846

Werkt Afvallen met het Alizonne Dieet? + Kosten en Ervaringen

Bekende Nederlanders zoals Trijntje Oosterhuis en Angela Groothuizen zweren erbij: het Alizonne dieet.

Alizonne therapie bestaat al enkele jaren, maar lijkt de laatste tijd weer aan populariteit toe te nemen.

Alizonne is een relatief duur afslankprogramma dat gebruik maakt van verschillende behandelingen en belooft om je streefgewicht in ongeveer 20 weken te bereiken.

Wat is het Alizonne dieet precies? Hoeveel kost het? En kun je met Alizonne therapie succesvol afvallen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Alizonne.

Inhoud van dit artikel

Wat is het Alizonne dieet?

Het Alizonne dieet of Alizonne therapie is een eiwitdieet dat verschillende behandelingen met elkaar combineert, waaronder ultrasone therapie en bindweefselmassage.

Het Alizonne dieet is bedacht door Claudia van der Lugt en maakt onderdeel uit van de privékliniek Alizonne.

In deze kliniek worden ook cosmetische behandelingen uitgevoerd. Inmiddels wordt Alizonne therapie in tientallen (internationale) klinieken aangeboden.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Hoe werkt het Alizonne dieet?

scoop eiwitpoeder naast een pot

Hoe werkt Alizonne therapie precies?

Om te beginnen word je uitgenodigd voor een medisch consult waar een lichamelijk onderzoek wordt uitgevoerd en je bloed wordt getest.

Op die manier wordt gekeken welke behandeling voor jou het beste is. Er wordt berekend hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt en welke extra vitamine- en mineraalsupplementen je als aanvulling kunt gebruiken.

In dit gesprek zal ook worden aangegeven hoe lang de behandeling zal duren en hoeveel het gaat kosten.

Na het consult volgt de start van de behandeling. Tijdens de behandeling worden regelmatig medische controles uitgevoerd om de voortgang te volgen.

In het kort bestaat het Alizonne dieet uit vier stappen. Eigenlijk worden verschillende behandelingen met elkaar gecombineerd.

In het Alizonne dieet worden vier behandelingen met elkaar gecombineerd. Het bestaat uit ultrasone therapie, bindweefselmassage, dieet (supplementen) en gewichtsbehoud (na te zijn afgevallen).

Ultrasone therapie

ultrasone therapie op de benen van een vrouw

Ultrasone therapie, ook wel ultrasone cavitatie behandeling genoemd, is een behandeling dat gebruik maakt van laagfrequente geluidsgolven om vetcellen af te breken.

Je zou het kunnen zien als een alternatief voor liposuctie, alleen het voordeel hiervan is dat je geen blijvende littekens over houdt aan de behandeling.

Bij het Alizonne dieet onderga je iedere week ultrasone therapie. Deze behandeling is normaal gesproken pijnloos en duurt ongeveer 20 minuten.

Bindweefselmassage

bindweefselmassage bij de rug van een vrouw

Bij Alizonne therapie maakt bindweefselmassage onderdeel uit van het behandelplan.

Laat ik vooropstellen dat bindweefselmassage geen vet kan verbranden. Als je dat dacht dan kom je bedrogen uit. Wel kan bindweefselmassage helpen om cellulitis te verminderen.

Een bindweefselmassage is niet de gemiddelde massage. Met deze massagetechniek worden diepere huidlagen gemasseerd om spierspanning en chronische pijn te verminderen.

Dit bindweefsel is ook verantwoordelijk voor de opname en afgifte van zuurstof in de huid en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De productie van collageen en elastine wordt bevorderd, lijmvormende eiwitten die zorgen voor een strakke, egale en gladde huid. Deze behandeling duurt 30 minuten per sessie.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Alizonne dieet menu

verschillende smaken eiwitshakes naast elkaar

Het Alizonne dieet is het belangrijkste onderdeel van Alizonne therapie. Bij het Alizonne dieet wordt een dieetplan opgesteld op basis van je persoonlijke behoeften.

Dit omvat het drinken van meerdere eiwitshakes per dag en maken van verschillende lunch- en dinerrecepten.

De eerste fase van het Alizonne dieet is vrij strikt als het gaat om de voedingsmiddelen die je mag eten.

Het Alizonne dieet menu bestaat vooral uit een combinatie van eiwitshakes, verse salades en groenten. Koolhydraten, vetten, suikers en alcohol zijn uit den boze. Ook wordt aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Het is de bedoeling dat je minimaal 5 eiwitshakes per dag drinkt. De eiwitshakes worden geleverd in verschillende smaken.

Eenmaal de strenge eerste fase doorlopen zal geleidelijk aan worden teruggekeerd naar een natuurlijk eetpatroon.

Gewichtsbehoud

De laatste fase van Alizonne therapie is de stabilisatiefase. Je komt in deze fase terecht als je bent afgevallen en op gewicht wilt blijven.

Je ontvangt een onderhoudsprogramma voor 1 á 2 jaar om het verloren gewicht er af te houden.

In deze periode wordt de klant gevraagd om minstens 1 tot 2 keer per maand naar de kliniek te komen voor controle en bijsturing. Deze onderhoudsbehandelingen zitten niet in het starterspakket en zullen opnieuw moeten worden betaald.

Alizonne dieet kosten en prijzen

Je weet nu wat het Alizonne dieet inhoudt.

Maar hoeveel kost Alizonne therapie? Wat zijn de prijzen voor de individuele afslankbehandelingen?

Ik kan je alvast verklappen dat afslanken met Alizonne therapie niet goedkoop is.

Alizonne therapie hanteert voor de behandelingen de volgende prijzen:

Gelet op de prijzen is het Ailzonne dieet een van de duurdere diëten op de afslankmarkt. In de startfase ben je meer dan € 100 per week kwijt. En dat is exclusief de ultrasound behandelingen en bindweefselmassages. Die kosten (€ 70-75 per behandeling) komen er dus nog eens extra bij.

Houd daarbij in gedachten dat een behandeling 20 weken duurt en je speciale Alizonne voedingssupplementen (eiwitproducten) moet kopen om je aan je dieet te houden.

Dan kom je uit op een bedrag van een paar duizend euro. Dat maakt het voor de meeste mensen geen betaalbaar afslankprogramma om te volgen.

Voordelen en nadelen van het Alizonne dieet

Wat zijn de plus en minpunten van het Alizonne dieet? Ik zal de belangrijkste voordelen en nadelen voor je op een rijtje zetten:

Voordeel #1: verschillende behandelingen 

Als afslankprogramma maakt het Alizonne dieet gebruik van verschillende behandelingen. Dit maakt Alizonne therapie anders dan de meeste commerciële diëten.

Voordeel #2: persoonlijke begeleiding

Afvallen is voor veel mensen een moeilijke en frustrerende bezigheid. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen.

Alizonne therapie biedt begeleiding tijdens het volgen van de behandeling.

Begeleiding kan zinvol zijn voor zelfcontrole, feedback, persoonlijke motivatie en het stimuleren van je afslankdoelen. Ook kan op tijd worden bijgestuurd als je onvoldoende gewicht verliest.

Nadeel #1: 1 tot 3 kg vetverlies per week onmogelijk

Op de website van Alizonne therapie lezen we het volgende:

 Op deze wijze verliest u alleen een grote hoeveelheid vetweefsel, wat leidt tot een gewichtsafname van gemiddeld 1 tot 3 kg per week. 

Dit is grote onzin. Experts zeggen dat je in de regel 0,5 tot 2 kilo vet per week kunt verliezen. Let op: dat is dus vet! Als mensen willen afvallen of gewicht willen verliezen, willen ze eigenlijk altijd vet verliezen. Je kunt namelijk ook vocht verliezen of glycogeen (een suikervoorraad in je lichaam). Stel daarom altijd doelen in vetpercentages en nooit in gewicht.

Staar je dus niet blind op het verliezen van tientallen kilo’s in een paar maanden tijd. Veel beter is het om je vetpercentage maandelijks te verlagen.

Nadeel #2: Dure behandelingskosten

Dit is een nadeel waarvan iedereen voor zichzelf kan bepalen of dit het waard is of niet. Maar persoonlijk vind ik meer dan honderd euro per week uitgeven aan een dieet erg veel geld. Hier zijn de voedingsmiddelen uit de supermarkt niet bij inbegrepen. De normale boodschappen die je nodig hebt komen er dus nog eens bij.

Nadeel #3: maaltijdvervangers

Door het gebruik van eiwit poeders en proteïne repen krijg je uiteraard heel veel eiwitten binnen, maar véél te weinig koolhydraten, vitamines en mineralen. Zonder groenten en fruit verwijder je de belangrijkste bron van voedingsvezel.

Dit kan leiden tot problemen met je ontlasting (constipatie). Er zijn aanwijzingen dat eiwit dieet shakes met een hoog eiwitgehalte erg zwaar is voor de lever en nieren. Voor mensen met met een nier- of leverziekte kan het zelfs gevaarlijk zijn (bron).

Ga terug naar de natuur! Daarmee bedoel ik onbewerkte voeding zonder toevoegingen met veel groente, fruit, oer-granen, vette vis, noten en zaden. Deze voedingsbronnen zijn eiwitrijk. En daarvoor heb je geen dure Alizonne maaltijdvervangers nodig.

Ervaringen met Alizonne therapie

Benieuwd wat de ervaringen zijn met het Alizonne dieet?

Hieronder lees je enkele reviews en ervaringen van klanten met het Alizonne dieet:

Een maand geleden ben ik begonnen met deze (voor mij) nieuwe afslankmethode. Verschillende behandelingen die ervoor zorgen dat ik mijn streefgewicht zou bereiken? Op de folder stond dat ik tot wel 10 kilo per maand zou kunnen verliezen. Dat leek me wel wat! Helaas waren de zakjes met eiwitten (eiwitpoeders) niet echt mijn ding. Ik vond de smaak vreselijk en dit ging me dan ook snel tegenstaan. De repen waren nog wel te eten. Ook was ik duurder uit dan ik had verwacht. Ik ben wekelijks meer dan honderd euro kwijt aan dit dieet. Nu 4 weken later kan ik zeggen dat ik 5 kilo ben afgevallen. Maar het was zwaar en ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik dit ga volhouden… – Marloes

Ik werd enthousiast toen ik hoorde dat Angela Groothuizen met het Alizonne dieet veel is afgevallen. Mijn man was er in eerste instantie op tegen omdat Alizonne therapie vrij duur is. Toch wilde ik het graag uitproberen. Afvallen met medische begeleiding en bindweefselmassage leek me een interessant concept. Bij mijn eerste afspraak werd ik medisch onderzocht en kreeg ik een afgestemd behandelplan. De ultrasound trillingen tegen onderhuids vet waren niet vervelend en de bindweefselmassages vond ik persoonlijk erg fijn om te doen. Aan de voedingssupplementen moest ik wel wennen. Uiteindelijk ben ik 14 kilo afgevallen in 9 maanden tijd. Nu ben ik in follow-up om mijn streefgewicht te behouden. Als je serieus bent om lichaamsgewicht kwijt te raken en je kunt het financieel veroorloven, zou ik zeggen: geef het een kans! – Loretta

Is het Alizonne dieet de moeite waard?

De meeste mensen die zijn afgevallen met het Alizonne dieet zijn over het algemeen tevreden met de resultaten.

Gezonder eten in combinatie met persoonlijke begeleiding kan uitkomst bieden als meerdere afslankpogingen in het verleden hebben gefaald.

Meer eiwitten eten is belangrijk als het gaat om het verliezen van gewicht en overtollig lichaamsvet. Persoonlijke begeleiding en het volgen van een behandelplan kan soms net dat extra zetje geven voor gedragsverandering.

Maar bedenk dat je geen dure behandelingen van een privékliniek nodig hebt om succesvol af te vallen. Je hoeft niet veel geld uit te geven om je doelstellingen te halen. Het draait allemaal om terug te keren naar de basis.

Met een normaal koolhydraatarm dieet kun je snel overtollig vet kwijtraken zonder weer terug te jojo-en. Door koolhydraatarm te eten volg je een zo onbewerkt mogelijk voedingspatroon zoals de natuur dat bedoeld heeft. En daarvoor heb je geen dure eiwitpoeders of proteïne repen nodig.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

2 reacties op dit artikel

 • Wat vreemd dat Angela Groothuizen afgevallen zou zijn met dit dieet, terwiil ze heel lang tv-reclame heeft gemaakt voor de weight watchers en aangaf daarmee afgevallen te zijn.

  Meta
  • Tja, BN’ers schnabbelen graag wat bij;)

   Avatar for Drs. Oscar Helm
   Drs. Oscar Helm Auteur

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )