846

Wat is het Beste Sap en Groentesap dat je Kunt Kopen?

Het beste sap is een uitstekende bron van vitamines, mineralen en antioxidanten wanneer je geen groenten en fruit voorhanden hebt.

Ik kan alvast verklappen dat het beste groentesap enkel groenten en een beetje fruit bevat, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige toevoegingen.

In dit artikel krijg je antwoord op de vraag: ‘wat is het beste sap dat je kunt kopen?’ en leer je welke groenten het beste zijn voor het maken van gezond en lekker groentesap.

Wil je direct het beste sap bestellen en een kant-en klaar sapkuur schema ontvangen?

Klik dan hier en ontdek meer over mijn 100% natuurlijke slowjuice sapjes

Inhoud van dit artikel

Wat is het beste sap?

Van koudgeperste sappen tot sappen uit concentraat, er zijn veel verschillende sappen verkrijgbaar. Maar wat is het beste sap? En waar moet je opletten?

Om het beste sap voor je behoeften te vinden, bespreek ik allereerst verschillende technieken waarbij we ons richten op hun voedingswaarde, smaak en het bewerkingsproces. We beginnen met het meest ongezonde sap:

Concentraat sap (ongezond)

Sap uit concentraat is sap waarvan vrijwel al het vocht is verwijderd door middel van een proces waarbij de meeste voedingsstoffen en vezels uit het fruit worden geëxtraheerd en verdampt (bron). Wat je overhoudt is een dikke brij boordevol suiker.

Als het klaar is om te worden samengesteld, wordt er weer water aan toegevoegd. Het probleem is dat vrijwel alle voedingsstoffen zijn verdwenen. Aan de meeste sappen uit concentraat worden ook extra zoetstoffen, suikers en kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd omdat de smaak en zoetheid zijn aangetast.

Wanneer je iets drinkt dat veel suikers bevat, zal je bloedsuikerspiegel daarvan gaan stijgen. Dit zal vermoedelijk geen verrassing voor je zijn.

Wat misschien wel een verrassing voor je is, is dat veel sappen in de supermarkt vol zitten met toegevoegde suikers.

Zelfs merken die vermelden dat ze geen suiker hebben toegevoegd kunnen ongezonde hoeveelheden suiker bevatten vanwege de concentratie aan fruitsuikers.

Het doel van deze fabrikanten is niet om je het beste sap aan te bieden, maar om het goedkoopste en langst houdbare sap te maken omdat dit de meest goedkope optie is voor sapproducenten.

Hoe herken je sap uit concentraat?

Op de verpakking staat altijd vermeld wat het percentage fruit is. Ook lees je vaak schuilnamen terug, zoals: fruitconcentraat, vruchtenextract, fruitextract en vruchtenconcentraat.

Onderzoek onder bijna 200.000 mensen heeft aangetoond dat het drinken van sap uit concentraat het risico op diabetes type 2 verhoogt, terwijl het drink van puur sap dat niet doet (bron).

HPP sap (ongezond)

HPP sap is ook ongezond sap dat je maar beter links kunt laten liggen. Wat houdt HPP sap in? Deze sappen hebben een hogedruk behandeling (high pressure processing) ondergaan.

Dit is een verwerkingsproces dat voedsel converteert en steriliseert door zeer hoge druk toe te passen in plaats van hitte.

De hoge druk doodt bepaalde micro-organismen en enzymen. Daarmee haal je dus veel gezonde voedingsstoffen weg die juist groenten en fruit zo gezond maken.

HPP sap is net als concentraat sap van lage kwaliteit die je beter niet kunt kopen.

Elk sap met een houdbaarheidsdatum van weken (of zelfs maanden) is een product dat onder hoge druk is gepasteuriseerd. Het beste sap is vers sap dat slechts enkele dagen houdbaar is. Op het etiket kun je controleren of het daadwerkelijk een vers product is.

Purée sap (ongezond)

Puree sap kan worden gemaakt in een blender of met speciale machines, door het voedsel door een zeef te persen.

Er ontstaat veel hitte en daarmee oxidatie tijdens dit proces. Vanwege de lange verwerkingstijd voor consumptie, kan er tijdens het maken van purée een verlies van voedingsstoffen optreden.

Vergeleken met commerciële puree dat gebotteld is, zijn verse slowjuice sapjes absoluut beter dan puree sap.

Slowjuice sap (gezond)

3 verschillende HappyJuicy sapjes naast elkaar

Slowjuice sap is een favoriete keuze voor iedereen die zoveel mogelijk voedingsstoffen uit zijn verse groenten en fruit wilt halen.

Dat wil zeggen dat dit het beste sap is om elke dag te drinken: slowjuice groentesap!

Met de slowjuice techniek blijven veruit de meeste vitaminen en mineralen in sap behouden.

Hiermee wordt langzaam en koud de verse groente en fruit geperst. Sommige sapproducenten doen dat met een hydraulische druk maar dan verlies je voedingsstoffen.

Daarom maken we bij HappyJuicy de slowjuice sapjes met een schroefpers. Dat maakt deze sapjes geweldige krachtpatsers om de dag goed mee te beginnen. Alles is puur sap en 100% natuurlijk.

Andere voordelen van het beste sap van Happyjuicy

 • Erg fris en unieke smaak
 • Enkel van lokale boeren
 • Duurzaam (overblijfselen van het groente en fruit worden aan een lokale boer gegeven die het voert aan zijn scharrelvarkentjes )
 • De sapjes zijn ongeopend maar liefst 7 dagen houdbaar in de koelkast
 • 9 verschillende sapjes (waarvan 6 uit 70% groente en 30% fruit, en 3 bestaan uit 100% groente)
 • Maken gebruiken van seizoengroente

Deze sappen zijn ook verrijkt met extra gezonde superfoods, kruiden en specerijen, zoals kurkuma en gember, die een waslijst aan gezondheidsvoordelen hebben.

Voor ons is het een ideale aanvulling om direct de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen en fris de dag te beginnen.

Je kunt deze groentesapjes drinken als gezonde aanvulling op je dieet, maar ze zijn ook handig voor een maandelijkse detox sapkuur van 3 of 5 dagen.

Kortom, als je het beste groentesap wilt voor je gezondheid, dan zijn deze sapjes de perfecte oplossing:

Klik hier voor meer informatie en om de beste sapjes te bestelling met de hoogste korting.

Thuis sap maken vs. beste sap kopen

Je kunt natuurlijk ook investeren in een dure sapcentrifuge om op de lange termijn geld te besparen.

Of je koopt hoogwaardig slowjuice koudgeperst sap dat gemaakt wordt zonder de hitte van een sapcentrifuge. Om thuis sap te maken heb je in elk geval een krachtige sapcentrifuge, blender of slowjuicer nodig.

Een slowjuicer haalt het sap uit groenten en fruit en scheidt ze van het vruchtvlees door de vloeistof te pletten of uit te persen, waardoor alleen het sap zonder vezels achterblijft.

Een sapcentrifuge scheidt de pulp van het sap door centrifugerende krachten. In tegenstelling tot een sapcentrifuge, genereert de cold pressed slowjuice techniek geen warmte bij het onttrekken van het sap uit groenten en fruit.

Een blender scheidt de ingrediënten niet maar mengt ze samen voor een dikkere consistentie. Houd er rekening mee dat een blender een beetje warmte zal produceren wanneer je de ingrediënten pureert. Een blender zorgt ervoor dat de vezels behouden blijven in smoothies.

Smoothies uit blenders zijn ook het kortst houdbaar. Vandaar dat de beste sapbedrijven voornamelijk hoogwaardig slowjuice sap verkopen.

Het zelf maken van gezond sap kan een tijdrovende klus zijn. Voor een keer is dit niet erg, maar als je een druk leven tijd en op regelmatige basis het beste groentesap wilt drinken, kun je beter de 100% natuurlijke slowjuice sap van HappyJuicy bestellen en voor jou en je gezin in huis halen.

Wat is het beste groentesap?

De laatste jaren is het drinken van groentesap enorm populair geworden voor iedereen die een snelle en gemakkelijke manier zoekt om de inname van vitamines, mineralen en antioxidanten te verhogen.

Als je echter nog niet bekend bent met het drinken van groentesap, kan het misschien moeilijk zijn om de beste groentes te kiezen.

Wil je het beste groentesap drinken? Dan zijn de onderstaande groentesoorten zeer geschikt voor juicen:

 • Boerenkool
 • Wortelen
 • Rode bieten
 • Kool
 • Sla
 • Spinazie
 • Broccoli
 • Komkommers
 • Selderij

Zoals je ziet kun je een grote verscheidenheid aan groenten juicen, elk met een unieke lijst aan gezondheidsvoordelen. Door minimaal 70% van je sapje uit groente te laten bestaan zorg je ervoor dat de hoeveelheid suiker in je sapje laag is.

In 2017 bleek uit een uitgebreid onderzoek naar de voordelen van groenten en fruit dat de kans op vroegtijdig overlijden bij mensen die vijf tot zeven porties per dag eten, 30% kleiner is dan bij mensen die geen of slechts één portie eten (bron).

De gezondheidsvoordelen nemen nog meer toe bij hogere innames van 800 gram groenten en fruit per dag (bron). Toch blijkt dat maar weinig mensen deze doelstelling halen.

Aangezien de vitamines, mineralen en antioxidanten ook in groentesap worden aangetroffen, is het niet verrassend dat talloze onderzoeken hebben aangetoond dat vers slowjuice groentesap gunstig is voor de gezondheid.

Als jij een dagelijkse boost aan je gezondheid wilt geven, is het drinken van groentesap een prima keuze omdat het boordevol zit met gezonde voedingsstoffen en antioxidanten.

Daarbij is het raadzaam om een klein beetje fruit toe te voegen aan groentesap (behalve met groene groentes) voor een betere smaakbeleving.

Beste groentesap van HappyJuicy

De sapjes van HappyJuicy zitten boordevol bladgroenten en zijn verrijkt met een klein beetje fruit en superfoods. Als jij net zo bent als wij dan kies je voor de makkelijkste manier om iets vol te houden.

De hoogwaardige slowjuice sapjes van HappyJuicy bevatten gemiddeld 260 gram groente en fruit per flesje. In onze sapjes zijn alle natuurlijke ingrediënten uitgeperst waarbij de pulp (vruchtvlees) wordt gescheiden van het vocht.

Omdat ons lichaam niet eerst de onoplosbare vezels hoeft af te breken, kan het de voedingsstoffen beter en sneller in zich opnemen. Dit is heel logisch als je erover nadenkt.

Wil je de kracht van 100% natuurlijke slowjuice sapjes zelf ervaren?

Klik dan hier en bestel het beste groentesap van HappyJuicy met de hoogste korting.

 Tot slot

De beste sapjes bestaan uit koudgeperst slowjuice sap van groenten en een beetje fruit.

Hoewel het drinken van groentesap niet moet worden gezien als een alternatief voor het eten van groenten of fruit, is het dagelijks drinken van het beste groentesap een eenvoudige manier om de inname van belangrijke voedingsstoffen te verhogen.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )