1063

Werkt Afvallen met een Hoelahoep? 5 Tips + Schema

Ben je het beu om saaie oefeningen te doen om vet te verbranden?

Nou, zeg vaarwel tegen de loopband en hallo tegen de hoelahoep!

Dat klopt, het speelgoed waar je als kind zo van hield, is nu een leuke en effectieve manier om ongewenste kilo’s kwijt te raken.

In dit artikel ga je ontdekken hoe je op een effectieve manier kunt afvallen met een hoelahoep.

Ook zullen we je enkele tips geven over hoe je het meeste uit je hoelahoep workout kunt halen.

 

Inhoud van dit artikel

Wat is een hoelahoep?

Een hoelahoep is een speelgoed dat bestaat uit een rond object dat meestal gemaakt is van kunststof of hout en meestal om de heupen wordt gedraaid.

Hoelahoepen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Afrika en werden daar gebruikt als een vorm van fysieke training en recreatie.

Tegenwoordig worden hoelahoepen wereldwijd gebruikt als een leuke en effectieve manier om te bewegen en af te vallen. Het kan alleen en in groepsverband worden gedaan.

Ze zijn een leuke manier om buikspieren, heupen, armen en benen te trainen. Hoelahoepen kunnen ook helpen om het uithoudingsvermogen te verbeteren en de coördinatie en balans te versterken.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Hoe werkt een hoelahoep?

Een hoelahoep werkt door de hoepel om je heupen rond te draaien. Je houdt de hoepel met twee handen vast en beweegt je heupen om de hoepel in beweging te houden.

Door de beweging van de heupen wordt de hoepel rondgedraaid, wat resulteert in een volledige workout die de spieren in het midden van het lichaam traint.

Er zijn verschillende manieren om met een hoelahoep te oefenen, zoals het houden van de hoepel rond de heupen terwijl je stilstaat, het bewegen van de hoepel van de ene heup naar de andere, of het bewegen van de hoepel omhoog en omlaag langs het lichaam.

Kun je afvallen met een hoelahoep?

Ja, het is mogelijk om af te vallen door het gebruik van een hoelahoep. Het gebruik van een hoelahoep kan helpen om calorieën te verbranden en kan dus bijdragen aan gewichtsverlies.

Een hoelahoep kan een effectief hulpmiddel zijn omdat het veel van de spieren in het onderlichaam activeert, waaronder de buikspieren, dijen, en billen. Net als touwtje springen.

Door deze spieren te trainen, kan je de stofwisseling verhogen en kan het helpen om meer calorieën te verbranden, wat kan leiden tot vetverlies. Sporten op nuchtere maag kan leiden tot extra vetverbranding.

Er zijn verschillende manieren om de hoelahoep te gebruiken als onderdeel van een fitnessroutine.

Bijvoorbeeld, je kunt de hoelahoep gebruiken tijdens korte, intensieve workouts om calorieën te verbranden en je spieren te versterken. Je kunt ook de hoelahoep gebruiken tijdens langere, minder intensieve workouts om je spieren te trainen.

Hoelang moet je hoelahoepen om af te vallen?

Over het algemeen kun je verwachten dat je ongeveer 200 tot 300 calorieën per 30 minuten hoelahoepen verbrandt. Dus als je bijvoorbeeld twee keer per week een halfuur doet hoelahoepen, zou je ongeveer 400 tot 600 calorieën per week kunnen verbranden.

Hoelang je moet hoelahoepen voor vetverlies hangt ook af van een aantal factoren. Je huidige gewicht, leeftijd, geslacht en hoe intens je traint, zijn allemaal factoren die een rol spelen.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Combineer afvallen met een hoelahoep met een gezond eetpatroon

Het is belangrijk om te onthouden dat afvallen ook afhankelijk is van je dieet en andere leefstijl factoren.

Oftewel, wil je veel vet verliezen dan kun je het gebruik van een hoelahoep het beste combineren met bijvoorbeeld een gezond koolhydraatarm dieet en voldoende dagelijkse beweging.

Een koolhydraatarm dieet kan effectief zijn voor vetverlies als het wordt gecombineerd met sporten. Dit komt omdat koolhydraatarme diëten de hoeveelheid koolhydraten die je consumeert verminderen en in plaats daarvan de inname van eiwitten en vetten verhogen.

Dit kan helpen om het metabolisme te verhogen en om de vetverbranding te stimuleren. Door regelmatig de hoelahoep te gebruiken in combinatie met een koolhydraatarm dieet, kan je de vetverbranding stimuleren en kan het gewichtsverlies ondersteunen.

Tips voor afvallen met een hoelahoep

We geven je nu enkele handige tips om maximaal vet te verliezen met behulp van een hoelahoep.

Tip #1: bouw het langzaam op

Een hoelahoep workout moet je langzaam opbouwen. Zeker als je net begint met sporten.

Als je begint met hoelahoepen, is het belangrijk om rustig aan te doen en te luisteren naar je lichaam om te voorkomen dat je te veel doet en spierpijn krijgt of blessures oploopt.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om blessures tijdens het hoelahoepen te voorkomen.

Begin met korte sessies en bouw de tijd en intensiteit van je trainingen geleidelijk op naarmate je fitter wordt. Dit zal je helpen om het meeste uit je hoelahoeproutine te halen zonder overbelasting of blessures.

Als je last krijgt van pijn of ongemak tijdens het hoelahoepen, stop dan en neem een pauze om te rusten en te ontspannen voordat je verder gaat.

Tip #2: kies de juiste maat hoelahoep

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden wanneer je begint met het afvallen met een hoelahoep is dat het belangrijk is om de juiste maat hoelahoep te kiezen.

Een hoelahoep die te klein of te groot is, kan moeilijk te gebruiken zijn en kan zelfs leiden tot blessures. Kies daarom een hoepel die past bij je lengte en lichaamsbouw.

Als je niet zeker bent welke maat hoepel het beste bij je past, kun je het beste naar een sportschool of een winkel voor fitnessapparatuur gaan om advies te vragen.

De medewerkers daar kunnen je helpen om de juiste maat hoepel te kiezen en je laten zien hoe je de hoepel op de juiste manier kunt gebruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat je misschien een paar verschillende maten hoepels nodig hebt om te experimenteren en te zien welke het beste bij je past.

Dit is omdat de juiste maat hoepel afhankelijk kan zijn van de oefeningen die je doet en hoe comfortabel je je voelt tijdens het gebruik van de hoepel. Probeer dus verschillende maten uit om te zien wat het beste bij je past.

Als je de juiste maat hoepel hebt gekozen, kun je beginnen met het uitvoeren van verschillende hoelahoep oefeningen om af te vallen en je spieren te versterken.

Tip #3: zoek een goede plek om te hoelahoepen

Een andere belangrijke tip voor het afvallen met een hoelahoep is om een comfortabele plek te vinden om te oefenen.

Een vlak en open ruimte is wel zo handig, zoals een sportschool of een park, maar je kunt ook hoelahoepen in je woonkamer of achtertuin. Het belangrijkste is dat je een ruimte vindt waar je je comfortabel en veilig voelt.

Zorg ervoor dat de ruimte vrij is van obstakels die je in de weg kunnen komen, zoals meubels of speelgoed. Je kunt ook een mat neerleggen om te voorkomen dat je uitglijdt of valt.

Als je in een kleine ruimte oefent, zoals een woonkamer, kun je ook overwegen om spiegels op te hangen om je bewegingen te kunnen controleren en om te zien of je de juiste houding aanneemt.

Vergeet ook niet om comfortabele kleding en schoenen te dragen tijdens het oefenen met de hoelahoep. Dit zal helpen om je bewegingen te vergemakkelijken en om te voorkomen dat je je beperkt voelt. Je kunt ook je favoriete muziek opzetten om je motivatie op peil te houden.

Tip #4: begin met een warming-up

Net als bij elke andere vorm van oefening, kan hoelahoepen zwaar zijn voor je spieren als je niet eerst warm bent. Doe daarom wat licht strekken en neem een paar minuten de tijd om je hartslag op te voeren voordat je begint met hoelahoepen.

In deze video leert Sanne hoe je dat in 5 minuten kan doen:

Tip #5: denk aan je lichaamshouding

Als je begint met hoelahoepen voor afvallen, is het belangrijk om te focussen op je houding. Het kan helpen om je voeten op schouderbreedte uit elkaar te zetten, zodat je meer balans hebt.

Probeer de hoepel zo lang mogelijk rond je middel te houden, zonder te veel moeite te doen. Dit zal helpen om je coördinatie en balans te verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoelahoepen een volledige workout is, dus je zult waarschijnlijk snel moe worden. Neem daarom regelmatig pauzes om op adem te komen en om te voorkomen dat je je uitput.

Als je het gevoel hebt dat je moeite hebt om de hoepel rond je middel te houden, probeer dan een lichtere hoepel te gebruiken. Dit zal helpen om het makkelijker te maken om de hoepel te houden zonder dat je te veel moeite hoeft te doen.

Kun je sneller afvallen met een hoelahoep met gewicht?

Het gebruik van een hoelahoep met gewicht kan helpen om sneller af te vallen, omdat het de intensiteit van het hoelahoepen verhoogt en daardoor meer calorieën verbrandt.

Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat afvallen afhankelijk is van meerdere factoren, zoals je eetpatroon en de totale hoeveelheid lichaamsbeweging de rest van de dag.

Gratis hoelahoep afvallen schema

Een schema voor het afvallen met een hoelahoep ziet er als volgt uit:

Begin met het uitvoeren van 3 sets van 10 tot 15 hoelahoep oefeningen per dag, met tussenpozen van ongeveer 10 seconden tussen elke set.

Maandag Sets & herhalingen Tussenpozen:
Dinsdag 3x 10-15 herhalingen 10 seconden
Woensdag 3x 10-15 herhalingen 10 seconden
Donderdag 3x 10-15 herhalingen 10 seconden
Vrijdag 3x 10-15 herhalingen 10 seconden
Zaterdag 3x 10-15 herhalingen 10 seconden
Zondag Rustdag Rustdag

Voer elke week één of twee extra sets toe, totdat je uiteindelijk 5 tot 6 sets per dag kunt uitvoeren.

Probeer elke dag een paar minuten extra te oefenen met de hoelahoep, totdat je uiteindelijk 30 tot 45 minuten per dag kunt oefenen.

Probeer ook regelmatig andere soorten cardiotrainingen, zoals hardlopen, zwemmen of fietsen, te doen om je conditie te verbeteren en extra calorieën te verbranden.

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om goed gehydrateerd te blijven en om je spieren te helpen herstellen na de trainingen.

Wees consistent en blijf je hoelahoep oefeningen regelmatig uitvoeren om resultaten te zien. Het afvallen met een hoelahoep is geen snelle oplossing en het kan enige tijd duren voordat je resultaten begint te zien, dus blijf volhouden en geef niet op.

Ik hoop dat dit schema en de instructies je helpen om met de hoelahoep af te vallen. Succes!

Hoelahoep afvallen ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen die mensen hebben met een hoelahoep om af te vallen?

Hieronder delen vier mensen hun ervaringen met afvallen door het gebruik van een hoelahoep. Lees verder om te ontdekken of de hoelahoep hen heeft geholpen om gewicht te verliezen en in shape te blijven.

Ik heb een hoelahoep geprobeerd om af te vallen, maar het heeft me niet geholpen. Ik vond het niet leuk om te doen en het was niet effectief in het verbeteren van mijn fitheid of het afvallen.

Vorige week mijn hoelahoep gekocht naar aanleiding van dit artikel, maar ik moet wel zeggen dat het blessuregevoelig is. Ik heb pijn in mijn heupen gekregen van het gebruik ervan en het heeft me vooralsnog weinig opgeleverd. Ik raad het aan met voorzichtigheid te gebruiken en het niet te overdrijven.

Mijn man heeft mij een hoelahoep cadeau gedaan hihi. Toch ben ik enigszins teleurgesteld. Het ziet er makkelijk uit, maar het is veel moeilijker dan ik had verwacht. Ik vond het moeilijk om te gebruiken, maar dat kan ook komen omdat ik al enkele jaren niet meer doe sporten. Ik hield het niet lang vol. Om die reden zou ik het mensen zonder enige conditie niet aanraden om het te kopen.

Ik ben zo blij met mijn hoelahoep! Ik ben al zo lang op zoek naar een leuke manier om af te vallen en ik raad het iedereen aan. Ik gebruik het elke dag en merk al verschillen in mijn taille. Het is ook nog eens leuk om te doen!

Tot slot

Zoals je hebt gelezen kan hoelahoepen een leuke en effectieve manier zijn om calorieën te verbranden. Zeker in combinatie met andere effectieve thuis oefeningen voor vetverbranding.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, het gebruik van een hoelahoep kan je helpen om calorieën te verbranden en je spieren te trainen.

Voor afvallen met een hoelahoep is het wel belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan een gezond eetpatroon. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te onderhouden om echt snelle afslank resultaten te zien.

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe manier om af te vallen, geef hoelahoepen een kans!

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

  • Welk type buik jij hebt
  • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
  • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

  • Naast minimaal 3x wekelijks sporten en gezond eetpatroon is dit een zeer welkome aanvulling 😁👌

    Corina

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )