846

Bio HCG Dieet/Kuur: Uitleg, Ervaringen, 3 Recepten en Plan

Het Bio HCG dieet is een afslankkuur van slechts enkele weken en belooft om je metabolisme weer in evenwicht te brengen.

Het richt zich op mensen met ernstig overgewicht, oftewel obesitas.

HCG staat voor humaan choriongonadotrofine, een hormoon dat wordt aangemaakt wanneer een vrouw zwanger is.

Deze kuur werkt op basis van homeopathische HCG supplementen die worden gebruikt om de stofwisseling s te stimuleren. In combinatie met een streng dieet zou dit voor gewichtsverlies moeten zorgen.

Het dieet is onderverdeeld in verschillende fasen waarin bepaalde voedingsmiddelen zijn toegestaan of verboden.

Kan dit bijzondere dieet waarmaken wat belooft? En zijn er risico’s aan verbonden? Dat leer je in dit artikel.

Daarnaast ga je ontdekken:

 • Welke rol het zwangerschapshormoon hCG speelt bij dit dieet
 • De mogelijke gevaren van een Bio HCG kuur
 • De ervaringen van gebruikers met het Bio HCG dieet
 • De ultieme manier om blijvend gewichtsverlies te bewerkstellingen (de beste tip die je ooit zult krijgen)
 • En nog veel en veel meer..

Inhoudsopgave

Wat is het Bio HCG dieet?

Bio hcg pipetflesje

Het Bio HCG dieet plan, ook wel Bio HCG kuur genoemd, is een streng caloriearm dieet waarbij je het HCG hormoon inneemt die de eetlust remt.

Je combineert de inname van dit hormoon met een strikt eiwitrijk dieet met weinig calorieën. Slechts 500 calorieën mogen per dag worden genuttigd.

Albert Simeons, een Britse arts, kwam in de jaren 50 als eerste met het idee om het HCG hormoon te gebruiken als een hulpmiddel voor gewichtsverlies.

Hij geloofde dat als je een heel caloriearm dieet combineerde met dit hormoon, het drastisch gewichtsverlies zou teweegbrengen en vetweefsel zou verminderen.

Hij ontdekte dit voor het eerst tijdens het werken met zwangere vrouwen in India en gebruikte zijn bevindingen om met succes jongemannen te behandelen die leden aan het Froelich syndroom. Dit syndroom zorgt voorgewicht en lage testosteron waarden.

Hij schreef HCG voor aan zijn patiënten en zag niet alleen het testosterongehalte in de loop van tijd toenemen, de jongens werden ook slanker en verloren veel buikvet.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

HCG kuur aangeprezen door tv-presentator

De HCG kuur zou in de vergetelheid zijn geraakt als de bekende tv-presentator Kevin Trudeau het HCG hormoon niet in zijn show zou hebben aangeprezen. Hij prees het hormoon in een flagrante poging om zijn eigen aanpassing van het dieet en de bijbehorende HCG-producten op de markt te brengen.

Sinds het eerste gebruik van HCG voor gewichtsverlies zijn er veel variaties op deze behandeling ontstaan, waaronder het gebruik van HCG druppels (meestal homeopatisch), of een korte behandelingsduur met injecties.

Het HCG Bio dieet is in verschillende fasen verdeeld. Tijdens deze fasen wordt de voedselkeuze sterk beperkt.

Er wordt veel waarde gehecht aan eiwitrijk voedsel. Zo zorgen eiwitten voor een verhoging van het metabolisme en verminderen ze het hongergevoel (bron). Zo geeft het eten van eiwitten een veel beter gevoel van verzadiging dan het eten van koolhydraten of vetten (bronbron).

Doordat de eetlust sterk wordt verminderd, zouden gebruikers deze kuur goed moeten kunnen volhouden.

Na een periode van 21 dagen stop je met het dieet. Mogelijk begin je opnieuw na een rustperiode. Omdat het Bio HCG dieet extreem weinig calorieën bevat, is het mogelijk om meerdere kilo’s per week te verliezen.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Hoe werkt het Bio HCG dieet?

Het Bio HCG dieet draait vooral om HCG, oftewel humaan choriongonadotrofine. Met behulp van het HCG hormoon moet het metabolisme worden gestimuleerd en zou je lichaam met behulp van voedingssupplementen van alle essentiele voedingstoffen moeten worden voorzien.

Het is een hormoon dat van nature vrijkomt bij zwangere vrouwen. Dit hormoon is te vinden in de urine van zwangere vrouwen en wordt hier ook uitgehaald. Het HCG hormoon kan helpen ervoor te zorgen dat vrouwen die niet zwanger kunnen raken toch zwanger worden (bron).

 HCG speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap van vrouwen, maar heeft ook een aantal positieve bijwerkingen.

Zwangere vrouwen verliezen lichaamsvet dankzij HCG, maar onderzoek heeft aangetoond dat dit hormoon ook effect kan hebben op het lichaamsvet van mannen en bij vrouwen die niet zwanger zijn.

Het hormoon zou ook de eetlust remmen, zodat gemakkelijker een caloriearm dieet kan worden gevolgd. Of deze claims worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, lees je verderop in dit artikel. 

De BIO HCG kuur belooft een zichtbaar gewichtsverlies na 21 dagen. Er mogen tijdens de dieetfase slechts 500 tot maximaal 700 calorieën per dag worden gegeten.

Ook moeten dagelijks HCG bolletjes of druppels worden ingenomen. Deze bolletjes leg je onder je tong. Eten en drinken is gedurende de eerste 30 minuten niet toegestaan. Ook mogen je tanden in deze tijd niet worden gepoetst.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Verschillende fasen van het Bio HCG dieet plan

Het Bio HCG dieet vereist een goede voorbereiding. Het is geen kuur dat je van de ene dag op de andere dag kunt starten.

De Bio HCG kuur bestaat uit vier verschillende fasen:

 • Laadfase
 • Dieetfase
 • Stabilisatiefase
 • Onderhoudsfase

Zoals je ziet is het dieet onderverdeeld in verschillende fasen waarin bepaalde voedingsmiddelen zijn toegestaan ​​of juist verboden.

In deze vier fasen ga je afvallen en leer je om je nieuwe gewicht te behouden met behulp van een gezonde leefstijl.

Laadfase – fase 1

Duur: 2 dagen

De eerste fase van het dieet is de laadfase en duurt 2 dagen. Tijdens deze periode mag er hoogcalorisch voedsel worden gegeten. In principe mag je alles eten en drinken wat je maar wilt, behalve het nuttigen van alcohol (alcohol onderdrukt namelijk je stofwisseling).

Tijdens deze fase zijn er maar een paar beperkingen:

 • Maximaal 4000 calorieën per dag eten
 • Minimaal 3 liter water per dag drinken
 • Alcohol is verboden

Dieetfase – fase 2

Duur: 21 dagen

De grootste verandering van het dieet vindt plaats in deze fase. Je gaat nu proberen om zoveel mogelijk gewicht te verliezen. De dieetfase duurt 21 dagen waarbij de inname van calorieën drastisch wordt verminderd tot 500-700 calorieën per dag (de precieze hoeveelheid calorieën is afhankelijk van je gewicht).

De weinige calorieën die je mag eten moet voornamelijk uit eiwitrijke bronnen worden gehaald. Doordat koolhydraten worden weggelaten uit het dieet is het lichaam genoodzaakt om ook vetreserves aan te spreken als energiebron.

Het tekort aan vitaminen en mineralen moet worden gecompenseerd met voedingssupplementen.

Voedingsmiddelen die niet zijn toegestaan

 • Alle vetten en oliën van welke aard dan ook
 • Suiker en andere zoetstoffen
 • Aardappelen
 • Koolhydraten (pasta, gebak, brood, rijst, etc.)
 • Melk en melkproducten
 • Bepaalde soorten groenten en fruit (wortels, avocado’s, ananas, etc.)
 • Alcohol

Voedsel dat wordt aanbevolen

 • Vis: vosselen, garnalen, krab, wilde zalm, kabeljauw snoek, baars, tong, tonijn, scampi’s
 • Vlees: mager vlees, kipfilet, kalkoenfilet, varkensvlees
 • Vleesvervangers: Tofoe, tempeh, seitan
 • Groente: spinazie, zuurkool, sla, broccoli, boerenkool, spruitjes, rode kool, komkommer, champignons, witlof, uien, paprka, radijs, groene bonen, aubergine

Als je vegetarisch of veganistisch bent dan kan het bio HCG dieet een uitdaging voor je zijn. Dit komt omdat het dieet dierlijke eiwitbronnen aanbeveelt. Vlees en vis vervangers zijn tofu, seitan, tempeh enzovoorts.

Als veganist heb je nog meer eiwitten nodig dan vegetariërs en kan het zijn dat je vitamine B12 capsules nodig hebt.

Stabilisatiefase – fase 3

Duur: 21 dagen

De tweede fase van de kuur wordt opgevolgd door de stabilisatiefase. Je hebt nu waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid gewicht (zowel lichaamsvet, spiermassa als vocht) verloren.

Tijdens de stabilisatiefase wordt de calorie inname geleidelijk aan verhoogd om het jojo-effect van een crash dieet te voorkomen. Je eet dus iedere dag net iets meer (60 tot 100 calorieën extra per dag) totdat je een gezonde calorie inname hebt bereikt.

Als je onmiddellijk weer het oude ongezonde voedingspatroon zou oppakken als vóór het dieet, dan zou je binnen enkele weken weer terug op gewicht zijn.

In principe mag je alle voedingsmiddelen weer eten, maar het wordt aanbevolen om de inname van vetrijke en suikerrijke voedingsmiddelen te beperken.

De voedingssupplementen die je tijdens de tweede fase hebt ingenomen, zijn niet langer noodzakelijk om in te nemen.

Onderhoudsfase – fase 4

Duur: onbepaalde tijd

Fase 4 is de allerlaatste fase van het Bio HCG dieet. Zoals je ziet heeft de onderhoudsfase geen specifieke duur. Dit komt omdat je het zolang kunt volgen als je zelf wilt.

Je voedingspatroon is aangepast op de hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft om op gezond gewicht je blijven. Als je je hier aan houdt dan zul je niet meer in gewicht aankomen.

Lees dit artikel door als je op zoek bent naar een accurate berekening voor je dagelijkse calorie inname.

In de onderhoudsfase mag je alles eten wat je maar wilt, maar aanbevolen wordt om een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet te volgen. In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging zou je in staat moeten zijn om je nieuwe gewicht op peil te houden.

Stoffwechselkur life plus

Stoffwechselkur life plus supplementen in kartonnen doos

Lifeplus is een bekend merk van voedingssupplementen. Het assortiment omvat sportsupplementen, voedingssupplementen (vitamines, mineralen, visolie, proteïne shakes) en producten voor huidverzorging.

Lifeplus biedt supplementen aan als onderdeel van de stoffwechselkur life plus. Omdat je tijdens het Bio HCG dieet fase minder vitaminen, mineralen en voedingstoffen krijgt, wordt aanbevolen om supplementen in te nemen.

De Lifeplus supplementen worden vaak gebruikt in combinatie met homeopathische HCG bolletjes of druppels. In vergelijking met andere bedrijven zijn de supplementen van Lifeplus vrij duur.

Zo kost het visolie pakket maintain & protect 100 gold maar liefst € 160,-. De kosten voor het Daily Plus pakket voor vitaminen en mineralen bedraagt € 74,-.

De hoge prijs van Life Plus supplementen is voor sommige mensen een reden om een ander merk te kiezen.

De verkoop- en marketingstrategie van Lifeplus wordt vaak bekritiseerd in de media. Voor elke nieuwe klant die een bestelling plaatst en de naam van de verkoper invult, ontvangt de verkoper een commissie.

Voor wie is het Bio HCG dieet ongeschikt?

Het Bio HCG dieet is niet voor iedereen geschikt. Voor bepaalde groepen mensen kan het zelfs gevaarlijk zijn. Dit komt doordat je voor een bepaalde periode extreem weinig calorieën eet.

Voor de volgende groepen wordt afgeraden om met een Bio HCG behandeling te starten:

 • Minderjarigen
 • Senioren
 • Zwangere vrouwen
 • Mensen met een stressvolle baan
 • Mensen met hart- en vaatziekten
 • Mensen met een chronisch lage bloeddruk
 • Diabetici

Wil je toch het Bio HCG dieet proberen maar twijfel je over je gezondheid? Raadpleeg in dat geval eerst je huisarts.

Voordelen van het Bio HCG dieet

Voordeel #1: snel gewichtsverlies

Het is zeker waar. Dit dieet helpt je snel afvallen in korte tijd. Wil je snel wat kilo’s kwijtraken voor een bruiloft of photoshoot? Dan kan dit dieet buitengewoon effectief zijn.

Met een Bio HCG kuur zal je in korte tijd veel gewicht verliezen doordat de dagelijkse calorie inname wordt verlaagd tot slechts 500 calorieën per dag.

Helaas zijn die verloren kilo’s niet alleen afkomstig uit lichaamsvet…

Uit onderzoek blijkt dat in de eerste week van een extreem caloriearm dieet, het gewichtsverlies niet alleen van lichaamsvet afkomstig is, maar ook van vocht en spiermassa (bron).

Snel gewichtsverlies is wat mij betreft het enige voordeel van dit dieet.

Benieuwd naar de grootste nadelen van dit dieet? Lees dan snel verder.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Nadelen van het Bio HCG dieet

Nadeel #1: vervelende bijwerkingen

Vrouw met hoofdpijn

De bijwerkingen van het Bio HCG dieet zijn niet mals en vooral te wijten aan de ernstige caloriebeperking gedurende de tweede fase.

Gebruikers hebben last van zeer sterke stemmingswisselingen en onweerstaanbare trek in eten.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Depressie
 • Hongeraanvallen

Dit is niet zo vreemd als je erover nadenkt. Iedereen zal zich ellendig voelen na een week te hebben geleefd op slechts 500 calorieën per dag. Het risico op ondervoeding is reëel aanwezig.

Het consumeren van 500 calorieën per dag is geen gezond dieet. Je geeft je lichaam het signaal dat er een voedseltekort is. Hierdoor zal je lichaam binnen een week zijn overgestapt naar een toestand wat de ‘metabole adaptatie’ wordt genoemd.

Wanneer het lichaam voor lange tijd onvoldoende voedsel binnenkrijgt om normaal te functioneren, dan neemt de stofwisselingssnelheid langzaam af.

Met deze ‘noodtoestand’ probeert jouw lichaam het aantal calorieën dat je verbrandt te verminderen. Het kan een reden zijn waarom je niet meer afvalt.

Een dieet met zo weinig calorieën zou je naar mijn mening alleen onder medisch toezicht mogen doen en alleen in het geval van extreem overgewicht.

Nadeel #2:  weinig supplementen bevatten het HCG hormoon

De meeste producten die op de markt worden gebracht worden als HCG zijn ‘homeopatisch’. Dit betekent eigenlijk dat er geen HCG in zit.

Zelfs als het HCG hormoon zou werken om de eetlust te onderdrukken, is het alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

Alleen deze injecties kunnen de bloedspiegels van het HCG hormoon verhogen, niet de homeopatische HCG producten die online worden verkocht.

Nadeel #3: spierverlies en metabolisme vertraging

man met ondergewicht spant zijn armspieren aan

Een hoge stofwisseling is belangrijk om in weinig tijd veel calorieën te verbranden. Maar een extreem caloriearm dieet – zoals het Bio HCG dieet – kan juist je metabolisme vertragen.

Dit komt doordat een crash dieet je spiermassa aantast. Minder spieren zorgen voor een vertraagde stofwisseling (bron, bron).

Daarom is het van belang dat je niet teveel onder je dagelijkse behoefte gaat zitten. Een extreem caloriearm dieet kan voor een hormonale disbalans en allerlei gezondheidsklachten zorgen. Dat is het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wilt bereiken.

Uit onderzoek blijkt dat het verhogen van je eiwitinname en iedere vorm van weerstandstraining (krachttraining of fitness)  kan helpen om spierverlies te voorkomen tijdens het diëten (bron, bron).

Nadeel #4: je bent eerder geneigd om te stoppen

Het Bio HCG dieet beperkt de inname van calorieën tot ongeveer 500-700 calorieën per dag gedurende 21 dagen. Elk dieet dat zo weinig calorieën bevat zorgt voor gewichtsverlies.

Maar helaas doet het nog veel meer. Een extreem tekort aan calorieën tast ook je wilskracht aan. Ieder dieet dat zo weinig calorieën bevat werkt uiteindelijk op je zenuwen.

Je krijgt concentratieproblemen en bent minder gemotiveerd om iets te ondernemen. De honger maakt je gek. Het wordt steeds moeilijker om de verleiding van ongezond eten te weerstaan.

Op korte termijn denk je dat het wat oplevert, maar op de lange termijn is het onhoudbaar.

Nadeel #5: tekort aan calorieën en voedingstoffen

Het Bio HCG dieet beperkt de inname van calorieën tot ongeveer 500-700 calorieën per dag gedurende 21 dagen.

Enkele weken extreem weinig calorieën eten zorgt ervoor dat je niet meer aan je dagelijkse voedingsbehoeften kunt voldoen.

Een extreem caloriearm dieet kan al snel leiden tot een tekort aan ijzer, magnesium, folaat en vitamine B12. Dit kan leiden tot bloedarmoede, abnormale hartritmes en extreme vermoeidheid (bron, bron, bron).

Omdat het een caloriearm dieet is, zal je lichaam op den duur de voeding missen die nodig is om goed te functioneren. Je zult je zwak gaan voelen, en je zult uiteindelijk het immuunsysteem van je lichaam verzwakken.

Onderzoek bevestigt dat de extreme beperking van calorieën het risico op infecties en ziektes kan verhogen. Vooral in combinatie met zware fysieke inspanning kan een crash dieet leiden tot verminderde immuniteit en een hoger risico op infecties (bron).

Vermijd daarom langdurige beperking van calorieën om tekortkomingen aan belangrijke voedingstoffen te voorkomen.

Nadeel #6: Geen wetenschappelijk bewijs dat het HCG dieet plan ondersteunt

wetenschappers controleren groente

Het verband tussen HCG en gewichtsverlies is nooit wetenschappelijk bewezen (bron).

Er zijn op dit moment geen wetenschappelijke studies die aantonen dat het Bio HCG dieet werk, noch dat het HCG hormoon moet worden gebruikt als hulpmiddel om af te vallen.

Verschillende studies hebben aangetoond dat het HCG hormoon geen effect heeft op gewichtsverlies en de eetlust niet vermindert.

Het hormoon kan wel veilig worden gebruikt om vruchtbaarheidsproblemen te behandelen, omdat het hormoon tijdens de zwangerschap door de placenta wordt geproduceerd.

Ervaringen met het Bio HCG dieet

Benieuwd naar de ervaringen met het Bio HCG dieet? Op het internet zijn de meeste ervaringen van gebruikers van het Bio HCG dieet negatief. Veel mensen zijn geschrokken van de gezondheidsklachten die optraden tijdens de tweede fase van het dieet.

Een kleine greep uit de reacties die ik op het internet tegenkwam:

Ik heb het dieet geprobeerd en ondervond binnen een week duizeligheid, vermoeidheid en maagklachten. Mijn ouders dachten dat ik diabetes had en een aanval kreeg.

Na 7 dagen ben ik gestopt met dit dieet, het was absoluut niets voor mij. De weegschaal maakte me niet veel vrolijker: ik verloor uiteindelijk maar een halve kilo. – Chris

Iedereen die niet snapt dat een dieet van slechts 500 calorieën je helpt om af te vallen, heeft professionele hulp nodig! Die HCG druppels slaan helemaal nergens op. Het is geen rocket science, je zult zeker met dit dieet afvallen omdat het een crash dieet is!  Er is niets wonderbaarlijks aan. Verstandige mensen geven hun geld hier niet aan uit. Ik heb de fout één keer gemaakt en daarna nooit meer. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. – Kim

Ondanks dat ik meer dan 4 kilo verloor met dit dieet had ik nogal last van ernstige gezondheidsklachten. Mijn menstruatiecyclus bleek serieus in de war te zijn! Mijn periodes kwamen veel vaker en waren zwaarder dan ooit.

Ik denk dat het verhogen van mijn dagelijkse caloriebehoefte me geholpen heeft om van mijn gezondheidsklachten af te komen. Ik weet dat dit het ongezondste dieet was dat ik ooit heb gedaan en het was het niet waard! – Sandra

Prijs en kosten Bio HCG dieet

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van een Bio HCG behandeling?

Er worden verschillende Bio HCG kuren aangeboden op het internet. Sommige bedrijven bieden complete pakketten inclusief voedingssupplementen en een persoonlijk voedingsplan.

De prijzen hiervan variëren tussen de € 150,- en € 300,-. Wil je op eigen houtje een Bio HCG dieet samenstellen met homeopathische HCG bolletjes/druppels en supplementen? Reken dan op een bedrag van rond de € 100,-.

Kan het Bio HCG dieet helpen met afvallen?

Het Bio HCG dieet kan helpen met afvallen, maar dat komt niet door het HCG hormoon.

Het Bio HCG dieet beperkt de calorie inname tot ongeveer 500 calorieën per dag, waardoor je te maken hebt met een crash dieet. Ieder dieet met zo weinig calorieën zal je laten afvallen, daar is niets bijzonders aan.

Voorstanders van het Bio HCG dieet beweren dat een HCG hormoon kuur de stofwisseling stimuleert en helpt om lichaamsvet kwijt te raken, en dit allemaal zonder honger te leiden.

Verschillende onderzoeken concluderen echter het tegenovergestelde. Het gewichtsverlies is vooral te danken aan het extreem caloriearme dieet, en dat het niets te maken heeft met het zwangerschapshormoon (bron, bron, bron).

In deze wetenschappelijke studies werden de deelnemers blootgesteld aan een caloriearm dieet en krijgen ze HCG injecties of placebo injecties toegediend. Wat betreft gewichtsverlies bleek er geen verschil te zijn tussen de twee groepen. Bovendien bleek het HCG hormoon bij de HCG injectie groep de eetlust niet te onderdrukken.

Als je serieus de intentie hebt om overgewicht definitief van je af te schudden, dan zijn er veel effectievere manieren die gezonder zijn dan het Bio HCG dieet.

Risico op vitamine- en mineralentekort

De aanbevolen calorie inname is absurd laag en kan gezondheidsrisico’s opleveren bij mensen met een stressvolle baan en zware fysieke arbeid. Vanwege het lage aantal calorieën dat mag worden gegeten kan op den duur een tekort aan voedingstoffen en mineralen en vitaminen ontstaan.

Een crash dieet zoals het Bio HCG dieet kan verleidelijk zijn voor iedereen die op een snelle manier gewicht wilt verliezen, maar je kunt dit soort extreme diëten beter overslaan en kiezen voor gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Het duurt misschien wat langer als je op deze manier gewicht verliest, maar je hebt veel meer kans om je streefgewicht te bereiken en te behouden.

Niemand vindt diëten leuk, daarom wordt er vaak naar een sluiproute gezocht. Op korte termijn verlies je dan enkele kilo’s met extreme diëten, maar binnen enkele maanden komen ze als een boemerang weer terug.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Bio HCG dieet recepten

Recept #1: spinazie met omelet

spinazie met omelet recept

Wat heb je nodig:

 • 2 hele eieren
 • 1 eetlepel melk
 • Spinazie (handjevol)
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

 • Was de spinazie
 • Breek de eieren en giet het met de melk in een schaaltje
 • Voeg de spinazie toe
 • Giet het eimengsel in een koekenpan op laagvuur
 • Laat het eimengsel 6 minuten bakken
 • Controleert tussendoor of de onderkant niet te bruin wordt
 • Draai de bruine kant om naar boven en laat het 6 minuten doorbakken
 • Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout

Recept #2: aspergesoep

aspergesoep recept

Wat heb je nodig: 

 • 500 gram asperges in stukjes gesneden
 • 2 eetlepels witte ui
 • 750 ml water
 • 2 eetlepels vers citroensap
 • 1 kop kippenbouloin
 • ½ theelepel uienpoeder

Bereidingswijze: 

 • Giet water in een pan en breng het water aan de kok
 • Voeg de asperges toe
 • Laat dit 15 minuten koken totdat de asperges zacht zijn
 • Voeg de rest van de bovenstaande ingrediënten toe
 • Het geheel even aan de kook brengen
 • Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout
 • Schep de soep in diepe borden

Recept #3: geroosterde kip met knoflook

geroosterde kip met knoflook recept op bord

Wat heb je nodig:

 • 150 gram kip in blokjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels vers citroensap
 • ¼ kopje kippenbouillon
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • Snuifje zout en peper

Bereidingswijze:

 • Leg de kip in een ovenschaal en voeg de marinade en kruiden toe
 • Bak in een oven van 190 graden gedurende ongeveer 20 minuten (of tot de kip gaar is)

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • 5 april 2024

  Ik doe elk jaar een HCG kuur uit luxe voor de zomer
  Ik zweer bij deze kuur
  Wetende dat ik gegarandeerd na drie weken 5 kilo kwijt ben is heerlijk
  En ik voel mij tijdens deze kuur ook altijd helemaal top. Voor mijn schildklier probleem is dit ook een oplossing . Ik ben fit en totaal niet vermoeid

  Ik doe het al jaren en kom nooit veel aan daarna is pure luxe

  Ingrid

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )