shopify site analytics

Afslankbrood van Griekse yoghurt, Eieren en Zaden

Bij een koolhydraatarm ontbijtje denk je vast niet gelijk aan een boterham. Maar wist je dat je zelf heel simpel koolhydraatarm brood kunt bakken?

Het is niet alleen eenvoudig klaar te maken, het heeft ook een unieke, luchtige smaak. Vergis je niet, want na 1 of 2 sneetjes kun je al aardig vol zitten. Eet er dus ook weer niet te veel van.

Het eten van koolhydraatarm brood is een perfecte manier om verantwoord en energiek je dag te beginnen. De typische Nederlandse boterham kan vanaf vandaag ook weer in jouw koolhydraatarme ontbijt!

Verrassende ingrediënten

Dit brood bevat een aantal verrassende ingrediënten die niet in normaal brood zitten. De Griekse yoghurt en verschillende zaden maken van dit brood een gezonde lekkernij.

Maar hoe gezond is het nou werkelijk? In elke 100 gram volkoren brood zit ongeveer 40 gram koolhydraten. Niet bepaald gezond, dus. Dit brood bevat slechts 4,2 gram koolhydraten in elke 100 gram.

Heb je weinig tijd om aan het bakken te gaan? Dat is geen probleem; dit brood vraagt namelijk maar 15 minuten voorbereidingstijd. De oven doet de rest van het werk. Er is dus geen enkele reden meer om geen brood te eten ’s ochtends!

Wat heb je nodig:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 g sesamzaad
  • 75 g gebroken lijnzaad
  • 75 g fijngemalen zonnebloempitten
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 2 tl bakpoeder

Werkwijze:

  • Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot je een fijn meel krijgt. Voor het lijnzaad hoeft dit niet te gebeuren.
  • Doe de roomboter in een steelpannetje en laat het op een laag vuurtje smelten. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng ze door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter bij de andere ingrediënten en roer het geheel nog eens door elkaar. Gebruik ruim 2 tl bakpoeder.
  • Vet een bakblik van 28 cm in met een beetje roomboter of olijfolie. Doe hier vervolgens het beslag in.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak daarna het brood in 40 minuten bruin. Laat het brood nog zo’n 40 minuten nagaren. Vergeet het daarbij niet af te dekken met aluminiumfolie of bakpapier. Het brood kan na het bakken ongeveer een week bewaard worden.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Afslankbrood van Griekse yoghurt, eieren en zaden
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *