newfysic?

New fysic producten in de schappen

Newfysic is een afslankkliniek met meer dan 40 vestigingen door heel Nederland.

Ze bieden een afslankprogramma aan dat klanten ondersteunt bij een gezonde levensstijl en het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

Naar eigen zeggen is hun programma geen afslankmethode in de klassieke zin van het woord. Het is geen crash dieet waarbij je in korte tijd heel snel afvalt door de dagelijkse calorie-inname extreem te verlagen.

Door middel van coaching en een persoonlijk voedingsplan worden klant zo goed mogelijk op weg geholpen bij het bereiken van hun streefgewicht.

Naast Nederland heeft Newfysic ook de intentie om in de nabije toekomst te gaan uitbreiden naar België.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Methode van Newfysic

close up van vrouwenvoeten staande op een weegschaal

De afslankmethode van Newfysic kun je op verschillende manieren volgen. Het begint met een persoonlijk (en gratis) intake gesprek in een nabijgelegen Newfysic vestiging.

Tijdens de intake wordt je gewicht gemeten en jouw BMR bepaald.

Aan de hand van je BMR bepaal je het totale aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft om fundamentele lichaamsfuncties als celproductie, ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, eiwitsynthese en verwerking van voedingsstoffen te kunnen uitvoeren.

Op basis van al deze gegevens wordt een plan van aanpak samengesteld.

De andere manier is door het programma online te volgen. Nadat je gegevens zijn ingevuld wordt een voedingsplan voor je gemaakt en krijg je online coaching aangeboden.

Het programma van Newfysic is eigenlijk gericht op drie elementen.

Klanten volgen een programma dat bestaat uit:

 • Coachingsgesprekken
 • Eiwitsupplementen
 • Persoonlijk voedingsplan

Coaching

De meeste mensen stellen hun afslankdoelen uit tot ze een bruiloft hebben, een reis naar de Tropen of een reünie op de middelbare school. Dan wordt alles uit de kast getrokken en de meest drastische oplossingen gezocht om af te slanken.

Vaak lukt dit als je iets op eigen initiatief doet of blijkt een crash dieet toch niet zo goed te werken. In dat geval kan persoonlijke coaching helpen.

Bij Newfysic gebeurt dat door middel van een persoonlijke coach die je het hele traject ondersteunt.

Het voordeel van persoonlijke coaching en 1 op 1 gesprek is dat je een stok achter de deur hebt. Soms lukt het niet om op jezelf die laatste kilo’s kwijt te raken, of heb je moeite met afvallen doordat je het overzicht kwijt raakt van wat je wel en niet mag eten.

Coaching kan hierin belangrijk zijn omdat als je in een dipje zit je dit kan bespreken met je coach. Een deskundige die je voortgang in de gaten houdt en je wekelijks ontmoet kan daarin ondersteunen.

In die zin heeft het traject veel weg van Weight Watchers, waar ook persoonlijk contact en het volgen van een online programma tot de mogelijkheden behoren.

Tijdens dit gesprek wordt ook gekeken naar je huidige niveau van lichamelijke activiteit (dagelijkse beweging).

Eiwitsupplementen

Ter ondersteuning van het aangeboden voedingsplan stimuleert Newfysic haar klanten om eiwitsupplementen te gebruiken. Deze eiwitsupplementen zouden ervoor moeten zorgen dat je spiermassa intact blijft en dat je vetmassa minder wordt terwijl je afvalt.

Ze bieden verschillende producten aan zoals:

 • Starterspakketten
 • Maandpakketten
 • Eiwitsupplementen voor 1 week
 • Multivitamines voor zowel mannen als vrouwen

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Persoonlijk voedingsplan

Naast coaching gesprekken en eiwitsupplementen is het belangrijkste natuurlijk dat mensen met overgewicht een gezond voedingspatroon gaan volgen.

Om succesvol overgewicht kwijt te raken en een gezond gewicht te bereiken is de juiste voeding eten enorm belangrijk. Je zult niet slanker worden als je in de avond allerlei ongezonde voedingsmiddelen naar binnen propt die grote hoeveelheden suikers bevatten.

Newfysic biedt haar klanten een voedingsplan aan dat op maat is gemaakt en is aangepast op hun levensstijl. Je kunt kiezen uit ingrediënten die staan op de aangeboden boodschappenlijst. Dit zijn geen exclusieve maaltijdvervangers, maar producten die je gewoon in de lokale supermarkt kan kopen.

Newfysic adviseert om meerdere keren per dag te eten (6 eetmomenten). Maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer dan 3 eetmomenten per dag geen enkel effect heeft op je stofwisseling (bron, bron). Met andere woorden, je verbrandt er dus niet meer of minder calorieën door.

In aanvulling op het voedingsplan wordt gekeken welk supplementenpakket bij jou past.

Volg je de afslankmethode van Newfysic online? Dan krijg je de beschikking tot een persoonlijk account en kun je jouw voortgang bespreken met je online coach via de website. Op de website vind je ook je persoonlijke voedingsplan en recepten die je kunt proberen.

Newfysic ervaringen

Op internet zijn verschillende ervaringen van new fysic klanten te lezen.

De meeste mensen merken inderdaad gewichtsverlies op, maar zijn wat minder te spreken over de dure producten en de soms wat onpersoonlijke begeleiding.

Hieronder een kleine greep uit de reacties:

Ik heb met NewFysic veel succes gehad! Ik ben wat afgevallen en voelde me zelfverzekerder. De recepten zijn makkelijk te bereiden en best wel lekker. Dat geeft veel vrijheid. Met mijn coach had ik een goede band en hij heeft me echt geholpen met zijn ondersteuning. Dat is zeker een pluspunt aan het hele traject! – Julie

Ik kampte met zwaar overgewicht en heb best wel wat problemen gehad vanwege mijn lichaamsbouw. In het intakegesprek werd mij geadviseerd om allerlei producten te kopen. Die waren absoluut nodig voor mijn voedingsplan werd mij verteld. Eenmaal buiten was ik een paar honderd euro lichter. Ik voelde mij een beetje bij de neus genomen. Uiteindelijk ben ik wel de nodige kilo’s kwijtgeraakt, maar ik vond de newfysic producten wel aan de dure kant. – Lotte

Heb al een paar jaar last van overgewicht en wilde hier iets aan doen. Toen ik Newfysic voorbij zag komen in het Business Class programma van Harry Mens werd ik enthousiast en besloot ik te gaan voor 1 op 1 coaching in de newfysic kliniek met wekelijkse weegmomenten. Dit viel me toch wat tegen… De coaching was niet optimaal (totaal niet persoonlijk) en ik kreeg zelfs het idee dat mijn coach ervaring miste toen ik wat specifieke vragen stelde over voeding.

Dit was niet echt wenselijk, voor wat je betaalt mag je toch als klant verwachten een begeleider te krijgen die verstand van zaken heeft als het aankomt op afvallen en gezonde voeding?!  Ondanks dat was het afslankprogramma makkelijk te volgen en de recepten eenvoudig te maken. – Roberto

Met de afslankmethode van NewFysic ben ik 6 kg kwijtgeraakt. Het programma heeft me geholpen met een stukje bewustwording. Ik ben veel gezonder gaan eten en sport nu ook drie keer in de week. De recepten op de site zijn lekker en snel te maken. De begeleiding was prima. Al met al prima resultaat geboekt! – Anne

Newfysic kosten

eurobiljetten en munten op tafel

De kosten van de Newfysic afslankmethode kunnen variëren, afhankelijk van de begeleiding en supplementen die je neemt.

Het intakegesprek in een Newfysic kliniek is altijd gratis. Tijdens het intakegesprek worden je persoonlijke gegevens ingevuld en krijg je een voedingsplan op maat gemaakt.

Daarna kun je ervoor kiezen om een weekbehandeling te nemen waarbij jouw behaalde afslankresultaten online worden geëvalueerd.

Een weekbehandeling kost 27,- euro, met inbegrip van eiwitsupplementen en online coaching.

Je kunt ook kiezen voor het Newfysic startpakket.

Het startpakket kost 75,50,- euro en bestaat uit:

 • Online coaching
 • Weekbehandeling
 • Weeksupplementen
 • Multivitaminen (voor 30 dagen) en flacon purify (detox voor 30 dagen)

Newfysic pillen en aminozuren

pillendoosje met capsules en pillen erin op new fysic folder

De eiwitsupplementen van Newfysic bestaan uit capsules. Deze capsules bevatten aminozuren en B-vitamines. Het lichaam heeft essentiële aminozuren nodig omdat het deze niet zelf kan aanmaken.

Volgens Newfysic zorgen de Newfysic eiwitsupplementen ervoor dat spiermassa tijdens het afvallen blijft behouden, en dat vetverbranding effectiever wordt.

Langdurig minder calorieën eten dan je nodig hebt om je basale metabolisme te behouden (dat wil zeggen de minimale energie die je lichaam in rust nodig heeft om te kunnen blijven functioneren) brengt je lichaam in de honger modus.

Dit overlevingsmechanisme, dat is ontwikkeld als natuurlijke verdediging tegen hongersnood, betekent dat het lichaam zowel vet als spieren verbrandt als brandstof.

Newfysic beweert dat je in principe niet veel hoeft te sporten, maar als je sport dan zal je nog sneller afvallen. En dat klopt.. Maar dat is niet de enige reden waarom ik sporten aanraad als je wilt afvallen.

Hoe je spierverlies tijdens het afvallen kunt voorkomen

Langdurige caloriebeperking kan ertoe leiden dat je spiermassa verliest, maar oefeningen om je spiergroepen te trainen (denk aan fitness of krachttraining) hebben bewezen zeer effectief te zijn om spiermassa te behouden.

Uit onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen die een laag calorie dieet volgen, geen spiermassa verliezen zolang ze driemaal per week met gewichten trainen (bron). De mannelijke en vrouwelijke deelnemers kregen slechts 800 calorieën en slechts 80 gram eiwitten per dag, gedurende 12 weken.

In een ander onderzoek beperkten mannelijke deelnemers hun calorie-inname door 1000 calorieën per dag te eten voor een periode van 16 weken (bron).

Ze namen deel aan een trainingsprogramma 3 dagen per week en waren in staat om al hun spieren te behouden, terwijl ze aan het einde van het onderzoek meer dan 9 kg aan vetmassa hadden verloren!

In nog een andere studie volgden vrouwen met ernstig overgewicht (obesitas) een caloriearm dieet voor 4 maanden. Ook zij waren in staat om hun spiermassa te behouden door te trainen met gewichten drie keer per week (bron).

De vrouwelijke deelnemers verloren zowel subcutaan vet (vet onder de huid) als visceraal vet (vet in de buikholte).

 • Kortom, zolang je je spieren gebruikt tijdens het afvallen, zal je geen onnodig spierverlies lijden. Daar heb je dus eigenlijk geen dure eiwitsupplementen voor nodig.

In principe zou het dagelijks eten van eiwitrijke voeding en regelmatig sporten moeten volstaan, ongeacht je geslacht of lichaamsgewicht.

Het heeft ook geen effect op je herstel, spiermassa of prestaties, als je meer eiwitten eet dan je nodig hebt (bron).

Natuurlijk moet je wel eiwitten blijven eten als je gewicht wilt kwijtraken. Eiwitrijke voeding bevat aminozuren waar je lichaam niet zonder kan.

Als je wilt afvallen of als je sport dan is het extra belangrijk om op je eiwitten te letten, maar overdrijf hierin niet.

Newfysic boodschappenlijst

Het Newfysic afslankprogramma maakt ook gebruik van een uitgebreide boodschappenlijst. Deze lijst bestaat uit voedingsmiddelen die Newfysic adviseert als je wilt afvallen. Vrijwel alle voedingsproducten kun je eenvoudig bij de supermarkt kopen.

Als je weinig inspiratie hebt kun je een keuze maken uit de tientallen recepten die op de website worden geboden. De recepten op de website zijn vrijwel allemaal koolhydraatarm en eiwitrijk.

Koolhydraatarm eten helpt om een constant gevoel van honger weg te nemen (bron) en is effectief voor het verbranden van visceraal vet (vet rondom organen) (bron).

Daarnaast biedt Newfysic vers bereide maaltijden aan. Heb je geen tijd om in de keuken te staan of is koken niet je ding? Na een drukke dag kan je newfysic maaltijden bestellen die thuis worden afgeleverd.

Je kunt een keuze maken uit 40 verschillende soorten gerechten die je kunt bestellen.

Nieuwsgierig naar de boodschappenlijst van Newfysic?

Hieronder zie je de newfysic boodschappenlijst en krijg je een indruk van wat je allemaal mag eten en drinken:

Newfysic boodschappenlijst

Conclusie Newfysic

Gezien de vele ‘wonderproducten’ op de afslankmarkt die allemaal prachtige resultaten beloven, zijn de meeste mensen nogal sceptisch als het aankomt op nieuwe afslankmethodes.

Doet Newfysic wat het belooft? De afslankmethode is een prima keuze als je op zoekt bent naar coaching en langzaam gewichtsverlies.  De klantervaringen zijn overwegend positief, al zijn sommigen minder te spreken over de persoonlijke begeleiding en de kosten van de supplementen.

Wat het afslankprogramma van Newfysic één van de betere maakt is dat mensen worden aangemoedigd om een gezonde levensstijl te hanteren en de oorzaak van hun overgewicht aan te pakken.

Het stimuleren van het eten van gezonde voeding ( in combinatie met sporten) is iets wat ik alleen maar kan toejuichen.

De eiwitsupplementen van Newfysic kunnen daarbij als ondersteuning bieden, al moeten deze ook weer niet worden overschat. De totale kosten van Newfysic supplementen kunnen flink oplopen als je intensieve begeleiding nodig hebt, kijk daarom altijd goed of je deze financiële kosten wel kunt veroorloven.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

2 reacties op dit artikel

 • Beste Jeanne,
  Ik heb je een email gestuurd.
  Mvg,
  Tina (klantenservice)

  support
 • Beste Oscar,

  Dank voor het uitgebreide en duidelijke artikel. Ik ben vegetariër en voor 80% veganist. Dat laatste omdat het zou helpen tegen de pijnklachten van artrose. Het is mij nog niet duidelijk of New Fysic een aangepast programma heeft voor veganisten. ( Ik eet dagelijks rijstwafel met humus om het aminozuur in te nemen en ik slik onder andere vitamine B12 tabletten, ook eet ik vaak linzen voor de eiwitten en gebruik ik edelgistvlokken)

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet, Eliane

  Eliane

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )