624

Je lever reinigen & ontgiften in 3 Dagen met 9 Sapjes

Om ervoor te zorgen dat de lever al zijn belangrijke taken goed kan uitvoeren, is het belangrijk dat deze gezond blijft.

Als de lever ziek is dan is je lichaam minder goed in staat om afvalstoffen efficiënt te filteren. Deze schadelijke stoffen hopen zich dan op in het lichaam.

Gelukkig kun je met een gezonde detox kuur veel doen om het functioneren van je lever en nieren te verbeteren. Zelfs als je gezond bent kun je van een detox sap kuur profiteren!

Ontdek in dit artikel de meest eenvoudige en veilige manier om je lever te reinigen en ontgiften.

Inhoud van dit artikel

Hoe werkt het ontgiften van je lever?

Jouw gezondheid hangt af van hoe goed je lichaam in staat is om toxische afvalstoffen te verwijderen.

Een van de belangrijkste manieren waarop het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen is via de lever.

Je lever is het grootste inwendige orgaan van het menselijk lichaam. De lever bevindt zich aan de rechterkant van het lichaam, net onder de ribbenkast.

Het is het belangrijkste orgaan dat je lichaam helpt op natuurlijke wijze te ontgiften. De lever reinigt je bloed, verwijdert afvalstoffen, verwerkt alles wat je eet en produceert ook eiwitten.

Je snapt dat een gezonde lever belangrijk is voor het behoud van een optimale gezondheid. Wanneer de leverfunctie niet optimaal is, kunnen we ons voedsel niet goed verteren, vooral vetten. Dit kan leiden tot allerlei klachten waar ik zo dadelijk dieper op in zal gaan. Maar eerst:

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Is je lever ontgiften en reinigen nodig?

Er zijn artsen die beweren dat je lichaam niet hoeft te worden ontgift. Het is waar dat een gezonde lever en nieren zichzelf kunnen reinigen van nature.

Dat gezegd hebbende, het kan zeker geen kwaad om in deze tijd je ontgiftingssysteem een handje te helpen met een detox kuur.

We leven in een tijd waarin toxische belasting wordt veroorzaakt door luchtverontreiniging. Vooral in grote steden en in industriegebieden met drukke verkeerswegen komen zeer hoge verontreinigende concentraties luchtverontreinigende stoffen voor.

Ook aan veel voedingsmiddelen worden allerlei lichaamsvreemde geur, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Dit legt allemaal een flinke druk op de ontgiftingscapaciteit van de lever.

Symptomen van een ongezonde lever

Het gaat soms maar om kleine hoeveelheden, maar deze toxische belasting stapelt zich in de loop van de jaren wel op en zijn daardoor een aanslag op je ontgiftingssysteem.

Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen:

 • Je hebt vaak last van constipatie (verstopping)
 • Je bent te dik (en het lukt je niet meer om af te vallen)
 • Je bent gestrest en hebt weinig energie
 • Je hebt regelmatig last van stemmingswisselingen
 • Je bent vaak moe of vergeetachtig
 • Je hebt last van een slechte adem
 • Je hebt donkere urine
 • Je huid kan geel worden (geelzucht)
 • Je hebt vaak last van een opgeblazen buik
 • Je hebt vaak momenten waarbij je snakt naar suiker
 • Je krijgt gemakkelijk blauwe plekken

Herken je enkele van de bovenstaande symptomen bij jezelf? Dan kan dit een signaal zijn dat je lever ondersteuning nodig heeft of dat je huidige voedingspatroon en levensstijl veranderd moet worden.

De ontgiftingscapaciteit van je lever is erg afhankelijk van de beschikbaarheid van essentiële voedingstoffen in het lichaam.

Wanneer je door een ongezonde leefstijl tekortschiet in onder andere vitamines, mineralen en vezels, kunnen opgeslagen afvalstoffen niet meer uit je lichaam worden verwijderd. Deze ophoping van toxische stoffen kan tot uiteenlopende gezondheidsklachten leiden en vroegtijdige veroudering.

Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, slikken veel mensen medicatie. Jij misschien ook wel. Het dagelijks slikken van lichaamsvreemde medicijnen zorgt ervoor dat de ontgiftingscapaciteit van je lichaam wordt onderdrukt. Bovendien vergroot dit de totale toxische belasting en worden er veel essentiële voedingstoffen verbruikt voor de ontgifting van je lichaam.

Dit heeft ook weer invloed op je functioneren omdat je immuunsysteem allerlei voedingstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ook is overmatige dagelijkse stress een bedreiging voor onze gezondheid. Langdurige stress vergt zijn tol en verzwakt het immuunsysteem (bron).

Verschillende belangrijke voedingstoffen zoals magnesium en de B-vitamines worden hierdoor extra verbruikt. Wanneer dit niet op tijd wordt aangevuld dan zal dit vroeg of laat tot gevaarlijke tekorten kunnen leiden.

Afvallen en detoxen

Ik beschreef net al dat toxische stoffen worden opgeslagen wanneer het lichaam ze niet meer kan verwijderen. Dit kan zorgen voor overgewicht en niet meer kunnen afvallen.

Een ander voordeel is dat je met een goede detox kuur om je lever te ontgiften enkele kilo’s kunt afvallen. Dit komt omdat sommige mensen niet meer in staat zijn om af te vallen omdat ze te veel toxines in hun lichaam hebben zitten. De ontgiftingscapaciteit functioneert niet meer zoals het hoort.

Door regelmatig te reinigen en ontgiften met een detox kuur kunnen opgeslagen gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd, hoewel er op dit moment beperkt wetenschappelijk bewijs is dat dit ondersteunt.

Het lichaam ontdoen van toxische afvalstoffen kan op verschillende manieren gebeuren. Als je je afvraagt hoe je je lever het beste kunt reinigen en ontgiften zonder je gezondheid in gevaar te brengen, lees dan verder.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Je lever reinigen en ontgiften in 3 dagen met sapjes

Laat ik vooropstellen dat er geen wondermiddel bestaat als het gaat om het ontgiften of reinigen van je lichaam. Jarenlang ongezond eten kan niet binnen één week ongedaan worden gemaakt.

Gelukkig zijn er wel verschillende manieren om je lever en nieren te ondersteunen en je algehele gezondheid te verbeteren.

De markt wordt vandaag de dag overspoeld met allerlei detox supplementen die niet zijn gereguleerd door de overheid. Met andere woorden, iedereen kan zomaar een detox supplement op de markt brengen en daar allerlei claims aan hangen.

Houd daar rekening mee als je met detoxen begint. Je zult dus zelf waakzaam moeten zijn en onderzoek moeten doen voordat je besluit een bepaald detox product te gaan gebruiken.

Om je op weg te helpen heb ik een gezonde 3-daagse detox sapkuur voor je gemaakt. Dit is een goede eerste stap om je lichaam te detoxen op een natuurlijke manier. Het geeft je lichaam in korte tijd een snelle boost (zie het als een gezonde reset) en kan helpen je lever te ontgiften.

Als je je er goed bij voelt dan kun je, als je wilt, langer doorgaan met deze sappenkuur. Veel mensen doen het detoxen tot een week lang. Maar volg een detox kuur nooit langer dan 2 weken omdat dit gevolgen heeft voor je stofwisseling en spiermassa.

Het is tijdens een detox erg belangrijk dat je veel drinkt, ook buiten de sapjes om. Drink alleen groene thee, kruidenthee, water of sapjes. Indien je donkergekleurde urine hebt dan is dat een teken dat je te weinig drinkt. Plan je detox in, bijvoorbeeld in een lang weekend waarin je geen sociale verplichtingen hebt.

Biologische groentesap is ontzettend gezond om je lever te ontgiften. Maar als je een druk leven leidt dan kan het bijna een onmogelijke opgave zijn om dagelijks alle rauwe groenten en fruit te eten die je nodig hebt. Daarom heb ik een speciaal sapkuur programma voor je samengesteld.

Deze sapkuur is ideaal voor als je de eerste keer een detox wil proberen. Deze lekkere sapjes zijn rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten en versterken je immuunsysteem en ondersteunen je algehele vitaliteit.

Aangezien het voornaamste doel van een detox kuur is om je lichaam te ontgiften, is het belangrijk dat je biologische groente en fruit kiest:

Dag 1

 • Bij het opstaan neem je een detox kruidenthee (merk naar eigen voorkeur)
 • 9 uur: sap #1: Rode biet en bleekselderij
 • 12 uur: sap #1: Rode biet en bleekselderij
 • 15 uur: sap #2: Rode biet en ananas
 • 18 uur: sap #3: Spinazie en peterselie

Tussendoor drink je uitsluitend water en een paar glazen detox kruidenthee.

Dag 2

 • Bij het opstaan neem je een detox kruidenthee (merk naar eigen voorkeur)
 • 9 uur: sap #4: Ananas met blauwe bessen
 • 12 uur: sap #5: Komkommer met bleekselderij
 • 15 uur: sap #2: Rode biet en ananas
 • 18 uur: sap #3: Spinazie en peterselie

Dag 3

 • Bij het opstaan neem je een detox kruidenthee (merk naar eigen voorkeur)
 • 9 uur: sap #1: Rode biet en bleekselderij
 • 12 uur: sap #1: Rode biet en ananas
 • 15 uur: sap #3: Spinazie en peterselie
 • 18 uur: sap #5: Komkommer en bleekselderij

Voor de uitgebreide ingrediëntenlijst en bereiding van deze sap recepten kun je hier terecht.

Detoxbox om makkelijk te beginnen met sapjes en afvallen

Een detox kuur met behulp van sapjes helpt je lever, nieren en darmen om optimaal te functioneren. Naast de hierboven genoemde sapjes kun je je lever ook een boost geven door te beginnen met een kant-en-klare detoxbox sap kuur om je lichaam nog grondiger te reinigen.

Deze speciale biologische groentesapjes zijn ontwikkeld door Sapje om je lichaam te ontgiften. Deze sapkuur bestaat uit 100% biologische groentesap, shotjes, soep en detox thee en kun je 3, 5 of 7 dagen volgen.

De detoxbox komt bovendien met een uitgebreide handleiding en is ideaal voor als je begint met detoxen om je lichaam te reinigen en je immuunsysteem te versterken.

Klik hier voor meer informatie en om de gezonde 3-daagse Detox Sapkuur van Sapje zelf te ervaren.

Het is daarnaast ook een ideale manier om overtollig gewicht kwijt te raken met lekkere groentesapjes. Een win-win situatie als je het mij vraagt.

Wil je naast een gezonde detox ook blijvend afvallen? In dat geval kan een gezond eetpatroon zoals het koolhydraatarm dieet iets voor jou zijn. Om je lever door de jaren heen gezond te houden is het belangrijk dat je op je voeding gaat letten. Beperk ook je alcoholgebruik (meer dan 95% van de alcoholconsumptie wordt via de lever verwerkt).

Met een detox sapkuur leer je geen nieuwe gewoontes die nodig zijn voor langdurig gewichtsverlies. Met het koolhydraatarm dieet ben je in staat om een gezonde veranderingen door te voeren en slank te blijven voor de rest van je leven.

Een sapreiniging is niet voor iedereen geschikt. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft dan kun je beter geen detox volgen. Als je medicijnen gebruikt of problemen hebt om je bloedglucose onder controle te houden, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je met een detox kuur begint.

Verbrand snel overtollig buikvet met HappyHealthy Premium

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Met wekelijkse video’s, heerlijke recepten, weekmenu’s, apps en meer exclusieve tools leer jij binnen no-time een gezonde en leuke leefstijl te hebben waarmee jij jouw streefgewicht zal bereiken.

Het is belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat je een leefstijl aanleert waardoor je niet terugvalt in oude gewoonten.

Dus geen jojo-effect en geen honger lijden maar voorgoed afrekenen met overtollig buikvet.

Je kan HappyHealthy Premium op dit moment een maand lang voor één euro uitproberen.

Klik op de volgende link:

Neem direct een kijkje op de informatiepagina en leer hoe jij binnenkort jouw streefgewicht kan bereiken

Plaats een reactie

Doe de GRATIS afslank quiz en meet je ‘Afslank IQ’

Doe binnen 5 minuten mijn quiz en zie direct jouw afslank IQ score inclusief goede antwoorden.

Doe de quiz

Over HappyHealthy

Drs. Oscar Helm Afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut

Hoi, ik ben drs. Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Keto Dieet: Uitleg, Voedingsschema, 9 Recepten en 4 Gevaren

Wat is het ketogeen dieet en waarom val je er zoveel van af? Is het keto dieet gevaarlijk? Lees hier...

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fatale Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 FATALE ...

25 Gouden Tips voor Snel Afvallen (zonder onzin hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 25 gouden tips om snel gewicht te verliezen zonder een waardeloos d...

HappyHealthy op Facebook!