
‘Oh, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Een koolhydraatarm speculaasbrok, van die goede Sint.’ Het smaakt niet helemaal hetzelfde als normaal speculaas, maar het komt er ontzettend dicht in de buurt.
Wij vinden dit koolhydraatarme speculaasbrok in ieder geval een prima vervanging van het origineel. Het past dan ook perfect in een koolhydraatarm dieet.
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Zoetstoffen in plaats van suiker
In normaal speculaas zorgt suiker voor de knapperige structuur die we allemaal gewend zijn.
Het is dus logisch dat, als je zoetstoffen in plaats van suiker gebruikt, de structuur iets anders zal zijn. Dit is geen probleem, zolang het maar lekker smaakt. En daar is met dit recept absoluut aan gedacht.
Het stevia kristal is in dit geval de vervanger van suiker. Het zorgt ervoor dat het deeg niet te flauw van smaak de oven ingaat; het komt er namelijk alleen maar flauwer uit.
Houd hier dus rekening mee met het bakken van het speculaasbrok. Vrolijk het sinterklaasfeest bij jullie thuis op met zelfgebakken speculaasbrokken om een heerlijk avondje te garanderen.
Of maak er gewoon een koolhydraatarm tussendoortje van om mee te nemen naar het werk. It’s your call!
Wij wensen je in ieder geval veel plezier met het bereiden van dit lekkere en gezonde speculaasbrok.
Wat heb je nodig:
- 20 g lijnzaad
- 20 g pompoenpitten
- 20 g zonnebloempitten
- 20 g amandelmeel
- 1 el roomboter
- ½ tl bakpoeder (wijnsteen)
- 10 g koek- of speculaaskruiden
- Stevia kristal
- Warm water
- Melk (of geklutst ei om te bestrijken)
- Amandelschaafsel (garnering)
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden).
- Maal het lijnzaad en de pitten in een blender of plet het in een vijzel. Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve het water, goed door elkaar in een kom.
- Voeg een halve eetlepel warm water toe en meng het deeg goed. Voeg daarna meer warm water toe (per theelepel) tot je een stevige maar elastische deegmassa hebt.
- Rol het deeg uit op bakpapier. Het deeg dient hier ongeveer 0,5 tot 1 cm dik te zijn. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk of geklust ei. Bestrooi het eventueel met amandelschaafsel voor de garnering.
- Bak het deeg in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar in de oven. Laat het na afloop even afkoelen op de bakplaat. Smullen maar!
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt