846

Koolhydraatarm Dieet Boek? Ontdek mijn 150+ Heerlijke Recepten

Ben je op zoek naar een gezonde manier van eten die lekker en verantwoord is en wil je ook nog wat overtollig vet kwijtraken?

Zoek dan niet verder. Het koolhydraatarm dieet is een populaire levensstijl dat kan helpen bij het afvallen. Het is een dieet dat ongezonde koolhydraatrijke voeding tot een minimum beperkt.

Een groeiend aantal mensen gebruikt het koolhydraatarme dieet als een effectieve methode om overgewicht aan te pakken en hun eetpatroon te beheersen.

Het is vaak even wennen als je een nieuwe manier van eten probeert. Het kan misschien wat verwarrend zijn als je er voor het eerst mee begint.

Daarom leg ik je in in deze blog alles uit wat je moet weten over het koolhydraatarm dieet. Na het lezen van dit artikel ben jij er klaar voor om je overgewicht voorgoed te laten verdwijnen.

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere:

 • Hoe mijn koolhydraatarm dieet boek precies werkt (en of het voor jou geschikt is)
 • Waarom koolhydraatarm eten de beste manier is om je slanker en gelukkiger te maken
 • De grootste gezondheidsvoordelen van het koolhydraatarm dieet
 • Hoeveel koolhydraten je per dag nodig hebt als je wilt afvallen
 • Welk simpel trucje je kunt toepassen in de supermarkt om ongezond voedsel te vermijden
 • En nog veel en veel meer…

Inhoud van dit artikel

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Laten we eerst de basisprincipes van het koolhydraatarm dieet bespreken. Wat is nou eigenlijk een koolhydraatarm dieet?

Simpel gezegd, een koolhydraatarm dieet is een voedingspatroon dat de nadrukt legt op onbewerkte voedingsmiddelen en waarbij zetmeel en toegevoegde suikers zoveel mogelijk beperkt.

Een koolhydraatarme leefstijl legt de nadruk op gezonde voeding en beperkt de minder voedzame soorten van koolhydraten, zoals enkelvoudige en tweevoudige koolhydraten.

Deze worden het snelst omgezet in beschikbare energie en bevatten veel lege calorieën.

 Neem definitief afscheid van ongezonde bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers!

Bij een koolhydraatarm dieet richt je je niet op het beperken van calorieën, maar gaat je aandacht uit naar voedingsmiddelen die niet of nauwelijks bewerkt zijn.

In de 21ste eeuw is de belangstelling voor koolhydraatarm eten enorm toegenomen. Veel mensen eten enkelvoudige koolhydraten (suikers) en industrieel bewerkte vetten.

Steeds meer mensen beginnen daarom om gezondheidsredenen met het koolhydraatarm dieet. Dat is niet zo vreemd als je beseft dat bewerkte koolhydraten verantwoordelijk zijn voor allerlei welvaartsziekten in de Westerse wereld, waaronder diabetes type 2 en obesitas.

Wat erg fijn is aan het koolhydraatarm dieet, is dat als je er eenmaal aan gewend bent, het ontzettend makkelijk is om vol te houden. Er worden met dit dieet geen voedselgroepen uitgesloten, het is meer dat de uit de hand gelopen koolhydrateninname op natuurlijke wijze wordt teruggeschroefd.

Omdat veel koolhydraatrijke voedingsmiddelen enorm veel koolhydraten bevatten, worden deze sterk beperkt. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan voedsel zoals ontbijtgranen, pasta, witbrood en bewerkte aardappelproducten.

Een goed koolhydraatarm dieet richt zich vooral op onbewerkte voedingsmiddelen, en omvat meestal zuivel, eieren, vis, vlees, noten, fruit en groenten. Dat betekent in de praktijk dat je meer voedsel zult eten dat rijk is aan complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

Je vraagt je misschien af waarom je gezonde vetten zou moeten omarmen?

De meeste mensen zijn opgegroeid met het idee dat vetten ‘slecht’ zijn en dat we het ten koste van alles moeten vermijden. Het idee om juist vetrijk voedsel te gaan eten druist in tegen hetgeen wij op basis van intuïtie geneigd zijn om te geloven.

Maar een koolhydraatarm dieet met voldoende vetten en eiwitten geeft je de energie die je nodig hebt om gezond te blijven. Je vervangt de bewerkte koolhydraten door gezonde vetten, waardoor je de overgang kunt maken van suikerververbranding naar vetverbranding.

Een eetpatroon met voldoende gezonde vetten en eiwitten stimuleert juist gewichtsafname en zorgt voor een vol en voldaan gevoel, waardoor je minder snel geneigd bent om te overeten.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Afvallen met mijn koolhydraatarm dieet boek

Ben je op zoek naar heerlijke koolhydraatarme recepten die helpen met natuurlijk gewichtsverlies en bijdragen aan een goede gezondheid? Lees dan even mee.

Mijn koolhydraatarm dieet boek heb ik de ‘Afslank Receptenbijbel’ genoemd.

Het is gebaseerd op het koolhydraatarm dieet. Als je het koolhydraatarm dieet boek aanschaft, krijg je meer dan 150 koolhydraatarme recepten inclusief 6 weekmenu’s in duidelijke schema’s. Alles wat je nodig hebt om je afslankdoelen te behalen is opgenomen in dit koolhydraatarm dieet afslankboek.

Gezond leven, lekker eten en afvallen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, je moet alleen wel de juiste handvatten krijgen om je doelstellingen te bereiken.

De recepten uit de Afslank Receptenbijbel zijn gebaseerd op een wetenschappelijk bewezen methode om af te vallen. De recepten zijn lekker, gezond en helpen je om af te slanken. De kennis in dit koolhydraatarm dieet boek is macht als je die kennis tenminste gebruikt.

Gezond eten is meer dan alleen het laten staan van snoep, koek en chips.  Het omgooien van je voedselpatroon en het laten staan van ongezonde voedingsmiddelen geeft je niet alleen meer energie, maar zorgt er ook voor dat je blijvend slank bent.

Met behulp van de Afslank Receptenbijbel leer je koken en genieten met blijvend resultaat.

Deze unieke afslankmethode kan jou voorgoed van je overgewicht afhelpen en ervoor zorgen om slank te blijven. Je zult er verstelt van staan hoe snel dit koolhydraatarm dieet boek je fysieke gezondheid definitief gaat veranderen.

Voor wie is het koolhydraatarm dieet geschikt?

Ontzettend veel mensen hebben baat bij een koolhydraatarm dieet. Hieronder heb ik enkele redenen gezet waarom mensen beginnen met koolhydraatarm eten:

Je hebt overgewicht en bent op zoek naar een manier om snel af te vallen. Tegelijkertijd wil je geen crash dieet proberen. Je wilt van je overgewicht afkomen en op gezond gewicht blijven met een levensstijl dat je de rest van je leven kunt volhouden.

 • Je wilt gezonder eten en een voedingspatroon volgen dat de nadruk legt op onbewerkte en eiwitrijke voedingsmiddelen.
 • Je hebt een te hoge bloeddruk of een hoog cholesterol en zoekt een manier om aan je cardiovasculaire gezondheid te werken.
 • Je hebt diabetes en zoekt een manier om je bloedsuikerwaarden te verbeteren of de ziekte (in het geval van diabetes type 2) in remissie te brengen (omkeren).

Komt het bovenstaande je bekend voor? Dan kan het koolhydraatarm dieet iets voor jou betekenen.

En over diabetes gesproken, koolhydraatarm eten zal je insulinegehalte verlagen en je algemene gezondheid helpen verbeteren (bron, bron).

Dit betekent dat je op den duur de doseringen van je medicatie kan verlagen, en dat in sommige gevallen zelfs volledig van je medicatie afkomen.

Maar let op dat je niet medicatie blijft gebruiken terwijl je ondertussen een koolhydyraatarm dieet volgt, dat kan uiteindelijk voor een gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel (hypoglycemie) zorgen.

Raad daarom altijd een arts voordat je met het dieet begint. Terwijl je het dieet volgt is het verstandig om regelmatig je bloedsuikerspiegel te controleren. Dit zal je arts helpen bepalen of en wanneer je de hoeveelheid medicijnen die je gebruikt kunt verminderen.

Voordelen van een koolhydraatarm dieet

Er is op het internet allerlei tegenstrijdige informatie te vinden. Dit maakt koolhydraatarm eten soms erg verwarrend. Laten we daarom de feiten van fictie scheiden en kijken naar de belangrijkste voordelen die je moet weten over het koolhydraatarm dieet.

Er zijn tal van gezondheidsvoordelen te behalen met behulp van het koolhydraatarm dieet, allemaal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

#1: Het verhoogt de insuline gevoeligheid

Insuline is een belangrijk hormoon dat bepaalt of je lichaam glucose opslaat of verbrandt.

Zodra voedsel in je maag terecht komt en je bloedsuikerspiegel stijgt, krijgen cellen in je alvleesklier het signaal om insuline aan te maken en in je bloedbaan vrij te geven.

Op die manier helpt insuline de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Naarmate je bloedsuikerspiegel stijgt, scheidt de alvleesklier meer insuline af.

Dit wordt een probleem wanneer we ongevoelig raken voor insuline. Deze verstoorde hormoonbalans kan leiden tot insulineresistentie en problemen met je bloedsuiker.

Insulineresistentie verhoogt het risico op het ontwikkelen van prediabetes en uiteindelijk diabetes type 2. Prediabetes komt meestal voor bij mensen die al enige insulineresistentie hebben of waarvan de bètacellen in de alvleesklier niet genoeg insuline aanmaken om de bloedglucose binnen normale waarden te houden.

Dit leidt tot een vicieuze cirkel omdat het nu nog moeilijker wordt om je bloedsuikerspiegel te reguleren.

Een verhoogde bloedsuikerspiegel speelt een rol bij vrijwel alle chronische ziekten, waaronder diabetes type 2, dementie, kanker en hart- en vaatziekten (bron, bron, bron).

Het goede nieuws is dat een verlaging van je koolhydraatinname kan leiden tot het normaliseren van je bloedsuiker.

De onderstaande grafiek toont de resultaten van een onderzoek waarin de invloed van een caloriearm dieet en een koolhydraatarm dieet op de bloedglucosewaarden werden vergeleken.

Bron

Zoals je ziet hielp het koolhydraatarm-vetrijk dieet meer dan een caloriearm dieet om je bloedsuiker en insulinespiegel natuurlijk te verlagen. Daardoor kan de overstap naar koolhydraatarm eten een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen met insulineresistentie en diabetes.

Dit brengt ons terug naar koolhydraten en glucose. Als je koolhydraten eet, moet je lichaam ze afbreken. Van alle macronutriënten hebben koolhydraten hebben het grootste effect op de bloedsuikerspiegel (bron).

Koolhydraten bestaan uit suiker, dus ze worden in je spijsverteringsstelsel omgezet in glucose.

Door minder (enkelvoudige) koolhydraten te eten, hoeft er door het lichaam minder glucose te worden verwerkt. Dat is de reden waarom een koolhydraatarm dieet zo goed werkt voor de regulatie van de insulinespiegel en het onder controle krijgen van (pre)diabetes (bron, bron, bron).

#2: Zorgt voor meer gewichtsverlies

Heb je ooit geprobeerd om af te vallen door het aantal calorieën per dag te beperken tot een belachelijk lage hoeveelheid?

Dan weet je ook dat een crash dieet geen goede methode is om van je overtollig lichaamsvet af te komen.

Het is absurd om te denken dat je met een dieet van slechts 500 calorieën succesvol gaat afvallen en nog steeds normaal kunt functioneren.

Ook wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de meeste mensen die proberen af te vallen met een crash dieet hun verloren gewicht weer razendsnel terug krijgen.

In een onderzoek uit 2011 werden twee groepen mensen ofwel op een koolhydraatarm dieet of een vetarm dieet gezet. Men wilde onderzoeken wat het effect van de diëten was op de eetlust van de deelnemers.

Wat bleek?

Vergeleken met de vetarme groep had de koolhydraatarme groep beduidend minder last van hongergevoelens (bron). Vetrijke en eiwitrijke voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je meer verzadigd raakt en helpen je om gezonder te blijven eten op de langere termijn.

Uit een meta-analyse (een cluster van onderzoeken) van de Harvard-universiteit blijkt dat deelnemers met een koolhydraatarm dieet een groter gewichtsverlies ondervonden in vergelijking met vetarme groepen (bron).

Dit laat zien dat een koolhydraatarm dieet een gunstige invloed heeft op afvallen.

#3: Minder kans op hartaandoeningen en metabole ziekten

Een meta-analyse  uit 2012 heeft aangetoond dat koolhydraatarme diëten effectiever zijn in het verlagen van bepaalde risicofactoren voor stofwisselingsziekten en hartziekten dan vetarme diëten en minstens even effectief zijn in het verminderen van lichaamsgewicht (zie voordeel 2).

De wetenschappers uit deze meta-analyse onderzochten de effecten van koolhydraatarme diëten (waarbij minder dan 45% van de energie uit koolhydraten werd gehaald) tegenover vetarme diëten (minder dan 30% uit vet) op metabole risicofactoren. In totaal werden 23 studies uit verschillende landen opgenomen in de analyse (bron).

De onderzoeksresultaten tonen aan dat zowel koolhydraatarme als vetarme diëten helpen om het lichaamsgewicht en metabole risicofactoren te laten verbeteren.

Maar vergeleken met deelnemers van vetarme diëten ondervond de koolhydraatarme dieetgroep een grotere afname van triglyceriden (soort vet dat in het bloed zit) en het totaal cholesterol.

#4: Verlaging van triglyceriden

Hoge triglyceriden waarden vergroten de kans op hart- en vaatziekten (bron).

Een van de grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet is dat ze de triglyceridenniveaus effectief helpen verlagen.

Teveel koolhydraten binnenkrijgen zorgt waarschijnlijk voor verhoogde triglyceridenspiegels, met name door suiker en fructose. In het geval van fructose lijkt het de triglyceriden waarden sterker te beïnvloeden dan andere koolhydraatbronnen van vergelijkbare hoeveelheden (bron).

Omdat je met een koolhydraatarm dieet alle ongezonde en snel verteerbare koolhydraten verwijdert, dalen de triglyceridenspiegels na verloop van tijd.

Uit een meta-analyse van 5 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken met meer dan 440 deelnemers blijkt dat koolhydraatarme diëten de triglyceriden waarden meer verlagen dan vetarme diëten (bron).

Verschillende andere studies tonen aan dat de beperking van bewerkte koolhydraten zowel op de korte als lange termijn resulteert in lagere triglyceriden in vergelijking met andere diëten (bron, bron).

#5: Verhoogt het goede cholesterol

Cholesterolverlagend dieet

Naast triglyceriden zijn lage HDL-cholesterol waarden een risicofactor voor coronaire hartziekten. HDL wordt ook wel het ‘goede’ cholesterol genoemd.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat hogere HDL-cholesterol waarden het risico verkleint op hart- en vaatziekten (bron, bron).

Al het voedsel dat we eten kan een enorm verschillend effect hebben op ons lipidenprofiel (dit wordt gehanteerd om het risico op hart- en vaatziekten in te schatten), maar voedingsvetten verhogen de HDL-cholesterol waarden.

Omdat koolhydraatarme diëten normaal gesproken voldoende gezonde vetten bevatten, is een enorme toename van HDL-cholesterol een gezond neveneffect (bron, bron).

Maar niet alleen verlaagde triglyceriden en hoge HDL-cholesterolwaarden zijn belangrijk om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, ook de verhouding tussen deze twee is belangrijk.

Sommige wetenschappers zijn van mening dat de verhouding tussen triglyceriden en het HDL-cholesterol gehalte de grootste voorspeller van cardiovasculair risico is (bron).

Dat maakt een verhoging van het HDL-cholesterol één van de vele voordelen van het koolhydraatarme dieet.

#6: Je hebt langer een vol gevoel

Een dieet is gedoemd te mislukken als je de hele tijd honger hebt. Constante honger is de grootste nachtmerrie voor iedereen die succesvol wilt afvallen.

Gelukkig kan een koolhydraatarm dieet je hierbij helpen, aangezien het veel gemakkelijker is om een dieet vol te houden met eitwitrijke- en vetrijke voeding.

Denk eens aan koolhydraatarme voedingsmiddelen zoals biefstuk, kaas, pure chocolade en avocado’s. Het is allemaal lekker en verzadigend.

Vergelijk dat eens met vetarm voedsel zoals witte bonen, magere kip en vetarme zuivelproducten. Welk dieet klinkt aantrekkelijker? Precies!

Onderzoeken laten zien dat mensen een groter verzadigingsgevoel en minder honger hebben bij het volgen van koolhydraatarme diëten (bron, bron).

Hoe komt dit? Dit komt omdat de eiwitten en gezonde vetten een groter effect hebben op de onderdrukking van de eetlust (bron, bron).

Dit biedt het voordeel dat je kunt afvallen zonder dat je het gevoel hebt een dieet te volgen.

Nadelen van een koolhydraatarm dieet

#1: Kan een slechte adem veroorzaken

Dat koolhydraatarm eten goed voor je is om je buikje weg te werken mag onderhand wel duidelijk zijn, maar helaas is er wel een klein nadeel aan dit dieet.

Een veelvoorkomende bijwerking van een fanatiek koolhydraatarm dieet is dat je een slechte adem kunt krijgen.

Je kunt flossen, tandenpoetsen en je tong schrapen wat je maar wilt, maar de oorzaak is niet het gevolg van een slechte mondhygiëne.

Nee, uit je mond stinken komt door bepaalde chemische stoffen die vrijkomen omdat je lichaam is overgestapt van suikerverbranding naar vetverbranding. Deze stoffen worden ketonen genoemd en zijn hét kenmerk van een ketogeen dieet.  Een slechte adem is dus het gevolg van ketonen.

Het goede nieuws is dat het vaak slechts tijdelijk van aard is en binnen enkele weken aanzienlijk minder wordt. Tot die tijd kan het verstandig zijn om een kauwgompje bij de hand te houden.

#2: Het is even wennen

Net als ieder ander dieet vereist het koolhydraatarm dieet een aanpassingsperiode.

Deze overgangsfase die een tot wee weken duurt, kan voor sommige mensen ongemakkelijk zijn.

Hoe fanatieker je een koolhydraatarm dieet volgt, des te groter de kans dat je te maken krijgt met de ‘keto griep’. Dit is geen echte griep, maar deelt deze naam omdat het veel van dezelfde symptomen heeft.

Milde symptomen zijn:

 • Vermoeidheid
 • Prikkelbaarheid
 • Gebrek aan focus
 • Hoofdpijn
 • Moeilijkheden met slapen
 • Spijsverteringsproblemen

Omdat je tot nu toe altijd veel koolhydraatrijke voedingsmiddelen hebt gegeten met toegevoegde suikers, is je lichaam goed aangepast aan het gebruik van glucose als primaire energiebron.

Zodra je overstapt naar suikervrij eten valt deze voorraad glucose snel weg en dient het lichaam over te schakelen naar het verbranden van vet als brandstof.

De ergste symptomen verschijnen in de eerste paar dagen en nemen dan af. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de bijwerkingen te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Wat de intensiteit van de symptomen betreft, hangt dit waarschijnlijk af van hoe extreem het koolhydraat dieet is dat je volgt en je huidige fysieke toestand. Bij een gematigd koolhydraatarm dieet hoef je niet bang te zijn dat je veel nadelen zult ondervinden.

Hoeveel koolhydraten mag je per dag eten?

Vaak wordt gedacht dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Dit is een grote misvatting.

Koolhydraatarm eten betekent dat je met name de slechte koolhydraten (dat zijn dus de enkelvoudige en bewerkte koolhydraten) beperkt, zoals die in suikerhoudend en bewerkt voedsel (en drank).

Gezonde (complexe) koolhydraten maken deel uit van een gezond voedingspatroon. Ook een koolhydraatarm dieet bevat nog steeds voldoende koolhydraten.

De hoeveelheid koolhydraten die je daarvan dagelijks mag eten is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wat je dieetdoelen zijn. Het kan daarom variëren van 0 tot 150 gram koolhydraten per dag.

Mensen die bijvoorbeeld zeer actief zijn of zware fysieke arbeid verrichten kunnen wegkomen met een hogere hoeveelheid koolhydraten. Iedereen is anders en wat iemand anders eet, is misschien niet de juiste hoeveelheid voor jou. Dus het beste is om te experimenteren met de hoeveelheid koolhydraten en te ontdekken wat bij je past.

Een normaal koolhydraatarm dieet bestaat uit 100-150 gram koolhydraten per dag. Dit is de meest gebruikelijke manier om geleidelijk aan gewicht te verliezen en van verschillende gezondheidsvoordelen te kunnen profiteren.

Een extreem koolhydraatarm dieet betekent dat je onder de 50 gram koolhydraten per dag gaat zitten. Een dusdanig lage koolhydraatinname kan ervoor zorgen dat je in ketose terecht komt. Dit is de toestand waarbij je lichaam vet gaat verbranden in plaats van glucose.

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet

Er zijn ontzettend veel koolhydraatarme voedingsmiddelen die je kunt eten. Helaas zijn ze niet allemaal even gezond.

Eten zoals de natuur dat bedoeld heeft is het motto van mijn koolhydraatarm dieet boek. Een waardevolle tip die je iedere dag opnieuw kunt toepassen om een slank en gezond lichaam te krijgen.

Om je lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen, is het belangrijk om veel te variëren. Variatie is essentieel en zorgt ervoor dat je iedere dag opnieuw een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten en kunt afwisselen met producten.

Laten we eens kijken naar de voedingsmiddelen die het meest voedzaam zijn.

Voedingsmiddelen met meer voordelen dan nadelen:

 • Groenten
 • Fruit
 • Peulvruchten
 • Onbewerkte granen (haver, quinoa, etc.)*
 • Bonen
 • Vis
 • Zeevruchten
 • Eieren
 • Noten*
 • Honing*
 • Onbewerkt vlees*
 • Volvette kaas*
 • Volle yoghurt
 • Kwark
 • Paddenstoelen
 • Plantaardige melk
 • Groene smoothie
 • Zwarte koffie*
 • Water
 • Rode wijn*

*Deze producten mogen met mate worden geconsumeerd.

Misschien is het je opgevallen dat bovenstaande voedingsproducten vezelrijk zijn.

Vezels kunnen niet worden verteerd en worden dus ook niet omgezet in glucose. Ze hoeven dus niet als koolhydraten meegerekend te worden binnen het koolhydraatarm dieet. In dat geval spreken we van ‘netto koolhydraten’, dus zonder vezels.

Het eten van voldoende vezels is wel belangrijk en zorgt ervoor dat de bloedglucose minder hard stijgt na een maaltijd en dat je langer verzadigd blijft.

Wat deze voedingsmiddelen zo gezond maken is dat ze veel voedingstoffen bevatten, waaronder vitamines en mineralen, die je nodig hebt om gezond te blijven, en bovendien zal je je beter voelen dan ooit te voren.

Succesvol gewichtsverlies en je gezond en fit voelen is meestal meer dan genoeg om je te motiveren om er voor lange tijd meer door te gaan.

In tegenstelling tot vele andere diëten die je in het verleden hebt geprobeerd, zijn er bij een onbewerkte koolhydraatarme leefstijl geen rare dieetfasen nodig die totaal niet werken.

Integendeel, met een koolhydraatarm dieet zal je geleidelijk aan gewicht verliezen en op een bewuste manier leren eten.

Wat je niet mag eten of zo min mogelijk

Het beste is om alle bewerkte voedingsmiddelen met verschillende smaakstoffen en ongezonde ingrediënten in de winkel te vermijden.

Denk dan aan voedingsmiddelen zoals:

 • Witbrood
 • Cake
 • Fastfood
 • Gefrituurd voedsel
 • Frisdrank en andere suikerhoudende dranken
 • Vruchtensap
 • Koekjes
 • Hamburgers
 • Hotdogs
 • Pasta
 • Pinda’s
 • Plantaardige olien
 • Margarine
 • Drinkyoghurt
 • Bier
 • Witte wijn
 • Snoep
 • Chips
 • Witte rijst

Een simpel trucje die je kan toepassen is door alleen de buitenste paden te volgen in de supermarkt.

Geen idee of het je ooit is opgevallen, maar ongezond voedsel  (denk aan chips, koekjes, snoep, gebakjes, frisdrank, etc.) bevindt zich vaak in de middelste gangpaden en schappen van de supermarkt.

Supermarkten gebruiken namelijk psychologische tips om mensen te verleiden.

Waarom? Omdat je bij dit soort drukke kruispunten eerder geneigd bent om dergelijke voedingsproducten te kopen.

Je bent tenslotte al langs de fruit- en groenteafdeling (aan het begin van de winkelroute) en kunt nu zonder schuldgevoel ongezonde producten kopen.

Het beste is daarom om alleen de buitenste randen in de supermarkt te bewandelen.

Koolhydraatarm dieet weekmenu

Wil jij overtollig lichaamsvet kwijtraken met heerlijke, koolhydraatarme recepten uit mijn koolhydraatarm dieet afslankboek?

Om je alvast op gang te helpen en een indruk te geven van de gerechten, geef ik je hierbij het eerste weekmenu van mijn koolhydraatarm dieet boek. Deze zijn voor het ontbijt, de lunch en het diner/avondeten.

Voor meer gedetailleerde kookinstructies en variatietips per recept, verwijs ik je door naar de informatiepagina.

Hieronder staat het schema van het koolhydraatarm weekmenu van de eerste week.

Let er op dat alle recepten geschikt zijn voor 2 personen!

Dagen:

Ontbijt:

Lunch:

Diner/avondeten:


Maandag:


Havermout met zwarte chocolade en grapefruit


Haringsalade met avocado


Carpaccio met zilvervliesrijst


Dinsdag:


Avocado smoothie


Havermoutmuffins
met pesto


Tofoe salade met kalkoenfilet


Woensdag:


Havermout met walnoten, braam-
bessen en banaan


Uitsmijter met groenten


Pak je favoriete Afslank Receptenbijbel gerecht


Donderdag:


Havermout met peer en frambozen


Broccolisoep


Biefstuk met zoete aardappel


Vrijdag:


Omelet met
paddenstoelen,
broccoli en komijn


Slawrap met zalm, avocado en taugé


Gestoofde prei met kip


Zaterdag:


Slow juice: limoen, ananas, spinazie en avocado


Wrap met gehakt


Tonijnfilet met gestoomde
groenten


Zondag:


Quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten


Appelsalade


Maak je lievelingsmaal

Hier vind je het koolhydraatarm weekmenu in een afbeelding:

koolhydraatarm weekmenu

Klik hier om gratis het complete koolhydraatarme weekmenu inclusief alle recepten te downloaden.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )