397

O-me-ga Ovenschotel met zalm, Venkel en Winterpeen

De oven is een waardevolle assistent in de keuken. Niet alleen kun je er eenvoudig dingen mee opwarmen; je kunt hele gerechten creëren met behulp van deze trouwe keukenkameraad.

Denk hierbij aan ovenschotels, waarin een grote verscheidenheid aan ingrediënten samen voor een uniek gerecht zorgt. Dezelfde oven, dezelfde ovenschaal, maar telkens een andere smaaksensatie. In dit recept zijn de belangrijkste componenten van de ovenschotel zalm, venkel en winterpeen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Zalm als superfood

We hebben niet voor niets gekozen voor een ovenschotel met zalm. Zalm is namelijk een extreem gezond onderdeel van je voedingspatroon. Deze vette vissoort bevat visvetten die goed zijn voor je hart en je bloedvaten, en door het aanwezige omega 3 werkt zalm cholesterolverlagend. Omega 3 vetzuren werken ook ontstekingsremmend, dus dit is sowieso een essentiële voedingstof om binnen te krijgen.

Naast de gezonde eigenschappen van zalm, bevat deze ovenschotel ook venkel; hierin zit veel kalium, fosfor en vitamine C. Venkel is ook een bron van calcium, wat voor mensen die geen zuivel consumeren een goede aanvulling is. Genoeg over de ingrediënten, want naast alle gezonde eigenschappen is deze ovenschotel ook gewoon erg lekker. Probeer ‘m eens uit met onderstaand recept!

Wat heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 2 wortelen
  • 2 zalmfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 takje dille
  • Snufje nootmuskaat

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Snijd de korte stelen van de venkelknollen af en verwijder de harde kern aan de onderkant. Snijd de bollen die overblijven in plakjes. Doe hetzelfde met de wortelen.
  • Kook de groenten 10 minuten in kokend water en giet ze vervolgens af.
  • Snipper de ui en stamp de wortelen samen met de ui tot een puree.
  • Verspreid de venkel en de wortelpuree over de ovenschaal. Bestrooi dit met een snufje nootmuskaat.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de oven.
  • Rasp in de tussentijd de citroen.
  • Leg met de zalm bovenop de groenten en verdeel wat citroenrasp over de schotel.
  • Zet het gerecht terug in de oven en laat het nog zo’n 15 minuten garen.
  • Strooi ten slotte wat dille over de vis en serveer het gerecht.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past  »»

Samenvatting
recipe image
Recept naam
O-me-ga ovenschotel met zalm, venkel en winterpeen
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Plaats een reactie

Download het GRATIS ‘Afslank weekmenu’

Een lekker en afwisselend afslank weekmenu met 7 ontbijt-, 7 lunch- en 5 diner recepten inclusief boodschappenlijstje.

Downloaden

Over HappyHealthy

Drs. Oscar Helm Afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut

Hoi, ik ben drs. Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Mijn volledige verhaal

HappyHealthy op Facebook!