846

10 Dingen die Je Moet Weten Vóór Je een Activity Tracker (Mis)Koopt

Het kopen van een activity trackers is iets wat de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden.

Maar voordat je besluit om er ééntje te kopen, is het goed om je te verdiepen in de voordelen en nadelen van zo’n activity tracker.

In dit artikel geef ik je daarom 10 dingen die je moeten weten voordat je besluit om er eentje te kopen.

Daarnaast zet ik ook de 5 beste trackers die je kunt kopen voor jou op een rijtje zodat je geen miskoop doet als je besluit er eentje te kopen.

Verder leer je:

 • Wat het belangrijke verschil is tussen een activity tracker en een sporthorloge
 • Waarom het risico bestaat dat je een veel te dure activity tracker koopt als je dit artikel niet leest
 • Wat de belangrijkste parameters zijn die je wilt meten met een trackers
 • Waarom je moet oppassen met het bepalen van je calorieverbruik als je en activity tracker gebruikt
 • De 5 beste en goedkoopste modellen die je kunt bestellen als je een activity tracker wilt kopen

Inhoud van dit artikel

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een apparaat wat je op je lichaam draagt en daarmee verschillende activiteiten meet zoals:

 • Aantal genomen stappen
 • Aantal verbrande calorieën
 • Hartslag
 • Slaappatroon

De bovenstaande parameters zijn niet met elke activity tracker te meten. Over het algemeen kun je zeggen dat hoe duurder de meter, hoe meer parameters je kunt meten.

activity tracker horloge kleur zwart op witte achtergrond

Normaal gesproken zijn deze parameters erg moeilijk en duur om te meten.

Maar tegenwoordig is het met een activity tracker mogelijk om dit makkelijk en onbewust te meten. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom ze als warme broodjes over de toonbank gaan.

In 2015 werden er ongeveer 78 miljoen stuks verkocht.

Een jaar later waren dit er meer dan 100 miljoen. Dat is een 25% toename is slechts één jaar (bron). Hieronder vallen ook sporthorloges.

Dat zijn heel veel activity trackers. Waarschijnlijk ken jij zelfs iemand in je omgeving die er eentje draagt.

Maar dat iemand er eentje draagt en ze veel worden verkocht, betekent natuurlijk niet dat jij het ook moet kopen.

Daarom geef ik je hieronder 10 dingen die je moet weten over het kopen van een activity tracker.

Besluit je er toch ééntje te kopen na het lezen van mijn artikel? Dat is prima. Om je een handje te helpen geef ik je op het eind de 5 beste activity trackers om te gebruiken.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

#1 Ze meten accuraat het aantal voetstappen die je neemt

Een functie die alle activity trackers hebben (en vrijwel elke smartphone) is het meten van het aantal voetstappen die je neemt. Het meten van het aantal stappen die je per dag neemt is een vrij accurate parameter voor hoe actief je levensstijl is.

Afhankelijk van je leeftijd moet je ergens tussen de 10000 en 17000 voetstappen nemen (bron)(bron). De gemiddelde koper van een activity tracker heeft genoeg aan 10000 stappen per dag. Vooral kinderen op de basisschool wordt aangeraden om meer te bewegen.

Overigens zijn 10000 stappen ongeveer 7 kilometer. Als je geen kantoorbaan hebt of graag dagelijks een wandeling neemt, kun je verrassend snel op die 10000 stappen zitten.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet elke stap die je neemt zelf gaat tellen. Dat is waar een activity tracker om de hoek komt kijken.

Hoe accuraat is een activity meter?

zwarte voetafdrukken op witte vloer Het blijkt dat een activity meter je voetstappen erg accuraat meet. Voor elke 2500 stappen die je ‘echt’ neemt, kan de activity meter ongeveer 180 stappen meer of minder meten (bron). Dat is een afwijking van ongeveer 5%. Dat is erg acceptabel.

De afwijking wordt vooral veroorzaakt als je kleine of snelle stappen neemt. Dat meet een activity tracker niet goed genoeg: 100 stappen zijn ongeveer 70 meter. Dus die 180 stappen aan afwijking is ongeveer een extra 140 meter die je moet lopen. Dat valt dus te overzien als 10000 stappen zo’n 7 kilometer zijn.

Overigens kan een activity meter ook te weinig stappen meten. In dat geval heb je meer gelopen dat het apparaat zegt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Als je puur je stappen wilt meten, is het gebruiken van een smartphone in je broek ook een optie. Tegenwoordig lopen we allemaal met een smartphone in onze broek. Dat betekent dus dat je voor het merendeel van de tijd je stappen meet. Daarnaast heb je het geld aan een telefoon al uitgegeven dus in principe meet je het dan gratis.

Maar als je geen smartphone hebt (of hem niet continue bij je draagt zoals tijdens het sporten), is een activity tracker ideaal om het aantal voetstappen te meten. Je kunt voor een euro of 80 al een model kopen voor het meten van je voetstappen.

#2 Ze meten vrij accuraat je hartfrequentie

Het meten van je hartslag is ook één van de functies die vele activity trackers hebben. Dit is een functie die je vaak bij de wat duurdere modellen zit. Verrassend genoeg blijk ook deze parameter vrij accuraat gemeten te worden:

Het absolute verschil tussen werkelijke hartfrequentie en gemeten hartfrequentie ligt ergens tussen de 3 en 7% procent (bron). Des te harder je rent, des te beter je hartfrequentie gemeten wordt. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je hart harder pompt en het daardoor beter detecteerbaar is.

Het bovenstaande artikel komt uit 2016. Een wetenschappelijk artikel uit 2002 liet zien dat het tot wel 14% kan verschillen (bron). hartslag symbool in de vorm van een hart

Het lijkt er dus op dat het meten van jouw hartfrequentie steeds beter lijkt te gaan.

Wat niet gek is aangezien technologie van maand tot maand enorm verbetert. Laat staan van jaar tot jaar.

Het meten van je hartfrequentie is leuk… maar wat heb je er eigenlijk aan behalve dat je op verjaardagsfeestje kunt laten zien wat je frequentie is?

Om eerlijk te zijn is het meten van een hartfrequentie voor de gemiddelde sporter iets wat erg onnodig is.

Het is een leuke waarde om te weten maar praktisch gezien vertaalt het zich niet in iets waar je echt iets aan hebt.

Als je een duursporter bent die het vrij serieus neemt, kan het meten van je hartfrequentie belangrijk zijn. Je kunt dan beter je energie- en zuurstofverbruik in de gaten houden. Maar de gemiddelde sporter heeft dit niet nodig.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

#3 Ze zijn slecht in het meten van het aantal verbrande calorieën

Ik vermoed dat dit de voornaamste reden is waarom mensen een activity tracker kopen. Nouja… na de reden dat het vooral heel hip is en je kunt laten zien dat je meegaat met de tijd natuurlijk.

Jong en oud is geobsedeerd met ‘calorieën’. Zowel de hoeveelheid die ze binnenkrijgen als de hoeveelheid die ze verbranden.

Helaas zitten deze meters flink naast de hoeveelheid die je daadwerkelijk verbrandt. Als je ook nog eens nagaat dat je crosstrainer en loopband OOK overschatten hoeveel calorieen je verbrandt, denk je dagelijks dat je meer verbrand dan je daadwerkelijk doet.

Het risico daarvan is dat jij je eetpatroon hierop gaat aanpassen. Onbewust zul je dus meer eten en daardoor gewicht aankomen.

Hoe erg zitten de activity trackers er naast?

Dat is behoorlijk.

Hoewel de meeste activity trackers je hartfrequentie en stappen goed kunnen meten, is het hierbij dramatisch.

Zo overschat de FitBit Surge het met 27,4%. Dit kan oplopen tot 92% bij de PulseOn (bron)! Dat betekent dus dat sommige apparaten laten zien dat je twee keer zoveel calorieën verbrandt dan dat je daadwerkelijk verbrand.

Als je dus een training doet waarbij je werkelijk 300 kcal verbrandt, kunnen de apparaten waarden aangeven tussen 375 en 600 kcal.

Dit betekent ook dat de laatste reden waarom je een activity tracker moet kopen het ‘calorieën verbranden‘ is.

#4 Het is zowel te gebruiken door jong en oud

Het is grappig dat de meeste mensen die aan het activity tracker denken, meteen een jong publiek voor zich zien met matchende sportkleding en flitsende apps op hun telefoon.

En ik vermoed eerlijk gezegd ook dat de voornaamste kopers van zo’n apparaat onder de 40 zijn. Vermoedelijk nog lager.

Maar in werkelijkheid is een activity tracker voor zowel jong als oud. Misschien zelfs meer voor oud dan voor jong. Als je een wat oudere lezer bent, is deze tips voor jou.

Bij oudere mensen (vooral senioren) zijn er verschillende parameters die een voorspelling geven van hoe gezond iemand is. Denk aan de volgende parameters (bron):

 • Beoordeling van lichamelijke activiteit en sedentaire gedragsmeting
 • Houdingsdetectie met bijbehorende geschatte posturale transitietijden
 • Dagelijkse activiteitenclassificatie
 • Energieverbruik en schatting van de trainingsintensiteit
 • Vermoeidheid detectie
 • Detectie en voorspelling van vallende gebeurtenissen
 • Loopanalyse en gerelateerde balans / stabiliteitsevaluatie
 • Detectie van abnormale kenmerken (tremor, bevriezing, etc)
 • Slaapanalyse
 • Informatie over locatiebewustzijn

Dit zijn allemaal dure woorden en termen om te zeggen dat het bij senioren goed is om de activiteit (of gebrek eraan) te meten.

Theoretisch gezien zouden activity trackers dit kunnen meten. Zover is de technologie nog niet maar het gaat heel snel die kant op. Het mooie is dat dit allemaal onbewust wordt gemeten waardoor mensen eerder/langer zullen meewerken.

Daarnaast kunnen hulpverleners het eventueel uitlezen zonder aanwezig te zijn bij een persoon.

Mocht je dus als oudere persoon willen meten hoeveel je beweegt, hoe goed je slaapt en eventueel kijken waar je naartoe loopt (als Alzheimer patiënt onthoudt je niet alles) kan een activity tracker met GPS je helpen.

Dit valt dan eigenlijk onder de sporthorloge categorie. De GPS functie en het hebben van apps is namelijk het voornaamste verschil tussen een sporthorloge en een activity tracker.

#5 Het motiveert je om meer te bewegen

Ik was eigenlijk verbaasd om dit te lezen. Maar het kopen van een activity tracker zorgt ervoor dat mensen veel meer bewegen dan dat ze normaal zouden doen.

En het gaat absoluut niet om kleine hoeveelheden die mensen meer bewegen. Uit een kleine (en niet zo wetenschappelijke) enquette van CNN bleek (bron):

 • 91% van de mensen meer stappen nam gedurende de dag
 • 95% van de mensen per week meer actief ging sporten
 • 56% van de mensen bewust besloot om meer en sneller te lopen

Dit zijn goede dingen om te zien.

Hoe de activity tracker jou psychologisch triggert

Het blijkt dat een activity tracker zowel gezonde als ziekte mensen kan motiveren om meer te bewegen (bron). Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt.

vrouw jogt door de straat met een headset op De eerste psychologische trigger is dat je geld hebt betaald voor een apparaat. Wanneer je veel geld uitgeeft aan iets, wil je er ook iets uithalen. Als je besluit om niets te doen, zal je vrij snel het gevoel krijgen dat jij je geld hebt verspild.

De tweede psychologische trigger is dat sommige activity trackers je leuke en lieve berichten kunnen sturen als jij een bepaald dagdoel hebt gehaald. Je krijgt bijvoorbeeld een “hoera!” op je beeldscherm te zien wanneer je een bepaalde hoeveelheid stappen hebt genomen die dag. Dit soort complimentjes krijgen zorgt ervoor dat jij je beter over jezelf gaat voelen.

De derde psychologische trigger is dat je dagelijks geconfronteerd wordt door de cijfers op je activity tracker. Wanneer de cijfers ‘laag’ zijn, word je bewust gemaakt van het feit dat niet actief bent of zelfs dat je lui bent.

Dus het is niet gek dat mensen die een activity tracker kopen een stuk meer gaan bewegen. En dit is iets waar je heel blij mee moet zijn. Je kan vrijwel niet teveel bewegen. Al die extra beweging is het geld van de tracker dus zeker waard.

#6 Je gaat er gezonder door eten

Wanneer je besluit om veel meer te bewegen, zul je automatisch merken dat je ook gezonder gaat eten. Dit komt omdat je niet wilt dat al de moeite die je doet voor niets is. Daarnaast zal het ervoor zorgen dat jij sneller je doelen bereikt EN jij je nog lekker zal voelen.

Het blijkt dat het gebruiken van een activity tracker (en ook het gebruiken van apps op je telefoon) ervoor zorgt dat je gezonder gaat eten (bron). Ook uit het CNN onderzoekje blijkt dat mensen meer gezonde producten kopen, minder ongezonde keuzen maken en sowieso meer stilstaan bij hoeveel ze in totaal kopen.

Het gebruiken van voeding- en sportapplicaties heeft überhaupt een enorme toegevoegde waarde voor je gezondheid (bron). Wanneer je iets kunt meten en bewust wordt gemaakt van hetgeen wat je doet (of niet doet), zul je het serieuzer nemen. Zo ook met je beweging en voeding.

#7 Het kan je gelukkiger maken

Uit het CNN onderzoekje blijkt iets heel mooi. Mensen die een activity tracker gebruiken voelen zich beter over zichzelf dan mensen die er geen gebruiken. Wanneer je aan het eind van de dag ziet wat je allemaal hebt bereikt, zul je verschillende positieve emoties voelen:

 • Geluk
 • Voldaanheid
 • Trots
 • Motivatie

Hoe denk jij dat jij je zal voelen wanneer jij aan het eind van de dag ziet dat je 10 km hebt gelopen?

Ik weet niet hoe jij je voelt maar ik zou mij heel goed voelen.

Gebruikers van een activity tracker hebben het gevoel dat een ‘vriend’ ze steunt in hun gezondere levensstijl. En uit onderzoek weten we dat mensen hun doelen beter behalen wanneer een vriend of familielid hun helpt. Enerzijds wordt je gesteund wanneer het tegenzit en anderzijds zul complimentjes krijgen wanneer wanneer je het goed doet.

Niet iedereen heeft deze virtuele steun nodig maar als jij net dat extra zetje nodig hebt om gezonder door het leven te gaan is dit zeker the way to go.

#8 De donkere zijde van een activity tracker

De filosoof Lewis Mumford zei in de jaren 30 al dat technologie zowel bevrijdend als onderdrukkend zal werken (bron). Dat klinkt misschien heel zwaar maar denk er eens over na:

We hebben tegenwoordig een smartphone in ons leven. Het maakt dingen een stuk leuker en makkelijker. Je hebt er internet op wanneer je iets snel op moet zoeken. Je hebt er muziek en video’s op voor wanneer je vermaak nodig hebt. Je hebt er Google Maps op om de route ergens naartoe te vinden. Allemaal leuk en aardig.

Maar kun je werkelijk zonder je telefoon het huis uit? En kun je dit vele dagen achter elkaar doen?

Ik vermoed van niet.

Droevige man zit gehurkt in een hoekje tegen de muur En hoe denk je dat het zit het met een televisie? Internet? Navigatiesystemen?

Het leven is een stuk lastiger zonder deze technologische hoogstandjes.

Hoe gemotiveerd denk jij dat je zal zijn om een verre reis te maken als je geen navigatiesysteem met je mee mag nemen? Niet heel erg.

Hetzelfde zie je terug in mensen die activity trackers gebruiken. Mensen hebben het gevoel dat een training volledig verspild was als het niet is gemeten. Ook zijn mensen überhaupt minder gemotiveerd om te trainen zonder hun activity tracker.

Wees je dus er van bewust dat je een bepaalde afhankelijkheid gaat krijgen. Je zult de activity tracker als onderdeel van jezelf zien. Zonder het apparaat voel jij je naakt en ben je daardoor minder gemotiveerd om te sporten.

Dit hoeft geen probleem te zijn zolang je altijd jouw activity tracker om hebt. Maar het is goed om rekening mee te houden.

#9 Het wordt gebruikt als meetinstrument in onderzoeken

Ik weet niet of je dit belangrijk vindt om te weten. Maar het maakt je keuze misschien wel een stuk makkelijker. Een activity tracker is goedkoop en simpel. Dat kan je het idee geven dat een activity tracker niet goed of kwalitatief is.

Misschien zie je het als een tamagotchi om je arm wat elk moment stuk kan gaan.

Maar dat is helemaal niet het geval.

Er lopen nu verschillende onderzoeken waarbij activity trackers gebruikt worden om verschillende dingen mee te bepalen (bron). 

De trackers zijn namelijk de afgelopen jaren erg goedkoop en nauwkeurig geworden.

Dit maakt het voor wetenschappers een stuk makkelijker en goedkoper om het te gebruiken vergeleken met reguliere apparatuur.

Maak je dus geen zorgen dat je een apparaat koopt wat onzin is en een miskoop is.

Het is zeker een meetinstrument wat robust is en zelfs een aanrader is.

Althans, dit hangt erg af van wat je precies wilt meten. Hieronder ga ik daar dieper op in.

#10 Beslis van tevoren wat je wilt meten

Het is goed om stil te staan bij wat je precies wilt meten als je een activity tracker gaat kopen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende dingen die je kunt meten.

Een onderzoek heeft gekeken naar alle verschillende parameters die je kon meten (bron). Het zijn er nogal wat:

Nu moet ik eerlijk bekennen dat niet alle parameters uit het plaatje belangrijk zijn. Is het belangrijk om je elevation (hoogte) te weten?

Nederland is geen bergrijk land dus het zou zonde zijn om een activity tracker te kopen die deze functie heeft. Als je het aan mij vraagt, zijn er maar een paar dingen die je zou moeten meten als je überhaupt een tracker wilt kopen. Denk hierbij aan:

 • Voetstappen
 • Totale afstand
 • Slaapkwaliteit
 • Slaaptijd

Dat zijn verreweg de belangrijkste parameters. De rest is overbodig en zal je (vrijwel) nooit gebruiken. Het extra geld wat je voor deze functies betaald is het niet waard en het maakt je activity tracker ook onnodig ingewikkeld. Hou het daarom simpel en goedkoop.

De best verkochte 5 activity trackers

Er zijn heel veel activity trackers op de markt. En ze doen vrijwel allemaal dezelfde ‘basis’ meting die ik eerder al heb genoemd.

Dus het maakt niet echt uit welke jij koopt. Maar hieronder heb ik de 5 beste verkochte (en daarmee tot zekere mate de beste) activity trackers voor je op een rijtje gezet.

#1 Fitbit Charge 2

 • Met geïntegreerde hartslagsensor
 • Meet je slaappatroon
 • Meet je gelopen traptreden
 • Geeft inkomende oproepen weer
 • Heeft een wekker met trilfunctie
 • Prijs: 119 euro

Dit is verreweg de beste verkochte activity tracker… van dit moment. zwarte horloge activity tracker op witte achtergrond

Als over een jaartje of 2, de Charge 3 uitkomt zal die waarschijnlijk het populairst zijn.

Fitbit is sowieso ‘het merk’ voor als je een instapmodel wilt om de basismetingen te doen.

Aangezien een activity tracker een eenmalige aankoop is die je niet snel zult vervangen, zou ik eerlijk gezegd niet besparen ook de kwaliteit.

Je kunt ook activity trackers vinden van 50 euro maar er is een reden waarom die niet in de top 10 best verkochte activity trackers voorkomen:

Ze zijn simpelweg niet zo goed.

#2 Fitbit Alta HR

 • Met geïntegreerde hartslagsensor
 • Meet je slaappatroon
 • Heeft een verwisselbare horlogeband
 • Prijs: 119 euro

Fitbit Alta HR zwarte horloge op witte achtergrond

Het is gek dat deze activity tracker evenveel kost als de Charge 2.

Vooral gezien het feit dat het minder functies heeft.

Toch is dit het op één na populairste model om te kopen.

Waarom? Omdat hij heel erg klein is en je hem vrijwel onopgemerkt kunt dragen.

Het is leuk dat de horlogeband verwisselbaar is maar dit zul je in de praktijk nooit doen tenzij die stuk gaat.

De vraag is dus aan jezelf of je voor dit model gaat of de Charge 2.

Je maakt daarbij de keuze tussen een smal design met minder functies of een iets grotere activity tracker met meer functies. Persoonlijk heb ik meer met het tweede.

#3 Garmin Vivosmart HR+

 • Met geïntegreerde hartslagsensor
 • Meet je slaappatroon
 • Met gps ontvanger
 • Herkent automatisch een activiteit
 • Met ingebouwde hardloop app
 • Prijs: 149 euro

Ook niet-Fitbit activity trackers zijn op de markt. Garmin Vivosmart HR+ horloge kleur blauw op witte achtergrond

Dit is een relatief goedkoop model voor het feit dat het een GPS ontvanger heeft.

Deze technologie is de afgelopen jaren relatief goedkoop geworden waardoor steeds meer apparaten het kunnen hebben zonder in formaat of prijs enorm te zijn.

Indien je behoefte hebt om je ‘route’ uitgestippeld te zien, is dit de beste keuze.

Deze tracker is dan ook vooral voor hardlopers bedoeld gezien dat het ook een ingebouwde hardloop app heeft.

#4 Fitbit Flex 2

 • Meet je slaappatroon
 • Verwisselbare horlogeband
 • Waterdicht
 • Telt je stappen
 • Heeft een wekker met trilfunctie
 • Prijs: 79 euro

Het design van de Flex 2 is erg smal en klein.

Daarnaast is hij ook erg goedkoop vergeleken met de rest.

Deze activity tracker is smal en goedkoop omdat het geen hartslag kan meten en ook geen GPS ontvanger heeft.

Het meet dus alleen je stappen, aantal verbrande calorieën en je slaapritme.

Dit zijn de functies die de meeste mensen willen hebben dus eigenlijk is dit mijn nummer 1 keuze als je niet meer functies nodig hebt.

Maar het blijft ook een kwestie van smaak.

#5 Samsung Gear Fit 2 Pro

 • Met geïntegreerde hartslagsensor
 • Ontvangt berichten en oproepen
 • Meet ook onder water gegevens
 • Prijs: 200 euro

Dit is een vrij duur model. Dat komt omdat het eigenlijk geen activity tracker is maar een smartwatch. Samsung Gear Fit 2 Pro zwarte horloge op witte achtergrond

Eentje die je zelfs met een Samsung telefoon kunt verbinden om zo inkomende berichten en oproepen te ontvangen.

Indien je een Samsung telefoon hebt en een verlengstuk hiervoor wilt hebben, zou je dit model kunnen verwegen.

Vooral als je ook je hartslag wilt meten.

Zo niet?

Dan is dit model eigenlijk overbodig en kun je beter één van de andere middelen kiezen die ik hierboven heb aanbevolen.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

3 reacties op dit artikel

 • Beste mensen van happy healthy
  Zonet ben ik bij een afslank studio geweest ik wilde dit een keer uit ptoberen. Dit is een studio die zegt dat door trillingen die via plaatjes op je huid de vetcellen leeg getrild worden dan slank je volgens hun af. Via een apparaat werd mijn vocht en vet percentage gemeten mijn vocht percentage was ists te laag dus moest ik meer drinken en mijn vet percentage was volgens het allaraat 35 % . Ik ben 58 jaar weeg 65 kilo mijn bmi is 24,77 dat is dus goed mijn taille maat is 72 Cm. Mijn vraag is kan dit een betrouwbare test zijn volgens de dame die mij hielp had ik overgewicht en moest ik afvallen. Ik sport twee maal per week met gewichten en cardio. Ik eet gezond zou ik dan echt overgewicht hebben? Groeten van Annette Olyhoek

  Annette Olyhoek
 • Bestaat er een activity tracker die alleen de hartslag meet en het aantal voetstappen en die ik om kan houden bij het aqua joggen?

  Met vriendelijke groet en dank voor dit interessante artikel.

  Maartje kok - de Bruijn
 • ik wil graag een sporthorloge aanschaffen maar kan nergens vinden of hij ook registreer als ik thuis op de hometrainer fietst en op de loopband train, misschien een domme vraag maar ik fiets nu eenmaal niet graag buiten. weet iemand of hij dit ook registreert??

  mar

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )