669

Afslankbrood van Griekse yoghurt, Eieren en Zaden

Bij een koolhydraatarm ontbijtje denk je vast niet gelijk aan een boterham. Maar wist je dat je zelf heel simpel koolhydraatarm brood kunt bakken?

Het is niet alleen eenvoudig klaar te maken, het heeft ook een unieke, luchtige smaak. Vergis je niet, want na 1 of 2 sneetjes kun je al aardig vol zitten. Eet er dus ook weer niet te veel van.

Het eten van koolhydraatarm brood is een perfecte manier om verantwoord en energiek je dag te beginnen. De typische Nederlandse boterham kan vanaf vandaag ook weer in jouw koolhydraatarme ontbijt!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.

Verrassende ingrediënten

Dit brood bevat een aantal verrassende ingrediënten die niet in normaal brood zitten. De Griekse yoghurt en verschillende zaden maken van dit brood een gezonde lekkernij.

Maar hoe gezond is het nou werkelijk? In elke 100 gram volkoren brood zit ongeveer 40 gram koolhydraten. Niet bepaald gezond, dus. Dit brood bevat slechts 4,2 gram koolhydraten in elke 100 gram.

Heb je weinig tijd om aan het bakken te gaan? Dat is geen probleem; dit brood vraagt namelijk maar 15 minuten voorbereidingstijd. De oven doet de rest van het werk. Er is dus geen enkele reden meer om geen brood te eten ’s ochtends!

Wat heb je nodig:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 g sesamzaad
  • 75 g gebroken lijnzaad
  • 75 g fijngemalen zonnebloempitten
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 2 tl bakpoeder

Werkwijze:

  • Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot je een fijn meel krijgt. Voor het lijnzaad hoeft dit niet te gebeuren.
  • Doe de roomboter in een steelpannetje en laat het op een laag vuurtje smelten. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng ze door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter bij de andere ingrediënten en roer het geheel nog eens door elkaar. Gebruik ruim 2 tl bakpoeder.
  • Vet een bakblik van 28 cm in met een beetje roomboter of olijfolie. Doe hier vervolgens het beslag in.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak daarna het brood in 40 minuten bruin. Laat het brood nog zo’n 40 minuten nagaren. Vergeet het daarbij niet af te dekken met aluminiumfolie of bakpapier. Het brood kan na het bakken ongeveer een week bewaard worden.

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»

2 reacties op dit artikel

  • Als je dit brood zou maken met gezouten roomboter, is dit dan niet meer lekker? Ik ben nl lactoseintollerant en heb nog geen ongezouten versie gezien die lactosevrij is

    Veerle
  • Zou je dit ipv roomboter ook kunnen maken met kokosolie? Of is er een andere vervanger voor de roomboter?

    Ynske

Plaats een reactie

Doe de GRATIS afslank quiz en meet je ‘Afslank IQ’

Doe binnen 5 minuten mijn quiz en zie direct jouw afslank IQ score inclusief goede antwoorden.

Doe de quiz

HappyHealthy.nl is Website van het Jaar 2020!

Doe de “Afslank IQ” test

HappyHealthy op Facebook!

HappyHealthy Facebook