852

Werkt Detoxen met Nuubu Voetpleisters? Review + Ervaringen

De nieuwste ‘gezondheidstrend’ om te ontgiften zijn detox voetpleisters.

Ze worden aanbevolen als een snelle en gemakkelijke manier om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen terwijl je slaapt.

Als je overweegt om detox of Nuubu pleisters te kopen, lees dit artikel dan eerst.

Werken deze detox voetpleisters écht of is het grote onzin? Ik ging er eens goed voor zitten en zocht het voor je uit!

Wil je direct een bewezen manier om te detoxen die de ontgifting van je lichaam ondersteunt? Klik dan hier.

Inhoud van dit artikel

Wat zijn nuubu voetpleisters?

De nieuwste rage als het gaat om detoxen en ontgiften zijn zelfklevende pleisters met detox kruiden.

Nuubu voetpleisters ook wel detox voetpleisters genoemd, zijn patches of pleisters die gemaakt zijn van kruiden en als reinigingspleister werken.

Volgens fabrikanten van voetpleisters kunnen ze afvalstoffen uit de onderkant van je voeten verwijderen terwijl je slaapt.

De detox voetpleisters bevatten vaak ingrediënten van plantaardige stoffen, kruiden en mineralen.

Sommige fabrikanten gaan zelfs zo ver door te beweren dat deze voetpleisters ook effectief zijn voor het behandelen van diabetes type 2, slapeloosheid, hoge bloeddruk en zelfs helpen bij het afvallen. Er zijn echter geen betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken die deze beweringen ondersteunen.

Waar komen deze pleisters vandaan? De trend is overgewaaid uit Azië en is gebaseerd op Japanse acupunctuurtechnieken. Volgens de Japanse traditie zijn er honderden acupunctuurpunten in het menselijk lichaam en zestig daarvan bevinden zich op je voeten.

Waarom richten fabrikanten als Nuubu zich op de voeten? Omdat ze claimen dat de grootste concentratie van afvalstoffen en gifstoffen zich in de voeten bevinden.

Ze beweren dat hun voetpleisters een positief effect hebben op de gezondheid van de gebruikers. Ook claimen sommige fabrikanten dat hun voetpleisters gewichtsverlies kunnen veroorzaken door gifstoffen, afvalstoffen en zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Hoe werken detox voetpleisters?

Het idee achter de voetpleisters is dat afvalstoffen uit het lichaam worden getrokken door bepaalde natuurlijke ingrediënten op de voeten aan te brengen.

De pleisters bestaan uit een zakje van kruiden, mineralen en azijn. Deze voetpleisters dienen voor het slapen te worden aangebracht op de voetzolen.

Sommige mensen merken bij het opstaan dat de pleisters van kleur zijn veranderd. Dit zou het bewijs moeten ondersteunen dat voetpleisters daadwerkelijk afvalstoffen uit het lichaam onttrekken. Toch is hier geen wetenschappelijk bewijs voor.

Wat kan dan wel hiervan de oorzaak zijn? Heel simpel:

De zwarte kleur die je ziet op de voetpleisters is een natuurlijke reactie van zweet en azijn. Dit zorgt voor een veranderende kleur. De voeten zitten vol met poriën, net als in je gezicht.

Wanneer de voetpleisters de hele nacht op je voetzolen zitten dan gaan de voeten meer zweten. Dat betekent echter niet dat ze effect hebben op het ontgiften van je lichaam.

Het placebo-effect

Toch lees je hier en daar positieve verhalen over detox voetpleisters.

Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen niet zijn overtuigd. Hoe kan dat? Dat heeft alles te maken met het placebo-effect.

Gebruikers verwachten dat voetpleisters helpen met detoxen en geloven ook dat ze zich snel beter zullen voelen. Het placebo-effect draagt op die manier bij aan een beter gevoel.

Dit zien we ook bij voorstanders van afvallen met acupunctuur.

Video: De Zin & Onzin van Detox Voetpleisters

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Ervaringen met detox voetpleisters

Na het gebruik van voetpleisters heeft een enkeling een verschil opgemerkt. Dit kan te wijten zijn aan het placebo-effect.

De meest ervaringen van voetpleister gebruikers zijn negatief. Ze beweren dat het grote onzin is.

Hieronder een kleine greep uit de vele reacties en ervaringen van voetpleister gebruikers:

Ik ben erg sceptisch over deze nuubu foot patch pleisters. Elke dag de voetpleisters gebruikt zoals aanbevolen. Het enige wat ik (en mijn partner) opmerkte was de vervelende geur aan mijn voeten die van de pleisters kwamen. De pleisters waren ook moeilijk te verwijderen na nachtelijk gebruik Ik zou het niemand aanraden. Verspil je tijd en geld niet aan deze onzin!!

Tot nu toe heb ik de pleisters 5 dagen achter elkaar gebruikt. Ze zijn makkelijk op de achterkant van je voet te plakken. Bij mij werden de pleisters al snel donker van kleur. Ik heb de detox voetpleisters bestemd omdat ik had gehoopt hierdoor meer energie te hebben bij het opstaan. Ze deden niets voor mij. Waardeloos product. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik het een keer geprobeerd heb haha.

De pleisters hielpen mij heel goed te slapen. Ik heb ze een aantal nachten gebruik ten werd wakker met een fris gevoel. Niet alleen rust ik beter maar heb het idee dat ik ook overdag meer uitgerust ben. Wees wel voorbereid dat je veel gaat zweten in bed! Ik moet mijn lakens om de dag wassen omdat ik zo bezweet was. Ze zijn gemakkelijk ‘s ochtends te verwijderen. Als je ze overdag wilt dragen dan raad ik je aan om sokken aan te doen om te voorkomen dat de pleisters vuil van de grond opnemen.

Voor mijn zestienjarige dochter heb ik detox voetpleisters besteld. Ik dacht dat het met corona geen kwaad kon om haar afweersysteem te versterken. De lijm van de pleisters blijft helaas niet op zijn plaats. De pleisters lijken los te raken bij de minste aanraking met de grond. De pleisters geven wel veel rotzooi op de lakens. Ik hoop dat het eraf komt en heb mijn dochter aangeraden om sokken te gebruiken tijdens het slapen om te zien of dat helpt. Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. We zullen zien of het wat voor ons doet, voor nu is het een leuk experiment haha.

Ik was enthousiast geraakt nadat een vriendin van mij vertelde dat deze pleisters haar geholpen met detoxen. Dus ik besloot ze ook te proberen. Tja, wat kan ik zeggen? De lijm van de pleisters blijft helaas niet op zijn plaats. De pleisters lijken los te raken bij de minste aanraking met de grond. Na het slapen zijn de pleisters zwart geworden. Zouden ze dan toch gifstoffen uit mijn lichaam onttrekken? Mijn hoop was van korte duur want de pleisters worde ook zwart als je er water op doet!! Voetzweet maakt deze pleisters zwart, niet gifstoffen. Je kunt nog beter theezakjes gebruiken, dan heb je hetzelfde resultaat…

Wat zijn de risico’s voor het dragen van detox voetpleisters?

Hoewel er geen bewijs is dat het gebruik van voetpleisters ondersteunt, is het onwaarschijnlijk dat ze schadelijk zijn voor de meeste mensen.

Sommige detoxpleisters kunnen wel houtazijn bevatten. Het actieve ingrediënt van houtazijn is pyrolignezuur. Als deze stof in contact komt met de huid, dan kan dit leiden tot irritatie.

Het spreekt voor zich dat iedereen die bijwerkingen ervaart van het gebruik van nuubu of detox voetpleisters, onmiddellijk moet stoppen met het gebruik ervan.

De nuubu en detox voetpleisters zijn van verschillende fabrikanten afkomstig. Dat wil zeggen dat ze verschillende ingrediënten kunnen gebruiken voor hun detox voetpleisters. Omdat er geen regels of voorschriften zijn met betrekking tot deze pleisters, wil je extra voorzichtig zijn met het bestellen van dit soort producten.

Mensen uit de onderstaande categorieën moeten altijd een arts raadplegen voordat ze voetpleisters mogen gebruiken:

 • Mensen met open wonden of zweren aan de voeten
 • Zwangere vrouwen
 • Kinderen

3 redenen waarom ik voetpleisters als detox afraad

#1: Er zijn geen bewezen voordelen

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Er zijn geen wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat detox voetpleisters werken of dat ze veilig zijn om te gebruiken. Je kunt geen gifstoffen via de voeten uit je lichaam halen. Althans niet in een aanzienlijke hoeveelheid zoals door de fabrikanten wordt beloofd.

De Amerikaanse Federal Trade Commision heeft zelfs sommige fabrikanten van detox pleisters beschuldigd van misleidende reclame.

In 2010 beval de Federal Trade Commision (een Amerikaanse organisatie die is opgericht ter bescherming van consumenten) om een fabrikant van o.a. voetpleisters te verbieden een breed scala aan producten te verkopen (bron). Volgens de FTC beweerden de makers ‘ten onrechte dat ze wetenschappelijk bewijs hadden dat de voetpleisters afvalstoffen uit het lichaam afvoerden.

Ook ABCNews, een Amerikaanse nieuwszender, heeft de voetpleisters van 8 personen laten testen bij een nationaal laboratorium (bron). Het laboratorium testte op verschillende stoffen, waaronder zware metalen en gifstoffen. De onderzoekers vonden geen gifstoffen of zware metalen. Wat ze aantoonden was dat het zwart worden van de pleisters werd veroorzaakt door zweet.

De enige ontgiftende organen in het lichaam zijn de lever en de nieren die afvalstoffen of gifstoffen kunnen verwijderen. Het is mogelijk om je lever en nieren te ondersteunen bij ontgifting. Er is echter geen bewijs dat detox voetpleisters je lichaam helpen te ontgiften.

Hoewel de huid zweet afgeeft, is het niet echt een ontgiftend orgaan op dezelfde manier. Als je je lichaam wilt ontgiften, kan zweet dus weinig voor je betekenen.

#2: het is geld- en tijdverspilling

Afhankelijk van het merk dat je bestelt kosten detox voetenpleisters tussen de 5 en 30 euro. Voor dit bedrag krijg je dan een doosje van in totaal 10 of 20 stuks. Hier kun je een halve maand mee doen. Dat betekent dat je maandelijks aardig wat geld kwijt bent voor een product.

Bovendien bieden de meeste verkopers geen terugbetalingsbeleid als het gaat om detox voetpleisters. Ook de fabrikant Nuubu biedt geen restitutie op haar pleisters. Je bent je geld dus kwijt als je de pleisters wilt retourneren omdat ze niet werken.

#3: je wilt je op gezonde gewoonten richten

Er is een reden waarom je voetpleisters gebruikt om te detoxen. Misschien heb je ontdekt dat je gewoonten hebt die schadelijk zijn. Je eet ongezond, rookt en drinkt regelmatig of beweegt amper. Deze gewoonten hebben een grote invloed op je gezondheid en lichaamsgewicht.

Je kunt je daarom beter richten op gezonde gewoontes met een bewezen werking. Je wilt juist de natuurlijke ontgifting van je lichaam stimuleren met gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

De waarheid is dat het gezonder is om voedingsmiddelen te consumeren die je lichaam in een constante staat van ontgifting brengen. Voetpleisters gaan je daar niet bij helpen. Door je lichaam de vitamines en mineralen uit groenten en fruit te geven, krijgt het lichaam wat het nodig heeft om te ontgiften.

Wat is wel een goede detox kuur?

Het mag duidelijk zijn dat er geen bewijs is voor de werkzaamheid van detox voetpleisters.

Hoewel niet effectief, zijn ze waarschijnlijk onschadelijk om te proberen. Maar neem het niet serieus, want dan ben je een dief van je eigen portemonnee.

Dus nee, deze detox pleisters werken niet voor het ontgiften van je lichaam. Zoek je gezonde manieren om het ontgiftingsproces van je lichaam een vliegende start te geven? Een sapkuur kan als kickstart dienen naar een gezondere levensstijl. Zelfs als je gezond bent kun je van een detox sapkuur profiteren!

Een detox kuur met behulp van slowjuice sapjes helpt je lever, nieren en darmen om optimaal te functioneren. Dit is iets wat ik je van harte kan aanraden als het ontgiften van je lichaam je voornaamste doel is.

Ontgiften met 100% natuurlijke en verse sapjes

Deze speciale groentesapjes zijn ontwikkeld door HappyJuicy om je lichaam te ontgiften.

De sapjes bevatten 250 groente en fruit in elk flesje en zitten vol met vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten. Bovendien bevat elk sapje een superfood! Dit draagt daadwerkelijk bij aan een gezond lichaam en ondersteuning van het immuunsysteem!

De sapkuur van HappyJuicy kun je 1, 3 of 5 dagen volgen voor een gezonde leefstijl. Je drinkt 6 sapjes per dag en met 9 soorten sapjes krijg jij een optimale variatie in geur, kleur, smaak en voedingsstoffen.

De detox sapkuur komt bovendien met een handig schema en is ideaal voor als je begint met detoxen om je lichaam te reinigen en je immuunsysteem te versterken.

Klik hier voor meer informatie en ga direct naar de overzichtspagina om de lekkerste sapjes te proberen met de hoogste korting.

Een sapkuur met gezonde sapjes vol voedingsstoffen kan ook helpen bij het afvallen. De reden daarvoor is dat je dan veel minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Ga vandaag nog aan de slag en behaal maximaal detox resultaat met onze heerlijke sapjes!

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

9 reacties op dit artikel

 • Hallo, ik heb al 10 jaar veel pijn aan mijn hakken, pees plaat steeds overbelast en ontstoken. Heb alles al geprobeerd om er vanaf te komen, maar niemand kan mij helpen!
  Zou dit ook te maken kunnen hebben met eten? Ik hoor graag van U.

  Coby
 • Al na 1 keer de voetpleister te gebruiker heb ik geen opgezette enkels en voeten meer…..nu na 3 keer gebruik nog steeds gitzwarte pleister s’ morgens….

 • Goedendag J,

  U hebt de Nuubu detox pleisters gebruikt?

  Hebt u andere detox pleisters ter vergelijking gebruikt of is dit uw eerste ervaring?

  Lees graag uw ervaring.

  Vriendelijke groet,

  A

  • Deze review richt zich met name op de Nuubu detox pleisters. Wij hebben geen andere detox pleisters gebruikt. Maar de zogenaamde helende werking van andere detox voetpleisters wordt vrijwel op dezelfde manier gepromoot.

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur
 • Ik heb een verpakking van voetpleister 50 met gembertoevoeging en 50 met wormwoodtoevoeging. Het zijn kleine patches en bedoeld om midden op de voet te plakken ze blijven goed zitten en geen vlekken en rare geurtjes. Ik merk zodra ik ze er op doet allemaal kleine tintelingen op de voet en na de 2de dag had ik last van hoofdpijn, betere stoelgang en prikkelingen hier en daar in mijn lichaam. Dit is een bekende reactie bij ontgiften. Ik heb er daarom vertrouwen in dat het mij kan helpen met ontgiften. De voetpatches die ik gebruik komen in een verpakking met chinese of japanse tekst. Ik vind dat geen probleem omdat ik weet hoe ik ze moet gebruiken. Ze waren ook voordeliger dan de grotere patches van andere merken. Buiten ontgiften verwacht ik geen grotere heilzame krachten. Ik ben tevreden.

  Eva
 • 6 januari 2024

  Uit nieuwsgierigheid deze voet pleisters besteld.

  Maar er is 0.0 werking. Als je de pleisters besprenkeld met water worden ze ook zwart. Dus totaal geen werking dat ze je zouden detoxen. Het is ook wetenschappelijk totaal NIET bewezen. Het reageert alleen op wat voet transpiratie, vocht dus

  Laat je niet in de mailing nemen. Mocht je ook nieuwgierig zijn, ik heb nog wat pleisters over, tegen een kleine vergoeding kun je ze overnemen.
  Ook de bestelling online kun je NIET aanpassen of verwijderen. Beetje aggressieve manier van verkoop, gewoon door je strot duwen. In de hoop dat he ze niet retour wilt sturen. Wat zeer moeilijk gaat.
  Daarnaast veel ongewenste mail, gewoon geblokkeerd. Anders kom je er niet van af

  Joyce
 • 2 mei 2024

  Heb duidelijk ver betering met slapen,dus mij vermoeidheid is ook weg,en als mijn vermoeidheid weg is voel ik mij weer fit en happy! Dus ik bli

  Marian
 • 2 mei 2024

  Sorry moet een vervolg maken voel mij prettig bij Detox lucovitaal slaap beter, uitgerust wakker worden,dus meer energie, dat is wat ik ook nodig heb.Gezonde drankjes kun je nemen om je beter te voelen en wat af te vallen 4 of 7 dagen kuur dure grap .
  Ja je valt inderdaad wat af maar na een half jaar zit het er weer aan.En dan start maar weer opnieuw .Lieve mensen ik houd mij aan gezond eten,niet roken en geen of bijna geen alcoholische drankjes en af en toe 1 of 2doosjes voetpleisters en dan voel ik mij weer als nieuw!!!!

  Marian
  • 6 mei 2024

   Het klinkt alsof je een manier hebt gevonden die goed bij je past. Heel goed dat je je ook concentreert op gezond eten en gezonde levensstijlkeuzes, zoals niet roken en beperkt alcoholgebruik. Besef wel dat de wetenschappelijke onderbouwing voor voetpleisters vrij beperkt is.

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )