
Bij een koolhydraatarm ontbijtje denk je vast niet gelijk aan een boterham. Maar wist je dat je zelf heel simpel koolhydraatarm brood kunt bakken?
Het is niet alleen eenvoudig klaar te maken, het heeft ook een unieke, luchtige smaak. Vergis je niet, want na 1 of 2 sneetjes kun je al aardig vol zitten. Eet er dus ook weer niet te veel van.
Het eten van koolhydraatarm brood is een perfecte manier om verantwoord en energiek je dag te beginnen. De typische Nederlandse boterham kan vanaf vandaag ook weer in jouw koolhydraatarme ontbijt!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Verrassende ingrediënten
Dit brood bevat een aantal verrassende ingrediënten die niet in normaal brood zitten. De Griekse yoghurt en verschillende zaden maken van dit brood een gezonde lekkernij.
Maar hoe gezond is het nou werkelijk? In elke 100 gram volkorenbrood zit ongeveer 40 gram koolhydraten. Niet bepaald gezond, dus. Dit brood bevat slechts 0,1 gram koolhydraten per plak.
Heb je weinig tijd om aan het bakken te gaan? Dat is geen probleem; dit brood vraagt namelijk maar 10 minuten voorbereidingstijd. De oven doet de rest van het werk. Er is dus geen enkele reden meer om geen brood te eten ’s ochtends!
Wat heb je nodig:
- 200 g Griekse yoghurt
- 4 grote eieren
- 125 g grasboter
- 100 g amandelmeel
- 100 g sesammeel
- 4 el lijnzaadmeel
- 1 el psyllium vezels (poeder gemalen)
- 1 tl zeezout
- 1 el appelciderazijn
- 2 tl bakpoeder
Topping:
- 2 el walnoten (fijngemalen)
- 2 el pompoenpitten
Werkwijze:
- Doe de boter in een steelpannetje en laat het op een laag vuurtje smelten.
- Klop met een elektrische mixer de eieren samen met de gesmolten boter.
- Voeg yoghurt, appelciderazijn toe en blijf mixen.
- Meng alle droge ingrediënten en voeg dit mengsel toe aan de eieren, boter en yoghurt. Probeer het langzaam toe te voegen, lepel per lepel.
- Vet een bakblik van 24 cm in met wat boter en giet het brooddeeg (beslag) erin. Hak de walnoten fijn en meng met pompoenpitten. Strooi dit mengsel over het brood en tik erop met je vingers zodat ze aan het brood blijven plakken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak daarna het brood in 45 minuten bruin. Zet nu de ovenstand lager tot 150 graden en bak het brood nog eens 45 minuten.
- Laat het brood afkoelen voordat je het snijdt. Je kunt het op kamertemperatuur bewaren, gewikkeld in aluminiumfolie of bakpapier om de zachtheid van het brood te behouden.
- Het brood kan na het bakken ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert
Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?
Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.
Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.
Het duurt slechts enkele minuten.
Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»
Wat zou je ipv sesammeel kunnen gebruiken en waar is het te koop?
Beste Annette,
Bedankt voor je bericht.
Het sesammeel kun je vervangen door havermeel of enkel amandelmeel.