697

100+ Tips om een Strakke Buik te Krijgen

avatar blog author
Oscar Helm MSc is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur. Hij heeft meer dan 10 jaar kennis en ervaring opgedaan over afslanken, voeding en sport en is o.a. bekend van RTL4, AD, Telegraaf, Linda, VIVA, Women's Health, Vriendin, Margriet, Nouveau en Santé. In 2020 is hij winnaar geworden van de grootste Nederlandse online publieksprijs, genaamd Website van het Jaar, in de categorie 'Wellbeing & Fitness'.
23Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

12 Beste Buikspieroefeningen voor Thuis (+1 taaie mythe)

Wil je een strakke en platte buik? Dan is dit artikel voor jou geschreven! Ik snap dat je waarschijnlijk direct wilt beginnen met buikspieroefeningen, maar ik raad je allereerst aan om aandachtig mijn introductie verhaal te lezen. Hierin vertel ik je namelijk wat de GROOTSTE en meest hardnekkige mythe is over het krijgen van een..

Wat is een Dad Bod en 7 Tips om een Strakke Buik te Krijgen

Wat is een Dad Bod? Laat ik om te beginnen de vraag beantwoorden: ‘wat is een dad bod?’. Het is een Engelse betekenis voor ‘papa figuur’ of ‘vaderlichaam’. Daarmee wordt een volwassen man bedoeld met een bierbuikje en subtiele mannelijke borsten. Het hoeft geen man te zijn met extreem overgewicht, maar de buikspieren zitten wel..

Wanneer Ben je Skinny Fat en Wat is de Oplossing? + Schema

Wat is skinny fat? Skinny fat beschrijft een aandoening waarbij iemand geen overgewicht heeft en er slank uitziet, maar toch een te hoog vetpercentage en weinig spiermassa heeft. ‘Dit tart iedere logica!’ hoor ik je zeggen. Hoe kan iemand mager en dik tegelijk zijn? ‘Skinny’ betekent dat je te weinig spiermassa hebt en ‘fat’ geeft..

8 Redenen om High Intensity Interval Training (HIIT) te Doen

Wat is HIIT? High Intensity Interval Training (HIIT) is een vorm van duursport waarbij korte periodes van intensieve training worden afgewisseld met lagere intensiteit of ‘rustperioden’. Het kenmerkt zich door een afwisseling van korte maar krachtige momenten van inspanning afgewisseld door nog kortere momenten van ontspanning. Waar reguliere cardio zich kenmerkt door het rennen of..

Is een Cavitatie Effectief en Veilig om Buikvet te Verwijderen?

Wat is cavitatie? Cavitatie, ook wel ultrasone cavitatie genoemd, is een afslankbehandeling die gebruik maakt van laagfrequente geluidsgolven (ultrasound) om vetcellen af te breken. Het wordt gezien als een alternatief voor liposuctie, hoewel je het er wel enigszins mee kan vergelijken omdat beide methoden erop zijn gericht om overtollig vet te verwijderen uit het lichaam...

9 Beste Oefeningen voor Schuine Buikspieren + Beste Apparaat

Wat zijn schuine buikspieren? Wanneer sporters buikspieroefeningen doen dan fixeren ze zich vaak op de voorkant van de buik. Je weet wel, de grote rechte buikspier, oftewel de rectus abdominis om die aantrekkelijke sixpack te kweken. Maar de buikspieren omvatten nog veel meer spiergroepen die ook getraind moeten worden. Want het is belangrijk om ze..

Abdominale Riem: Is Trainen met een Buikband Effectief?

Wat is een abdominale riem? Wanneer mensen praten over een sixpack dan is de abdominale riem die ze eigenlijk bedoelen. De abdominale spier, oftewel rechte buikspier, bevindt zich tussen de ribben en het schaambeen aan de voorkant van de bekken en bestaat uit verschillende spieren. Op het moment dat de spieren samentrekken, en het vetpercentage..