846

Onderzoek: Wat doet corona met onze gezondheid?

De coronapandemie heeft invloed op bijna alle aspecten van ons leven. We brengen meer tijd thuis door, waardoor de grens tussen werk en privé vaak vervaagd. We hebben minder sociale contacten en sportscholen, winkels en horeca waren lange tijd gesloten.

Het is dan ook logisch dat onze levensstijl tijdens corona flink is veranderd en dat dit onze gezondheid beïnvloedt. Maar hoe dan precies? Wij zochten het uit. We vroegen in een survey aan meer dan 2000 mensen hoe corona hun gezondheid heeft beïnvloed en vonden een aantal opvallende resultaten.

Corona en beweging

Dat de coronapandemie invloed heeft op ons bewegingspatroon zal geen verrassing zijn. Aan de ene kant zijn sportscholen en sportverenigingen maandenlang dicht geweest. Aan de andere kant vielen veel sociale activiteiten weg, waardoor veel mensen massaal aan het wandelen, skeeleren en fietsen geslagen zijn. Toch is slechts 27% van onze deelnemers meer gaan bewegen. Daarentegen beweegt maar liefst 41% minder. Niet zo gek dus dat de helft (49,8%) van de respondenten sinds corona is aangekomen. Ruim een kwart van de mensen is zelfs meer dan 2,5 kilo aangekomen.

Corona en voeding

Ook ons eetpatroon is flink veranderd tijdens corona. Doordat de horeca sloot zijn we meer thuis gaan eten. Balen, maar wel goed voor onze gezondheid. 24% van de mensen is meer gaan koken sinds corona en 33% van de mensen geeft aan dat ze gezonder zijn gaan eten sinds corona. Ook ons snack- en snoepgedrag is veranderd want 27% is meer gaan snacken en snoepen en 34% minder.

Corona en stress

We hebben flink wat meer stress ervaren sinds corona ons land binnenkwam. 53% van de respondenten geeft aan meer stress te ervaren sinds de start van Covid. Bijna 39% van de mensen geeft aan dat overheidsmaatregelen en lockdowns voor meer stress hebben gezorgd.

Kortom, corona lijkt onze levensstijl en daarmee gezondheid sterk te beïnvloeden. 34% van de respondenten denkt dat meer of langer lockdowns ten kosten zal gaan van hun gezondheid. Nieuwe versoepelingen, zoals het openen van de sportscholen en horeca, lijken dan ook een stap in de goede richting.

Samenvattend

De resultaten van de enquête zijn als volgt:

  • 41% is minder gaan bewegen sinds maart 2020, 27% meer
  • 49,8% is aangekomen waarvan de helft meer dan 2,5 kilo (27% van totaal)
  • 21% is minder gezond gaan eten, 33% gezonder
  • 27% is meer gaan snacken of snoepen, 34% minder
  • 24% van de huishoudens kookt vaker
  • 53% ervaart meer stress sinds de start van Covid
  • 39% ervaart dat de overheidsmaatregelen en lockdowns voor meer stress zorgen
  • 34% denkt dat meer of langer lockdowns ten koste zal gaan van hun gezondheid

Meer weten? Klik dan hier voor alle resultaten.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )