943

Je Lever Reinigen & Ontgiften in 5 Dagen met 9 Sapjes

Om ervoor te zorgen dat de lever al zijn belangrijke taken goed kan uitvoeren, is het belangrijk dat deze gezond blijft.

Als de lever verzwakt of uitgeput is je lichaam minder goed in staat om afvalstoffen efficiënt te filteren. Deze schadelijke stoffen hopen zich dan op in het lichaam.

Gelukkig kun je met een gezonde detox kuur veel doen om het functioneren van je lever en nieren te verbeteren. Zelfs als je gezond bent kun je van een detox sapkuur profiteren!

Ontdek in dit artikel de meest eenvoudige en veilige manier om je lever te reinigen en ontgiften.

Wil je direct beginnen met je lever ontgiften. Bekijk dan mijn detox sapkuur die helpt je lever te ondersteunen. 

Klik dan hier en ontdek meer over mijn 100% natuurlijke slowjuice sapjes

Inhoud van dit artikel

Hoe werkt het ontgiften van je lever?

illustratie van zieke lever

Jouw gezondheid hangt af van hoe goed je lichaam in staat is om toxische afvalstoffen te verwijderen.

Een van de belangrijkste manieren waarop het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen is via de lever.

Je lever is het grootste inwendige orgaan van het menselijk lichaam. De lever bevindt zich aan de rechterkant van het lichaam, net onder de ribbenkast.

Het is het belangrijkste orgaan dat je lichaam helpt op natuurlijke wijze te ontgiften. De lever reinigt je bloed, verwijdert afvalstoffen, verwerkt alles wat je eet en produceert ook eiwitten.

Je snapt dat een gezonde lever belangrijk is voor het behoud van een optimale gezondheid. Wanneer de leverfunctie niet optimaal is, kunnen we ons voedsel niet goed verteren, vooral vetten. Dit kan leiden tot allerlei klachten waar ik zo dadelijk dieper op in zal gaan. Maar eerst:

Is je lever ontgiften en reinigen nodig?

Er zijn artsen die beweren dat je lichaam niet hoeft te worden ontgift. Het is waar dat een gezonde lever en nieren zichzelf kunnen reinigen van nature.

Dat gezegd hebbende, het kan zeker geen kwaad om in deze tijd je ontgiftingssysteem een handje te helpen met een detox kuur.

We leven in een tijd waarin toxische belasting wordt veroorzaakt door luchtverontreiniging. Vooral in grote steden en in industriegebieden met drukke verkeerswegen komen zeer hoge verontreinigende concentraties luchtverontreinigende stoffen voor.

Ook aan veel voedingsmiddelen worden allerlei lichaamsvreemde geur, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Dit legt allemaal een flinke druk op de ontgiftingscapaciteit van de lever.

Symptomen van een ongezonde lever

Het gaat soms maar om kleine hoeveelheden, maar deze toxische belasting stapelt zich in de loop van de jaren wel op en zijn daardoor een aanslag op je ontgiftingssysteem.

Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen:

 • Je hebt vaak last van constipatie (verstopping)
 • Je bent te dik (en het lukt je niet meer om af te vallen)
 • Je bent gestrest en hebt weinig energie
 • Je hebt regelmatig last van stemmingswisselingen
 • Je bent vaak moe of vergeetachtig
 • Je hebt last van een slechte adem
 • Je hebt donkere urine
 • Je huid kan geel worden (geelzucht)
 • Je hebt vaak last van een opgeblazen buik
 • Je hebt vaak momenten waarbij je snakt naar suiker
 • Je krijgt gemakkelijk blauwe plekken

Herken je enkele van de bovenstaande symptomen bij jezelf? Dan kan dit een signaal zijn dat je lever ondersteuning nodig heeft of dat je huidige voedingspatroon en levensstijl veranderd moet worden.

De ontgiftingscapaciteit van je lever is erg afhankelijk van de beschikbaarheid van essentiële voedingsstoffen in het lichaam.

Wanneer je door een ongezonde leefstijl tekortschiet in onder andere vitamines, mineralen en vezels, kunnen opgeslagen afvalstoffen niet meer uit je lichaam worden verwijderd. Deze ophoping van toxische stoffen kan tot uiteenlopende gezondheidsklachten leiden en vroegtijdige veroudering.

Medicijnen bevatten lichaamsvreemde stoffen

Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, slikken veel mensen medicatie. Jij misschien ook wel.

Het dagelijks slikken van lichaamsvreemde medicijnen zorgt ervoor dat de ontgiftingscapaciteit van je lichaam wordt onderdrukt doordat de lever druk is deze medicijnen te verwerken. Bovendien vergroot dit de totale toxische belasting en worden er veel essentiële voedingsstoffen verbruikt voor de ontgifting, oftewel het schoonmaken van je lichaam.

Dit heeft ook weer invloed op je functioneren omdat je immuunsysteem allerlei voedingstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ook is overmatige dagelijkse stress een bedreiging voor onze gezondheid. Langdurige stress vergt zijn tol en verzwakt het immuunsysteem (bron).

Verschillende belangrijke voedingsstoffen zoals magnesium en de B-vitamines worden hierdoor extra verbruikt. Wanneer dit niet op tijd wordt aangevuld dan zal dit vroeg of laat tot gevaarlijke tekorten kunnen leiden.

Afvallen en detoxen

Ik beschreef net al dat toxische stoffen worden opgeslagen wanneer het lichaam ze niet meer kan verwijderen. Dit kan zorgen voor overgewicht en niet meer kunnen afvallen.

Een ander voordeel is dat je met een goede detox kuur om je lever te ontgiften enkele kilo’s kunt afvallen. Dit komt omdat sommige mensen niet meer in staat zijn om af te vallen omdat ze teveel toxines in hun lichaam hebben zitten. De ontgiftingscapaciteit functioneert niet meer zoals het hoort.

Door regelmatig te reinigen en ontgiften met een detox kuur kunnen opgeslagen gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd, hoewel er op dit moment beperkt wetenschappelijk bewijs is dat dit ondersteunt.

Het lichaam ontdoen van toxische afvalstoffen kan op verschillende manieren gebeuren. Als je je afvraagt hoe je je lever het beste kunt reinigen en ontgiften zonder je gezondheid in gevaar te brengen, lees dan verder.

Je lever reinigen en ontgiften in 5 dagen met sapkuur

Laat ik vooropstellen dat er geen wondermiddel bestaat als het gaat om het ontgiften of reinigen van je lichaam. Jarenlang ongezond eten kan niet binnen één week ongedaan worden gemaakt.

Gelukkig zijn er wel verschillende methoden om je lever en nieren te ondersteunen en je algehele gezondheid te verbeteren.

De markt wordt vandaag de dag overspoeld met allerlei detox supplementen die niet zijn gereguleerd door de overheid. Met andere woorden, iedereen kan zomaar een detox supplement op de markt brengen en daar allerlei claims aan hangen.

Houd daar rekening mee als je met detoxen begint. Je zult dus zelf waakzaam moeten zijn en onderzoek moeten doen voordat je besluit een bepaald detox product te gaan gebruiken of een sapkuur zelf wil maken.

Detox je lever met gezonde sapjes

Om je op weg te helpen heb ik een gezonde 5-daagse detox sapkuur voor je gemaakt. Dit is een goede eerste stap om je lichaam te detoxen op een natuurlijke manier. Het geeft je lichaam in korte tijd een snelle boost (zie het als een gezonde reset) en kan helpen je lever te ontgiften.

Verse groente- en fruitsap is ontzettend gezond om je lever te ontgiften. Maar als je een druk leven leidt dan kan het bijna een onmogelijke opgave zijn om dagelijks alle rauwe groenten en fruit te eten die je nodig hebt. .

Aangezien het voornaamste doel van een detox kuur is om je lichaam schoon te maken, is het belangrijk dat je gaat voor de beste kwaliteit groentesap. Daarom heb ik een speciaal sapkuur programma voor je samengesteld met 9 verschillende soorten sapjes (inclusief superfoods).

De onderstaande sapkuur van HappyJuicy is ideaal voor als je de eerste keer een detox wil proberen. Deze 100% natuurlijk slowjuice  sapjes zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en versterken je immuunsysteem en ondersteunen je algehele vitaliteit.

Hieronder vind je het voorbeeldschema van de 5-daagse Detox Sapkuur van HappyJuicy:

Dag 1

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Wortel Weerstand groentesapje met ananas, wortel, appel, gember, gele paprika, limoen en de superfood goji bessen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Kurkuma Geel groentesapje met appel, gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Royaal Rood groentesapje met courgette, bataat, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Genezing groentesapje met venkel, gele biet, witte kool, komkommer, citroen, gemberwortel en de superfood kurkuma.
 • 19:00-20:00 uur: Blushing Boost groentesapje met appel, venkel, gele wortel, ananas, komkommer, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Dag 2

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Bieten Boost groentesapje met wortel, rode biet, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Wortel Weerstand groentesapje met ananas, wortel, appel, gember, gele paprika, limoen en de superfood goji bessen.
 • 15:00-16:00 uur: Groene Verjonging groentesapje met venkel, broccoli, spinazie, komkommer, appel, peer, citroen, munt en de superfood spirulina
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Blushing Boost groentesapje met appel, venkel, gele wortel, ananas, komkommer, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 19:00-20:00 uur: 100% Oranje groentesapje met appel, ananas, gember, gele paprika, limoen en de superfood goji bessen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Dag 3

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: 100% Oranje groentesapje met appel, ananas, gember, gele paprika, limoen en de superfood goji bessen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Gouden Gezondheid groentesapje met venkel, wortel, witte kool, gele biet, komkommer, gemberwortel, citroen en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Bieten Boost groentesapje met wortel, rode biet, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Verjonging groentesapje met venkel, broccoli, spinazie, komkommer, appel, peer, citroen, munt en de superfood spirulina
 • 19:00-20:00 uur: Royaal Rood groentesapje met courgette, bataat, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Dag 4

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Wortel Weerstand groentesapje met ananas, wortel, appel, gember, gele paprika, limoen en de superfood goji bessen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Kurkuma Geel groentesapje met appel, gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Royaal Rood groentesapje met courgette, bataat, gember, appel, peer, citroen en de superfood camu camu.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Groene Genezing groentesapje met venkel, gele biet, witte kool, komkommer, citroen, gemberwortel en de superfood kurkuma.
 • 19:00-20:00 uur: Blushing Boost groentesapje met appel, venkel, gele wortel, ananas, komkommer, bleekselderij, rode biet en limoen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

Dag 5

 • 07:00-09:00 uur: Kop thee of koffie*
 • 10:00-11:00 uur: Bieten Boost groentesapje met wortel, rode biet, appel, peer, bleekselderij, gember en citroen.
 • 12:00-13:00 uur: 1/2 gembershot
 • 13:00-14:00 uur: Gouden Gezondheid groentesapje met venkel, wortel, witte kool, gele biet, komkommer, gemberwortel, citroen en de superfood kurkuma.
 • 15:00-16:00 uur: Groene Verjonging groentesapje met venkel, broccoli, spinazie, komkommer, appel, peer, citroen, munt en de superfood spirulina.
 • 16:00-17:00 uur: 1/2 gembershot
 • 18:00-19:00 uur: Kurkuma Geel groentesapje met appel, gele wortel, witte kool, gele biet, komkommer, citroen, gember en kurkuma.
 • 19:00-20:00 uur: 100% Oranje groentesapje met appel, ananas, gember, gele paprika, limoen en de superfood goji bessen.
 • 20:00-21:00 uur: Kop thee*

*Zonder suiker, (kunstmatige) zoetstoffen of melk

Wil je met deze verfrissende sapjes aan de slag voor een goede start? Het detox programma van HappyJuicy neemt je alle zorgen uit handen:

Klik hier om meer te lezen over het 5-daagse detox pakket van HappyJuicy.

Alles is van tevoren voor je bedacht, je hoeft alleen de stappen te volgen. Het is de ideale manier om af te vallen of te detoxen en ze zijn ontzettend lekker!

Detoxbox om makkelijk te beginnen met sapjes en afvallen

Een detox kuur met behulp van sapjes helpt je lever, nieren en darmen om optimaal te functioneren. Naast de hierboven genoemde sapjes kun je je lever ook een boost geven door te beginnen met een kant-en-klare detoxbox sap kuur om je lichaam nog grondiger te reinigen.

Deze speciale groentesapjes zijn ontwikkeld door HappyJuicy om je lichaam te ontgiften. Deze sapkuur bestaat uit groente en fruit dat lokaal is geteeld en is 100% natuurlijk.

Start een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen

Bij HappyJuiyc kun je een 3 dagen sapkuur volgen, 5 dagen sapkuur of 7 dagen sapkuur. Je drinkt 6 sapjes per dag en met 9 soorten sapjes krijg jij een optimale variatie in geur, kleur, smaak en voedingsstoffen.

De detox sapkuur komt bovendien met een handig schema en is ideaal voor als je begint met detoxen om je lichaam te reinigen en je immuunsysteem te versterken.

Klik hier voor meer informatie en om de gezonde 5-daagse Detox Sapkuur van HappyJuicy zelf te ervaren.

Het is daarnaast ook een ideale manier om overtollig gewicht kwijt te raken met lekkere groente- en fruitsapjes. Een win-win situatie als je het mij vraagt!

Wil je naast een gezonde detox ook blijvend afvallen? In dat geval kan een gezond eetpatroon zoals het koolhydraatarm dieet iets voor jou zijn. Om je lever door de jaren heen gezond te houden is het belangrijk dat je op je voeding gaat letten. Beperk ook je alcoholgebruik (meer dan 95% van de alcoholconsumptie wordt via de lever verwerkt).

Met een detox sapkuur leer je geen nieuwe gewoontes die nodig zijn voor langdurig gewichtsverlies. Met het koolhydraatarm dieet ben je in staat om een gezonde veranderingen door te voeren en slank te blijven voor de rest van je leven.

Een sapreiniging is niet voor iedereen geschikt. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft dan kun je beter geen detox volgen. Als je medicijnen gebruikt of problemen hebt om je bloedglucose onder controle te houden, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je met een detox kuur begint.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

2 reacties op dit artikel

 • Drink je dan de hele dag sapjes? Of moet je ook tussendoor gewoon eten?

  michael
  • Dat hangt af van jou en je doel. Je kunt de sapjes drinken als onderdeel van een detox sapkuur. Maar ze zijn ook perfect als aanvulling op je ontbijt of als opkikkertje in de middag.

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )