Dat koolhydraatarme producten de laatste jaren populair zijn geworden, is duidelijk te zien. Supermarkten verkopen tegenwoordig ook koolhydraatarm brood.
Helaas zitten er nog veel hulp- en vulmiddelen in om aan de visuele verwachting van de klant te voldoen. Daarom is het brood dat je in de supermarkt koopt lang niet zo gezond als zelfgebakken brood. Je eigen brood bakken is niet alleen leuk om te doen, maar laat je keuken ook heerlijk ruiken. Ontwaak de bakker in jezelf!
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
‘Speciale’ ingrediënten
Dit recept bevat een aantal ingrediënten die je niet gewend bent van normaal brood. Zo zijn er bijvoorbeeld hennepzaden toegevoegd. Deze zaden zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en eiwitten.
Psyllium-inuline neemt veel vocht op en is daarom ook toegevoegd aan het huidige recept. Het zorgt voor een mooi beslag én een goede stoelgang. Psyllium is dus niet alleen functioneel, maar ook erg gezond. Beide producten zijn te verkrijgen in gezondheidswinkels.
Extra tip: gebruik een siliconen bakvorm. Deze zijn zeer makkelijk in gebruik. Je hoeft ze niet in te vetten en het reinigen gaat ook een stuk eenvoudiger dan bij RVS bakvormen. Veel succes met bakken!
Wat heb je nodig:
- 5 eieren
- 150 g roomkaas
- 5 el olijfolie
- 60 g gebroken lijnzaad
- 60 g tarwezemelen
- 40 g walnoten
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el pompoenpitten
- 1 el hennepzaad
- 15 g bakpoeder
- 30 g eiwitpoeder
- 15 g psyllium-inuline
- 4 el water
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix de eieren, roomkaas en olijfolie tot een glad geheel.
- Hak de walnoten fijn en voeg ze, samen met de andere ingrediënten, toe aan het mengsel.
- Roer alles door elkaar en giet het beslag in de bakvorm. Plaats deze vervolgens in de oven en laat het 60 minuten bakken.
- Laat het brood na afloop afkoelen op een rooster.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt
Hallo Drs. Oscar Helm
Zijn de 60 gr tarwevezels ook te vervangen door een anderproduct?
Ik vermijd zoveel mogelijk producten van tarwe.
Vriendelijke groet,
Agaath
Wel vreemd dat er bij het recept koolhydraat arm brood niet bij staat hoeveel koolhydraten het bevat?
Kunt u dit alsnog doorgeven ?
Alvast bedankt, gr.Lex